FitBike Ride 2 – Onze Review & Ervaringen

Last updated by Kaz on

fitbike ride 2 review

Ben je op zoek naar een voordelige hometrainer van goede kwaliteit? Dan is de FitBike Ride 2 misschien wel een perfecte keuze voor je.

Op deze hometrainer werk je heerlijk stil aan je conditie. De FitBike Ride 2 beschikt over nog veel meer voordelen, maar zit er niet ergens een addertje onder het gras?

Om je te helpen bij je zoektocht naar de beste hometrainer, hebben we de FitBike Ride 2 uitvoerig voor je getest.

Na het lezen van deze review weet je precies wat je te wachten staat en weet jij of deze hometrainer het waard is om aan te schaffen.

Dit moet je absoluut weten over de FitBike Ride 2

Als je op zoek bent naar een voordelige hometrainer, dan is de FitBike Ride 2 zeker een geschikte optie. Houd je niet van de sportschool? Met de FitBike Ride 2 is de sportschool verleden tijd. Met deze hometrainer kun je heerlijk thuis aan je conditie werken.

De hometrainer is dan ook geschikt voor mensen die ervoor kiezen om thuis te willen trainen. Het is een fitness apparaat met een voordelige prijs, dus het aanschaffen van deze hometrainer is zeker aantrekkelijk.

Wat zijn de voordelen van de FitBike Ride 2 precies? Wij snappen dat je deze wilt horen, omdat je op deze manier een goed oordeel kunt vellen over het apparaat. We hebben daarom de beste voordelen voor je samengesteld.


De FitBike Ride 2 fietst comfortabel

De FitBike Ride 2 is een zeer comfortabele hometrainer. Het zadel zit heerlijk comfortabel en ook het stuur zorgt ervoor dat je de juiste houding aan zult nemen. Het stuur is namelijk een U-vorm en dit zorgt ervoor dat je hier eenvoudig bij kunt met je handen.

Wat wel een nadeel is van het zadel, is dat het niet ergonomisch ontworpen is. Als een zadel ergonomisch is ontworpen, kun je het zadel zowel horizontaal als verticaal verstellen.

Gelukkig merk je hier niets van als je op de hometrainer stapt. Het zadel zit heerlijk zacht en dit betekent dat je het trainen langer vol zult houden.

Een stille hometrainer

Een groot voordeel is dat dit een heerlijk stille hometrainer is. Vaak kun je dit niet zeggen over hometrainers, maar de FitBike Ride 2 zorgt voor een rustige training. Wil je muziek luisteren of een favoriete podcast?

Daar is dit apparaat uitermate geschikt voor. Waarom dit apparaat zo stil is? De FitBike Ride 2 beschikt over een geruisloze belt. Dit zorgt ervoor dat je niet continu het gezoem van het apparaat door je training heen hoort.

Lichtgewicht

De FitBike Ride 2 is helemaal niet zo zwaar. Dit heeft het voordeel dat je de hometrainer eenvoudig kunt verplaatsen. Vind je de hometrainer toch iets te zwaar? Dan zitten er gelukkig ook goede transportwieltjes bij.

Deze zorgen ervoor dat je de hometrainer eenvoudig van de ene plek naar de andere plek kunt verplaatsen. Je hoeft het apparaat niet op te tillen.

De FitBike Ride 2 beschikt dus over heel wat voordelen. Zijn er ook nadelen te vinden? Helaas zijn die er wel. Een nadeel van dit fitnessapparaat is vooral dat het trainingsscherm heel simpel is.

Als je op zoek bent naar een uitgebreide hometrainer, dan is de FitBike Ride 2 helaas niet helemaal geschikt. Vind je het juist handig dat het scherm niet uitgebreid is? Dan kun je juist kiezen voor de FitBike Ride 2. Het scherm is namelijk zeer eenvoudig te bedienen.

Onze ervaringen met de FitBike Ride 2

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een hometrainer, zullen we onze ervaringen met dit apparaat voor je op een rijtje zetten.

We hebben de FitBike Ride 2 goed uitgetest en hebben rekening gehouden met het gebruiksgemak van de hometrainer, het comfort en de stabiliteit en veiligheid van het apparaat.

Het gebruik van de FitBike Ride 2

Dit FitBike Ride 2 is heel eenvoudig in gebruik te nemen. Door het rustige scherm, weet je direct waar je aan toe bent. Het apparaat bevat niet veel trainingsprogramma’s. Het is vooral geschikt voor mensen die af en toe eens heerlijk thuis willen trainen.

Gelukkig hebben we wel ervaren dat de basisprogramma’s die je nodig hebt, erop zitten. Dit zorgt ervoor dat je goed en gericht aan je conditie kunt werken.

Wat handig is aan deze hometrainer, is dat het een tablethouder bevat. Dit betekent dat je heerlijk kunt genieten van een leuke film tijdens het trainen. Dit maakt het trainen een stuk leuker en hierdoor zul je het ook langer vol kunnen houden.

Het comfort van deze hometrainer

Je hebt het al een beetje kunnen opmaken uit de tekst, maar deze hometrainer zit heerlijk comfortabel. Vaak verwacht je van een goedkopere hometrainer, dat je na een tijdje zadelpijn zult krijgen. Niets is minder waar.

Na een tijd te hebben gefietst, blijft het zadel heerlijk zacht. Daarnaast is alles verstelbaar. Je kunt het stuur zo instellen als je zelf wilt en ook het zadel kun je verhogen of verlagen.

Je kunt merken dat de ontwerpers hun best hebben gedaan om je zo comfortabel mogelijk te laten trainen. Een groot pluspunt dus.

De stabiliteit en veiligheid

Deze hometrainer weegt maar liefst 21 kilogram en dit is nog redelijk licht. Het verplaatsen van de hometrainer gaat hierdoor eenvoudig. Is deze hometrainer dan wel stabiel? Deze hometrainer is redelijk stabiel.

Het apparaat is stevig en dit voelt veilig aan. Wel kan het zo zijn dat je de hometrainer soms iets voelt trillen bij een intensieve training.

De hometrainer heeft een draaggewicht van 125 kilogram. Dit betekent dat je onder de 125 moet wegen om op deze hometrainer te kunnen trainen.

Weeg je precies 125 kilogram? Dan wordt er vaak aangeraden om een hometrainer aan te schaffen met een hoger draaggewicht. Op deze manier wordt het trainen veiliger.

Conclusie: Is de FitBike Ride 2 het aanschaffen waard?

Nu je hebt kunnen lezen wat wij hebben ervaren tijdens het uittesten van de FitBike Ride 2, wil je natuurlijk weten of je deze hometrainer moet kopen. Eigenlijk ligt het antwoord in het midden.

Als je op zoek bent naar een goedkope hometrainer, omdat je af en toe eens thuis wilt gaan trainen, dan is deze hometrainer geschikt. De FitBike Ride 2 is een stabiele hometrainer die je eenvoudig in de huiskamer kunt plaatsen.

Het beschikt over een simpel scherm waar je alle basisprogramma’s op kunt volgen. Dit is ideaal als je niet per se professioneel zou willen trainen. Ook de tablethouder is een groot voordeel aan deze hometrainer.

Ben je op zoek naar een professioneel apparaat? Dan is de FitBike Ride 2 niet helemaal de juiste keuze. Daarnaast kan het zo zijn dat de hometrainer wat gaat trillen als je er heel intensief op traint.

Voor een tijdje is niet niet zo erg, maar als je hier dagelijks op traint, kan dit als oncomfortabel worden ervaren.

Kort gezegd is de FitBike Ride 2 een prachtige optie als je op zoek bent naar een basic hometrainer met een zeer voordelige prijs.

De hometrainer zit heerlijk comfortabel en je kunt alles goed verstellen. Is dit precies waar je naar op zoek bent? Dan is de FitBike Ride 2 zeker de juiste keuze voor je.


Meer van FitBike:


Categorieën: Fitness