Focus Fitness Row 3: Review, voordelen & nadelen

Last updated by Kaz on

focus fitness row 3

Is de Focus Fitness Row 3 roeitrainer aan te raden? Dat is de vraag die in deze review centraal staat. In deze review vertellen we je alles over deze roeitrainer.

We richten ons op de pluspunten, maar kijken uiteraard ook naar de minpunten. Tevens kijken we naar de ervaringen van andere kopers.

De belangrijkste kenmerken van de Focus Fitness Row 3

Wil je graag meerdere roeitrainers met elkaar vergelijken? Dan is het belangrijk om op meerdere kenmerken te letten.

De belangrijkste kenmerken van de Focus Fitness Row 3 hebben we alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Gewicht: 35 kilogram
  • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kilogram
  • Maximale lichaamslengte: 190 centimeter
  • Aantal weerstandsniveaus: 16 niveaus
  • Aantal programma’s: 12 programma’s


De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Row 3

Focus-Fitness-Row-3-inklapbare-roeitrainer-beginners

Vraag je je af of de Focus Fitness Row 3 een aanrader is? Wij kunnen hier kort over zijn: ja, deze Focus Fitness roeitrainer is absoluut een aanrader. Dit heeft onder meer met onderstaande voordelen te maken.

Ideaal weerstandsysteem

Focus Fitness heeft voor een magnetisch weerstandsysteem gekozen.

Zoals bij elke roeitrainer met magnetische weerstand geniet je hierdoor van meerdere voordelen:

  • Het weerstandsysteem maakt amper geluid. Met name als je ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat wilt trainen, is dit een belangrijk voordeel.
  • De weerstand past zich automatisch aan. Tijdens de training zorgt dit systeem voor een automatische aanpassing. Dat is wenselijk als je bijvoorbeeld voor één van de 12 trainingsprogramma’s hebt gekozen.
  • Je kunt de weerstand nauwkeurig instellen. Met dank aan het magnetische weerstandsysteem heb je de touwtjes ook zelf in handen. Je kunt de weerstand namelijk nauwkeurig instellen.
  • Je geniet van een realistisch roeigevoel. Dankzij het magnetisch weerstandsysteem geniet je ook van een realistisch roeigevoel. Het is niet zo realistisch als bij roeitrainers met waterweerstand, maar het gevoel is absoluut beter dan bij veel andere roeimachines.

Bijkomend voordeel: dit magneetsysteem wordt door een V-snaar aangedreven. Deze snaar is lekker sterk, maakt amper lawaai en behoeft geen onderhoud. Je geniet hierdoor jarenlang van deze roeitrainer en dit weerstandsysteem.

Veel trainingsmogelijkheden

Kies je voor deze roeitrainer? Dan voorzie je jezelf van veel trainingsmogelijkheden. Dit is aan bovengenoemd weerstandsysteem te danken, maar ook aan de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Focus Fitness heeft de Row 3 van 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s voorzien.

Het is ook mogelijk om je eigen training te ontwikkelen. Dit doe je met behulp van het manuele programma. Verder is het ideaal dat het vliegwiel 12 kilogram is.

Doordat dit een fors gewicht is, kun je de weerstand op meerdere niveaus instellen. In zijn totaliteit gaat het om 16 verschillende weerstandsniveaus.

Handig display

De Focus Fitness Row 3 is van een handig display voorzien. Tijdens het roeien zie je op dit display duidelijk wat je trainingsprestaties zijn. Via dit display kun je ook gebruik maken van de Race modus.

Bij deze modus neem je het op tegen de computer zelf. Het doel is uiteraard om de computer te verslaan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je jezelf wilt uitdagen, is dit in ieder geval een leuke toevoeging.

Stevig en stabiel

Focus Fitness heeft voor een stevig en stabiel frame gezorgd. Dit blijkt onder meer uit het eigen gewicht van 35 kilogram. Doordat deze roeitrainer relatief zwaar is, geeft ‘ie geen krimp bij een intensieve training. Dat is precies wat je wilt.

Opklapbaar

Het totale frame van de Focus Fitness Row 3 heeft een lengte van 207 centimeter. Mede hierdoor is deze roeitrainer mogelijk niet voor in elk huis geschikt.

Gelukkig is het wel zo dat je de roeitrainer eenvoudig op kunt klappen. Dit zorgt ervoor dat je de Row 3 makkelijk kunt verplaatsen en/of opbergen.

Ergonomisch trainen

Op een roeitrainer is het onwijs belangrijk om de juiste houding aan te nemen. Je voorkomt hiermee namelijk blessures. Gelukkig is het op de Focus Fitness Row 3 mogelijk om ergonomisch te trainen.

Dit is onder meer aan het fijne zitvlak te danken. Daar waar bij veel roeitrainers het zitvlak vrij klein is, is dat bij de Focus Fitness Row 3 niet het geval. Je zit op een fijn zitje, waardoor je de kracht perfect over kunt brengen.

Ook over de handvatten zijn wij te spreken. Dit is te danken aan de vormgeving en materiaalgebruik. Daarnaast zijn de handvatten voorzien van hartslagsensoren. Tijdens het trainen kun je hiermee je hartslag in de gaten houden.

Voor veel sporters geschikt

Wij zijn van mening dat de Focus Fitness Row 3 voor veel mensen geschikt is. Ben je op zoek naar een roeitrainer voor thuis voor recreatief gebruik?

Dan sluit deze roeimachine prima op je wensen aan. Ben je op zoek naar een roeitrainer voor gevorderd gebruik? Ook dan kun je prima kiezen voor deze roeitrainer.

Prima kwaliteit

Als je voor één van de Focus Fitness roeitrainers kiest, geniet je van een prima kwaliteit. Dit is het geval als je voor de Focus Fitness Row 2 kiest, maar ook als je voor deze Row 3 kiest.

De algehele kwaliteit is simpelweg naar onze wens. Focus Fitness heeft voor een stevig frame gezorgd en de juiste materialen gebruikt. In combinatie met de juiste technologieën zorgt dit ervoor dat je jarenlang van deze roeitrainer gebruik kunt maken.

Bijkomend voordeel: je krijgt maar liefst 10 jaar garantie op het frame.

Interessant geprijsd

Ben je nu al overtuigd van de aanschaf van de Focus Fitness Row 3? Dan is het goed om te weten dat het prijskaartje ook nog subliem is. De adviesprijs ligt rond de 600 euro, maar meerdere aanbieders stunten regelmatig met een aanbieding.

Koop je deze roeitrainer bij bijvoorbeeld Bol.com of Betersport? Dan hoef je slechts rond de 450 euro te betalen. Gezien alle hierboven benoemde voordelen vinden wij dit prijskaartje indrukwekkend.

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Row 3

Is de Focus Fitness Row 3 dan de perfecte roeitrainer voor thuisgebruik? Nee, dat is niet het geval. Net zoals bij elke andere roeitrainer zijn wij bij deze roeitrainer ook op nadelen gestuit.

Niet voor iedereen geschikt

De Focus Fitness Row 3 is simpelweg niet voor iedereen geschikt. Ben je langer dan 1,90 meter? Dan is deze roeimachine niet voor je geschikt. De maximale gebruikerslengte is simpelweg 1,90 meter.

In dit geval zijn er gelukkig wel voldoende andere opties voor roeitrainers voor lange mensen.

Of weeg je meer dan 120 kilogram? Dan kun je ook niet voor deze roeitrainer kiezen. De roeitrainer heeft namelijk een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram.

Niet waterpas afstelbaar

Bij een roeitrainer is het wenselijk dat je ‘m volledig waterpas kunt zetten. Bij de Focus Fitness Row 3 behoort dit jammer genoeg niet tot de mogelijkheden. Met name als je ‘m op een niet-vlakke vloer wilt zetten, is dit een belangrijk nadeel.

Niet altijd leverbaar

Tot slot moet je rekening houden met de levering. Doordat de Focus Fitness Row 3 een populaire roeitrainer is, is deze roeitrainer niet altijd leverbaar.

Voor wie is de Focus Fitness Row 3 geschikt?

De Focus Fitness Row 3 is voor alle thuissporters geschikt. Ongeacht of je recreatief of intensief thuis wilt trainen, is deze roeimachine voor je geschikt.

Ben je op zoek naar een roeimachine voor professioneel gebruik? Dan sluit dit roeiapparaat niet volledig op je wensen aan. Het klopt dat deze roeitrainer veel trainingsmogelijkheden biedt, maar niet voldoende voor een professionele sporter.

Is de Focus Fitness Row 3 het kopen waard?

Ja, de Focus Fitness Row 3 is volgens ons een sublieme roeitrainer. Met name als je thuis op een intensieve danwel recreatieve manier wilt trainen, sluit deze roeitrainer perfect op je wensen aan.

De trainingsmogelijkheden zijn divers, terwijl ook het magnetisch weerstandsysteem subliem te noemen is. Je kunt de machine bovendien naar wens instellen en na gebruik klap je ‘m makkelijk op.

Ook over de ergonomie, de algehele kwaliteit en het prijskaartje zijn we te spreken. Wil je bijvoorbeeld maximaal 500 euro aan je nieuwe roeitrainer uitgeven? Dan is de Focus Fitness Row 3 absoluut de beste koop voor je.

Waar koop je de Focus Fitness Row 3?

Wij adviseren je om de Focus Fitness Row 3 altijd bij een specialist aan te schaffen. Onder meer bij Bol.com, Coolblue en Betersport kun je deze roeitrainer met een gerust hart kopen.

Deze specialisten hanteren de juiste prijs, maar verlenen ook nog de juiste service. Als er onverhoopt iets met je roeitrainer mis is, is dit een belangrijk voordeel.

Bekijk hieronder direct de laagste prijs bij één van de specialisten:


Categorieën: Fitness