Virtueel roeien? Bekijk de leukste roeitrainer apps!

Last updated by Kaz on

roeitrainer app

Apps maken de trainingen op de roeitrainer leuker en uitdagender. Als de roeitrainer beschikt over een Bluetooth aansluiting, kun je ervoor kiezen om op een virtuele manier te gaan roeien.

Wat zijn de leukste roeitrainer apps? In dit artikel hebben we de 5 beste en leukste roeitrainer apps voor je samengesteld.

Vergelijk de leukste roeitrainer apps

Naast hometrainer apps, loopband apps, crosstrainer apps en spinning apps, bestaan er ontzettend veel leuke apps voor de roeitrainer. Welke apps bezorgen je een leuke en effectieve training?

Hieronder vind je 4 applicaties waarmee het eenvoudig wordt om jezelf te vermaken tijdens het roeien.

1. Kinomap

Één van de leukste apps voor de roeitrainer, is Kinomap. Kinomap is een zeer veelzijdige app die je eenvoudig kunt verbinden via Bluetooth. Als je Kinomap inschakelt tijdens de training, krijg je zeer realistische beelden te zien.

Deze beelden helpen je om de training nog veel uitdagender en leuker te maken. Ook krijg je te maken met weerstanden. Als jouw roeitrainer beschikt over een hellingshoek, dan voelt het rijden over de helling heel realistisch aan.

Kinomap is in principe een gratis app. Wil je meer uit de app halen? Dan betaal je hiervoor. Je kunt een abonnement afsluiten als je meerdere routes wilt uitproberen.

2. Holofit

Holofit is een zeer geschikte app om te gebruiken op de roeitrainer. Het trainen wordt uitdagender, spannender en leuker met deze app. Holofit zorgt namelijk dat je echt in de training zit.

Dit komt door de prachtige virtuele beelden en zelfs geluiden die je hoort. Je kunt roeien in oceanen en zelfs in de meest prachtige bergmeren.

3. Polarbeat

Wil je gericht werken aan een doel? Polarbeat is hier ontzettend geschikt voor. Na het afronden van de workout, zie je exact alle trainingsresultaten voorbij komen.

Dit zorgt ervoor dat je jezelf bij de volgende training kunt verbeteren en weet waar je aan kunt werken.

Let wel op: deze app is gratis te downloaden, maar het is noodzakelijk om een sporthorloge of hartslagband aan te schaffen. Alleen op deze manier kun je gebruik maken van Polarbeat tijdens het roeien.

4. Asensei

Heb je behoefte aan een personal coach? Met de Asensei app kun je hier gebruik van maken. Je stelt eenvoudig een doel in en op basis van jouw eigen persoonlijke doel, krijg je trainingen.

Deze trainingen zijn specifiek gericht op jouw opgestelde doelen. Dit zorgt voor een persoonlijke training waarbij je gericht kunt werken aan jouw persoonlijke doelen. Deze app is gratis uit te proberen, maar kost na een proefperiode een bepaald bedrag per maand.

5. De iConsole+ app

De iConsole+ app is geschikt voor alle roeitrainers van Virtufit die beschikken over een Bluetooth verbinding. Bij iConsole+ kun je kiezen uit diverse trainingsprogramma’s die je kunnen helpen om de training leuker en uitdagender te maken.

Wat ook ontzettend leuk is aan deze app, is dat je via Google Maps een eigen route kunt instellen. Eenmaal ingesteld, kun je de route volgen met Streetview.

Je ziet jezelf namelijk vanaf bovenaf en dit is natuurlijk leuk als je tijdens het indoor roeien de wereld om je heen wilt ontdekken.

Waarom kiezen voor een roeitrainer app?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel leuke apps die je kunnen helpen bij het trainen. Waarom is trainen met een roeitrainer met app aan te raden?

Ten eerste kun je eenvoudig je voortgang bekijken. Door gebruik te maken van een app, zie je welke resultaten je hebt behaald. Op deze manier kun je eenvoudig werken aan je persoonlijke doel.

Als je competitie gericht bent, kun je jouw resultaten vergelijken met andere deelnemers. Dit zorgt ervoor dat je nog meer uit de trainingen haalt. Ook kun je kiezen uit verschillende workouts. Op deze manier wordt je steeds meer uitgedaagd.


Categorieën: Fitness