Inklapbare roeitrainer kopen? Dit zijn de 5 beste opvouwbare roeimachines!

Last updated by Kaz on

roeitrainer inklapbaar

Weerhoudt een ruimtelimiet je echter van het kopen van een goede roeitrainer? Dat hoeft gelukkig geen probleem meer te zijn.

De ideale oplossing is een inklapbare roeitrainer. Deze zorgt ervoor dat iedereen thuis kan fitnessen, zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Of je nu een snelle, uitdagende training wilt inplannen of een lange, gestage roeisessie: een opvouwbaar roeiapparaat is een absolute must-have voor alle fitnessliefhebbers!

De 5 best geteste opvouwbare roeimachines

Staat een opvouwbare roeimachine ook op jouw verlanglijstje, maar heb je hulp nodig bij het uitkiezen ervan? Dan ben je hier aan het goede adres.

Hieronder hebben we een top 5 samengesteld van de beste producten. Ben je er klaar voor? Dit zijn de beste inklapbare roeiapparaten op de markt:

1. De Beste Opvouwbare Roeitrainer voor Intensieve Trainingen – VirtuFit Ultimate Pro 2

Dit is een populair inklapbaar roeiapparaat onder professionele gebruikers. Maar ook thuisgebruikers die graag kwaliteit in huis halen zweren bij deze machine. Met dit product train je voortaan kwalitatief én met plezier, vanuit je eigen huis.

Deze opvouwbare roeitrainer van VirtuFit is ontworpen met de beste materialen en bevat vooral veel staal. Dit zorgt ervoor dat je met dit apparaat zwaarder en intensiever kunt trainen. Daarnaast is hij beter bestand tegen slijtage en gaat hij langer mee dan andere apparaten.

De VirtuFit Ultimate Pro 2 heeft een maximaal belastbaar gewicht van 230 kilogram, een voorgevormde zitting en volledig verstelbare voetsteunen.

Daarnaast biedt hij uitgebreide trainingsmogelijkheden en een Life Time-garantie. Dankzij het opklapsysteem is de trainer na gebruik bovendien zo opgeborgen.
2. De beste Inklapbare Roeimachine Voor Beginners – Focus Fitness Row 3

Row 3 van Focus Fitness is de ideale inklapbare roeitrainer voor de thuissporter. Het apparaat heeft een prachtig design, een magnetisch weerstandsysteem en een supersterk frame. Dit alles zorgt voor een supernauwkeurige roeibeleving.

Wil jij graag trainen zonder teveel lawaai te maken? Dan is deze opvouwbare roeimachine perfect voor jou. Het apparaat is namelijk helemaal geruisloos. De 16 weerstandsniveaus en 12 programma’s zorgen er bovendien voor dat je als sporter niets tekort komt.

De Focus Fitness Row 3 wordt helemaal elektronisch aangestuurd. Hierdoor wordt de weerstand automatisch aangepast tijdens je training. Plaats het apparaat gemakkelijk overal in huis, klap het na je training weer in en voila: de ruimte is weer leeg!
3. Het beste Opvouwbare Roeiapparaat voor Gevorderden – Senz Sports R5000

De 3e beste inklapbare roeitrainer is deze topper van Senz Sports: een apparaat van professionele kwaliteit en supergeschikt voor commerciële doeleinden of thuisgebruik.

Deze roeimachine beschikt over een luchtweerstandsysteem, wat voor een optimale roeibeleving zorgt. Je weerstand wordt tijdens het trainen met dit apparaat opgebouwd naarmate er meer kracht geleverd wordt.

Dankzij het belastbare gewicht tot wel 150 kilogram, is het bovendien een van de meest stabiele apparaten op de markt. Dit maakt hem enorm geschikt voor intensieve trainingen.

Dit opvouwbare roeiapparaat heeft een geweldige prijs/kwaliteit verhouding, wat het tot een populaire keuze maakt. Je verplaatst hem dankzij de transportwieltjes bovendien gemakkelijk door heel je huis. Een beetje afwisseling tijdens het trainen kan nooit kwaad, toch?
4. De Beste Inklapbare Roeitrainer voor Gevarieerde Trainingen – VirtuFit Semi-Pro

VirtuFit-Ergometer-Semi-Pro-Beste-magnetische-roeitrainer

Op nummer 4 staat weer een opvouwbare roeimachine van het merk VirtuFit. Ben jij op zoek naar een apparaat dat veel verschillende trainingsmogelijkheden biedt? Dan is deze ergometer semi pro roeitrainer van VirtuFit zeker wat voor jou.

Met deze trainer in huis voelt fitnessen nooit meer als een verplichting! Met de Semi-Pro maak je tijdens iedere training realistische roeibewegingen, hoe lang de oefening ook duurt.

Je zit bovendien constant in een natuurlijke ergonomische houding, met je voeten onder de rest van je lichaam. Je bewegingen worden dus perfect ondersteunt.

Houd jij van afwisseling en wil je iedere keer iets nieuws proberen? Met deze inklapbare roeitrainer kies je tussen maar liefst 34 verschillende programma’s.

Wat dacht je van helling en vallei, calorieverbranding, hartslag gestuurde trainingen of intervalprogramma’s? De opties zijn eindeloos.
5. Het Beste Opvouwbare Roeiapparaat Voor het Hele Gezin – Focus Fitness Row 2

Last but not least: deze geweldige opvouwbare roeimachine van Focus Fitness: een stijlvol apparaat met een ijzersterk frame, dat uitdaging bied aan het hele gezin.

Dit is dé oplossing voor iedereen die vanwege een hectisch en druk gezinsleven niet meer aan sporten toe komt. De Row 2 is uitgerust met maar liefst 8 weerstandniveaus.

Deze zijn handmatig te verstellen door middel van de draaiknop. Kies dus simpelweg je favoriete niveau en start met een work-out die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Als kers op de taart beschikt dit opvouwbare roeiapparaat tevens over een trainingscomputer. Dankzij deze toevoeging krijg je snel inzicht in verschillende trainingsgegevens, zoals de tijd, het aantal verbrande calorieën etc.

Haal deze topper snel in huis en geniet met z’n allen van sportieve uitdagingen!
Waar moet je op letten bij het kopen van een inklapbare roeimachine?

Je hebt nu een idee van de roeiapparaten die op de markt zijn. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Heb jij wat extra hulp nodig bij het uitkiezen van de beste opvouwbare roeitrainer?

Dit is waar je zoal op moet letten tijdens je zoektocht:

De duurzaamheid

Als je van plan bent om je roeitrainer meerdere keren per week te gaan gebruiken, is een duurzaam apparaat essentieel. Een goedkopere optie lijkt in eerste instantie misschien aantrekkelijk.

Maar je krijgt veel meer waarde van een machine die duurzamer, en daarom waarschijnlijk wat duurder is.

Het weerstandsmechanisme

Alle roeimachines bieden enige weerstand, maar het mechanisme van deze weerstand kan variëren. Sommige inklapbare roeitrainers zijn bijvoorbeeld uitgerust met watertanks.

En anderen vertrouwen op interne weerstandsmechanismen, of ingebouwde ventilatoren die luchtweerstand bieden.

Een roeitrainer met luchtweerstand wordt beschouwd als het beste mechanisme, omdat dit het gevoel van roeien op water het beste nabootst. Bovendien verkrijg je hiermee een geweldige training.

Het type weerstand is echter een persoonlijke voorkeur; kies er dan ook een die het meest comfortabel aanvoelt voor jou!

Het handvatdesign

Klassieke roeimachines zijn voorzien van één enkele handgreep, die je met beide handen vastpakt om te trekken. Maar er bestaan ook trainers met twee handvaten. Deze zorgen voor een ​​groter bewegingsbereik in je bovenlichaam.

Het beste handvat is er een die je handen niet uit elkaar trekt na een lange sessie op de inklapbare roeitrainer. De grip moet daarnaast stevig zijn, zodat je handen er niet vanaf glijden.

Let echter op met handvaten die te veel textuur hebben; deze kunnen na verloop van tijd blaren veroorzaken.

Transportwieltjes

Sommige apparaten zijn voorzien van ingebouwde transportwieltjes. Op deze manier kunnen ze gemakkelijk worden verplaatst.

Inklapbaar of opklapbaar?

Dit is natuurlijk een van de belangrijkste punten als het gaat om het kopen van een inklapbaar roeiapparaat.

Er zijn roeitrainers die opklapbaar zijn en roeitrainers die opvouwbaar zijn. Het verschil hierin is dat je bij een inklapbare (opvouwbare) roeitrainer de rails kan inklappen.

Terwijl je bij een opklapbare roeitrainer alleen het apparaat kan kantelen. Het apparaat staat dan rechtop, zodat je het in een hoek kunt plaatsen.

Let hierbij op de afmetingen na het inklappen/opvouwen. Hier kan namelijk een groot verschil in zitten.

Het comfort

Bij optimaal trainen wil je geen concessies doen aan comfort. Check daarom de vulling van de stoel, de demping en de handgrepen om dit te garanderen.

Zo zijn de handgrepen en pedalen bij voorkeur antislip. En de verschuifbare zitting moet goed zijn opgevuld (het liefst met foam), om ondersteuning te bieden aan je rug en bilspieren.

Het geluidsniveau

Vind je het belangrijk om in alle rust te kunnen trainen? Dan is een magnetische roeitrainer een goede optie. Je kunt met dit type apparaten namelijk geruisloos sporten, zonder de buren wakker te maken.

Speciale functies

Vraag jezelf af wat je verwacht van de fitnesstrainingen die een roeimachine biedt. Sommige exemplaren worden namelijk geleverd met hightech-opties, zoals ingebouwde trainingen, games of begeleiding van een instructeur.

Dit soort extra’s kunnen je training gemotiveerder maken. Deze opties zijn vanzelfsprekend vaak duurder. Maar als je het budget ervoor hebt zouden we dit absoluut aanraden.

Het biedt beginners namelijk extra instructie en gevorderde roeiers een nieuwe dimensie aan hun trainingen.

Tot slot

Een roeitrainer is een geweldig low-impact fitnessapparaat, dat je beste vriend is bij het behalen van al je trainingsdoelen. Het helpt bij het versterken van je spieren, het kwijtraken van die extra kilo’s en bij het controleren van je trainingsduur.

Wil jij sportief bezig zijn maar heb je niet genoeg ruimte? Ontdek dan alle voordelen van een opvouwbaar roeiapparaat. Deze kan eenvoudig worden ingeklapt en soms zelfs worden weggerold dankzij transportwieltjes. Zo kun jij voortaan trainen hoe vaak je maar wilt.

Twijfel dus niet langer: bekijk snel alle opties en koop jouw favoriete inklapbare roeitrainer vandaag nog!


Meer roeitrainers:

Categorieën: Fitness