Hometrainer met rugleuning: Top 7 hometrainers met rugsteun

Last updated by Kaz on

hometrainer met rugleuning

Een hometrainer is grotendeels met een normale fiets te vergelijken. Je neemt immers plaats op een zadel, waarna je de trappers in beweging moet laten komen.

Heb je echter moeite om op een normale fiets te zitten? Dan heb je waarschijnlijk ook moeite om op een normale hometrainer te zitten.

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om voor een goede hometrainer met rugleuning te kiezen.

Dankzij de rugsteun geniet je van veel meer comfort. Bovendien maakt de rugsteun de hometrainer ook geschikter voor oudere mensen en revalidatie.

Met andere woorden: een hometrainer met rugleuning is zeker voor (veel) mensen interessant.

De 7 beste hometrainers met rugsteun uitgelicht

Spreekt een hometrainer met rugleuning je nu al aan? Dan is het zaak om onderstaande reviews even door te nemen. In deze 7 reviews bespreken wij namelijk de 7 beste hometrainers met rugleuning.

Als je voor één van deze hometrainers kiest, doe je volgens ons een verstandige aankoop. En train je de komende jaren met veel plezier én comfort.

1. Tunturi Cardio Fit B25 X Bike

De Tunturi Cardio Fit B25 X Bike vinden wij absoluut de beste hometrainer met rugleuning. De rugleuning biedt het gewenste comfort, terwijl de hometrainer zelf ook voldoende mogelijkheden biedt.

Zo beschikt ‘ie over een tablethouder, waardoor je tijdens het fietsen van een leuke film kunt genieten.

Deze hometrainer beschikt ook nog over 8 weerstandsniveaus. Als je de trainingen net iets zwaarder voor jezelf wilt maken, is dat dus goed mogelijk.

Tijdens het trainen zie je op de trainingscomputer alle relevante trainingsprestaties naar voren komen. Na gebruik berg je de Tunturi Cardio Fit B25 X Bike moeiteloos op!
2. Luxari – X-Bike Pro

Ook over de Luxari – X-Bike Pro zijn wij uiterst te spreken. Dit komt onder meer doordat deze hometrainer op grote lijnen te vergelijken is met bovenstaande hometrainer.

Ook deze hometrainer beschikt over een fijn zitje inclusief rugleuning, waardoor je op een comfortabele manier kunt trainen.

Je kunt ook nog eens op een intensieve manier trainen. Dit komt onder meer door de 10 verstelbare standen.

Tevens is deze hometrainer inklapbaar en wordt ‘ie met 2 weerstandsbanden geleverd. Met deze banden maak je de training nog leuker en gevarieerder voor jezelf.
3. Toorx BRX-Compact Multifit Inklapbare Hometrainer

Het merk Toorx is ook met een prima optie op de markt gekomen: de Toorx BRX-Compact Multifit Inklapbare Hometrainer voldoet grotendeels aan onze wensen.

Zoals je op de foto kunt zien, is deze hometrainer lekker compact. Bovendien biedt de rugleuning de juiste ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je op een comfortabele manier traint.

Heb je met veel plezier getraind? Dan klap je deze hometrainer moeiteloos in. Je bergt ‘m hierdoor makkelijk op en hij staat nooit meer in de weg.

Deze hometrainer is ook nog eens verstelbaar, waardoor je altijd de juiste houding aan kunt nemen. Met name het stuur is op talloze manieren te verstellen.
4. Nautilus R626

Nautilus-R626-Black-Series-zitfiets-hometrainer

Heb je interesse om een goede hometrainer met rugleuning aan te schaffen? Dan kun je ook eens naar de Nautilus R626 kijken.

Dit is een zogeheten recumbent bike. Oftewel: een ligfiets hometrainer met rugleuning. Juist door deze vormgeving biedt deze hometrainer het gewenste comfort.

Deze hometrainer is met name geschikt voor de meer ervaren trainer. Of wil je op een intensieve manier trainen? Ook dan is dit een prima optie voor je.

Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit 25 weerstandsniveaus en 29 trainingsprogramma’s. Ook kun je deze hometrainer met rugsteun aan een fitnessapp koppelen. Dit is overigens wel één van de duurste hometrainers met rugleuning.
5. Gymost Turbo R11

Gymost-Turbo-R11-ligfiets-hometrainer

We blijven nog even bij het aanbod van de recumbent bikes. Ook over de Gymost Turbo R11 zijn wij namelijk erg te spreken. Met name als je intensief of serieus wilt trainen, sluit deze hometrainer met rugsteun perfect op je wensen aan.

Net zoals bovenstaande variant is dit een zogeheten ligfiets hometrainer. Inclusief fijne rugsteun.

Op deze hometrainer kun je op talloze manieren trainen. Zo heb je de keuze uit 20 weerstandsniveaus en 12 trainingsprogramma’s. Dit stel je via het display makkelijk in, waarna je op het display ook je trainingsprestaties in de gaten houdt.

Ben je op zoek naar een simpele hometrainer met rugleuning? Dan valt deze variant wel direct af.
6. VirtuFit iConsole Home Trainer

Ben je vooral op zoek naar een compacte hometrainer met rugsteun? Kijk dan eens naar de VirtuFit iConsole Home Trainer.

Wij zijn van mening dat dit één van de beste compacte hometrainers met rugsteun is. Dit komt door de compacte vormgeving, maar ook door de inklapbaarheid. Doordat je deze fiets in kunt klappen, berg je ‘m probleemloos op.

De rugsteun valt ook in positieve zin op. Deze rugsteun biedt de juiste ondersteuning, waardoor je op een fijne manier traint. hierbij kun je ook nog eens de weerstand aanzienlijk ophogen.

Dankzij enkele handige extra’s beleef je tijdens het fietsen nog meer plezier, comfort en gemak.
7. Schwinn 570R Ligfiets

Heb je de perfecte hometrainer met rugleuning nog niet gevonden? Kijk dan eens naar de Schwinn 570R Ligfiets. Grote kans dat deze hometrainer wel op je wensen aansluit. Met name als je intensief wilt kunnen trainen, is dit een geweldige fiets met rugsteun.

De rugleuning is bij deze ligfiets lekker groot uitgevoerd. Je kunt hierdoor lekker achterover leunen, terwijl je de nodige kracht op de pedalen zet.

Met de Schwinn 570R Ligfiets train je oprecht intensief, mede door de veel weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s. Ook beschikt deze hometrainer met rugleuning over maar liefst 2 displays.
Hoe kies je de beste hometrainer met rugleuning uit?

Heb je interesse om een hometrainer met rugleuning aan te schaffen? Dan moet je allereerst goed naar je situatie kijken.

Waarom wil je precies zo’n hometrainer aanschaffen? Wil je dit doen omdat je al wat ouder bent? Dan kun je ook eens naar een hometrainer voor ouderen kijken.

Bepaal in ieder geval eerst waar je de hometrainer met rugleuning voor wilt kopen. Weet je dat? Dan kun je gericht naar de beste koop op zoek gaan. Daarbij moet je onder meer op onderstaande punten goed letten.

Soort hometrainer met rugsteun

Heb je bovenstaande reviews doorgenomen? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat je uit twee soorten hometrainers met rugsteun kunt kiezen:

  • Normale hometrainer met rugleuning. Deze hometrainers zijn compact vormgegeven en hebben de gekende vormgeving van een normale hometrainer. Gaat je voorkeur uit naar een inklapbare hometrainer? Dan kom je direct bij zo’n variant uit.
  • Ligfiets hometrainer met rugleuning. Je kunt ook voor een ligfiets hometrainer met rugleuning kiezen. Op zo’n hometrainer geniet je van nog meer comfort, mede doordat je een andere houding aanneemt. De manier van trainen is hierdoor wel significant anders.

Samenstelling van de hometrainer

Je moet sowieso goed naar de samenstelling van de hometrainer kijken. Wil je een zo’n eenvoudig mogelijke hometrainer hebben? Of heb je liever een hometrainer met scherm?

Let ook goed op de trainingsmogelijkheden. Er bestaan hometrainers met rugsteun die over veel weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s beschikken. Als je voor zo’n variant kiest, ben je in staat om op een gevarieerde (en intensieve) manier te trainen.

Ook moet je goed naar jezelf kijken. Ben je bijvoorbeeld lang? Dan heb je een hometrainer voor lange mensen nodig. Ben je slecht ter been? Dan heb je een hometrainer met lage instap nodig.

Ergonomie

Wat is voor jou de reden dat je een hometrainer met rugleuning wilt? Grote kans dat dit te maken heeft met het feit dat je op zoek naar comfort bent. In het verlengde daarvan moet je goed naar de ergonomie van de hometrainer kijken.

Is het bijvoorbeeld mogelijk om het stuur en het zadel te verstellen? Als je voor een ergonomische hometrainer wilt gaan, is dit zeer wenselijk. Ook moet je goed kijken naar de vormgeving, afmetingen en materiaal van de rugsteun.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Het is ook belangrijk om over deze vraag na te denken. Dit komt vooral doordat de prijzen van de verschillende hometrainers met rugleuning flink uiteenlopen.

Wil je het zo goedkoop mogelijk houden? Dan kies je voor één van de compacte- en inklapbare hometrainers met rugleuning. Wil je vooral van veel comfort verzekerd zijn? Dan kies je voor één van de ligfiets hometrainers met rugleuning.

Voor wie is een hometrainer met rugleuning geschikt?

  • Voor mensen die een slechte rug of andere lichamelijke klachten hebben
  • Voor ouderen die moeite hebben om hun evenwicht te bewaren
  • Voor mensen die zo comfortabel mogelijk willen trainen

Hometrainer met rugleuning: Eindconclusie

Een hometrainer met rugleuning is voor veel mensen een interessante optie. Je geniet van het nodige comfort, terwijl je wel op een intensieve manier kunt trainen.

Voordat het zover is, moet je tussen de vele modellen de juiste keuze maken. Maak vooral de afweging tussen een inklapbare hometrainer en een ligfiets hometrainer. Deze beide soorten hometrainers beschikken over een rugleuning, maar zijn compleet anders.

Is een hometrainer met rugleuning aan te raden? Ja, zeker. Wil je echter heel sportief trainen? Dan kies je beter voor een normale hometrainer of spinningbike.


Categorieën: Fitness