VirtuFit Row 800: Review, Voordelen & Nadelen

Last updated by Kaz on

virtufit row 800 review

Ben jij op zoek naar een goede roeitrainer? De VirtuFit Row 800 is een compacte roeitrainer waarmee je heerlijk aan je conditie kunt werken.

De Row 800 zorgt voor een intensieve training en beschikt over een uniek weerstandssysteem.

Dat systeem is gebaseerd op water, door een ingebouwde watertank die zich onder het zitgedeelte bevindt. Op deze manier ben je echt in strijd tegen het water.

Dat klinkt perfect, maar is dat wel echt zo? Is de VirtuFit Row 800 echt zo goed als dat er wordt gezegd? In deze review gaan wij dieper in op dit roeiapparaat.

We zullen je alle feitelijke informatie geven en ook hebben we de roeitrainer voor je uitgetest. Zo weet jij of deze roeimachine het waard is om je geld aan uit te geven.

De VirtuFit Row 800 nader bekeken

De VirtuFit Row 800 is een mooie compacte roeitrainer met een draaggewicht van 150 kilogram. De trainer is geschikt voor mensen met een lengte tot 2 meter en dit is uiteraard zeer voordelig.

Dit maakt ook dat het apparaat stabiel op de grond staat en geschikt is voor intensieve trainingen. Voor trillingen hoef je bij de Row 800 daarom niet bang te zijn.

Over de VirtuFit Row 800 zijn we zeer te spreken. Het apparaat is precies wat je ervan verwacht. Stevig, compact en het weerstandssysteem is zeer uniek.

De watertank die zich onder het zitgedeelte bevindt, zorgt ervoor dat je een realistische training zult ervaren. Daarnaast zijn we ook te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding. Voor een aantrekkelijke prijs, kun je genieten van een volledige full body work-out.

Deze roeitrainer is geschikt voor iedereen die regelmatig een intensieve thuistraining wil volgen. Thuis trainen gaat heel eenvoudig, omdat het apparaat makkelijk op te bergen is. Je klapt het apparaat in binnen een mum van tijd en dit maakt het gebruik ervan zo eenvoudig.

Als je op zoek bent naar een professioneel apparaat waar je ook competitief mee kunt trainen, dan kun je beter gaan voor een andere roeitrainer.

De Row 800 beschikt namelijk niet over een trainingscomputer en dit kan onhandig zijn als je op een professionele manier wilt gaan trainen.


De grootste voordelen van de VirtuFit Row 800

De VirtuFit Row 800 beschikt over heel wat voordelen. Wil jij weten welke dit zijn? We hebben alle voordelen voor je verzameld en hieronder voor je neergezet. Op deze manier krijg jij een beter beeld van de roeitrainer.

Een compact en toegankelijk model

De VirtuFit Row 800 is een zeer compact model. Als je weinig ruimte in huis hebt, dan is dit apparaat ideaal voor je. De watertank bevindt zich namelijk onder het zitje en dit zorgt ervoor dat het apparaat klein uitvalt.

Doordat de watertank zich onder het zitje bevindt, is het zitje hoger geplaatst. Op- en afstappen is hierdoor veel eenvoudiger. Dit maakt het apparaat heel toegankelijk.

Daarnaast heeft deze Row 800 een draaggewicht van 150 kilogram en een raillengte van 105 centimeter. Dit betekent dat het apparaat goed te gebruiken is voor mensen die tot 2 meter lang zijn.

Traint stabiel

Doordat deze roeitrainer zo compact is, zou je het bijna niet denken. Het is toch echt zo. Met deze roeitrainer train je heel stabiel. Tijdens een intensieve training hoef je niet bang te zijn voor een apparaat dat gaat trillen.

Hoe hard je ook traint, deze VirtuFit blijft stevig op de grond staan. Een ideaal apparaat dus voor intensief gebruik.

Het weerstandssysteem

Een groot voordeel van de roeitrainer is het weerstandssysteem. Weerstand wordt gegeven door echt water en dit geeft een realistisch gevoel tijdens het trainen.

Het voelt namelijk echt alsof je door het water roeit. Daarnaast train je ook nog eens goed al je spieren, doordat het weerstandssysteem de training extra intensief maakt.

Zijn er ook nadelen?

Er zijn helaas ook een aantal nadelen waar je rekening mee dient te houden als je overweegt om de VirtuFit Row 800 aan te schaffen. Wil je weten welke dit zijn? We hebben de nadelen van dit apparaat voor je opgesteld.

Veel onderhoud

Nooit meer naar het apparaat omkijken na gebruik, is bij de Row 800 niet van toepassing. Deze roeitrainer kost gemiddeld gezien meer onderhoud dan andere roeitrainers.

Dit komt doordat je de watertank regelmatig moet schoonmaken en het water moet vervangen. Ook dien je hiervoor reinigingstabletten aan te schaffen, wat weer zorgt voor extra kosten.

Geen trainingscomputer beschikbaar

Deze roeitrainer beschikt niet over een trainingscomputer. Er is enkel een Lcd-scherm aanwezig waar je jouw traingegevens op kunt zien. Dit Lcd-scherm is eenvoudig, maar geeft wel weer wat je wilt weten tijdens de training.

De VirtuFit Row 800 vs. andere roeitrainers

Wat maakt deze roeitrainer zo uniek vergeleken andere roeitrainers? Ten eerste kunnen we aangeven dat het weerstandssysteem van deze roeitrainer er echt uitspringt.

Het is namelijk zo dat hoe sneller jij probeert te roeien, hoe meer weerstand je zult ervaren. Met een beetje fantasie, roei je dus echt op het water.

Wat er ook voor zorgt dat deze roeitrainer uniek is in vergelijking met andere roeitrainers, is dat je dit apparaat eenvoudig kunt opbergen. De roeitrainer is inklapbaar en dit maakt het gebruik ervan ontzettend eenvoudig.

Staat de roeitrainer in de weg, omdat er bijvoorbeeld visite komt? Klap de roeitrainer eenvoudig in en berg deze op. Vaak is het zo dat roeitrainers niet eenvoudig op te bergen zijn en dit maakt de Row 800 juist zo uniek.

De VirtuFit Row 800 kritisch beoordeeld

virtufit-row-800-beoordeling

Als je twijfelt of de VirtuFit Row 800 echt iets voor jou is, zal het lezen van ervaringen van andere gebruikers je zeker helpen bij het maken van een keuze.

We hebben deze roeitrainer daarom uitvoerig voor je getest en met een kritische blik beoordeeld. Wat wij van het apparaat vinden, lees je hieronder.

Gebruiksgemak

Iets wat ons gelijk opviel aan dit fitnessapparaat, is het gebruiksgemak. Over het gebruiksgemak van de VirtuFit Row 800 zijn we zeer tevreden. De roeitrainer beschikt ten eerste over transportwieltjes.

Hierdoor hebben we de trainer eenvoudig naar de juiste plek kunnen verplaatsen. Daarnaast vonden wij het een groot voordeel dat deze roeitrainer inklapbaar is.

Doordat roeitrainers vaak nogal grote apparaten zijn, zul je deze minder snel kunnen inklappen. Bij de Row 800 gaat dit heel eenvoudig.

Comfort

De VirtuFit Row 800 traint heel comfortabel. We hebben hem lang uitgetest en er is totaal geen sprake van trillingen. Het apparaat staat stevig op de grond, ondanks de compactheid ervan. Daarnaast is het extra fijn dat je hoog zit tijdens het trainen.

Dit zorgt voor een goede lichaamshouding. Daarentegen is het nadelig dat de voetsteunen niet in lengte verstelbaar zijn. Wel is het fijn dat deze voetpedalen slipbestendig zijn. Zo zorg je voor een veilige training en zul je minder snel uitglijden tijdens het trainen.

Lcd-scherm

Het Lcd-scherm is precies wat je ervan verwacht. Het is een eenvoudig scherm waarop traingegevens weergegeven staan.

De gegevens die je hierop kunt vinden zijn:

  • De afgelegde tijd
  • Het aantal roeislagen
  • De verbrande calorieën
  • De hoogte van je hartslag

Als je je hartslag nauwkeurig wilt meten, dien je hier een losse borstband voor aan te schaffen.

Prijs-kwaliteitverhouding

We zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van de VirtuFit Row 800. Voor een schappelijke prijs, heb je een keurige roeitrainer waar je intensieve en realistische trainingen op kunt volgen.

Eindoordeel & Aanbieding

virtufit-row-800-recensie

Nu je alles hebt kunnen lezen over de VirtuFit Row 800, is het natuurlijk de grote vraag of deze roeitrainer het waard is om aan te schaffen.

Volgens ons ligt het antwoord in het midden.

Als je op zoek bent naar een compacte roeitrainer voor thuisgebruik waar je intensieve en realistische trainingen op kunt volgen, dan is deze roeitrainer zeker de moeite waard.

De prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat is perfect. Voor een mooie prijs heb jij straks veel plezier van een comfortabele en compacte roeitrainer.

Ben je juist op zoek naar een roeitrainer voor professioneel gebruik? Dan raden we het aan om eens verder te kijken naar andere apparaten.

Deze roeitrainer beschikt namelijk niet over een trainingscomputer en daarbij kun je ook je resultaten niet vergelijken met andere gebruikers.

Al met al kunnen wij in ieder geval aangeven dat wij de VirtuFit Row 800 het zeker waard vinden om aan te schaffen. Jij ook? Dat is fijn, want we hebben een mooie aanbieding voor jou uitgekozen.

Bekijk de beste prijs door op de onderstaande knop te klikken:
FAQ

Hoeveel verschillende weerstandsniveaus heeft de VirtuFit Row 800?

De VirtuFit Row 800 beschikt over 8 verschillende weerstandsniveaus. De weerstand voelt realistisch aan, dit komt door de watertank die zich onder het apparaat bevindt. De weerstandsniveaus kun je niet handmatig aanpassen.

Voor wie is de VirtuFit Row 800 geschikt?

De VirtuFit Row 800 is geschikt voor iedereen die thuis intensief wilt trainen. Voor een full body work-out zit je met deze roeitrainer zeker goed. Wil je competitief en professioneel trainen? Kies dan voor een andere roeitrainer.


Meer van VirtuFit:


Categorieën: Fitness