Roeitrainer met magnetische weerstand – Bekijk hier de Top 3

Last updated by Kaz on

roeitrainer met magnetische weerstand

Je kiest ervoor om een roeitrainer met magnetische weerstand te kopen.

Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een magnetische roeitrainer en wat is de beste roeimachine voor thuis?

Maak je geen zorgen! Wij hebben al het uitzoekwerk al voor jou gedaan. Op deze pagina zie je onze TOP 3 beste roeitrainers met magnetische weerstand.

Daarnaast leggen we uit waarom een roeimachine met magneet weerstand een goede keuze is. En wat de voordelen zijn ten opzichte van andere weerstandsystemen.

Top 3 magnetische roeimachines

Een roeitrainer of roeimachine is een fantastisch apparaat om thuis te werken aan je gezondheid. Met minimale druk op je gewrichten bouw je veilig aan meer spiermassa.

Daarbij helpt een roeiapparaat met het versterken van cardiovasculaire functies en het verbeteren van je uithoudingsvermogen.

Als we kijken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding, dan kom je uit bij een roeimachine met magnetische weerstand. Dit is een combinatie van de nieuwste techniek en effectief trainen.

Deze machines zijn veel stiller en onderhoudsvriendelijker dan met een ander weerstandstype. Maar welke magneet roeitrainer is het beste? Dit is onze TOP 3:

1. Beste magnetische roeitrainer: VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

De beste roeitrainer met magnetische weerstand van dit moment is zonder twijfel de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro. De ergonomische houding, brede aluminium rails en zeer stille magnetische weerstand zorgen iedere keer voor de perfecte training.

Met de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro kan iedereen heerlijk thuis trainen. Van beginner tot gevorderde roeier, voor korte en lange sessies.

De zeer stille weerstand maken de VirtuFit Roeitrainer tot een waar fitness genot. De aluminium rails is extra breed en lang. Hierdoor zit je niet alleen steviger, ook is het apparaat hierdoor voor lange mensen makkelijk te gebruiken.

Doordat je voeten zich onder het lichaam bevinden maak je altijd de juiste beweging. Kies uit 16 weerstandsniveaus de uitdaging die het best past bij jou.

Met maar liefst 34 verschillende programma opties staat er altijd een uitdagende training voor je klaar. Kies uit programma’s voor vetverbranding, hartslag, herstel of interval sessies. Stel zelf je uitdaging in of kies uit voorgeprogrammeerde opties voor functionele trainingen.

Op het ingebouwde en verlichte LCD-scherm zie je real-time de resultaten van jouw sessie. Bekijk de tijd, afstand, het aantal slagen, je verbruik en wattage. Met de optie om bluetooth een hartslagmeter te verbinden volg je nauwkeurig je hartslag.

De Ergometer Semi-Pro roeimachine met magneet weerstand van Virtufit is nagenoeg geruisloos. Dit maakt het de perfecte oplossing voor een appartement of druk huishouden. Niemand zal last hebben van jouw intensieve sportsessie.

Specificaties:

 • Merk VirtuFit
 • Type Ergometer Roeitrainer Semi-Pro
 • Afmetingen (LxBxH) 205 x 51 x 64 cm
 • Gewicht 34,1 kg
 • Belastbaar gewicht 150 kg
 • Stroomvoorziening Netstroom
 • Inklapbaar Ja
 • Transportwieltjes Ja
 • Weerstandsysteem Magneet
 • Aantal weerstandsniveaus 16
 • Hartslagmeting Ja, borstband
 • Type display LCD
 • Monitor weergave Tijd, afstand, snelheid, calorieën, hartslag, wattage
2. Eenvoudig op te bergen magnetische roeitrainer – ProForm Sport RL

Wanneer je op zoek bent naar een eenvoudig op te bergen roeitrainer kom je uit bij de Sport RL van ProForm. Dé perfecte roeimachine met magnetische weerstand voor intensief gebruik.

Zeer laag in onderhoud en stil in gebruik dankzij het magnetische weerstandsysteem. Dankzij het magnetische weerstandsysteem van ProForm is je training nagenoeg geluidloos.

Het Silent Magnetic Resistance systeem zorgt voor contactloze weerstand. Met een comfortabele zithouding is de Sport RL roeimachine van ProForm ergonomisch.

De voetpedalen zijn extra groot van formaat en voorzien van nylon banden. De grepen van de ´handlebar´ hebben een zachte comfortabele laag. De ProForm Sport RL roeimachine heeft rails die inklappen.

Door dit mechanisme is het apparaat eenvoudig opklapbaar. Eenmaal opgevouwen kan je met behulp van wieltjes de roeitrainer makkelijk verplaatsen. Binnen enkele seconden maak je van iedere kamer jouw private gym.

Op het 5 inch LED-scherm staat de actuele trainingsinformatie weergegeven. Je ziet tijdens het roeien bijvoorbeeld het aantal roeislagen per minuut, de totale trainingstijd en het aantal verbruikte calorieën.

Via het LCD display is de weerstand in 24 verschillende niveaus instelbaar. Wanneer je de app van iFit installeert op je smart device kan je deze combineren met de ProForm Sport RL roeitrainer.

Met een bluetooth verbinding koppel je simpel jouw apparaat. Dankzij de speciale houder plaats je jouw tablet of telefoon op de roeimachine. De app van iFit adviseert je over de ideale workout en nog veel meer.

Specificaties:

 • Merk ProForm
 • Type Sport RL – Roeitrainer
 • Afmetingen (LxBxH) 221 x 56 x 115 cm
 • Gewicht 48 kg
 • Belastbaar gewicht 115 kg
 • Stroomvoorziening
 • Inklapbaar Ja
 • Transportwieltjes Ja
 • Weerstandsysteem Magneet
 • Aantal weerstandsniveaus 24
 • Hartslagmeting Ja, borstband
 • Type display LCD
 • Monitor weergave Calorieverbruik, Afstand, SPM, Tijd
3. Laagste prijs roeitrainer met magnetische weerstand: VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Dat een goede roeitrainer niet duur hoeft te zijn bewijst de VirtuFit Row 450. Dit roeiapparaat met magneet weerstand is bijzonder stil en gemakkelijk in gebruik.

De perfecte keuze voor thuis gebruik zonder dat je teveel betaald. Het zitgedeelte van de VirtuFit Row 450 magneetweerstand roeitrainer is voorzien van PU wielen.

Dit zorgt ervoor dat ook de beweging over de rails erg stil is. Daarnaast zorgen deze wielen voor een stevige en soepele beweging. Dankzij dit systeem verslaat het met gemak concurrerende roeimachines in dezelfde prijsklasse.

De Row 450 van VirtuFit maakt gebruik van het “silent magnetic” weerstandssysteem. Hiermee pas je de weerstand makkelijk aan tussen 10 verschillende levels zonder noemenswaardige geluidshinder.

Ideaal voor het gebruik in huis, zelfs als de kinderen liggen te slapen. Wanneer je klaar bent met je sportsessie berg je dit roeiapparaat eenvoudig op. De VirtuFit Row 450 heeft een handig opbergsysteem.

Ingeklapt kan je gemakkelijk het apparaat verplaatsen dankzij de transportwielen. Op het ingebouwde LCD-display wordt tijdens je workout verschillende informatie weergegeven.

Zo zie je de tijd, calorieën, RPM en het aantal roeislagen. Blijf jezelf continu uitdagen met de weerstandsknop onder het display.

Specificaties:

 • Merk VirtuFit
 • Type Row 450
 • Afmetingen (LxBxH) 175 x 51.5 x 50 cm
 • Gewicht 25 kg
 • Belastbaar gewicht 130 kg
 • Stroomvoorziening Batterijen
 • Inklapbaar Ja
 • Transportwieltjes Ja
 • Weerstandsysteem Magneet
 • Aantal weerstandsniveaus 10
 • Hartslagmeting Nee
 • Type display LCD
 • Monitor weergave Tijd, calorieën, RPM, aantal roeislagen
Waarom een magnetisch weerstandsysteem?

Mocht je nog twijfelen waarom een magnetisch weerstandsysteem de beste optie is, dan leggen we dit graag nog een keer uit. Zoals je waarschijnlijk weet zijn er verschillende soorten weerstandsystemen op de markt.

Het doel van ieder systeem is hetzelfde, maar werkt steeds net even anders. We nemen je even mee in de geschiedenis van de roeimachine. De werking van het indoor roeiapparaat is in de afgelopen eeuw sterk verbeterd.

In de versies van begin jaren zestig moest er nog een zwaar metalen wiel door een mechanische rem worden getrokken. Iets wat vandaag de dag eerder voldoet als martelwerktuig.

In de jaren tachtig kwamen de eerste roeitrainers met luchtweerstand op de markt. Kort hierna is ook de hydraulische vliegwielbehuizing geïntroduceerd. Beide technieken zijn nog steeds een belangrijke weerstandsvorm.

De meest recente methodes van weerstand zijn water of magneten. Waterroeiers zijn prachtige apparaten, maar vaak erg duur. Deze producten worden vooral gekocht vanwege de stijlvolle afwerking en beleving van echt water.

Het voornaamste voordeel van magneet weerstand is dat het contact tussen onderdelen overbodig maakt. Denk bijvoorbeeld eens aan een magneettrein, die zweeft boven de rails zonder contact te maken.

Dit zorgt voor een aantal significante voordelen ten opzichte van niet magnetische roeimachines.

Magnetisch weerstandsysteem is stil

Contact tussen draaiende onderdelen en de magneet is er niet. De weerstand komt van tegengestelde polen. Dit voorkomt het geluid zoals je normaal hebt bij het afremmen een vliegwiel.

Geen onderhoud noodzakelijk

Als we puur kijken naar het systeem van weerstand is onderhoud vrijwel overbodig. Omdat de magneet geen contact maakt met andere onderdelen, is er geen slijtage.

Smeerolie overbodig

Waar metalen onderdelen met elkaar in contact komen gebruik je normaal smeerolie. Bij magneetweerstand is er geen wrijving dus hoef je ook niet te smeren.

Nauwkeurig het niveau instellen

De magnetische stroom bepaalt het niveau van de weerstand. De producent kan vooraf heel goed bepalen wat de exacte weerstand is op de verschillende in te stellen levels.

Simpel de stand van het niveau wisselen

Een groot voordeel van magnetische weerstand is de eenvoud waarmee gewisseld wordt van het niveau. In plaats van een grote draaiknop of hendel is er een besturingselement. Niet alleen makkelijk maar ook nog eens consistent.

Magnetische weerstand vs andere weerstandsystemen

Ondanks de voordelen van magnetische weerstand kunnen ook andere weerstandsystemen een goede roeimachine opleveren. We hebben de meest gebruikte systemen als vergelijking tegenover elkaar gezet.

Roeitrainer met waterweerstand

Een erg populaire optie is de water roeitrainer. Dit weerstandsysteem is eind jaren tachtig geïntroduceerd om de ervaring van roeimachines te verbeteren. Het gevoel en geluid van echt water geeft de indoor roeier een extra dimensie.

De water roeitrainers zijn vaak mooi van design. Ten opzichte van de roeimachines met een magnetische weerstand wel een stuk duurder. In praktisch opzicht zijn de apparaten met water als weerstand ook lastiger op te bergen.

Luchtweerstand versus het magneetsysteem

Het gebruik van lucht als weerstand in een roeimachine werd in 1980 wereldkundig gemaakt. Het was destijds een enorme vooruitgang op de bestaande lineaire pneumatische weerstand (luchtzuigerveer).

Ten opzichte van de magneet weerstand maakt lucht veel meer geluid. Ook het instellen van de weerstand is een stuk minder accuraat.


Meer roeitrainers:

Categorieën: Fitness