VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro: Review & Test 2024

Last updated by Kaz on

virtufit ergometer roeitrainer semi pro review

Wil je thuis op een intensieve manier trainen? Als je dit graag op een roeitrainer wilt doen, kun je niet zomaar voor de eerste de beste roeitrainer kiezen.

Kun je hierbij wel voor de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro kiezen? Je vindt het antwoord in deze review!

In deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro review vertellen wij je alles over dit roeiapparaat.

We bespreken de belangrijkste eigenschappen, voordelen, nadelen en het kostenplaatje.

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

VirtuFit-Ergometer-Semi-Pro-Beste-magnetische-roeitrainer

Als je een nieuwe roeitrainer wilt kopen, moet je goed over je wensen nadenken. Aan de hand daarvan kun je meerdere interessante roeiapparaten op je ‘shortlist’ zetten.

Wil je die varianten vervolgens met elkaar vergelijken? Dan is het zaak dat je goed naar bepaalde specificaties kijkt. De belangrijkste specs/eigenschappen van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro vind je alvast hieronder:

 • Gewicht van de roeitrainer: 34,1 kilogram
 • Max. gebruikersgewicht: 150 kilogram
 • Max. gebruikerslengte: 200 centimeter
 • Afmetingen roeitrainer: 205 x 51 x 64 cm
 • Afmetingen roeitrainer ingeklapt: 90 x 51 x 122 cm
 • Aantal weerstandsniveaus: 34 niveaus
 • Aantal trainingsprogramma’s: 34 programma’s
 • Aantal gebruikersprogramma: 4 programma’s
 • Aantal hartslaggestuurde programma’s: 1 programma

Uit deze specificaties blijken direct meerdere zaken. Hetgeen dat wij sowieso kunnen concluderen, is dat deze roeitrainer uitermate geschikt voor intensieve trainingen is.

In deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro review vertellen wij je hier graag alles over.


Wat zijn de belangrijkste voordelen van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro?

In de afgelopen tijd is de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro tot een populaire roeitrainer uitgegroeid. Dit is onder meer aan de onderstaande voordelen te danken.

Deze voordelen vinden wij zelf behoren tot de belangrijkste voordelen van dit apparaat.

Bijzonder veel trainingsmogelijkheden

Het hoogtepunt van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro vinden wij toch wel de trainingsmogelijkheden. Op deze roeitrainer kun je op meerdere manieren trainen, mede door de ongekende hoeveelheid trainingsprogramma’s.

Doordat je uit maar liefst 34 trainingsprogramma’s kunt kiezen, kun je altijd op de gewenste manier trainen.

Geweldig weerstandsysteem

VirtuFit heeft bij deze roeitrainer gekozen voor een magnetisch weerstandsysteem. Dit is op zich niet al te bijzonder, maar VirtuFit heeft ook nog voor een ergometer gekozen. Door de ergometer ben je in staat om zeer nauwkeurig de weerstand te bepalen.

Kies je voor één van de trainingsprogramma’s? Dan heb je daar niet eens omkijken naar. De weerstand past zich namelijk automatisch tijdens het trainingsprogramma aan.

Tijdens het trainen hoef je je dus maar op één ding te richten: de prestaties die je levert. Krijg je het tijdens je training toch behoorlijk pittig? Dan is het gelukkig alsnog mogelijk om de weerstand aan te passen.

Veel gebruiksgemak

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro leent zich uitstekend voor intensieve trainingen. Dit is aan bovenstaande punten te danken, maar ook aan het gebruiksgemak.

Dit gebruiksgemak is onder meer aan deze punten te danken:

 • Polyurethaan schuim: de zitting is van dit PU foam voorzien. Dankzij deze laag is de zitting comfortabel, waardoor je ook langdurende trainingen op de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro uit kunt voeren.
 • Extra brede rails: VirtuFit heeft bij deze roeitrainer voor een extra brede rails gekozen. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor het maken van vloeiendere bewegingen.
 • Anti slip pedalen: de pedalen zijn niet alleen fijn te verstellen, maar zijn ook nog van een anti slip laag voorzien. Zodra je je voeten op deze pedalen zet, glijden ze niet zomaar weg. Dit komt de veiligheid en het gebruiksgemak ten goede.
 • Stilte: train je op de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro? Dan hoor je dit nagenoeg niet. Door de gemaakte keuzes van VirtuFit is dit een geluidsstille roeitrainer.
 • Opklapbaar: nadat je met veel plezier op deze roeitrainer getraind hebt, klap je ‘m makkelijk in. Dit gaat niet alleen makkelijk, maar je vouwt ‘m ook nog eens heel compact in. Dit betekent dat je ‘m super makkelijk ergens in je woning op kunt bergen. Gemak dient de sporter!

Intensief & duurzaam trainen

Al met al kunnen we stellen dat je op de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro duurzaam en intensief kunt trainen. Dit is ook nog te danken aan de hartslag ontvanger.

Door bijvoorbeeld een borstband van Polar op de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro aan te sluiten, meet je tijdens het trainen nauwkeurig je hartslag op.

Duidelijk display

Ben je van plan om intensief of semiprofessioneel te trainen? Dan is het van belang dat je tijdens de training je prestaties in de gaten kunt houden. Bij de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro is dit gelukkig een fluitje van een cent.

VirtuFit heeft deze roeimachine namelijk van een groot display voorzien. Op dit display lees je tijdens het trainen alle mogelijke waarden af.

Gebruik je een Polar borstband? Dan lees je op het display ook nog je hartslag af. Ook is het via dit display mogelijk om een keuze tussen de vele trainingsprogramma’s te maken.

Prima prijs-kwaliteitverhouding

Over de kwaliteit van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro hoef je niet in te zitten. Dit merk levert simpelweg altijd kwaliteit. Bij deze roeitrainer is dit al helemaal het geval, gezien de gebruikte materialen.

Ook hoef je niet de hoofdprijs te betalen voor deze roeimachine. Daar komen we verderop in deze VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro review nog nader op terug.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro?

virtufit-ergometer_roeimachine

Is dit de beste roeitrainer van dit moment? Nee, dat is niet het geval. Bij deze roeitrainer moet je namelijk met twee (kleine) nadelen rekening houden.

Slechts een enkele rails

De nodige roeitrainers worden tegenwoordig met een dubbele rails uitgevoerd. Door de dubbele rails ervaar je nog meer stabiliteit. Dat is bij de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro jammer genoeg niet het geval.

De enkele rails is gelukkig wel vrij breed uitgevoerd. Dit compenseert dit nadeel wat ons betreft grotendeels.

Niet super veel verstelmogelijkheden

Bij de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro moet je rekening houden met een gebrek aan verstelmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de voetsteunen niet naar wens verstellen.

Dit is ook het geval voor de zitting. Je hebt altijd met de vaste hoogte van de zitting te maken.

Voor wie is de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro geschikt?

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro is uiterst geschikt voor de fanatieke thuissporter. Als je echt op een serieuze en intensieve manier wilt trainen, sluit deze roeimachine perfect op je wensen aan.

Wil je liever op een recreatieve manier trainen? Dan wijzen wij je graag op de VirtuFit Row 450. Die eenvoudigere roeitrainer is meer geschikt voor de recreatieve thuissporter.

Wat kost de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro?

Voor de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro ligt de adviesprijs op 699 euro. Uiteraard is 700 euro veel geld, maar voor zo’n roeiapparaat valt het reuze mee. Dit is vooral te danken aan de vele voordelen.

Door dit bedrag te betalen, heb je de komende jaren nergens omkijken meer naar. Je weet zeker dat je op een fijne en semiprofessionele manier kunt trainen.

Stel je trainingsdoel op en beleef veel plezier met de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro. De investering van 700 euro ben je al snel vergeten.

Ons eindoordeel over de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Wij zijn van mening dat de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro een geweldige roeitrainer is. Zeker als je op een intensieve manier wilt trainen, sluit deze roeitrainer perfect op je wensen aan.

Hij staat zo stevig als een huis, hij biedt veel trainingsmogelijkheden en hij is van een uitmuntende kwaliteit.

Houd er wel rekening mee dat dit niet de goedkoopste roeitrainer is. Maar goed, als je op een semiprofessionele manier wilt trainen, is dat minder van belang.

Wij zijn in ieder geval fan van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro!


Meer roeitrainers van VirtuFit:


Categorieën: Fitness