VirtuFit Elite Air Magnetic roeitrainer – Review & Ervaringen

Last updated by Kaz on

virtufit elite air magnetic roeitrainer

Ben jij op zoek naar een unieke roeitrainer met veel verschillende mogelijkheden? Misschien is de Elite Air Magnetic roeitrainer van VirtuFit dan wel iets voor jou!

In deze review lees je de voordelen, nadelen en kan je de roeitrainer voor de beste prijs bekijken.

Lees snel verder om erachter te komen of deze roeitrainer iets voor jou is!

Samenvatting VirtuFit Elite Air Magnetic

De VirtuFit Elite Air Magnetic is een heerlijke roeitrainer. De naam geeft het al een beetje weg. De Elite Air Magnetic is een roeitrainer met twee weerstanden.

Je kunt met magnetische weerstand en met luchtweerstand trainen. Ook de hoeveelheid trainingsprogramma’s is een groot pluspunt.

De roeitrainer is opklapbaar en staat daardoor niet in de weg als je hem niet gebruikt. Het roeien verloopt soepel en als klap op de vuurpijl is het ook nog mogelijk om met apps te trainen.

Een minpunt van de Elite Air Magnetic is de prijs. Die is flink hoog. Ook is het wat mij betreft een minpunt dat deze roeitrainer geen dubbele rails heeft.


Dit maakt de VirtuFit Elite Air Magnetic uniek!

Wat de Elite Air Magnetic laat opvallen tussen de andere roeitrainers is de dubbele weerstand. Je kunt zowel met luchtweerstand trainen als met magnetische weerstand.

Dankzij de magnetische weerstand kan je wisselen tussen de verschillende niveaus. De luchtweerstand zorgt voor een realistische roeiervaring. Het is geen waterweerstand, maar komt qua ervaring toch aardig in de buurt.

Trainingsprogramma’s

Het aantal te volgen trainingsprogramma’s valt ook op. Je kunt er op de Elite Air Magnetic niet minder dan 23 volgen. Combineer dit met de 16 weerstandsniveaus en je kunt oneindig variëren. En dan moet het mooiste nog komen.

Trainen met apps

Dat is namelijk de mogelijkheid om met apps te trainen. Zo kan je bij wijze van spreken de oceaan in huis halen. De VirtuFit Elite Air Magnetic kan je koppelen met de FitShow app.

Op je smartphone of tablet zie je vervolgens de route voor je uit. Een leuk extraatje dat van het trainen een feestje maakt.

Waarom het een goed idee is de VirtuFit Elite Air Magnetic te kopen

VirtuFit-Elite-Air-Magnetic_review

Kwaliteit kost geld. Dat is geen geheim. Je betaalt voor de VirtuFit Elite Air Magnetic een behoorlijk bedrag, maar dan heb je ook wat.

Als je een roeitrainer wilt waarmee je veel en vooral goede trainingen kunt uitvoeren, is dit jouw trainingstoestel. En als je het leuk vindt om met apps te trainen, of leuk lijkt, is deze roeitrainer eveneens een aanrader.

Het mag dan een stevige aankoop zijn, je gaat er lang plezier van hebben. Weet je zeker dat je de roeitrainer veel gaat gebruiken? Dan kan je gerust de Elite Air Magnetic kopen. Vanwege de afwisseling ga je hier geen spijt van hebben.

En als je een realistische roeiervaring wilt hebben, is dit eveneens een goed model. Waterweerstand blijft het meest realistische, omdat je dan letterlijk het water naast je voelt klotsen. Maar de weerstand van de Elite Air Magnetic komt heel goed in de buurt.

Redenen om de VirtuFit Elite Air Magnetic niet te kopen

Zoals gezegd gaat het bij de Elite Air Magnetic om een behoorlijk bedrag. Als je denkt van ‘ik zou zo’n roeitrainer ook weleens willen proberen’, dan kan je beter een goedkoper model kopen.

Dit is een van de betere en daardoor duurdere roeitrainers. Als je na drie keer roeien ontdekt dat het toch niet zo leuk is, is het zonde van de duizend euro die je hebt uitgegeven.

En als je een draadloze roeitrainer wilt, is de VirtuFit Elite Air Magnetic niet geschikt. Je hebt immers netstroom nodig.

Alternatieven voor de VirtuFit Elite Air Magnetic

Voor de alternatieven heb ik naar deze prijsklasse gekeken. De VirtuFit Pro Water Resistance is een vergelijkbare roeitrainer.

Vergelijkbaar qua prijs, want er zit ook een groot verschil tussen deze trainer en de Elite Air Magnetic. Dit exemplaar heeft namelijk waterweerstand. Voor de meest realistische ervaring is dit de beste keuze.

Ook van VirtuFit is de Ultimate Pro 2. Dit is een roeitrainer met volledige luchtweerstand. In deze prijsklasse zit het verschil voornamelijk in de weerstand. Voor een deel is dit dus ook persoonlijke voorkeur. Het zijn namelijk allemaal topapparaten.

Mijn ervaringen met de VirtuFit Elite Air Magnetic

Na een tijdje keek ik eens op de klok. Tot mijn grote verbazing stond de grote wijzer al een stuk verder dan ik had verwacht. Het zweet gutste van mijn lijf.

De inspanning was dan ook goed te voelen. Maar de roeitrainer bleef me uitdagen. Op mijn tablet zag ik de kronkelende rivier voor me. Ik wilde verder, alleen maar verder.

Na twee keer roeien wist ik dan ook dat deze roeitrainer in mijn woonkamer moest komen te staan. De mogelijkheid om met apps te trainen en op een stille en stabiele roeitrainer te zitten, ging ik niet laten glippen. En de routes van FitShow vervelen nooit.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

Als je een serieuze thuissporter bent met een voorliefde voor roeitrainers, dan is dit inderdaad een paradepaardje. Het roeien gaat erg soepel en dankzij de vele trainingsmogelijkheden en de apps is iedere workout weer een feestje.

De VirtuFit Elite Air Magnetic kost behoorlijk wat. Bekijk hier waar je deze roeitrainer voor de laagste prijs kunt kopen.
Veelgestelde vragen

Voor wie is de VirtuFit Elite Air Magnetic geschikt?

Deze roeitrainer is geschikt voor iedere thuissporter die fanatiek te werk wil gaan. Dit is geen roeitrainer voor beginners, maar voor de roeiers die uitdaging willen.

Wat zie je op het scherm van de VirtuFit Elite Air Magnetic?

Op het LCD scherm staan tal van relevante gegevens. Bijvoorbeeld je aantal roeislagen per minuut, de afgelegde afstand, verbrande calorieën en je hartslag.


Meer roeitrainers van VirtuFit:


Categorieën: Fitness