Tunturi FitRow 40: Review & Ervaringen

Last updated by Kaz on

tunturi fitrow 40

Wil je graag een roeiapparaat voor thuisgebruik aanschaffen? Eén van de varianten die dan direct opvalt, is de Tunturi FitRow 40.

Deze roeitrainer staat goed aangeschreven en lijkt ideaal te zijn voor de recreatieve thuissporter.

Is dat daadwerkelijk het geval? Of kun je beter voor zijn grote broer, de Tunturi FitRow 50 kiezen? Je leest het allemaal in deze Tunturi FitRow 40 review.

In deze review delen wij graag onze bevindingen met je. Lees snel verder!

De belangrijkste specificaties van de Tunturi FitRow 40

Heb je interesse om de beste roeitrainer voor thuisgebruik aan te schaffen? Dan kom je waarschijnlijk al snel bij meerdere interessante roeitrainers uit.

Om tot de juiste keuze te komen, moet je onder meer naar de specificaties kijken.

Van de Tunturi FitRow 40 vind je hieronder de belangrijkste specificaties:

  • Maximale gebruikerslengte: 200 centimeter
  • Maximale gebruikersgewicht: 110 kilogram
  • Afmetingen roeitrainer: 81 x 50 x 184 centimeter
  • Zithoogte: 23 tot 25 centimeter
  • Gewicht vliegwiel: 4 kilogram
  • Gewicht roeitrainer: 27 kilogram
  • Aantal weerstandsniveaus: 8 kilogram

Wat blijkt nou precies uit deze specificaties? Onder meer dat de Tunturi FitRow 40 ook voor langere mensen geschikt is. Verder blijkt hieruit dat je de zithoogte aan kunt passen. Dat is wat ons betreft direct het eerste voordeel van deze roeitrainer.


De belangrijkste voordelen van de Tunturi FitRow 40

Is de Tunturi FitRow 40 een aanrader? Dat is de vraag die in deze review centraal staat. Om het antwoord op deze vraag te vinden, hebben onze experts kritisch naar deze roeitrainer gekeken. Daarbij bleek al snel dat deze roeitrainer het nodige te bieden heeft.

Voldoende trainingsmogelijkheden

Met de Tunturi FitRow 40 kun je op voldoende manieren trainen. Dit komt onder meer door de 8 weerstandsniveaus. Deze niveaus stellen je in staat om de training net iets zwaarder te maken.

Overigens gaat het om een magnetisch weerstandsysteem. Dit spreekt ons ook aan, aangezien je hierdoor fluisterstil kunt trainen. Waarover meer later in deze Tunturi FitRow 40 review.

Duidelijk display

Heb je de gewenste weerstand ingesteld? Neem dan de juiste houding op het zitje aan en kom in beweging. Tijdens het bewegen hou je zicht op het duidelijke display. Tijdens het roeien heb je hierdoor perfect zicht op je trainingsprestaties.

Bijkomend voordeel: dit display is van extra grote knoppen voorzien. Zelfs tijdens het trainen ben je hierdoor in staat om deze roeimachine gemakkelijk te bedienen.

Ruimtebesparend opbergen

Wil je per sé een inklapbare roeitrainer? Dan zit je ook goed met de Tunturi FitRow 40. Het is namelijk mogelijk om het zitje in te klappen, waardoor je ‘m compacter op kunt bergen. Zeker als je in je woning niet al te veel ruimte hebt, komt deze inklapfunctie goed van pas.

Stabiele roeimachine

De Tunturi FitRow 40 heeft een eigen gewicht van 27 kilogram. Dit gewicht zorgt ervoor dat deze roeimachine zo stevig als een huis staat.

Het anti slip oppervlakte doet hier nog een schep bovenop. Dankzij de anti slip laag hoef je niet bang te zijn dat de Tunturi FitRow 40 verschuift tijdens je training.

Draadloos te gebruiken

Wist je dat de Tunturi FitRow 40 géén snoer heeft? Dit betekent dat je deze roeimachine draadloos kunt gebruiken. Je hebt geen stopcontact of verlengsnoer nodig.

Het mooie is dat je hierdoor deze roeitrainer overal in je woning kunt gebruiken. Zou je ‘m graag in je woning verplaatsen? Dan komen de transportwielen maar al te goed van pas.

De belangrijkste nadelen van de Tunturi FitRow 40

Over de Tunturi FitRow 40 zijn wij grotendeels te spreken. Maar, het is ook een feit dat dit géén perfecte roeitrainer is.

Bij deze roeitrainer met magnetische weerstand moet je met een paar belangrijke aandachtspunten rekening houden.

Geen trainingsprogramma’s

Dankzij de 8 weerstandsniveaus kun je de trainingen iets zwaarder voor jezelf maken. Wat wij echter wel missen, zijn trainingsprogramma’s. Deze roeitrainer van Tunturi beschikt simpelweg níet over trainingsprogramma’s. Een gemiste kans, wat ons betreft.

Niet voor iedereen geschikt

Het is ook nog een feit dat de Tunturi FitRow 40 niet voor iedereen geschikt. Weeg je bijvoorbeeld meer dan 110 kilogram? Dan valt deze roeitrainer direct voor je af.

Wil je op een intensieve manier trainen? Dan valt dit roeiapparaat ook af. Dit apparaat is vooral geschikt voor de recreatieve en rustige trainingen.

Complexe montage

Besluit je om de Tunturi FitRow 40 te kopen? Dan krijg je de roeimachine in een doos geleverd, inclusief een handleiding. Ondanks deze handleiding blijkt dat de montage vrij complex is.

Dit komt onder meer doordat je hier meerdere handjes voor nodig hebt. In je eentje kun je deze roeitrainer simpelweg niet monteren.

Heb je extra handjes tot je beschikking? Dan moet je alsnog met een montagetijd van ruim 45 minuten rekening houden.

Geen bluetooth ontvanger

De Tunturi FitRow 40 is een zogeheten basismodel. Dit blijkt uit het prijskaartje, maar ook uit het ontbreken van handige extra’s.

Zo beschikt deze roeitrainer niet over een bluetooth ontvanger. Je kunt hierdoor niet op een interactieve manier trainen.

Voor wie is de Tunturi FitRow 40 geschikt?

Deze roeitrainer van Tunturi is voor de recreatieve thuissporter geschikt. Ook is deze roeitrainer geschikt voor mensen die zo min mogelijk geld aan hun nieuwe roeiapparaat uit willen geven.

De roeitrainer is dus níet voor intensieve trainingen geschikt. Wil je graag wel intensiever kunnen trainen? Dan kun je eens naar de Tunturi FitRow 50 kijken. Die roeitrainer van Tunturi biedt meer (trainings)mogelijkheden.

Wat zeggen andere gebruikers over de Tunturi FitRow 40?

In de afgelopen jaren zijn de roeitrainers van Tunturi populair geworden. Dit geldt ook voor de Tunturi FitRow 40. Wij zijn online de nodige reviews tegengekomen, waarvan het grootste gedeelte positief is.

In veel reviews komt de prijs-kwaliteitverhouding naar voren. Veel gebruikers roemen de kwaliteit van de Tunturi FitRow 40 en staan daarbij ook stil bij het voordelige prijskaartje.

Her en der zijn ook wat negatieve beoordelingen te vinden. Zo geven veel mensen aan dat de trainingsmogelijkheden ietwat beperkt zijn. Dat klopt. Als je van meer trainingsmogelijkheden verzekerd wilt zijn, kom je bij een duurdere roeitrainer uit.

Wat kost de Tunturi FitRow 40?

De adviesprijs van de Tunturi FitRow 40 ligt slechts rond de 399 euro. Een bijzonder interessant prijskaartje wat ons betreft, ook omdat er regelmatig een aanbieding voorbij komt.

Het is wel verstandig om dit prijskaartje naast het prijskaartje van de Tunturi FitRow 50 te leggen. Voor die roeitrainer betaal je vaak maar ongeveer 60 euro meer. Dat verschil vinden wij erg klein, aangezien de FitRow 50 dus meer te bieden heeft.


Conclusie: is de Tunturi FitRow 40 een aanrader of niet?

Over de Tunturi FitRow 40 zijn wij gedeeltelijk enthousiast. We vinden dit een prima roeitrainer voor de recreatieve thuissporter, maar we vinden de verschillen met de Tunturi FitRow 50 eigenlijk te groot. Wat daarbij vooral opvalt, is dat het prijsverschil juist klein is.

Wij zouden je daarom eerder de Tunturi FitRow 50 aanraden. Sluit de Tunturi FitRow 40 echter grotendeels op je wensen aan? Dan is dit ook een prima optie.

Deze roeitrainer is goedkoop, beschikt over een magnetisch weerstandsysteem en is ook nog inklapbaar. Bovendien is deze roeitrainer draadloos te gebruiken en is het display duidelijk.

Zeker als je nog geen ervaring met een roeitrainer hebt, is dit een interessante roeitrainer. Hij is namelijk simpel in gebruik en kent niet al teveel poespas.

Let wel heel goed op de houding die je op deze roeitrainer aanhoudt. Deze houding moet 100% in orde zijn, aangezien je anders last van lichamelijke klachten kunt krijgen.

Vind je het niet erg om 60 euro meer uit te geven? Kijk dan vooral eens naar de Tunturi FitRow 50. Die roeitrainer biedt meer mogelijkheden en is daardoor volgens ons net iets interessanter.



Meer van Tunturi:


Categorieën: Fitness