Beste roeitrainer kopen? De Top 10 roeimachines voor thuis!

Last updated by Kaz on

beste roeitrainer kopen

Roeien op een kanaal of rivier is bijzonder leuk. Je hebt hier echter wel een roeiboot, tal van andere toebehoren en voldoende tijd voor nodig.

Ontbreekt het aan deze elementen? Dan biedt een roeitrainer voor thuis mogelijk de uitkomst! In dit artikel vertellen wij je alles over de beste roeitrainer voor thuis.

Wat is de beste roeitrainer voor in huis? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuw roeiapparaat?

En wat zijn überhaupt redenen om voor een roeitrainer te kiezen? De antwoorden op deze vragen vind je in dit uitgebreide artikel.

Wat is de beste roeitrainer om te kopen voor thuis?

Zou je graag thuis van een roeitrainer gebruik willen maken? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste roeimachine voor thuis.

Wij raden je aan om onderstaande reviews even door te nemen. In deze reviews maak je namelijk kennis met de 10 beste roeiapparaten voor thuis.

Zo’n roeiapparaat voor thuisgebruik kun je met een gerust hart kopen. Wij hebben namelijk een uitvoerige test uitgevoerd, waarbij wij in staat zijn geweest om de verschillende roeiapparaten goed met elkaar te vergelijken.

Onderstaande roeitrainers zijn simpelweg als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

VirtuFit-Ergometer-Semi-Pro-Beste-magnetische-roeitrainer

Voor intensieve thuissporters is de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro de beste optie. Deze roeitrainer is voor zowel thuisgebruik als voor semiprofessioneel gebruik uiterst geschikt.

Dit is te danken aan de totale samenstelling, maar ook aan het realistische gevoel. Op deze roeitrainer heb je het idee dat je in een echte roeiboot zit.

Bij deze roeitrainer heb je keuze uit maar liefst 34 trainingsprogramma’s. Je kunt hierdoor te allen tijde op de gewenste manier trainen. Dit doe je bovendien op een comfortabele en stabiele manier.

De roeitrainer staat zo stevig als een huis. Dit is ook te danken aan het zware vliegwiel van 14 kilogram.
2. Senz Sports R6000

roeimachine-senz-sports-r6000

De Senz Sports R6000 is wat ons betreft ook een aanrader. Deze roeitrainer beschikt over een waterweerstandsysteem, waardoor je op een realistische manier kunt trainen.

Het roeien voelt erg realistisch aan, terwijl je ook met een realistische weerstand te maken hebt.

Deze roeitrainer is bovendien op een slimme manier vormgegeven. Dit blijkt onder meer uit de verstelbare voetpedalen en de compactheid.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om dit roeiapparaat rechtop op te bergen. Ook voorziet het display je tijdens het trainen van alle gewenste informatie.
3. Focus Fitness Row 3

Focus-Fitness-Row-3-inklapbare-roeitrainer-beginners

Focus Fitness biedt meerdere interessante roeimachines aan, waaronder de Row 3. Deze roeitrainer is met name voor de recreatieve thuissporter ideaal.

Dit komt door de algehele samenstelling, maar ook door het prijskaartje. Dit is één van de goedkopere roeitrainers uit deze top 10.

Focus Fitness heeft bij de Row 3 voor een magnetisch weerstandsysteem gekozen. Dit is niet zo goed als een waterweerstandsysteem, maar levert zeker veel roeiplezier op.

Je geniet bovendien van een 12 kilogram zwaar vliegwiel en maar liefst 12 trainingsprogramma’s. Voldoende trainingsmogelijkheden dus met de Row 3.
4. VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer

Wil je, om welke reden dan ook, graag een houten roeitrainer hebben? Dan kun je niet om de VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer heen. Deze roeitrainer is van hout vervaardigd, ziet er geweldig uit en biedt veel roeiplezier.

Het roeien voelt bovendien erg realistisch aan, dankzij de grote watertank. Deze watertank zorgt voor een realistische weerstand tijdens het roeien.

Met deze roeitrainer kun je hierdoor intensief trainen. Dit is ook te danken aan de dubbele rail. Ongeacht hoe intensief je traint, zit je hierdoor erg stevig op het zitje.

Je kunt bovendien uit meerdere trainingsprogramma’s kiezen. Echt een prima roeitrainer, inclusief trainingscomputer mét bluetooth.
5. VirtuFit Row 450

VirtuFit-Row-450-roeitrainer-met-magnetische-weerstand

Ben je graag zo voordelig mogelijk uit? Kijk dan eens naar de VirtuFit Row 450. Deze roeitrainer kost slechts 350 euro, maar biedt wel het gewenste roeiplezier. Met name als je een recreatieve roeier bent, is dit een prima optie.

Je kunt bij deze roeimachine tussen 10 weerstandsniveaus variëren. Ook kun je het zitje op de gewenste hoogte instellen, waardoor je een aangename zithouding aanneemt.

Nadat je met deze roeitrainer op de gewenste manier getraind hebt, kun je ‘m ook nog inklappen. Ook de transportwielen dragen bij aan het gebruiksgemak van de VirtuFit Row 450.
6. Domyos 500B

Ook voor het merk Domyos hebben we een plekje ingericht in deze top 10. De 500B is volgens ons namelijk één van de betere roeitrainers van dit moment.

Deze roeitrainer is op een handige manier vormgegeven, biedt een optimaal comfort en is te koppelen aan verschillende apps. Met bijvoorbeeld Kinomap maak je het trainen op deze roeitrainer nog leuker.

Bovendien is dit een unieke roeitrainer; deze roeitrainer heeft namelijk geen stopcontact nodig. Doordat dit een zelfaangedreven apparaat betreft, kun je ‘m overal gebruiken.

Je kunt bovendien uit 15 weerstandsniveaus kiezen. Na gebruik kun je deze roeitrainer makkelijk opbergen.
7. Tunturi Competence R20

Met de Tunturi Competence R20 haal je een prima roeitrainer in huis. Deze roeitrainer is ideaal voor de recreatieve thuissporter, mede door de slimme vormgeving.

Zo beschikt dit apparaat over transportwielen, terwijl je ‘m ook in kunt klappen. Bovendien is dit niet de zwaarste roeitrainer, maar hij staat wel erg stevig op zijn poten.

Met deze roeitrainer kun je op tal van manieren trainen. Dit is onder meer te danken aan de 8 weerstandsniveaus.

Tijdens het trainen zie je op het display de belangrijkste trainingswaarden naar voren komen.

Leuk detail: het is met de racemodus mogelijk om tegen de trainingscomputer te racen.
8. VirtuFit Row 800

virtufit-row-800

Over meerdere roeimachines van VirtuFit zijn we enthousiast, waaronder de VirtuFit Row 800. Deze roeitrainer is inklapbaar, beschikt over een waterweerstandsysteem en is voor veel mensen geschikt.

Dit komt onder meer door het maximaal belastbare gewicht van 140 kilogram.

Met deze slim vormgegeven roeitrainer train je op meerdere manieren. Zo heb je de keuze uit maar liefst 8 trainingsniveaus. Tijdens het trainen geniet je van het nodige gemak, mede doordat het zitje extra groot uitgevoerd is.

Doordat de rail maar liefst 105 centimeter lang is, is dit ook een ideale roeitrainer voor langere mensen.
9. Focus Fitness Row 2

Focus-Fitness-Row-2-inklapbaar-roeiapparaat

Ga je graag voor een roeitrainer van een A-merk? Maar, wil je liever niet de hoofdprijs voor je nieuwe roeitrainer betalen? Dan sluit de Focus Fitness Row 2 prima op je wensen aan.

Dit is een goedkope roeitrainer van het A-merk Focus Fitness. Je bent hierdoor van een prima prijs-kwaliteitsverhouding verzekerd.

Met deze roeitrainer kun je bovendien op veel manieren trainen. Het vliegwiel is 7 kilogram zwaar en je kunt uit 8 weerstandsniveaus kiezen.

Ook is de Focus Fitness Row 2 van een grote trainingscomputer voorzien. Hierop lees je onder meer de verstreken tijd, het aantal slagen en de verbrande calorieën af. Met dank aan het ergonomische design geniet je tijdens het roeien van extra veel gemak.
10. Flow Fitness Perform W9i Oak Roeitrainer

Flow Fitness Perform W9i Oak beste roeitrainer

Vind je het niet erg om bovengemiddeld geld uit te geven? Dan wijzen wij je graag op de Flow Fitness Perform W9i Oak Roeitrainer.

Dit is geen goedkope roeitrainer, maar hij is wel op een unieke manier vormgegeven. Dit is te danken aan het materiaalgebruik (hout), weerstandsysteem (water) en de rail (dubbel).

Deze roeitrainer is ideaal voor de intensieve thuissporter. Dit blijkt onder meer uit de hoeveel trainingsprogramma’s; 19 programma’s om precies te zijn.

Dit roeiapparaat is ook nog voorzien van bluetooth. Je bent hierdoor in staat om ‘m te koppelen aan bijvoorbeeld Kinomap. Dit komt de trainingsmogelijkheden én het –plezier alleen maar ten goede.
Hoe vind je de beste roeimachine voor thuis?

Wil je graag een stille roeitrainer aanschaffen? Hecht je waarde aan een roeitrainer met veel trainingsprogramma’s?

Of wil je een speciale roeitrainer voor lange mensen? Dit zijn slechts enkele vragen die je jezelf kunt stellen bij het uitkiezen van een nieuwe roeitrainer.

Het is daarom zaak dat je op zoek gaat naar de beste koop voor jou. Dat wij iets de beste roeitrainer van dit moment vinden, betekent immers niet dat dit ook voor jou de beste roeitrainer is.

Je doet er daarom verstandig aan om goed op alle hier onderstaande criteria te letten.

Gewenste gebruik

Het is allereerst aan te raden om na te denken over het gewenste gebruik.

Hierbij maken wij onderscheid tussen twee soorten gebruikers:

 • Recreatieve gebruiker. Als je een recreatieve gebruiker bent, stel je waarschijnlijk geen al te hoge eisen aan je nieuwe roeitrainer. De roeitrainer moet doen wat ‘ie moet doen, maar hij hoeft verder niet al te bijzonder te zijn.
 • Fanatieke gebruiker. Zie je jezelf als een fanatieke gebruiker? Dan kun je beter voor de beste professionele roeitrainer kiezen. Met een professionele roeitrainer ben je immers – beter – in staat om intensief te trainen.

Het is dus zaak om goed naar je huidige ‘niveau’ te kijken. Het gaat hierbij niet zozeer om wat je op een roeitrainer kunt, maar wel om de manier waarop je wilt (kunnen) trainen.

Weerstandsysteem

Ten tweede is het erg belangrijk om naar het weerstandsysteem te kijken. Als je voor het beste van het beste wilt gaan, kies je voor een roeitrainer met waterweerstand.

Door de waterweerstand geniet je van een realistisch gevoel. Het is net alsof je in een rechte roeiboot zit. Bovendien ben je met deze weerstand in staat om je trainingen erg intensief te maken.

Des te harder je het water door de tank heen laat bewegen, des te meer weerstand je ervaart.

Een andere optie die je hebt, is een roeitrainer met luchtweerstand. Zo’n roeitrainer werkt op basis van de verplaatsing van lucht, waarmee een bepaalde weerstand verkregen wordt.

Dit weerstandsysteem wordt al geruime tijd gebruikt, maar lijkt ietwat uit de gratie te raken.

Ook is het mogelijk om voor een roeitrainer met magnetische weerstand te kiezen. Dit is wat ons betreft een prima mogelijkheid.

Dit weerstandsysteem maakt namelijk amper lawaai, heeft weinig onderhoud nodig en je kunt nauwkeurig de gewenste weerstand instellen.

Naar welk weerstandsysteem gaat jouw voorkeur uit? Mocht je voor de allerbeste koop willen gaan, kom je bij een waterweerstandsysteem uit. Mocht je genoegen met ‘iets minder’ nemen, zijn zowel de magnetische- als luchtweerstand prima opties.

Trainingsmogelijkheden

Ten derde is het belangrijk om goed naar de trainingsmogelijkheden te kijken. Hiervoor is het allereerst zaak om naar het weerstandsysteem en het vliegwiel te kijken.

Over het weerstandsysteem heb je hierboven al meer kunnen lezen. Over het vliegwiel kunnen we kort zijn: als je voor een roeitrainer met zwaar vliegwiel gaat, kun je je trainingen intensiever maken.

Het is ook zaak om goed naar de trainingsprogramma’s te kijken.

Probeer per roeiapparaat voor jezelf antwoord te vinden op deze vragen:

 • Uit hoeveel trainingsprogramma’s kun je kiezen? Bij de beste roeitrainers kun je uit tientallen programma’s kiezen. Dit stelt je in staat om de training moeiteloos naar eigen wens in te vullen.
 • Om wat voor soort trainingsprogramma’s gaat het? Gaat het bijvoorbeeld om alleen maar programma’s die voorgeprogrammeerd zijn? Of heb je ook de mogelijkheid om zelf een trainingsprogramma samen te stellen?
 • Kun je de programma’s in het geheugen opslaan? Als je zelf een trainingsprogramma kunt maken, is het zaak om naar een eventuele geheugenfunctie te kijken. Als je het programma in het geheugen op kunt slaan, levert dit veel extra gemak op.

Afmetingen & gewicht

Ten vierde is het belangrijk om naar de afmetingen en het gewicht te kijken. Hoe groot is de roeitrainer precies? En op welke plek in je woning wil je graag je roeitrainer neerzetten? Dit zijn twee belangrijke vragen om goed naar te kijken.

Daarbij raden wij je ook aan om goed naar het gewicht te kijken. Een roeiapparaat moet niet al te zwaar zijn, maar moet ook niet zo licht als een veertje zijn.

Als je voor één van bovenstaande roeitrainers kiest, ben je van het gewenste gewicht verzekerd. Dat gewicht zorgt er onder meer voor dat de roeitrainer stabiel op zijn pootjes staat.

Inklapbaarheid

Ten vijfde kun je naar de inklapbaarheid van de roeitrainer kijken. Geef je de voorkeur aan een inklapbare roeitrainer? Dan heb je alsnog voldoende mogelijkheden, maar uiteraard zijn niet alle roeitrainers inklapbaar.

Het advies is daarom om goed je wensen op een rijtje te zetten. Ga hierbij ook goed na wat de afmetingen zowel uitgeklapt als ingeklapt zijn.

Connectiviteit

Ten zesde is het verstandig om naar de connectiviteit van het roeiapparaat voor thuis te kijken. Beschikt de roeitrainer over bluetooth? Dan ben je in staat om interactief en gevarieerd te trainen.

Gaat je voorkeur hierbij uit naar het gebruik maken van een roeitrainer app? Bepaal dan goed op voorhand van welke app(s) je gebruik wilt maken.

Als je dat weet, kun je gericht op zoek gaan naar de beste roeitrainer met de meest geschikte connectiviteit. Het is volgens ons sowieso aan te raden om voor een roeitrainer met bluetooth verbinding te kiezen.

Overige eigenschappen

Ten zevende is het belangrijk om naar tal van andere eigenschappen te kijken.

Enkele van deze eigenschappen zetten we hieronder graag op een rijtje:

 • Het geluidsniveau. Wil je per sé een stille roeitrainer hebben? Of vind je het geluidsniveau van de roeitrainer niet al te belangrijk? Aan jou om op dit gebied de juiste keuze te maken.
 • De verstelbaarheid. Is het mogelijk om de roeitrainer geheel naar wens te verstellen? In onze ogen is dit een essentieel onderdeel van elke roeimachine. Je moet onder meer het zitje op de gewenste manier kunnen verstellen.
 • Het display. Uiteraard is het display ook één van de belangrijkere onderdelen van een roeitrainer. Ga goed na hoe groot het display is, waar dit display zich bevindt en wat je op het display af kunt lezen. Idealiter kun je op het display je complete training nauwkeurig monitoren.
 • Lichaamslengte. Het is verder zaak om je naar je eigen lichaamslengte te kijken. Ben je bijvoorbeeld relatief lang? Dan heb je een roeitrainer nodig die geschikt is voor langere mensen. Ook is het zaak om naar je gewicht te kijken. Mocht je relatief zwaar zijn, heb je mogelijk een nog stabielere roeimachine nodig.
 • Comfort. Tot slot willen wij je – nogmaals – op het comfort wijzen. Ga goed na wat voor comfort het zitje biedt, maar ook de handgreep en de pedalen. Zo is het wenselijk dat de pedalen van een grip laag voorzien zijn.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als laatste punt wijzen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding. Ons advies is om hoe dan ook voor een roeitrainer van een A-merk te kiezen.

Deze merken leveren kwaliteit en bieden veelal meerdere soorten roeitrainers aan. Dat stelt je in staat om een betere vergelijking te maken.

Tevens raden wij je aan om met een schuin oog naar het prijskaartje te kijken. Daarbij raden wij je ook aan om niet (onnodig) te besparen. Van een goede roeimachine maak je immers jarenlang gebruik.

Bovendien moet je voor kwaliteit nu eenmaal betalen. Durf daarom te investeren in het beste roeiapparaat.

Voordelen van een roeiapparaat thuis

 • Je kunt altijd trainen. Indien je thuis een roeiapparaat tot je beschikking hebt, kun je altijd trainen. Je bent bijvoorbeeld niet afhankelijk van de openingstijden van de sportschool. Of van de beschikbaarheid van de roeiapparaten in de sportschool.
 • Lage drempel om te trainen. Vind je het veel moeite om je om te kleden en naar de sportschool toe te gaan? Dan is een roeiapparaat voor thuis ideaal. De drempel is immers erg laag om op een dergelijk apparaat te trainen.
 • Meerdere trainingsdoelen. Met een roeiapparaat thuis kun je gericht aan meerdere trainingsdoelen werken. Zo kun je afvallen, spieren opbouwen en/of conditie opbouwen. Dit is een algemeen voordeel van elke roeimachine voor thuis.
 • Je loopt weinig risico op een blessure. Bij het trainen op een roeimachine worden je gewrichten niet belast. Dit betekent dat je op een roeimachine thuis weinig risico op een blessure loopt. Hierbij is het overigens wel zaak dat je de juiste houding op het roeiapparaat aanneemt.
 • Je hebt geen last van pottenkijkers. Vind je het lastig om in een drukke omgeving intensief te sporten? Of zit je niet te wachten op mensen die met je training(en) meekijken? Dan sluit een roeiapparaat voor thuis ook prima op je wensen aan. Op dit apparaat train je in alle rust thuis, zonder hierbij last van pottenkijkers te hebben.

Wat zijn de beste roeimachine merken?

Het is wat ons betreft niet mogelijk om de beste roeimachine merken aan te wijzen. Wat de beste roeimachine merken zijn, is namelijk van tal van factoren afhankelijk.

Ben je op zoek naar een professionele roeitrainer? Dan heb je het over een heel ander aanbod dan het aanbod van de meer basic roeitrainers voor thuisgebruik.

Welke merken voor jou geschikt zijn, hangt dan ook van je situatie af. Ook je wensen spelen hier uiteraard een belangrijke rol bij.

Wil je voor één van de beste merken gaan? Je kunt met een gerust hart voor één van bovenstaande roeitrainers kiezen. Al deze roeitrainers zijn namelijk door een A-merk vervaardigd. Dit merk je aan de kwaliteit, trainingsmogelijkheden en levensduur.

Beste roeitrainer uit de test van Consumentenbond

Wat is de beste roeitrainers volgens de Consumentenbond? Wij zouden het niet weten. We zijn op zoek naar een roeitrainer test van de Consumentenbond gegaan, maar deze hebben wij helaas niet gevonden.

Gelukkig vind je in dit artikel wel alle informatie die je nodig hebt. Wij hebben immers zelf een uitgebreide test achter de rug.

Hiervoor hebben we zelf een analyse per roeimachine uitgevoerd, maar ook gekeken naar de ervaringen van andere kopers. De roeimachines uit bovenstaande top 10 worden in ieder geval door veel kopers goed beoordeeld.

De beste winkels om een roeimachine te kopen?

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe roeimachine? Wij raden je daarvoor aan om je nieuwe roeiapparaat altijd bij een specialist aan te schaffen.

De beste specialisten hebben we alvast voor je op een rijtje gezet:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Fitness