Roeitrainer met waterweerstand – De Top 5 beste waterroeiers

Last updated by Kaz on

roeitrainer waterweerstand

Een roeitrainer met waterweerstand voelt realistisch en biedt een unieke trainingservaring. Ben jij op zoek naar de beste waterroeier? En wil je een miskoop voorkomen? Lees dan snel verder!

Hieronder ontdek jij namelijk wat de beste water roeitrainers zijn.

Vergelijk de beste waterroeiers

Wij hebben de 5 beste machines voor je op een rijtje gezet. Allemaal hebben ze hun eigen unieke eigenschappen en zijn ze het beste getest door de consument.

Lees dus snel verder en ontdek wat een waterroeitrainer precies is, waar je op moet letten bij de aankoop ervan en meer. Zo vind je in no time het beste exemplaar voor jou!

1. Toorx – RWX 3000 Roeitrainer met Waterweerstand

De RWX-3000 waterroeier is de perfecte roeitrainer voor mensen die zo natuurlijk mogelijk willen trainen.

De roeibewegingen op dit fitnessapparaat gaan vlot en gemakkelijk, dankzij de zitting die soepel over de aluminium rails glijdt. Bovendien is deze waterroeimachine enorm sterk!

Met zijn zes verschillende standen en de mogelijkheid om draadloos je hartslag te meten, is dit apparaat geschikt voor zowel gevorderden als beginners.

Dankzij het water weerstandsysteem wordt de dynamiek van een boot op het water bovendien perfect gesimuleerd.

Kies uit verschillende programma’s om je training nóg leuker te maken en berg je waterroeier na gebruik eenvoudig gekanteld op.
2. Senz Sports – R4000 Roeitrainer met Waterweerstand

Ook deze roeimachine is een van de beste in zijn soort. De Sports R4000 van het merk Senz is een unieke roeitrainer, met een dubbele rails en een strak design. Een echte eyecatcher in je woonkamer of sportruimte!

Omdat de weerstand van deze waterroeier wordt bepaald door een watertank, krijg je het gevoel dat je echt op het water aan het trainen bent. Het kolkend geluid van het bewegende water geeft bovendien een rustgevend gevoel.

Door de wateraandrijving bepaal je eenvoudig je eigen niveau en intensiteit. Hoe harder je roeit, hoe meer weerstand je opbouwt. Dit maakt dat deze roeitrainer met waterweerstand perfect is voor alles sporters. Of je nu pas komt kijken of een doorgewinterde roeier bent.
3. WaterRower – Waterroeier M1 LoRise

WaterRower-M1-LoRise-roeitrainer-waterweerstand

De M1 LoRise van topmerk WaterRower is een geweldig roeitoestel met water, speciaal ontwikkeld voor de commerciële markt. Het design van dit apparaat past perfect tussen de moderne generatie fitnessapparatuur.

Deze waterroeimachine is gemaakt van massief staal, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit gegarandeerd wordt. Het apparaat is hierdoor bovendien enorm stabiel en belastbaar tot maar liefst 200 kilogram.

De tank van deze roeitrainer met waterweerstand is daarnaast voorzien van twee peddels. Deze draaien bij iedere beweging het water rond.

Train je harder? Dan wordt de weerstand zwaarder. Het omgekeerde geldt voor een lichtere training. Zo stem je je sportsessie exact af op jouw niveau.
4. VirtuFit – Pro Water Resistance Row 1000 Roeitrainer

VirtuFit-Pro-Row-1000-roeimachine-waterweerstand

Als je een goed roeitoestel met water zoekt, die de realistische dynamiek van het echte roeien nabootst, is ook de Pro Water Resistance Row 1000 van VirtuFit een goede keus.

Dit is namelijk een van de sterkste waterroeitrainers van dit moment, met een belastbaar gewicht van 227 kilogram.

De kracht en stabiliteit van deze krachtige waterroeier zit hem niet alleen in de kwaliteitsmaterialen, maar ook in het ontwerp met de dubbele rails. Deze zorgt namelijk voor een soepele, geruisloze en professionele beweging.

Waan je op het water terwijl je thuis aan het trainen bent, met het gekabbel van het water in de tank op de achtergrond. Dankzij de multipeddels is er bovendien meer watercontact dan bij traditionele waterroeiers. Kies jouw favoriet uit de maar liefst 32 programma’s en go for it!
5. First Degree – Apollo Pro V Roeitrainer met Water

First-Degree-Apollo-Pro-V-Roeitrainer-met-Water

De laatste goede roeitrainer met waterweerstand in het rijtje is deze topper van First Degree. De Apollo Pro V waterroeier is een robuust en sterk apparaat die je nooit teleurstelt. Deze stalen roeier is afgelakt met Amerikaans essenhout; dit maakt hem bijna helemaal onderhoudsvrij.

De Apollo is enorm geschikt voor iedereen die wil trainen op professioneel niveau. Dankzij de waterweerstand krijg je het gevoel dat je echt in het water aan het trainen bent. Hoe meer water in de tank en hoe harder je trekt, hoe meer weerstand je zult ervaren.

Dit ‘Pro V’ model geeft je bovendien 15% meer weerstand dan de standaard roeitrainers met water. Daarnaast beschikt het apparaat over een Bluetooth console, een ‘Heart Rate Kit’ en een ergonomische peddelontwerp.
Wat zijn de voordelen van een roeitrainer met water?

Trainen met een waterroeier maakt een maximale slag door het water mogelijk, wat resulteert in een gelijkmatige, soepele en schokvrije weerstand. Dankzij het gebruik van water wordt de natuurlijke roei-ervaring in de buitenlucht perfect gesimuleerd. 

Waterweerstand is daarnaast zelfbepalend. Dit betekent dat het zich precies aanpast aan de individuele beweging en krachtinput van de roeier. Benieuwd naar alle voordelen van dit type roeitrainers?

We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • De mate van weerstand is 100% zelfbepalend.
  • Een training met een waterroeier is kalm en rustgevend dankzij het aangename, ritmische geruis van het water.
  • Water zal niet snel tekenen van slijtage vertonen. Het is als het ware onverwoestbaar en dus enorm duurzaam.

Waar let je op bij een goede waterroeitrainer?

Overweeg jij om een waterroeier te kopen? Dan is het handig om de volgende factoren in gedachten te houden:

Veranderen van het weerstandsniveau

De weerstand kun je regelen met de hoeveelheid water in de watertank. Op deze manier kan jij bepalen met welke intensiteit jij gaat trainen. Hoe meer water, hoe zwaarder de training. Heb je minder water in de tank, dan maak je de training lichter.

Let hierbij dus op het gemak van het toevoegen van water, maar ook op het eruit halen van water. Hoe makkelijker dit gaat, hoe fijner de werking!

Volgen van de prestaties

Een roeitoestel met water heeft meestal een basisconsole voor het weergeven van gegevens, zoals tijd, afstand, verbrande calorieën en vermogen. Sommige modellen bieden echter ook Bluetooth-mogelijkheden om je prestaties bij te houden met behulp van fitness-apps.

Bepaal dus voor jezelf wat je hierin belangrijk vindt voordat je een waterroeier aanschaft!

Het comfort van de zitting en het handvat

Een comfortabele zitting en handgreep zijn enorm belangrijk als het gaat om het kopen van een goede roeitrainer met waterweerstand.

Let hier dan ook zeker goed op bij de aanschaf van een roeitrainer. Je wilt geen oncomfortabele training tegemoet gaan!

De prijs

Prijzen van waterroeitrainers kunnen enorm van elkaar verschillen. Zo kun je er al een aan de haak slaan voor een paar honderd euro, maar zijn er ook modellen op de markt van een paar duizend euro.

Naast de prijs van de waterroeier zelf, moet je daarnaast rekening houden met andere kosten, zoals verzending, bezorging en montage.

En omdat roeimachines niet goedkoop zijn, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het restitutiebeleid van het bedrijf en de meegeleverde garantie.

Het gebruikersgemak

De beste roeimachine op water valt op door zijn vermogen om tijdens de training snel van weerstandsniveau te veranderen. Een goed model moet daarnaast geschikt zijn voor zowel beginnende als gevorderde roeiers.

De opslag en draagbaarheid

Als je van plan bent om je roeitrainer thuis te gebruiken, wil je niet dat hij na de training alle ruimte opeist. Tenzij je plaats genoeg hebt, kan het daarom verstandig zijn om te zoeken naar een inklapbare waterroeier of een lichtgewicht exemplaar die gemakkelijk te dragen is.

Klantbeoordelingen

Roeimachines met overwegend goede recensies zijn vaak een betere keus dan exemplaren die wisselende recensies hebben.

Natuurlijk kun je niet volledig afgaan op de ervaring van anderen. Maar als bepaalde functies die voor jou bijvoorbeeld belangrijk zijn slecht scoren, is deze roeier waarschijnlijk minder geschikt voor jou.

Roeitrainer met water vs ander soort weerstand

Een roeitrainer met waterweerstand is niet per se beter dan bijvoorbeeld een roeitrainer met luchtweerstand of magnetische weerstand.

Allemaal bieden ze namelijk een volledige lichaamstraining. Het hangt helemaal af van je individuele behoeften en interesses welk type roeier beter bij je past.

Ben je specifiek op zoek naar een apparaat die een training in het water zo goed mogelijk nabootst? Dan geeft een waterroeier je uiteraard een meer realistische ervaring.

Sommige roeimachines op water kunnen echter wat luidruchtig zijn. Dus als je in een gehorig appartement of een huis woont, wil je misschien liever een magnetische roeimachine kopen. Deze zijn namelijk een stuk stiller.

Hoe onderhoud je een water roeimachine?

Waterroeiers vereisen niet veel onderhoud. Het grootste gedeelte ervan omvat het waterbeheer van de machine.

Het water halen uit een roeitrainer met waterweerstand kan een beetje ingewikkeld lijken, maar geen zorgen: na een tijdje wordt het een piece of cake!

Afhankelijk van het type waterroeimachine dat je hebt, moet je waarschijnlijk een sifonpomp gebruiken om de tank te legen. Deze kun je eenvoudig online of bij een bouwmarkt kopen.

Om het water te verwijderen, steek je de slang van de sifonpomp in de tank van de waterroeier en pomp je het water langzaam weg. Vul het waterreservoir vervolgens opnieuw met schoon water.

Zuiveringstabletten

Veel watertanks zijn daarnaast schoon te houden met zuiveringstabletten, die je er ongeveer eens in de zes maanden moet instoppen.

Je hoeft het water niet perse te verversen als je zuiveringstabletten gebruikt. Wordt het waterreservoir toch vuil? Dan kun je het aftappen, reinigen met ontsmettingsalcohol en vervolgens vullen met schoon water.

Conclusie

Een roeitrainer met waterweerstand kan een geweldige aanvulling zijn voor elke thuistrainer.

Niet alleen versterken dit type roeiers belangrijke spiergroepen, maar de cardio-oefeningen die het biedt kunnen je hart- en longfunctie tevens een boost geven.

Met een verscheidenheid aan roeimachines met water op de markt, zijn er opties voor verschillende budgetten, interesses, fitnessbehoeften en vaardigheidsniveaus.

Hoewel ze enige aandacht vereisen, zijn ze de tijd en investering meer dan waard dankzij de geweldige trainingen die ze bieden.


Meer roeitrainers:


Categorieën: Fitness