VirtuFit Row 450 Review: Aanrader of niet?

Last updated by Kaz on

virtufit row 450 review

Wil je thuis gericht aan je conditie werken of spieren opbouwen? In beide gevallen kan een goed roeiapparaat uitkomst bieden.

Met een goed roeiapparaat train je namelijk op een gerichte en intensieve manier. Of dit ook op de VirtuFit Row 450 mogelijk is, vertellen wij je graag in deze VirtuFit Row 450 review.

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit Row 450

De VirtuFit Row 450 is een roeitrainer die uitstekend voor thuisgebruik geschikt is. Dit blijkt uit de afmetingen van het apparaat, maar ook aan verschillende eigenschappen.

Om je hier een duidelijke indruk van te geven, zetten we graag de belangrijkste eigenschappen van VirtuFit Row 450 voor je op een rijtje:

  • Gewicht van de roeitrainer: 28 kilogram
  • Max. belastbaar gewicht: 130 kilogram
  • Max. gebruikerslengte: 195 centimeter
  • Hoogte van de zitting: 18 tot 25 centimeter
  • Afmetingen roeitrainer: 175 x 51,5 x 50 centimeter
  • Afmetingen roeitrainer ingeklapt: 70 x 51,5 x 90 cm
  • Aantal weerstandsniveaus: 10 niveaus


Wat zijn de voordelen van de VirtuFit Row 450?

VirtuFit-Row-450-roeitrainer-met-magnetische-weerstand

Ben je op zoek naar een geschikte roeitrainer voor thuisgebruik? Dan is het logisch dat je al snel bij het merk VirtuFit uitkomt. Dit merk biedt namelijk meerdere prima roeitrainers voor thuisgebruik.

Eén van de beste voorbeelden hiervan is de VirtuFit Row 450. Met deze roeitrainer geniet je van de nodige voordelen, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Perfecte inklapmogelijkheid

Met de VirtuFit Row 450 ben je van een perfecte inklapmogelijkheid verzekerd. Nadat je met veel plezier op deze roeitrainer hebt getraind, kun je ‘m makkelijk inklappen. Dit stelt je in staat om dit roeiapparaat een stuk makkelijker op te bergen.

Wat daarbij erg belangrijk is, is dat de ingeklapte VirtuFit Row 450 vrij weinig ruimte in beslag neemt. Dit blijkt duidelijk uit de afmetingen (zie hierboven).

Voor veel mensen geschikt

Het is eveneens een feit dat deze roeimachine voor veel mensen geschikt is. Dit komt door het hoge maximaal belastbare gewicht (130 kilogram) en de maximale gebruikslengte (195 centimeter).

Alleen als je bovengemiddeld zwaar of lang bent, is deze roeitrainer niet geschikt voor je.

Ergonomisch en fijn te gebruiken

Wat ons ook erg aanspreekt, is dat de VirtuFit Row 450 over de nodige verstelmogelijkheden beschikt. Zo is het mogelijk om de voetriemen te verstellen, zodat je je voeten stevig op de pedalen kunt laten rusten.

Ook is het mogelijk om de zitting aan te passen. Zoals eerder in deze VirtuFit Row 450 review al aangegeven, gaat het om een zithoogte van 18 tot 25 centimeter.

Stem de zithoogte aan op je lichaamslengte en creëer daarmee de gewenste zithouding.

Een ander voordeel is in de pedalen zelf te vinden. Dit betreffen namelijk anti slip pedalen, waardoor je hier stevig je voeten op neer kunt zetten.

Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je voeten wegglijden. Nee, op de VirtuFit Row 450 ben je echt in staat om een soepele beweging te maken.

Duidelijk display

Wat is de reden dat je een roeitrainer voor thuisgebruik wilt kopen? Ongeacht wat je reden is, is het fijn dat deze roeitrainer over een duidelijk display beschikt. Tijdens het trainen hou je hierop meerdere trainingswaarden in de gaten.

Hierbij kun je denken aan de tijd, aantal roeislagen per minuut, aantal roeislagen in zijn totaliteit en het calorieverbruik.

Fijn weerstandsysteem

Het weerstandsysteem van de VirtuFit Row 450 is naar onze wens. Men heeft voor een magnetisch weerstandsysteem gekozen, waarbij je in totaal uit 10 verschillende niveaus kunt kiezen.

Dit stelt je in staat om de training zo zwaar te maken als je zelf maar wilt.

Wil je tijdens het trainen van weerstand veranderen? Dan kom je direct het volgende voordeel tegen: de fijne bedieningsknop voor de weerstand. Met dank aan deze knop varieer je makkelijk tussen de verschillende weerstandsniveaus.

Interessant geprijsd

Verderop in deze VirtuFit Row 450 review vertellen we je graag meer over de exacte prijs. We kunnen nu alvast stellen dat deze roeimachine interessant geprijsd is.

Ook kunnen we stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding prima is. Het merk VirtuFit weet als geen ander hoe ze ware kwaliteit moeten leveren.

Produceert weinig lawaai

Op welke momenten op de dag zou je graag thuis willen trainen? Bij de VirtuFit Row 450 maakt het antwoord op deze vraag niet heel veel uit.

Het merk VirtuFit heeft het namelijk voor elkaar gekregen om een geluidsstille roeitrainer te produceren. Je kunt hierdoor op de VirtuFit Row 450 ook prima ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat trainen.

Wat zijn de nadelen van de VirtuFit Row 450?

Is de VirtuFit Row 450 de perfecte roeimachine? Nee, dat is niet het geval. Voordat je de knoop doorhakt, moet je je goed in onderstaande nadelen verdiepen.

Geen trainingsprogramma’s

Het is goed om te weten dat de VirtuFit Row 450 geen geïntegreerde trainingsprogramma’s heeft. Als dit wel het geval zou zijn, zou je nog gerichter met deze roeitrainer kunnen trainen.

Bovendien zou je je trainingen daarmee een stuk(je) veelzijdiger kunnen maken.

Wil je wel van geïntegreerde programma’s kunnen genieten? Dan raden wij je de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-pro aan. Die roeitrainer, van hetzelfde merk, beschikt over maar liefst 34 geïntegreerde programma’s.

Niet voor het intensieve gebruik geschikt

Op welke manier wil je thuis kunnen trainen? Wil je dit vooral op een recreatieve manier doen? Dan is de VirtuFit Row 450 absoluut een geschikte roeitrainer. Maar, als je graag op een intensieve manier wilt trainen, is deze roeitrainer niet geschikt voor je.

Waar dat mee te maken heeft? Onder meer met het gebrek aan de geïntegreerde programma’s. Ook kun je uit ‘slechts’ 10 weerstandsniveaus kiezen.

Voor het intensievere gebruik kies je overigens ook beter voor een roeitrainer met een waterweerstandsysteem.

Stabiliteit

Heb je nog nooit eerder op een roeitrainer getraind? Of heb je hier beperkte ervaring mee? Dan merk je aan het begin mogelijk wat instabiliteit op de VirtuFit Row 450.

Dit komt onder meer door de enkele rail en doordat deze machine geen waterweerstandsysteem heeft. Het is in ieder geval van belang om snel de juiste techniek en zithouding onder de knie te krijgen.

Dit is goed voor je lichaam, maar komt ook de algehele stabiliteit ten goede.

Geen hartslagfunctie

Wil je je hartslag tijdens het trainen monitoren? Dan heb je een losse hartslagmeter nodig. De VirtuFit Row 450 beschikt namelijk niet over een hartslagfunctie.

Op zich is dit geen al te groot probleem, aangezien je op dit roeiapparaat toch niet super intensief kunt trainen.

Voor wie is de VirtuFit Row 450 geschikt?

Onder aan de streep is de VirtuFit Row 450 zeker niet voor iedereen geschikt. Heb je de wens om intensief te trainen? Dan kies je dus beter voor een andere roeitrainer.

Wil je graag op een recreatieve manier kunnen trainen? En geef je hiervoor de voorkeur aan een goedkope roeitrainer? Dan ben je wel prima uit met de VirtuFit Row 450.

Als je naar een bepaald doel toe wilt trainen, kun je je afvragen of dit de juiste roeitrainer is. Hij is vooral geschikt voor het meer recreatievere gebruik.

Wat kost de VirtuFit Row 450?

Heb je door deze VirtuFit Row 450 review interesse om deze roeitrainer aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat dit één van de goedkoopste roeiapparaten van dit moment is.

Voor deze roeitrainer ligt de adviesprijs op 399 euro. Gezien dit bedrag kun je eigenlijk niet de mist ingaan met deze roeimachine. Ondertussen geniet je ook nog van een prima kwaliteit.

Ons eindoordeel over de VirtuFit Row 450

In onze ogen is de VirtuFit Row 450 een geweldige roeitrainer voor recreatief thuisgebruik. Stel je echter hogere eisen aan je roeitrainer? Dan heb je baat bij een andere roeitrainer.

De gehele samenstelling van de VirtuFit Row 450 spreekt ons in ieder geval aan, inclusief de prijs-kwaliteitsverhouding. Prijstechnisch is dit zeker één van de betere roeitrainers van dit moment.


Meer VirtuFit roeitrainers:


Categorieën: Fitness