FitBike Ride 6 iPlus: Bekijk de Test & Review | Aanbieding

Last updated by Joni on

Onze ervaring met de FitBike Ride 6 iPlus

Ben je benieuwd naar de FitBike Ride 6 iPlus? Over deze hometrainer horen we veel goede verhalen. Het apparaat zou veelzijdig zijn en uitermate geschikt om thuistrainingen op te kunnen volgen. 

Hoe zit het met deze goede verhalen? Is de Ride 6 iPlus het kopen wel écht waard? In deze review bespreken we uitvoerig wat wij van het fitnesstoestel vinden.

Wat zijn de pluspunten van deze hometrainer en waar zijn wij juist minder tevreden over? Lees snel verder!

De FitBike Ride 6 iPlus nader bekeken

FitBike Ride 6 iPlus ervaring

De FitBike Ride 6 iPlus is een uitstekende hometrainer voor thuisgebruik. Met de 16 uitgebreide trainingsprogramma’s heb je een enorme keuze aan mogelijkheden.

Het fitnessapparaat staat stabiel en zorgt voor een comfortabele training. Met het verstelbare stuur en zadel zorg je ervoor dat je met een goede houding kunt trainen. 

Waar wij eerst wat kritisch waren over deze hometrainer, is onze mening verandert nadat we het product uitvoerig hebben getest. Voor wie dagelijks wil werken aan zijn of haar conditie is dit apparaat zeker geschikt.

We zijn zeer te spreken over de mate van stabiliteit en de diverse mogelijkheden waarover deze hometrainer beschikt.

We zijn echter wel van mening dat het product iets duurzamer gebouwd had kunnen worden en ook vinden we het een nadeel dat de app niet gekoppeld kan worden aan een tablet met een Windows besturingssysteem. 

Wat een enorm voordeel is aan dit model van de FitBike? Met een lichaamsgewicht tot 150 kilogram kun je hier heerlijk op trainen. Dit maakt het model zo uniek vergeleken andere hometrainers.


De grootste voordelen van de FitBike Ride 6 iPlus

Als je je aan het verdiepen bent in de FitBike Ride 6 iPlus, is het handig om te weten wat de specifieke voordelen zijn van deze hometrainer. We hebben daarom alle voordelen voor je op een rij gezet. 

Verschillende trainingsprogramma’s 

FitBike Ride 6 iPlus display

De FitBike Ride 6 iPlus bevat wel 16 verschillende trainingsprogramma’s.

Voor een intensieve training is deze hometrainer zeker geschikt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een training te volgen waarbij meer weerstand komt kijken. Of kies juist voor een training die gericht is op je hartslag.

Naast de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s kun je ook trainen zonder programma of via een applicatie. De Ride 6 iPlus biedt dus genoeg mogelijkheden. 

Stabiele hometrainer 

De Ride 6 iPlus traint ontzettend stabiel. De hometrainer staat stevig vastgenageld op de vloer en van trillingen heb je geen last. Dit alles zorgt voor een comfortabele training.

Deze hometrainer is geschikt voor een lichaamsgewicht tot 150 kilogram. Dit heeft het voordeel dat het apparaat veel aan kan en stevig in elkaar steekt. 

Ergonomisch ontwerp 

De FitBike Ride 6 iPlus is ergonomisch ontworpen. Dit houdt in dat het zadel en het stuur zowel horizontaal als verticaal verstelbaar zijn.

Een hometrainer met een ergonomisch ontwerp zorgt ervoor dat je kunt trainen met een goede lichaamshouding.

Door het zadel en het stuur op de juiste manier te verstellen, zorg je voor een effectieve training waarbij er minder kans is op blessures

Bluetooth verbinding 

FitBike Ride 6 iPlus bleutooth

Zoek je een hometrainer met Bluetooth verbinding? De FitBike Ride 6 iPlus heeft een uitstekende verbinding met Bluetooth.

Hiermee kun je het fitnessapparaat koppelen met je telefoon of tablet. Trainen met een applicatie is hierdoor zeker mogelijk en dit zorgt dan ook voor nog meer uitdaging tijdens de trainingen. 

Zijn er ook nadelen?

We zijn niet veel minpunten tegengekomen bij deze hometrainer. Toch zijn er twee punten waar we niet helemaal tevreden over zijn.

App werkt niet op tablet met Windows besturingssysteem

Met de FitBike Ride 6 iPlus kun je genieten van een training via de Iconsole+ app. Een groot nadeel is dat deze app niet werkt op tablets met een besturingssysteem van Windows.

Hierdoor kan het zo zijn dat je de hometrainer aan hebt geschaft, maar vervolgens niet kunt trainen met de app. 

Duurzaamheid kan beter

FitBike Ride 6 iPlus ontwerp

Ondanks dat het apparaat stevig is gebouwd, kunnen er eenvoudig deuken ontstaan in het kunststof materiaal dat om het frame geplaatst is.

Dit gebeurt uiteraard niet zomaar. Hiervoor moet de hometrainer wel een enorme klap krijgen. Dit zou vooral kunnen gebeuren tijdens het vervoeren van het apparaat. 

De FitBike Ride 6 iPlus vs. andere hometrainers

Wat de FitBike Ride 6 iPlus zo uniek maakt vergeleken andere hometrainers, is de stabiliteit van het apparaat.

Het apparaat kan makkelijk tegen een stootje en ook met een hoger lichaamsgewicht train je heerlijk stabiel op deze FitBike. 

Ook beschikt deze hometrainer over een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een acceptabele prijs krijg je er een goed fitnessapparaat voor terug.

Het apparaat zorgt ervoor dat je niet meer naar de sportschool hoeft. Sporten thuis wordt heerlijk eenvoudig gemaakt, want met de 16 voorgeprogrammeerde trainingen werk je eenvoudig aan je conditie. 

De FitBike Ride 6 iPlus kritisch beoordeeld

Wij vinden het belangrijk om een fitnessapparaat goed te onderzoeken. Met een kritische blik kijken wij naar de FitBike Ride 6 iPlus, zodat jij straks weet wat je aanschaft.

Wil je weten hoe wij de FitBike hebben ervaren? We nemen je mee in onze bevindingen. 

Montage 

Als eerst hebben we natuurlijk gekeken naar de montage. Toen we het product eenmaal in huis hadden, werd het tijd om op te bouwen.

De handleiding oogt duidelijk en hiermee konden we het apparaat stap voor stap opbouwen. Het is echter wel zo dat het opbouwen van dit apparaat ietwat langer duurde dan gewoonlijk.

In het verleden hebben we al heel wat hometrainers in elkaar gezet en dit ging toch net iets sneller. 

Comfort 

FitBike Ride 6 iPlus comfort

Toen de hometrainer eenmaal stond, was het tijd om de hometrainer uit te gaan testen. Een aspect dat wij ontzettend belangrijk vinden, is het comfort.

Gelukkig scoorde de FitBike Ride 6 iPlus hier goed op. Het zadel zit heerlijk en ook heb je geen last van een trillend apparaat.

Door de stevigheid van de hometrainer is het eenvoudig om intensief te kunnen trainen zonder dat het instabiel aanvoelt.

Daarnaast vinden wij het ook een voordeel dat het apparaat ergonomisch is ontworpen. Dit zorgt voor een goede houding tijdens het fietsen. 

De trainingsmogelijkheden

FitBike Ride 6 iPlus programmas

Belangrijk zijn ook de trainingsmogelijkheden die het apparaat te bieden heeft. Bij de FitBike Ride 6 iPlus zit dit wel goed. Met de verschillende programma’s is er keuze genoeg.

Daarnaast kan het apparaat eenvoudig worden gekoppeld met een hartslagband. Hiermee kun je je hartslag perfect in de gaten houden.

En de weerstand? De weerstandsniveaus werken perfect. De verschillende niveaus zorgen voor een uitdagende en intensieve training.

Alternatieven

Als je toch liever voor een ander model gaat van het merk FitBike, heb je daar ook ruime keuze in. Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar.

De FitBike Ride 5 iPlus is een voorbeeld van een uitstekend alternatief voor de FitBike Ride 6 iPlus.

Eindoordeel & Aanbieding

Nu je deze review bijna helemaal hebt gelezen, is het natuurlijk de vraag of wij de FitBike Ride 6 iPlus aanraden.

Wij raden deze FitBike zeker aan om te kopen. Als je op zoek bent naar een stabiele hometrainer waarmee je thuis intensief kunt trainen, dan is dit fitnessapparaat zeker een uitstekende keuze.

Door de keuze uit 16 verschillende trainingsprogramma’s, de stabiliteit en de prijs-kwaliteitverhouding is deze hometrainer het geld zeker waard. 

Ben je op zoek naar een hometrainer voor professioneel gebruik? Dan raden we je aan eens verder te kijken naar andere hometrainers met apps.

Ben je net als wij enthousiast over de FitBike Ride 6 iPlus? Dan hebben we een aantal aantrekkelijke aanbiedingen voor je.


Meer hometrainer reviews van FitBike:


Categorieën: Fitness