Tunturi FitRow 70 Water: Review & Ervaringen

Last updated by Kaz on

tunturi fitrow 70 water review

Ben je erover aan het nadenken om de Tunturi FitRow 70 Water aan te schaffen? Een keuze maken kan lastig zijn, vooral als er zoveel opties zijn.

Gelukkig kent deze roeitrainer veel voordelen waar jij straks profijt van zult hebben.

Perfect, denk je nu. Is de Tunturi FitRow 70 Water wel echt zo perfect? Je komt erachter als je deze review leest.

Wij hebben dit roeiapparaat namelijk uitvoerig voor je getest en willen graag onze ervaringen met je delen.

De Tunturi FitRow 70 Water nader bekeken

De Tunturi FitRow 70 Water is een stabiele roeitrainer van hoogwaardige kwaliteit. Met een draaggewicht van 150 kilogram is dit apparaat geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht.

Daarnaast traint het apparaat zeer stevig. Van een wiebelend apparaat, heb jij namelijk helemaal geen last.

Over het algemeen zijn wij zeer tevreden over de FitRow 70 Water. Dit unieke apparaat met weerstandssysteem dat gebaseerd is op water, zorgt voor een comfortabele en uitdagende training.

Het ergonomische zadel van dit roeiapparaat zit heerlijk en daarom kun je heerlijk lang en intensief trainen.


De grootste voordelen van de Tunturi FitRow 70 Water

De Tunturi FitRow 70 Water biedt veel voordelen. Wil je weten welke voordelen dit zijn? We hebben ze netjes voor je op een rij gezet.

Goede kwaliteit

Wat een groot voordeel is van de Tunturi FitRow 70 Water, is dat alle materialen gemaakt zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het model beschikt over een robuuste uitstraling en ziet er stevig uit.

Ook als je begint met trainen op de roeitrainer, merk je dat de kwaliteit hoogwaardig is. De onderdelen zitten daarbij stevig in elkaar en ook alle details zijn netjes afgewerkt.

Een stabiele roeitrainer

Dit fitnessapparaat is ontzettend stabiel. Met een draaggewicht van 150 kilogram, is dit model geschikt voor personen die beschikken over een hoger lichaamsgewicht.

Bij bepaalde apparaten kan het zo zijn dat het apparaat gaat wiebelen bij intensief gebruik. Bij de FitRow 70 is dit helemaal niet het geval. De roeitrainer blijft stevig op de grond staan en kan heel wat aan.

De roeitrainer is comfortabel en ergonomisch ontworpen

De Tunturi FitRow 70 Water is een comfortabele roeitrainer waar je heerlijk op zit. Het zadel is namelijk ergonomisch ontworpen. Dit houdt in dat je het zadel zowel horizontaal als verticaal kunt verstellen.

Dat het zadel ergonomisch is ontworpen, is een groot voordeel. Wanneer een merk geen aandacht besteedt aan een ergonomisch ontwerp, kun je sneller last krijgen van blessures.

Het kan zijn dat je een verkeerde lichaamshouding aanneemt en dit is uiteraard niet fijn als je aan het trainen bent.

Realistisch weerstandssysteem

De FitRow 70 Water beschikt over een uniek weerstandssysteem. De weerstand wordt opgewekt door middel van water. Dit geeft een realistisch gevoel tijdens de training. Wat is nou fijner dan roeien op echt water?

Zijn er ook nadelen?

Helaas beschikt de Tunturi FitRow 70 Water ook over nadelen. Als je erover nadenkt om deze roeitrainer aan te schaffen, is het goed om te weten wat deze nadelen precies zijn. Zo kun je uiteindelijk een goede keuze maken.

Geen trainingscomputer

Een groot nadeel van de Tunturi FitRow 70 Water is dat het model geen trainingscomputer bevat. Een trainingscomputer zorgt voor meer overzicht en je kunt deelnemen aan verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

De roeitrainer maakt geluid

In tegenstelling tot roeimachines met een magnetisch weerstandssysteem, maakt een apparaat met een water weerstandssysteem meer geluid. Helaas is dit ook zo bij de Tunturi FitRow 70. In stilte trainen zit er bij deze roeitrainer helaas niet in.

De Tunturi FitRow 70 Water vs. andere roeitrainers

Als je op het internet gaat zoeken naar roeitrainers, weet je misschien niet waar je het zoeken moet. Er zijn enorm veel opties en iedere roeitrainer heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Wat maakt de Tunturi FitRow 70 Water zo uniek vergeleken de andere roeitrainers?

Allereerst is het realistische watersysteem een uniek pluspunt. Je hoeft maar je ogen te sluiten en je kunt het gevoel hebben dat je echt op het water zit. Naast dat weerstand goed is voor je lichaam, zorgt dit ook voor een unieke beleving.

Ook het draaggewicht van deze roeitrainer is uniek ten opzichte van andere roeitrainers. Als je boven de 100 kilogram bent, kun je intensief op dit apparaat trainen.

Je hoeft niet bang te zijn dat de roeitrainer niet stevig genoeg is, want dit apparaat zit goed in elkaar.

De Tunturi FitRow 70 kritisch beoordeeld

Wij hebben de Tunturi FitRow 70 uitgebreid voor je getest. Waarom we dit hebben gedaan? Zodat jij dit niet meer hoeft te doen.

Dit bespaart je veel tijd en ook hoef je het hele web niet meer af te zoeken naar informatie. We beschrijven hieronder exact wat onze ervaringen zijn met de roeitrainer.

Gebruiksgemak

De roeitrainer is heel eenvoudig in gebruik te nemen. Allereerst is de roeitrainer eenvoudig te monteren. Je kunt dit het beste doen met twee personen, omdat dit net iets gemakkelijker gaat.

Binnen een uur staat de roeitrainer in jouw woonkamer en kun je hier gebruik van maken.

Toen we eenmaal wilden gaan trainen op de FitRow 70, viel het ons op dat het apparaat makkelijk te begrijpen is. Het Lcd-scherm spreekt voor zich. Alles wat je wilt weten staat hierop weergegeven en dit is dan ook een groot voordeel.

Nadat we hebben getraind, hebben we het apparaat op een andere plek gezet met de transportwieltjes. Dit gaat heel eenvoudig en hierdoor hoef je niet moeilijk te doen als je het apparaat wilt verplaatsen.

Wil je het apparaat kantelen, omdat je meer ruimte nodig hebt? Ook dit kan heel eenvoudig zelf doen.

Comfort

Natuurlijk hebben wij ook gekeken naar het comfort van de roeitrainer. Het ergonomische zadel van dit apparaat zit als gegoten en dit is een groot voordeel als je lang en intensief wilt trainen.

Waar wij wel tegenaan liepen, was dat het zitje niet beschikt over een leuning. Voor een korte training is dit geen probleem, maar bij intensieve trainingen kan dit zorgen voor eventuele rugklachten.

Prijs-kwaliteitverhouding

Over de prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat zijn wij ruimschoots tevreden. Voor een schappelijke prijs, schaf je deze roeitrainer aan met een fijn ergonomisch ontwerp.

Daarnaast kun je trainen op een realistische manier. Het watersysteem biedt veel voordelen en hierdoor worden de trainingen nog uitdagender.

Het design

Het materiaal mag dan wel van hoogwaardige kwaliteit zijn, maar het design valt ons ietwat tegen. Als je veel waarde hecht aan het uiterlijk van de roeitrainer, dan oogt dit model maar saai.

De FitRow 70 is volledig zwart en rechtlijnig. Als je echter houdt van een strak design, dan zit je met deze roeitrainer zeker goed.

Eindoordeel & Aanbieding

Is de Tunturi FitRow 70 Water het kopen waard? Dat is natuurlijk de grote vraag. Onze mening is dat dit afhangt waar je naar op zoek bent.

Ben je op zoek naar een voordelige en stevige roeitrainer voor thuisgebruik? Dan is deze roeitrainer zeker geschikt voor je. Je kunt het apparaat gebruiken om dagelijks mee te trainen en aan je conditie te werken.

Zoek jij een roeitrainer voor professioneel gebruik? Dan kun je beter zoeken naar een andere roeitrainer in een duurdere prijsklasse. Deze roeitrainer is namelijk puur voor dagelijks thuisgebruik om eens lekker te kunnen sporten.

Ben jij enthousiast geworden over dit model? Dan hebben wij de beste aanbieding voor jou! Bekijk hieronder de beste prijs:
FAQ

Kun je elke dag gebruikmaken van de Tunturi FitRow 70 Water?

In principe kun je trainen wanneer je maar wilt. Of het verstandig is? Het wordt afgeraden om iedere dag te trainen. Zo zorg je ervoor dat je spieren af en toe kunnen rusten.

Voor wie is de roeitrainer niet geschikt?

De roeitrainer is geschikt voor thuisgebruik. Ben jij op zoek naar een professionele roeitrainer die ook nog eens weinig geluid maakt? Kies dan voor een andere roeitrainer.


Meer van Tunturi:


Categorieën: Fitness