Tunturi FitRow 50: Review & Ervaringen

Last updated by Kaz on

tunturi fitrow 50

Op een roeitrainer kun je thuis leuk, intensief en zwaar trainen. Is dat ook mogelijk als je voor de Tunturi FitRow 50 kiest? Die vraag staat in deze Tunturi FitRow 50 review centraal.

In deze Tunturi FitRow 50 review delen wij ook onze bevindingen met je. De roeitrainer-specialisten van Tech Meester hebben deze roeitrainer namelijk aandachtig bestudeerd.

Op basis daarvan hebben we allerlei voor- en nadelen voor je verzameld. Daarover lees je alles in deze Tunturi FitRow 50 review.

De belangrijkste specificaties van de Tunturi FitRow 50

Ben je op zoek naar de beste roeitrainer van dit moment? Ongeacht wat je budget of je wensen zijn, heb je voldoende om uit te kiezen.

De kans is in ieder geval groot dat je bij je zoektocht bij de Tunturi FitRow 50 uitkomt. Deze roeitrainer staat namelijk goed aangeschreven én is van een A-merk.

Maar, is de aanschaf hiervan aan te raden? Het is aan jou om dat te bepalen. Wij helpen je graag met deze Tunturi FitRow 50 review een handje om dit te bepalen.

Dit doen we in eerste instantie door de belangrijkste specificaties op een rijtje te zetten:

  • Maximale gebruikersgewicht: 120 kilogram
  • Maximale gebruikerslengte: 200 centimeter
  • Gewicht van de roeitrainer: 31 kilogram
  • Zithoogte: 35 centimeter
  • Afmetingen: 191 x 59 x 50 centimeter
  • Gewicht vliegwiel: 6 kilogram
  • Aantal trainingsprogramma’s: 17 trainingsprogramma’s

Wat uit deze specificaties blijkt? Onder meer dat de Tunturi FitRow 50 meer te bieden heeft dan de Tunturi FitRow 40. Daar komen we graag verderop in deze review verder op terug.


De belangrijkste voordelen van de Tunturi FitRow 50

Spreken de specificaties van de Tunturi FitRow 50 je aan? Toen wij deze roeimachine aan een keuring onderwierpen, was dat bij ons wel het geval.

Nadat wij deze roeitrainer langs de meetlat hadden gelegd, waren wij eigenlijk alleen maar enthousiaster.

De Tunturi FitRow 50 heeft veel te bieden, mede door onderstaande voordelen.

Keuze uit meerdere trainingsprogramma’s

Eén van de sterkste voordelen vinden we de trainingsmogelijkheden. Dat je bij de Tunturi FitRow 50 uit 17 trainingsprogramma’s kunt kiezen, is gewoonweg geweldig te noemen. Je bent hierdoor te allen tijde in staat om op een leuke en gevarieerde manier te trainen.

Ook is het ideaal dat je uit meerdere soorten programma’s kunt kiezen. Zo heb je de keuze voor een hartslaggestuurd programma.

Met dat programma richt je je volledig op je hartslag, waardoor je nooit in de kritieke zone terechtkomt. Wel is het daarmee mogelijk om zeer gericht aan je conditie te werken.

Magnetische weerstand

Ben je op zoek naar een roeitrainer met magnetische weerstand? Dan sluit de Tunturi FitRow 50 ook op je wensen aan. Tunturi heeft bij dit roeiapparaat voor de magnetische weerstand gekozen, waardoor je op een stille manier traint.

Train je bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg op dit apparaat? Dan hoef je niet bang te zijn dat je je huisgenoten, buren of andere mensen wakker houdt. De Tunturi FitRow 50 maakt opvallend weinig lawaai, dankzij de magnetische weerstand.

Met dit weerstandsysteem wordt het trainen overigens alleen maar leuker. Je kunt de weerstand flink ophogen, waardoor je de trainingen ook nog lekker intensief kunt maken.

Slimme vormgeving

Deze roeitrainer van Tunturi beschikt over een slimme vormgeving. Dit blijkt onder meer uit het feit dat deze roeitrainer ook voor langere geschikt is. Zolang je kleiner dan 2,00 meter bent, is deze roeitrainer voor je geschikt.

Ook is het ideaal dat je de rails omhoog kunt klappen. Dit is hierdoor een inklapbare roeitrainer, waardoor je het apparaat nog makkelijker opbergt. Zeker als je in je woning niet al teveel ruimte hebt, is dit een geweldig voordeel.

Stevige roeitrainer

Wij hebben ook opgemerkt dat de Tunturi FitRow 50 een stevige roeitrainer is. Dit is onder meer te danken aan het eigen gewicht van 31 kilogram.

Ook is de Tunturi FitRow 50 voorzien van een anti slip oppervlakte. Dit oppervlakte zorgt ervoor dat ‘ie altijd op zijn plek blijft staan, ongeacht hoe intensief je traint. Het koord is ook bijzonder stevig uitgevoerd.

Ideaal voor regelmatig gebruik

Bovengenoemde voordelen brengt één algeheel voordeel met zich mee: de Tunturi FitRow 50 is geschikt voor regelmatig gebruik. Wil je bijvoorbeeld elke dag thuis roeien? Dat is met deze roeitrainer maar al te goed mogelijk.

Wil je op een recreatieve manier trainen? Dan kun je ook prima voor de Tunturi FitRow 50 kiezen. Een andere optie die je hebt, is om voor de FitRow 40 variant van Tunturi te kiezen. Die variant is minder uitgebreid en iets beperkter, maar daardoor wel goedkoper.

De belangrijkste nadelen van de Tunturi FitRow 50

Vooralsnog is deze Tunturi FitRow 50 review erg positief. Logisch ook, aangezien dit roeiapparaat voor thuis gewoonweg veel te bieden heeft. Maar, je moet ook goed met een paar aandachtspunten rekening houden.

Net zoals bij elke andere roeitrainer zijn wij óók bij deze roeitrainer tegen minpunten aangelopen.

Complexe montage

Eén van de grootste nadelen vinden wij de complexe montage. Je moet een paar lastige handelingen uitvoeren, waarvoor je meerdere handjes nodig hebt. Dit is dus geen roeiapparaat dat je eventjes in je eentje kunt monteren.

Voordat je op de Tunturi FitRow 50 kunt trainen, moet je samen met een ander even de handjes uit de mouwen steken.

Geen bluetooth ontvanger

Meer en meer roeitrainers worden tegenwoordig met een bluetooth ontvanger uitgevoerd. Daardoor is het mogelijk om de roeitrainer aan een smartphone of tablet te koppelen.

Bij de Tunturi FitRow 50 heb je deze mogelijkheid jammer genoeg. Deze roeitrainer beschikt namelijk níet over een bluetooth ontvanger.

Minder realistisch gevoel

Dat de Tunturi FitRow 50 over een magnetische weerstand beschikt, vinden we prima. Dit is één van de beste weerstandsystemen, maar er is nóg een beter systeem: waterweerstand.

Belangrijk voordeel van de waterweerstand is het realistische gevoel. Dit ontbreekt bij de Tunturi FitRow 50 enigszins, waardoor je niet het idee krijgt dat je in een echte roeiboot zit. Dat is bij een roeitrainer met waterweerstand wel het geval.

Enkele rail

Je moet ook even goed kijken naar de stabiliteit op deze roeitrainer zelf. De Tunturi FitRow 50 beschikt namelijk over een enkele rail.

Zeker als je een verkeerde houding aanneemt, is het hierdoor wiebelen op deze rail. Voor de beginnende roeier is een dubbele rails daarom een betere optie.

Voor wie is de Tunturi FitRow 50 geschikt?

Wij zijn van mening dat de Tunturi FitRow 50 voor veel sporters geschikt is. Wil je thuis op een leuke en recreatieve manier trainen? Dan kun je prima voor deze roeitrainer kiezen.

Wil je net iets intensiever trainen? Ook dan is de Tunturi FitRow 50 prima geschikt voor je. Dat komt onder meer door het aantal trainingsprogramma’s.

Stel je nou echt hele hoge eisen aan je nieuwe roeitrainer? Dan valt de Tunturi FitRow 50 af. In dat geval moet je sowieso naar een andere prijsklasse kijken. Voor de ‘normale’ thuissporter is dit hoe dan ook een interessante roeitrainer.

Wat zeggen andere gebruikers over de Tunturi FitRow 50?

In de afgelopen jaren zijn de fitnessapparaten van Tunturi populair geworden. Dat geldt ook voor de Tunturi FitRow 50.

Online zijn wij honderden beoordelingen tegengekomen, waarvan de meeste beoordelingen (erg) positief zijn. Dát is veelzeggend voor hetgeen deze roeitrainer te bieden heeft.

De meeste kopers lopen weg met de Tunturi FitRow 50. Zij geven aan dat deze roeimachine van een prima kwaliteit is, de gewenste trainingsmogelijkheden biedt en opvallend stevig is.

Sowieso zijn veel kopers uiterst te spreken over de algehele kwaliteit van deze roeitrainer.

Al met al kunnen we het volgende stellen:

  • De meeste gebruikers zijn erg tevreden met de Tunturi FitRow 50
  • De meningen van andere gebruikers sluiten aan op onze bevindingen. Ook wij zijn te spreken over deze roeitrainer van Tunturi

Wat kost de Tunturi FitRow 50?

De adviesprijs van de Tunturi FitRow 50 ligt op zo’n 499 euro. Dit is op zich niet al te veel geld voor een dergelijke roeitrainer voor thuis.

Vind je dit bedrag iets teveel van het goede? Wacht dan een aanbieding af; check daarvoor direct de prijzen bij onderstaande aanbieders. Regelmatig komt daar een interessante korting voorbij.

Onze eindconclusie: is de Tunturi FitRow 50 een aanrader?

Ja, de Tunturi FitRow 50 is zeker een aanrader. Deze roeitrainer is geschikt voor veel thuissporters, variërend van beginnende thuissporters tot aan thuissporters die recreatief willen roeien.

Bij de Tunturi FitRow 50 zijn onder meer de kwaliteit, samenstelling, trainingsmogelijkheden en stabiliteit ons opgevallen.

Ook is het mogelijk om op deze roeitrainer fluisterstil te trainen, waardoor je niemand tot last bent. Wat wil je nog meer?


Alternatieven

Sluit de Tunturi FitRow 50 niet helemaal op je wensen aan? Dan kun je ook eens naar de Tunturi FitRow 40 kijken. Dat is eigenlijk het kleinere broertje, waarmee je minder kanten op kunt qua trainingen.

Wel is die roeitrainer een stuk(je) goedkoper, waardoor dat ook een prima roeitrainer is om het thuis roeien gewoon eens uit te proberen.

Wij zijn in ieder geval fan van de Tunturi FitRow 50. Bekijk de scherpste prijzen bij onze partners en sla direct je slag!

Wil je nog een stapje verder gaan in het trainen op de roeitrainer? Dan is de FitRow 70 water misschien ook iets om naar te kijken.


Categorieën: Fitness