FitBike Ride 5: Test, Review & Aanbieding

Last updated by Joni on

Fitbike Ride 5 Hometrainer Getest

Ben je op zoek naar een duurzame hometrainer voor thuis? De FitBike Ride 5 is een fitnessapparaat dat veel te bieden heeft.

Voor alle thuistrainers zou deze FitBike Ride 5 perfect zijn. Het apparaat heeft geen moeite met intensieve trainingen en kan zeker tegen een stootje. 

Hoe zit dit precies? Is de FitBike Ride 5 wel echt zo perfect? En is deze hometrainer het aanschaffen waard?

Om antwoorden te krijgen op deze vragen, hebben wij het product kritisch beoordeeld. In deze review delen wij onze mening over de FitBike Ride 5. 

De FitBike Ride 5 nader bekeken

FitBike Ride 5 lage instap

De FitBike Ride 5 is geschikt voor iedereen die thuis intensief wilt trainen op de hometrainer. Of je nou een beginner bent of een gevorderde; van de FitBike Ride 5 zul je zeker plezier hebben. 

Wij zijn in ieder geval positief verrast door dit product. Met de 18 verschillende programma’s heb je gegarandeerd een uitdagende training.

Het apparaat houdt rekening met je hartslag en past de programma’s hierop aan. Daarnaast zit het zadel als gegoten. Het zorgt voor de juiste ondersteuning en voelt zacht aan. 

Lastig is wel dat de instap redelijk hoog is. Dit maakt het apparaat minder geschikt voor mensen die hier wat moeite mee hebben. Ook een elleboogsteun zou handig zijn geweest.

Deze kleine minpunten zorgen er echter niet voor dat wij het apparaat niet zouden aanschaffen. De prijs-kwaliteitverhouding is namelijk perfect en het product is ook nog eens duurzaam.


De grootste voordelen van de FitBike Ride 5

De FitBike Ride 5 heeft heel wat voordelen te bieden. Ben je benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan gauw verder. 

Duurzame kwaliteit

De FitBike Ride 5 bestaat uit robuuste onderdelen van hoogwaardige kwaliteit. Dit houdt in dat de hometrainer, bij goed onderhoud, heel wat jaren mee kan gaan.

De FitBike staat dan ook zeer stevig en is zeker geschikt voor intensieve trainingen.

Wist je dat de hometrainer zelfs een draaggewicht van 150 kilogram heeft? Dit betekent dat de hometrainer geschikt is voor mensen met een hoger lichaamsgewicht. 

Comfortabel 

Fitbike ride 5 zadel

Op deze hometrainer kun je heerlijk comfortabel trainen. De trapper loopt soepel door en ook het zadel zit als gegoten.

Het zadel bestaat uit elastisch gel en dit voelt zacht aan. Ben je bang dat het niet de juiste steun geeft? Het zadel biedt juist veel steun, waardoor je geen last zult krijgen van een verkeerde lichaamshouding. 

Verschillende trainingsprogramma’s 

Fitbike ride 5 display

De FitBike Ride 5 is een fitnessapparaat dat heel veelzijdig is. Je kunt namelijk kiezen uit wel 18 trainingsprogramma’s.

Hierbij houdt het apparaat rekening met je hartslag. Is je hartslag te hoog? Dan wordt de intensiteit van de training aangepast en zul je trainen met een lagere intensiteit.

Zo voorkom je dat je op een verkeerde manier traint. Ook werkt dit andersom. Is je hartslag te laag? Dan zal de intensiteit automatisch verhogen. 

Zijn er ook nadelen?

Net als bij ieder fitnessapparaat zitten er niet alleen voordelen aan de FitBike Ride 5. Wil je weten welke nadelen deze hometrainer te bieden heeft? We zetten ze voor je op een rij. 

Hoge instap 

De FitBike Ride 5 beschikt over een vrij hoge instap. Voor veel mensen is dit niet zo’n groot probleem, maar voor oudere mensen kan dit lastig zijn. In zo’n situatie kun je beter kiezen voor een hometrainer met lage instap.

Geen elleboogsteun

De hometrainer is niet voorzien van elleboogsteunen. Een elleboogsteun zorgt ervoor dat je net iets comfortabeler traint. 

De FitBike Ride 5 vs. andere hometrainers

Fitbike ride 5 hometrainer

Wat maakt de FitBike Ride 5 zo bijzonder ten opzichte van andere hometrainers? Allereerst kun je bij deze hometrainer kiezen uit wel 18 verschillende programma’s, waarvan er 12 zijn voorgeprogrammeerd.

Deze programma’s passen zich aan op jouw hartslag. Dit zorgt ervoor dat je precies op de juiste manier traint en niet iedere hometrainer beschikt over deze functie. 

Daarnaast is deze hometrainer geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht (maximaal 150 kilogram).

Hometrainers met een draaggewicht van 150 kilo zijn niet zo heel snel te vinden en daarom maakt dit het product zeker uniek. 

De FitBike Ride 5: Kritisch beoordeeld

Om je te kunnen helpen bij het maken van een goede keuze, hebben wij de FitBike Ride 5 uitvoerig voor je getest. We zullen onze ervaringen over deze hometrainer met je delen. 

Montage 

Fitbike ride 5 montage

Allereerst was het zaak om de hometrainer te monteren. Toen de hometrainer eenmaal was gearriveerd, was het tijd om de handleiding te lezen.

Het monteren ging redelijk snel. Met behulp van de handleiding was dit binnen een half uur gedaan en konden we beginnen met het uittesten van de hometrainer. 

Comfort en gebruiksgemak 

Fitbike ride 5 hometrainer thuis

Het eerste dat ons opviel, is dat de hometrainer heerlijk zit. Het zadel zorgt voor de juiste ondersteuning, maar voelt ook zacht aan.

Daarnaast gaat het trappen zeer vloeiend. Er was geen sprake van haperingen en ook trilde het apparaat zeker niet. Dit komt doordat de FitBike Ride 5 zeer stevig is en bestaat uit de beste materialen. 

Ook over het gebruiksgemak waren wij te spreken. Binnen een mum van tijd snapten wij hoe het toestel werkte en ook voor beginners is het niet lastig.

Het scherm is ook duidelijk te lezen. Tijdens het trainen zie je precies alle gegevens die je nodig hebt. Denk hierbij aan de snelheid, verbrande calorieën en de afstand die je hebt afgelegd. 

Trainingsprogramma’s 

De verschillende trainingsprogramma’s zorgen voor een leuke en uitdagende training. We hebben alle programma’s even uitgetest en zo vonden wij het een nog wel leuker dan het ander.

De verschillende programma’s zorgen ervoor dat je niet snel uitgekeken raakt op deze hometrainer. 

Wat zijn alternatieven voor de FitBike Ride 5?

Ben je toch niet helemaal overtuigd en laat je de FitBike Ride 5 toch liever staan? Dan zijn er gelukkig voldoende andere opties op de markt.

FitBike zelf heeft een uitgebreid assortiment, waar je zeker een goede hometrainer kunt vinden. De FitBike Ride 5 iPlus is hier een goed voorbeeld van.

Daarnaast zijn er nog tal van andere fitnessmerken die goede hometrainers aanbieden.

Eindoordeel & Aanbieding

Wat is ons eindoordeel over de FitBike Ride 5? Is deze hometrainer het geld echt waard? Wij zijn zeer positief over dit fitnessapparaat.

Voor zowel beginners als gevorderde sporters is dit product zeker een aanrader. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding, naar onze mening, ontzettend goed.

Voor een aantrekkelijke prijs krijg je een hometrainer van hoogwaardig en duurzaam materiaal waar je lang plezier mee zult beleven. 

Wil je trainen omdat je wilt herstellen van bepaalde blessures? Dan is deze hometrainer minder geschikt. Dit product is vooral bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een hometrainer waarop zij thuis dagelijks kunnen trainen. 

Ben jij benieuwd waar je de beste aanbiedingen vindt? We hebben de beste aanbiedingen voor je verzameld. 


Meer hometrainers van FitBike:


Categorieën: Fitness