Een geschikte roeitrainer voor lange mensen? Bekijk de top 3

Last updated by Kaz on

roeitrainer lange mensen

Voor lange mensen kan het lastig zijn om een geschikte roeitrainer te vinden. De meeste roeitrainers zijn namelijk gemaakt voor mensen tussen de 1.50 meter en 1.90 meter.

Als je langer bent dan 1.90 meter, dan zijn de meeste roeitrainers vaak veel te klein.

In dit artikel vind je 3 geschikte roeimachines die geschikt zijn voor langere mensen. Daarnaast worden er aandachtspunten beschreven waar je op moet letten.

3x geschikte roeimachine voor een langer persoon

In de lijst hieronder vind je een lijst van 3 geschikte roeimachines die geschikt zijn voor lange mensen. Bij het samenstellen van deze lijst is rekening gehouden met de kwaliteit van het apparaat.

1. Virtufit Ultimate pro 2

VirtuFit-Ultimate-Pro-2-roeitrainer-inklapbaar

De Virtufit Ultimate pro 2 is uitermate geschikt voor personen tot 2.10 meter lang. De Virtufit Ultimate is een kwalitatief goed apparaat dat bestaat uit de best samengestelde materialen.

De rails van de roeitrainer zijn wel 1.40 meter lang en dit betekent dat je je benen volledig kunt uitstrekken. Het apparaat is professioneel waardoor het thuis én in de sportschool kan worden gebruikt.

De roeimachine bevat namelijk veel meer staal dan de meeste roeitrainers en hierdoor is het apparaat zeer goed bestand tegen slijtage.

Daarnaast werkt het apparaat op luchtweerstand, dit zorgt voor een realistisch effect tijdens het trainen. Je kunt kiezen uit 10 verschillende weerstandsniveaus die je zelf in kunt stellen.

👍 Voordelen

  • De Virtufit Ultimate pro 2 is inklapbaar
  • Geschikt voor revalidatietraining

👎 Nadelen

  • Apparaat kan niet worden verbonden aan smartphone
2.  Virtufit Ergometer Semi-Pro

VirtuFit-Ergometer-Semi-Pro-Beste-magnetische-roeitrainer

Met de Virtufit ergometer semi pro werk je eenvoudig aan je conditie. Het apparaat beschikt over 34 verschillende trainingsprogramma’s en daarnaast heb je ook eens keuze uit 16 verschillende weerstandsniveaus.

Met de Virtufit ergometer semi pro train je op wattage en houd je eenvoudig je hartslag, snelheid, calorieën, wattage, tijd en aantal slagen bij.

Deze ergometer is zeer geschikt voor lange mensen tot 2 meter. Ben je korter dan 2 meter? Dan kun je ook zeker gebruik maken van dit apparaat.

👍 Voordelen

  • De Virtufit ergometer semi pro is eenvoudig inklapbaar
  • Maakt relatief weinig geluid

👎 Nadelen

  • Minder stabiliteit door enkele rails
3.  Finnlo Aquon pro plus

De Finnlo Aquon pro plus is een professionele roeitrainer die geschikt is voor mensen tot 2.15 meter lang. Deze trainer is ontwikkeld voor zeer professionele sporters.

De ergometer is zeer uniek door de combinatie van magnetische weerstand en luchtweerstand. Daarnaast wordt deze roeitrainer ervaren als een zeer comfortabel apparaat.

Het zitgedeelte is namelijk relatief hoog en de voetsteunen verstel je eenvoudig.

👍 Voordelen

  • Beschikt over 17 verschillende trainingsprogramma’s
  • Het apparaat is eenvoudig in te klappen

👎 Nadelen

  • De hartslagmeter dien je apart te bestellen
Aandachtspunten van een roeimachine voor lange mensen

Als je op zoek bent naar een roeitrainer die ook geschikt is voor lange mensen, zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden tijdens het aanschaffen van een roeitrainer. Dit geldt uiteraard ook voor een hometrainer voor lange mensen.

Allereerst is het belangrijk dat je goed kijkt naar de lengte van de rails. Hoe langer de rails, hoe meer geschikt voor een lang persoon.

Wanneer je traint op een roeitrainer waarvan de rails te klein is, kan dit zorgen voor een verkeerde lichaamshouding tijdens het trainen. Een verkeerde lichaamshouding vergroot de kans op blessures en voelt oncomfortabel aan tijdens het trainen.

Een ander aandachtspunt is het maximale gewicht dat de roeitrainer kan dragen. De meeste apparaten zijn geschikt voor een lichaamsgewicht van 135 kilogram, maar er zijn ook roeitrainers die geschikt zijn tot een lichaamsgewicht van 200 kilogram.

Conclusie

Voor lange mensen is het soms moeilijk om een geschikt roeiapparaat te vinden. Wanneer je kiest voor een roeiapparaat dat niet past bij je lichaamslengte, kun je last krijgen van blessures.

Gelukkig zijn er zeker apparaten beschikbaar die je kunt gebruiken als je langer bent dan 1.90 meter. De Virtufit Ultimate pro 2, de Virtufit ergometer semi pro en de Finnlo Aquon pro plus zijn mooie en professionele apparaten waar je heerlijk op kunt trainen.


Meer roeitrainers:

Categorieën: Fitness