VirtuFit Row 900: Review, Voordelen & Nadelen

Last updated by Kaz on

virtufit row 900 review

De VirtuFit Row 900 is een complete roeitrainer waarmee je intensief thuis kunt trainen. De roeitrainer is geschikt voor een full body work-out.

Met deze roeitrainer train je namelijk alle spiergroepen en dit zorgt ervoor dat jij je straks heerlijk fit in je lijf voelt.

Over de VirtuFit Row 900 zijn veel goede verhalen te vinden. Veel gebruikers zijn zeer te spreken over dit fitnessapparaat. Zijn wij dit ook?

Met een kritische blik hebben we deze roeitrainer uitgetest, zodat jij straks een juiste keuze kunt maken.

Wat je moet weten over de VirtuFit Row 900

virtufit-row-900

De VirtuFit Row 900 is een duurzaam fitnessapparaat waar je lang plezier van zult hebben. Door middel van het unieke watersysteem, ervaar je een realistische weerstand tijdens het trainen.

Je kunt het gevoel hebben echt op het water te zitten en dit is natuurlijk ideaal. Deze trainer heeft een draaggewicht van 155 kilogram en dit betekent dat het apparaat geschikt is voor mensen met een hoger lichaamsgewicht.

Wij vinden de VirtuFit zeker een aanrader. Tegen een schappelijke prijs, krijg je een zeer complete trainer met alles erop en eraan. Over de trainingscomputer zijn we dan ook zeer te spreken.

Met de 15 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s geniet je van een uitdagende en intensieve training.

Wat wij wel als een nadeel beschouwen, is dat je veel onderhoud nodig hebt aan deze roeitrainer. De waterbak moet namelijk regelmatig worden gereinigd

Deze roeitrainer is geschikt voor iedereen die heerlijk thuis wilt gaan trainen en op zoek is naar een fijne roeitrainer voor een mooie prijs. Voor dagelijks gebruik is deze roeitrainer namelijk helemaal perfect.

Ben je op zoek naar een professionele roeitrainer die weinig geluid maakt? Dan kun je beter kiezen voor een andere roeitrainer.


Wat zijn de voordelen van de VirtuFit Row 900?

virtufit-opvouwbare-row-900-roeitrainer

Als je een fitness apparaat aan wilt schaffen, is het goed om te weten welke voordelen dit apparaat te bieden heeft. Je weet hierdoor precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten van een apparaat.

Wil jij weten wat de grootste voordelen zijn van de VirtuFit Row 900? We hebben deze voor je opgesteld.

Compact en eenvoudig op te bergen

De VirtuFit Row 900 is een compact fitnessapparaat dat eenvoudig op te bergen is. Bij de Row 900 klap je de rails eenvoudig in en hierdoor kun je het apparaat makkelijk wegzetten wanneer je het even niet nodig hebt.

Dit is een groot voordeel als het apparaat normaal gesproken in de woonkamer staat, er bijvoorbeeld visite komt. Binnen de kortste keren heb jij weer alle ruimte die je nodig hebt.

Stabiele roeitrainer

Bij veel roeitrainers en andere fitnessapparaten kan het zijn dat het apparaat gaat trillen tijdens intensief gebruik. Hoe harder je roeit, hoe meer het gaat trillen. Bij de Row 900 is dit helemaal niet het geval.

Dit apparaat staat stevig op de grond en hoe intensief je het ook gebruikt, het apparaat trilt niet. Waardoor dit komt?

De zwaarte van het water zorgt ervoor dat de roeitrainer in balans blijft. Ook beschikt deze roeitrainer over brede rails, waardoor het stevig op de grond staat.

Het unieke weerstandssysteem

De VirtuFit Row 900 beschikt over een uniek weerstandssysteem. Onder het zitgedeelte bevindt zich water. Dit water zorgt ervoor dat je weerstand ervaart tijdens het trainen.

Een groot voordeel hiervan is het realistische effect dat je ervaart. Als je je ogen sluit, lijkt het soms net alsof je echt op het water roeit.

Veel verschillende trainingsprogramma’s

De roeitrainer beschikt over een mooie en uitgebreide trainingscomputer. Op deze trainingscomputer vind je alles wat je nodig hebt om een uitdagende training te kunnen volgen.

Daarnaast kun je het Lcd-scherm kantelen. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak tijdens het roeien.

De trainingscomputer beschikt over wel 15 voorgeprogrammeerde programma’s waar je uit kunt kiezen. Dit maakt het trainen extra leuk en uitdagend.

Wat zijn de nadelen van de VirtuFit Row 900?

virtufit-row-900-roeitrainer

Als er zoveel voordelen zijn, zitten er vast ook nadelen aan de VirtuFit Row 900. Helaas klopt dit. Door de nadelen te benoemen, weet je zeker of dit het apparaat is waar je naar op zoek bent. We hebben de nadelen van deze roeitrainer voor je op een rij gezet.

Geen tablethouder

De VirtuFit Row 900 beschikt niet over een tablethouder. Een tablethouder kan fijn zijn als je bijvoorbeeld een film wilt kijken tijdens het trainen of als je applicaties aan wilt sluiten. Bij de Row 900 zit een film kijken tijdens het trainen er helaas niet in.

Geen stil apparaat

Als een fitnessapparaat beschikt over een magnetisch weerstandssysteem, maakt het apparaat weinig geluid. Het weerstandssysteem van de Row 900 is gebaseerd op water en maakt hierdoor meer geluid.

Heeft veel onderhoud nodig

Een nadeel is dat de roeitrainer hierdoor veel onderhoud nodig heeft. Het watersysteem dat zich onder het zitgedeelte bevindt, zal regelmatig schoon moeten worden gemaakt. Hiervoor dien je speciale reinigingstabletten aan te schaffen.

VirtuFit Row 900 vs andere roeitrainers

Wat maakt de VirtuFit Row 900 zo uniek vergeleken andere roeitrainers? De VirtuFit Row 900 is een duurzaam apparaat dat lang mee zal gaan.

De roeitrainer staat stevig op de grond en zal niet snel gaan wiebelen tijdens intensief gebruik. Bij veel andere roeitrainers is dit vaak wel het geval.

Daarnaast heeft deze roeitrainer een draaggewicht van 155 kilogram. Heb je een zwaarder lichaamsgewicht? Dan is deze roeitrainer zeer geschikt voor je. Veel roeitrainers hebben namelijk een lager draaggewicht.

Daarnaast kan jouw lichaamsgewicht niet specifiek het maximale draaggewicht zijn. Het is altijd de bedoeling dat je net iets onder het draaggewicht zit. Als je boven de 100 kilogram weegt, is de Row 900 zeker een uitstekend apparaat voor je.

Wat vinden wij van de VirtuFit Row 900?

virtufit-waterrower-900

Wij willen graag dat jij een goede keuze maakt als het gaat om het kopen van een roeitrainer. Een keuze maken kan soms lastig zijn en daarom hebben we dit roeiapparaat alvast voor je uitgetest. Lees hieronder wat wij van de VirtuFit Row 900 vonden.

Comfort en veiligheid

Je hebt al kunnen lezen dat er bij intensief gebruik, geen trillingen ontstaan. Dit vonden wij een groot voordeel tijdens het uittesten van deze roeitrainer. Na een lange tijd intensief trainen, blijft de roeitrainer stevig op de grond staan.

De roeitrainer bevat een comfortabel en ergonomisch zitje waardoor je een goede lichaamshouding aan kunt nemen tijdens het trainen. Dit is belangrijk om blessures te kunnen voorkomen.

Ook beschikt deze roeitrainer over comfortabele pedalen waar je gelukkig veel grip op hebt. Dit is belangrijk, zodat je niet uitglijdt tijdens het trainen. Een veilige roeitrainer is de VirtuFit Row 900 dus zeker.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de VirtuFit Row 900 vinden wij een van de grootste voordelen van het apparaat. Het feit dat je deze roeitrainer kunt inklappen is ontzettend handig.

Vaak is het namelijk zo dat de roeitrainer op dezelfde plek blijft staan. Als je over weinig ruimte beschikt, is dit uiteraard zeer onhandig.

Een training op deze roeitrainer spreekt ook voor zich. Met de uitgebreide trainingscomputer stel je eenvoudig je gewenste training in.

De trainingscomputer

Over de trainingscomputer zijn we tevreden. Op het Lcd-scherm zie je alle informatie die belangrijk is tijdens een training. Denk hierbij aan je verbrande calorieën, de afstand die je hebt afgelegd, het aantal roeislagen en nog meer.

Naast deze traingegevens, kun je ook kiezen uit 15 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze trainingsprogramma’s kun je eenvoudig instellen en zorgen voor een uitdagende training.

Prijs-kwaliteitverhouding

Wat vinden wij van de prijs-kwaliteitverhouding van de Row 900? Wij vinden dat de roeitrainer beschikt over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De roeitrainer schaf je al aan voor een voordelige prijs en je krijgt hier een stevig, compact en duurzaam apparaat voor terug.

Eindoordeel over de VirtuFit Row 900 & Aanbieding

virtufit-row-900-recensie

Nu je alles weet over de VirtuFit Row 900, wil je natuurlijk weten of deze roeitrainer het geld wel echt waard is. Ons antwoord: Ja.

Tegen een voordelige prijs, krijg je een mooie duurzame en compacte roeitrainer die je kan helpen om dagelijks aan je conditie te werken. Met de roeitrainer kun je alle spiergroepen trainen en hierdoor hoef je niet meer naar de sportschool.

De Row 900 is een stevig apparaat dat tegelijkertijd eenvoudig op te bergen is. Daarnaast kun je gebruikmaken van de verschillende trainingsprogramma’s. Dit maakt deze roeitrainer zeer uitgebreid.

Wil je liever een professionele roeitrainer waar je geruisloos op kunt trainen? Dan is de VirtuFit Row 900 helaas niet het model voor jou. De Row 900 maakt tijdens het trainen geluid. Soms kan dit als storend worden ervaren.

Maakt dat geluid je weinig uit en wil jij gewoon heerlijk thuis trainen? Kies dan zeker voor de VirtuFit Row 900. We hebben namelijk een mooie aanbieding voor je samengesteld. Op deze manier kun jij straks heerlijk trainen tegen een zeer aantrekkelijke prijs.
FAQ

Welke spiergroepen train je met de VirtuFit Row 900?

Met de VirtuFit Row 900 train je allerlei soorten spiergroepen. Denk hierbij aan je beenspieren, buikspieren, rugspieren en armspieren.

Welke VirtuFit roeitrainers zijn er nog meer?

VirtuFit beschikt over een aantal mooie exemplaren. Wil jij weten welke dit zijn? Dat kun je hier zien.


Meer roeiers van VirtuFit:


Categorieën: Fitness