Hometrainer voor ouderen? 5x senioren hometrainer met lage instap 

Last updated by Joni on

Hometrainers met lage instap

Als je op zoek bent naar een hometrainer voor ouderen, dan is het belangrijk dat het model beschikt over een lage instap.

Een lage instap zorgt er namelijk voor dat het op- en afstappen stukken eenvoudiger is en dit is voor senioren zeker een belangrijk punt.

Op deze manier kun je op leeftijd ook eenvoudig thuis trainen en dit brengt veel voordelen met zich mee.

Sporten is namelijk gezond voor alle leeftijden en de hometrainer is dan ook een geschikt apparaat om te zorgen voor je dagelijkse beweging. 

Wil jij weten wat de beste hometrainers voor senioren zijn met een lage instap? In dit artikel hebben we een top 5 hometrainers met een lage instap geselecteerd.

Deze hometrainers zijn specifiek geschikt voor senioren die thuis heerlijk willen sporten. 

Beste eenvoudige hometrainers voor ouderen met lage instap

Hometrainers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Hoe weet je nu welke hometrainer fietsen geschikt zijn voor ouderen?

Bekijk hieronder de 5 beste hometrainers met een lage instap. 

1. De beste hometrainer voor ouderen – FitBike Ride 5

FitBike Ride 5 lage instap

Comfort, stabiliteit en kwaliteit, dit zijn eigenschappen die de FitBike Ride 5 het beste beschrijven. Deze hometrainer is uitermate geschikt voor ouderen.

Met een gewicht van 38 kilogram staat deze hometrainer stevig op de grond. Hoe intensief er ook wordt getraind, de Ride 5 blijft stabiel staan. 

De hometrainer beschikt over wel 18 verschillende trainingsprogramma’s. De programma’s stel je heel eenvoudig in via de overzichtelijke trainingscomputer.

Door met een trainingsprogramma te sporten, kun je gericht werken aan je persoonlijke doelen. 

Als je gaat trainen op de FitBike Ride 5, zul je merken dat het gelzadel heerlijk zacht aanvoelt. Een groot voordeel is dan ook dat dit zadel zowel horizontaal als verticaal ingesteld kan worden.

Ook het stuur is eenvoudig te verstellen en op- en afstappen gaat gemakkelijk door de lage instap waar deze hometrainer over beschikt.

Dit draagt bij aan een goede lichaamshouding en is daarom zeer geschikt voor ouderen. 

Voordelen:

 • Stabiele hometrainer
 • 18 verschillende trainingsprogramma’s 
 • Verstelbaar stuur en zadel 
 • Lage instap 

Nadelen:

 • Tablet kan niet worden gekoppeld 
2. Betrouwbaarste hometrainer voor senioren – FitBike Senator

FitBike Senator hometrainer

Een hometrainer die specifiek is ontworpen voor senioren, is de FitBike Senator. Deze hometrainer is ook een ergometer en laat je zeker niet in de steek.

De FitBike Senator is voorzien van de beste kwaliteit en functies voor ouderen.

Zo is het display eenvoudig te bedienen en makkelijk te lezen. Ook het grote gelzadel is heerlijk comfortabel en is horizontaal en verticaal verstelbaar. 

De ergometer is voorzien van een EMS-remsysteem. EMS is een afkorting van het woord elektromagneet.

Door middel van de elektromagneet zal de weerstand worden aangepast door meer of juist minder stroom door de magneten te laten vloeien. Hierdoor is de weerstand zeer nauwkeurig in te stellen.

Daarnaast is het een groot voordeel dat de weerstand weinig geluid maakt en het trainen hierdoor geruisloos gaat. 

Met een gewicht van 47 kilo en een draaggewicht van 180 kilogram, staat deze hometrainer fiets stevig op de grond.

Dit zorgt voor een stabiele training en veilig is het zeker. De FitBike Senator is hierdoor de betrouwbaarste hometrainer voor senioren.

Van deze hometrainer is ook de FitBike Senator iPlus variant beschikbaar.

Voordelen:

 • Ergometer
 • Geruisloos trainen 
 • Voorzien van een EMS-remsysteem 
 • Zacht gelzadel

Nadelen:

 • Geen app-koppeling mogelijk 
3. Meest eenvoudige hometrainer – VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

VirtuFit HTR 1.0 hometrainer ouderen

Als je op zoek bent naar een hometrainer voor ouderen met weinig ingewikkelde functies, dan is de VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer een geschikte keuze.

Deze eenvoudige hometrainer is makkelijk te bedienen en is ook nog eens een verademing voor de portemonnee.

Deze hometrainer wordt als minimalistisch beschreven, maar zorgt wel voor de meest sportieve momenten. 

Tijdens het fietsen op deze simpele hometrainer, wordt alle nodige informatie op het scherm weergegeven. De tijd, het aantal verbrande calorieën, je hartslag en snelheid; je krijgt het allemaal duidelijk te zien.

Met de hartslagsensoren kun je heel nauwkeurig je hartslag meten en dit is nodig om de beste resultaten te kunnen behalen. Ook beschikt deze hometrainer over maar liefst 8 verschillende weerstandsniveaus.

VirtuFit heeft ervoor gezorgd dat deze hometrainer heerlijk comfortabel traint. Door de lage instap kunnen ouderen eenvoudig op de hometrainer stappen en ook het zadel en het stuur kunnen zowel horizontaal als verticaal worden versteld.

Op de hometrainer ben je daarom verzekerd van een goede zithouding en dit is, naast het gebruiksgemak, ook ontzettend belangrijk. 

Voordelen:

 • Voordelige prijs
 • Eenvoudig te bedienen 
 • Ingebouwde hartslagsensoren
 • 8 verschillende weerstandsniveaus 

Nadelen:

 • Draaggewicht tot 120 kg 
4. Beste hometrainer met lage instap – VirtuFit Low Entry Bike 1.2i Hometrainer

VirtuFit Low Entry Bike 1.2i

De VirtuFit Low Entry Bike 1.2i is speciaal ontworpen met een extra lage instap. Dit maakt de hometrainer zeer toegankelijk voor ouderen. Zelfs revalideren is mogelijk op deze hometrainer fiets voor senioren. 

De Low Entry Bike 1.2i is zeer stabiel en heeft een draaggewicht van maar liefst 140 kilogram. De hometrainer is voorzien van een stevig frame en dit zorgt voor stabiliteit tijdens het trainen.

Ook heeft VirtuFit goed nagedacht over het comfort. Het apparaat is voorzien van een groot zacht zadel dat horizontaal en verticaal versteld kan worden.

Ook het stuur is verstelbaar en dit zorgt voor een goede lichaamshouding tijdens het sporten. 

Op het verlichte Lcd-scherm krijg je een duidelijk overzicht te zien van het aantal verbrande calorieën, de tijd, snelheid, afstand en de hartslaggegevens.

Kies daarnaast tussen verschillende weerstandsniveaus en de trainingsprogramma’s. Dit houdt het sporten gevarieerd en zorgt voor de beste resultaten.

Er is zelfs een mogelijkheid om met behulp van een applicatie te trainen. 

Voordelen:

 • Extra lage instap
 • Verlicht LCD scherm
 • Comfortabel en stabiel 

Nadelen:

 • Minder geschikt voor intensief sporten
5. Meest luxe senioren hometrainer – VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer hometrainer

Met de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer kun je genieten van maar liefst 37 trainingsprogramma’s, interactieve trainingen met de gekoppelde Zwift applicatie en de hometrainer zit ook nog eens heerlijk comfortabel.

Luxueus kan dit fitnessapparaat zeker worden genoemd. 

De hometrainer en ergometer in één is zeer geschikt voor ouderen die op zoek zijn naar een luxe en veelzijdig product dat helpt bij het behalen van sportieve doelen.

De hometrainer is voorzien van een verlicht LCD scherm waarop de programma’s eenvoudig ingesteld kunnen worden.

Ook trainingsinformatie wordt hier duidelijk weergegeven, zoals de snelheid, het aantal verbrande calorieën, de hartslag, wattage, RPM en het weerstandsniveau. 

Met een draaggewicht van 150 kilogram staat deze hometrainer stevig op de grond. Het fietsen gaat soepel en stabiel.

Ook is het zadel en stuur zowel horizontaal als verticaal verstelbaar en is de hometrainer voorzien van een zeer lage instap.

Dit alles maakt deze luxe hometrainer zeer geschikt voor ouderen die op zoek zijn naar een veelzijdige en complete hometrainer om thuis op te kunnen sporten. 

Voordelen:

 • Veelzijdig (37 trainingsprogramma’s en 32 weerstandsniveaus)
 • Ergonomisch ontworpen
 • Koppeling met Zwift app mogelijk 

Nadelen:

 • De prijs 
Hometrainer voor ouderen kopen? Hier moet je op letten

Als je een hometrainer wilt kopen voor ouderen, dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden.

Wil je weten waar je allemaal op kunt letten? We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

Stabiliteit 

Dat een hometrainer stabiel is, zal voor een senior misschien wel nog belangrijker zijn. Vaak kampen ouderen met de angst om te vallen, omdat opstaan minder gemakkelijk zal gaan.

Een stabiele hometrainer is daarom een must als je op zoek bent naar een hometrainer fiets voor senioren.

Kijk hierbij naar het gewicht van het apparaat, het materiaal van de hometrainer fiets en het maximale draaggewicht. 

Verstelbaarheid stuur en zadel 

Hometrainer verstellen

Als je gaat sporten is het belangrijk om een goede lichaamshouding aan te nemen. Bij het aanschaffen van een hometrainer voor senioren is het daarom belangrijk dat het stuur en het zadel versteld kunnen worden.

Hierdoor kan de hometrainer precies worden ingesteld op de lengte van het lichaam en dit zorgt voor veel comfort tijdens het trainen.

Ook blessures kunnen worden voorkomen door de juiste lichaamshouding aan te nemen. 

Eenvoudige bediening 

Er is niets lastiger dan een trainingscomputer dat onoverzichtelijk en moeilijk te lezen is. Voor ouderen is het daarom erg belangrijk om te kijken naar een hometrainer die eenvoudig te bedienen is.

De letters op het scherm dienen goed leesbaar te zijn en ook het instellen van de training moet geen hogere wiskunde zijn. 

Comfort 

Hometrainer ouderen training

Een hometrainer die weinig comfort biedt is erg vervelend. Dit geldt natuurlijk voor iedere sporter, maar zeker voor ouderen is dit ontzettend belangrijk.

Kies daarom voor een hometrainer met een zacht en groot zadel. Hierdoor zul je minder last krijgen van zadelpijn, zeker als je van plan bent om dagelijks te gaan trainen. 

Ergometer 

Veel hometrainers die geschikt zijn voor senioren zijn ook een ergometer. Met een ergometer kun je de weerstand zeer nauwkeurig instellen.

De weerstand werkt namelijk op wattage en ook voor mensen die moeten revalideren is dit zeker een geschikte optie. 

Conclusie

Ben jij op zoek naar een goede hometrainer voor ouderen? Dan kan je met de informatie uit dit artikel zeker een verstandige keuze maken.

Kies je een hometrainer uit onze top 5? Dan weten wij zeker dat een goede training gegarandeerd is. En met behulp van een hometrainer trainingsschema kan je direct goed van start gaan om jouw doelen te behalen!


Meer voor ouderen/senioren:


Categorieën: Fitness