Hometrainer met scherm kopen? Top 3 met beeldscherm

Last updated by Joni on

De beste hometrainers met een scherm

Een hometrainer is een geweldige manier om thuis te kunnen sporten. Af en toe kan het echter een beetje saai worden.

Met een scherm los je dit al snel op. Hierop zie je meteen hoe je presteert. Ook kun je bij sommige modellen films en tv kijken.

Liever fietsen in een interactieve race? Het is allemaal mogelijk tegenwoordig.

Hometrainers met een scherm kun je vinden in allerlei soorten en maten. Heb je keuzestress? Bekijk dan hier onze favoriete modellen. 

Top 3 hometrainers met display

1. Hometrainer met groot beeldscherm – Nohrd Bike Pro

Nohrd Bike Pro Hometrainer met scherm

De Nohrd Bike Pro is een ontzettend stijlvolle hometrainer. Dit model past goed bij een modern interieur.

Daarnaast heeft het een touchscreen van 17,3 inch. Hierop kun je films of shows kijken tijdens het sporten. Ook kun je uiteraard je prestaties bijhouden.

Met een USB-kabel en wifi verbinding kun je vrijwel alle media op je scherm weergeven. 

Afgezien van het scherm is de Nohrd Bike Pro redelijk minimalistisch. De weerstand is handmatig in te stellen via het draaiwiel onder het stuur. Dit wordt magnetisch geregeld.

Dit systeem maakt het model ontzettend duurzaam. Je kunt er dus jaren intensief gebruik van maken zonder slijtage.

👍Voordelen:

 • Stijlvol ontwerp
 • Scherm van 17,3 inch
 • Lange levensduur
2. Opvouwbare hometrainer met beeldscherm – VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer

Hometrainer VirtuFit iConsole Opvouwbaar

We hebben niet allemaal genoeg ruimte voor een hometrainer thuis. Daarom is dit opvouwbare model een geweldige uitkomst.

Deze klap je in nadat je klaar bent met je work-out. Vervolgens kun je hem opbergen in de kast of onder het bed. Tegelijkertijd is het frame zeer stevig en stabiel. 

Op het beeldscherm zie je precies hoeveel calorieën je verbrandt. Ook de tijd, snelheid, afstand en je hartslag is te zien.

Je kunt kiezen uit 8 verschillende weerstanden.

Deze hometrainer is te gebruiken met de app iConsole. Hiermee kun je verschillende soorten trainingen doen. Je telefoon of tablet kun je verbinden via Bluetooth.

👍Voordelen:

 • Compact en opvouwbaar
 • 8 verschillende weerstanden
 • Te gebruiken met iConsole
3. Hometrainer fiets met scherm voor armen & benen – Schwinn Airdyne AD8 Pro

Schwinn Airdyne AD8 Pro Total Fitness Bike hometrainer

Met de Schwinn Airdyne AD8 Pro train je zowel je bovenlichaam als je onderlichaam. Het is daarom ideaal voor een full body work-out.

Ook liefhebbers van HIIT work-outs zullen tevreden zijn met deze hometrainer. Je hebt namelijk 9 verschillende programma’s en maar liefst 999 weerstandsniveaus.

Op het display zie je precies hoeveel calorieën je verbrandt.

Naast de calorieën krijg je ook de tijd, afstand, snelheid en wattage te zien. De hartslagmeter zit in de hendels. Deze kun je bovendien bewegen voor een goede work-out van je armen.

Bij de Schwinn Airdyne ontvang je een gratis trainingsschema.

👍Voordelen:

 • Ideaal voor HIIT work-outs
 • 999 weerstandsniveaus
 • Ook voor training van bovenlichaam
Waar let je op bij het komen van een hometrainer met tv scherm?

LCD scherm of toch touchscreen?

Een touchscreen waarop je tv kunt kijken klinkt misschien aantrekkelijk. Toch is het geen noodzaak.

Tegenwoordig geven veel hometrainers je de mogelijkheid om je smartphone of tablet te verbinden. Daardoor kun je met een extern scherm films of video’s bekijken tijdens het sporten.

Het LCD-schermpje laat tegelijkertijd zien hoe lang je aan het trainen bent en hoeveel calorieën je verbrandt. 

Voor veel mensen zal een LCD-scherm daarom voldoende zijn. Dit geldt ook voor een loopband met scherm en een spinningfiets met scherm.

Wil je toch liever direct op je apparaat televisie kunnen kijken? Zorg dan dat je prestaties nog steeds in beeld zijn. Hierdoor blijf je gefocust op het bewegen.

Afleiding kan namelijk zorgen voor lagere prestaties. 

Interactieve hometrainer

Kinomap Hometrainer

Sommige hometrainers kunnen gekoppeld worden aan een sportieve app of programma. Hiermee kun je verschillende trainingen volgen.

Denk aan racen, spinklasjes of het fietsen van virtuele routes. De hometrainers sturen de data van je training door naar de applicatie. Hierdoor kun je interactief sporten.

Ook stelt de app automatisch de weerstand in. Zie je in het programma bijvoorbeeld een helling? Dan zal de weerstand automatisch ingesteld worden op een hogere stand. 

Op een hometrainer fiets met beeldscherm kun je geweldig gebruik maken van deze hometrainer apps. Niet elk model is echter gepast voor deze apps.

Het zijn vooral de modernere hometrainers die hier gebruik van maken. Waarschijnlijk betaal je ook iets meer voor deze functie.

Heb je een fiets met LCD-scherm? Dan kun je een tablet of televisie gebruiken voor de apps.

Een hometrainer met Zwift is een goed voorbeeld van een populaire interactieve work-out. Hiermee kun je virtueel racen en andere motiverende oefeningen doen.

Je resultaten plaats je vervolgens met een klik op de knop op social media. Leuk als je bepaalde fitnessdoelen hebt!

Display voor prestaties

Fitbike 5 iPlus Display

Er zijn enkele vereisten voor een hometrainer met scherm. Op dit scherm zou je een goed overzicht van je prestaties moeten zien.

Dit zijn:

 • Weerstand
 • Tijd
 • Afstand
 • Snelheid

Idealiter kun je ook de verbrande calorieën bekijken. Dit is echter alleen mogelijk als je hometrainer ook een hartslagmeter heeft.

Ook is het belangrijk dat je voor het trainen de mogelijkheid krijgt om je lengte, gewicht en leeftijd in te voeren. Hierdoor krijgt de computer een beter idee van de verbrande calorieën. 

Een leuke extra? Op het scherm je sportprogramma of weerstand kunnen invoeren. Dit is geen must, maar kan handig zijn voor nieuwe sporters.

Sommige fitnessapparaten kunnen namelijk ingewikkeld zijn. Draaiknoppen en verstelbare hendels zijn in dat geval niet praktisch. 

Lawaai

Sommige hometrainers kunnen redelijk luid zijn. Hoe hoger de weerstand, hoe luider het apparaat. Dit kan storend zijn als je een film of serie probeert te kijken op je scherm.

Er zijn hometrainers met scherm die gevierd worden om hun beperkte volume. Hiermee kun je een prettigere ervaring hebben.

Muziek luisteren en video’s kijken wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Heb je nog steeds last van geluidsoverlast? Bekijk dan of het mogelijk is om een koptelefoon of oortjes in te pluggen.

Sommige hometrainers hebben Bluetooth. Hierdoor kun je ook draadloze oortjes gebruiken bij het sporten.


Meer hometrainers:


Categorieën: Fitness