Focus Fitness Row 2: Uitgebreide Review

Last updated by Kaz on

focus fitness row 2 review

Is de koop van de Focus Fitness Row 2 aan te raden? Dat is de vraag die in deze Focus Fitness Row 2 roeitrainer review centraal staat.

We zoomen volledig in op deze roeimachine, waardoor je een duidelijk beeld van het apparaat krijgt.

Net zoals de Focus Fitness Row 3 staat de Row 2 goed aangeschreven. Veel kopers zijn te spreken over deze roeimachine, waardoor onze verwachtingen hooggespannen waren.

Zijn deze verwachtingen uitgekomen? Je leest het in deze uitgebreide review!

De belangrijkste kenmerken van de Focus Fitness Row 2

Op welke punten verschilt de Row 2 ten opzichte van de Row 3? En wat zijn überhaupt de belangrijkste kenmerken van de Focus Fitness Row 2?

Wij hebben deze belangrijkste kenmerken even op een rijtje gezet:

  • Gewicht: 26 kilogram
  • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kilogram
  • Maximale lichaamslengte: 190 centimeter
  • Aantal weerstandsniveaus: 8 niveaus

Kijkende naar deze kenmerken vallen enkele zaken direct op. Dit geldt voor de Row 2 in zijn algemeenheid, maar ook voor de verschillen ten opzichte van de Row 3.


De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Row 2

Focus-Fitness-Row-2-inklapbaar-roeiapparaat

Doe je er verstandig aan om deze goedkope roeitrainer te kopen? Als we naar de ervaringen van andere kopers kijken, lijkt het daar wel op. De meeste kopers lopen namelijk weg met deze roeitrainer.

Onze analyse zelf is ook erg positief. Wij zijn, bij het maken van deze analyse, namelijk op meerdere belangrijke voordelen gestuit.

Slim en ergonomisch vormgegeven

Over de vormgeving van de Focus Fitness Row 2 zijn wij erg enthousiast. Zo is deze roeitrainer niet overdreven groot en slim vormgegeven.

Dit blijkt onder meer uit de opklapbaarheid. Je kunt het ergonomische zitvlak opklappen, waardoor je deze roeitrainer makkelijk op kunt bergen.

Tijdens het trainen geniet je ook van de gewenste ergonomie. Dit is onder meer te danken aan de verstelbare voetpedalen.

Stel deze pedalen op de gewenste stand in en neem daardoor de juiste houding aan. Ook het zitvlak en de softgrip handvatten verdienen wat ons betreft het predicaat ‘ergonomisch’.

Handige trainingscomputer

De Focus Fitness Row 2 is van een handige trainingscomputer voorzien. Op deze computer kun je, tijdens het trainen, talloze trainingswaarden aflezen. Je kunt hierbij denken aan het aantal gemaakte slagen, maar ook aan de verstreken tijd.

Heb je de wens om af te vallen? Dan is het fijn dat je op deze computer het aantal verbrande calorieën af kunt lezen. Al met al zijn wij over deze computer te spreken. Dit is aan de weergave te danken, maar ook aan de afmetingen en de bediening hiervan.

De nodige trainingsmogelijkheden

Met de Focus Fitness Row 2 ben je van de nodige trainingsmogelijkheden verzekerd. Dit is onder meer te danken aan het 7 kilogram zware vliegwiel.

Voor een dergelijke goedkope roeitrainer is dit een opvallend zwaar vliegwiel. Dit komt de trainingsmogelijkheden ten goede, maar ook de soepelheid. Doordat het vliegwiel relatief zwaar is, maak je makkelijk vloeiende bewegingen.

Daarnaast heb je de keuze uit 8 weerstandsniveaus. Dit betreft een roeitrainer met magnetische weerstand, waardoor je nauwkeurig de gewenste weerstand in kunt stellen.

Bovendien zorgt dit weerstandsysteem voor een beperkt geluidsniveau. Als klap op de vuurpijl vraagt dit weerstandsysteem ook niet om (extra) onderhoud.

Ideaal voor thuissporters

Wij durven te stellen dat de Focus Fitness Row 2 de ideale roeitrainer voor de thuissporter is.

Dit heeft met de volgende voordelen te danken:

  • Deze roeitrainer is vrij compact en handig vormgegeven. Dit betekent dat je ‘m makkelijk een plekje in je woning kunt geven.
  • De trainingsmogelijkheden zijn ideaal voor beginnende sporters. Het is ook een feit dat de trainingsmogelijkheden aansluiten op de wensen van een beginnende sporter.
  • Interessant geprijsd. Weet je nog niet zeker of roeien echt iets voor jou is? Dan is het prijskaartje van de Focus Fitness Row 2 uiteraard een belangrijk verschil. Dit is één van de goedkopere roeitrainers van A-merken van dit moment.

Makkelijk te monteren

Kies je voor de aanschaf van de Focus Fitness Row 2? Dan ga je voor een makkelijke eindmontage. Je krijgt de roeitrainer niet volledig afgemonteerd geleverd, maar hij staat binnen een paar minuten volledig in elkaar. Hier hoef je bovendien niet al te handig voor te zijn.

Prima kwaliteit

Met een Focus Fitness roeitrainer haal je een prima roeitrainer in huis. Dit geldt voor de Row 3, maar geldt ook zeker voor de Row 2. Deze roeitrainer is van de juiste materialen vervaardigd, van de juiste technologieën voorzien en staat stevig op zijn pootjes.

Geweldig geprijsd

Wij kunnen stellen dat de Focus Fitness Row 2 geweldig geprijsd is. De adviesprijs ligt namelijk op slechts 375 euro.

Meerdere winkels bieden deze roeitrainer echter nog goedkoper aan. Bestel je deze roeimachine bijvoorbeeld bij Betersport? Dan betaal je slechts 299 euro!

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Row 2

De Focus Fitness Row 2 is niet de perfecte roeitrainer. Dit heeft overigens niks met deze roeitrainer te maken; wij zijn tot op heden de perfecte roeitrainer namelijk nog helemaal niet tegengekomen.

Bij de Row 2 moet je in ieder geval met onderstaande nadelen rekening houden.

Geen trainingsprogramma’s

De Focus Fitness Row 2 beschikt jammer genoeg niet over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Dit betekent dat je dus niet snel een programma kunt selecteren en op de gewenste manier kunt trainen.

Manueel weerstandsysteem

Dat Focus Fitness voor een magnetisch weerstandsysteem gekozen heeft, is een belangrijk voordeel. Jammer genoeg is dit weerstandsysteem niet elektronisch te bedienen.

Dit betekent dat je het veranderen van de weerstand handmatig moet doen. Wil je dit graag tijdens het trainen doen? Dan moet je eerst stoppen met roeien, waarna je pas de weerstand kunt veranderen.

Bij de Row 3 werkt dat anders. Daar kun je de weerstand tijdens het trainen automatisch aanpassen.

Geen hartslagmeter

De Focus Fitness Row 2 is jammer genoeg niet van een hartslagmeter voorzien. Dit betekent dat je tijdens het trainen je hartslag niet kunt monitoren. Dit vinden wij toch wel wenselijk, aangezien dit je algehele gezondheid ten goede komt.

Wil je graag wél je hartslag kunnen monitoren? Dan is de aanschaf van de Focus Fitness Row 3 aan te raden. Die roeitrainer beschikt wel over geïntegreerde hartslagsensoren.

Niet al te veel extra’s

Kies je voor de Focus Fitness Row 2? Dan kies je voor een goedkope roeitrainer zonder al te veel extra’s. Ten opzichte van duurdere roeitrainers is dit verschil nogal groot.

Maar goed, ben je een recreatieve thuissporter? Dan heb je waarschijnlijk niks aan alle extra’s. In dat licht gezien is het juist een voordeel dat de Focus Fitness Row 2 zo’n eenvoudige roeitrainer is.

Voor wie is de Focus Fitness Row 2 geschikt?

De Focus Fitness Row 2 is geschikt voor de recreatieve thuissporter. Als je niet al te veel eisen aan je roeitrainer stelt, is deze machine voor je geschikt.

Wil je echter op een intensieve of zelfs professionele manier trainen? Dan heb je niks aan de Focus Fitness Row 2. Deze roeitrainer is voor intensieve trainingen simpelweg niet toereikend.

Ook moet je even goed naar je gewicht en lengte kijken. Ben je langer dan 1,90 meter? Dan is de Focus Fitness Row 2 niet voor jou geschikt.

De maximale gebruikerslengte is namelijk 1,90 meter. Je zult dan op zoek moeten gaan naar een andere roeitrainer geschikt voor lange mensen.

Weeg je meer dan 120 kilogram? Ook dan is het verstandig om voor een andere roeimachine te kiezen. Het maximaal belastbare gewicht is namelijk slechts 120 kilogram.

Is de Focus Fitness Row 2 het kopen waard?

Zolang je niet al te hoge eisen aan je roeitrainer stelt, is dit een interessante optie. De Focus Fitness Row 2 is voor de recreatieve thuissporter geschikt, maar blinkt niet uit op het gebied van bijvoorbeeld trainingsmogelijkheden en extra’s.

Stel je iets hogere eisen aan je nieuwe roeitrainer? Dan kun je beter naar de Row 3 kijken. Wil je vooral zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan sluit de Focus Fitness Row 2 wel geweldig op je wensen aan.

Al met al is dit een interessante roeimachine.

Waar koop je de Focus Fitness Row 2?

Ons advies is om de Focus Fitness Row 2 alleen bij een specialist te kopen. Bekende voorbeelden van specialisten zijn Bol.com en Betersport. Bij deze winkels kun je met een gerust hart deze roeitrainer aanschaffen.

Onze tip: houd goed eventuele aanbiedingen in de gaten. Als je van een interessante aanbieding profiteert, geniet je van een nog betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Bekijk hieronder direct de laagste prijs bij één van de specialisten:


Categorieën: Fitness