Fitbike Ride 1 – Bekijk onze Review & Ervaringen!

Last updated by Kaz on

fitbike ride 1 review

Ben jij benieuwd naar de Fitbike Ride 1? Deze stabiele hometrainer beschikt over een robuust uiterlijk en bevindt zich ook nog eens in een zeer voordelige prijsklasse.

Dat klinkt allemaal ideaal, maar hoe weet je of deze hometrainer ook geschikt is voor jou? Is het apparaat je geld wel echt waard?

In deze review bespreken we wat de Fitbike Ride 1 jou kan bieden en over welke voor- en nadelen deze hometrainer beschikt.

Wij delen onze eigen ervaring met de hometrainer en op deze manier kom je erachter of de Fitbike Ride 1 een geschikte keuze voor je is.

Wat is de Fitbike 1 voor een apparaat?

fitbike hometrainer ride 1

Over het algemeen is de Fitbike Ride 1 iets minder bekend dan andere hometrainers. De Fitbike Ride 1 is een van de goedkoopste modellen en hierdoor kun je jezelf afvragen of dit het geld wel waard is. Goedkoop is namelijk vaak duurkoop en dit moet je natuurlijk niet hebben.

Natuurlijk bestaan vooroordelen niet voor niets. Onze mening over de Fitbike Ride 1 valt namelijk ontzettend mee. Deze hometrainer is voornamelijk geschikt voor de beginnende fietser.

Als je niet op zoek bent naar een professionele hometrainer en gewoon heerlijk wilt gaan beginnen met trainen, dan is de Fitbike Ride 1 een zeer geschikte keuze.


De voordelen van de Fitbike Ride 1

Om je goed te informeren over deze hometrainer, hebben we een aantal voordelen voor je op een rij gezet.

Is een betere optie dan andere hometrainers uit deze prijsklasse

De Fitbike Ride 1 is een hele goede keuze als je kiest voor een hometrainer met een lagere prijs. Deze hometrainer is namelijk een veel beter apparaat dan de meeste goedkope hometrainers en daardoor zeer geschikt als je wilt gaan beginnen met trainen.

Goede voorgeprogrammeerde programma’s

Het apparaat beschikt over fijne voorgeprogrammeerde programma’s, waardoor het trainen eenvoudiger verloopt. Daarnaast kun je kiezen uit 8 weerstandsniveaus.

Een stabiel apparaat

Het apparaat is mooi veilig en stabiel. Het belastbare gewicht is namelijk 120 kilogram, dus voor iemand met een lichter gewicht is dit apparaat goed om op te trainen.

De Fitbike Ride 1 maakt weinig geluid

Het apparaat is vrij stil en dit zorgt ervoor dat je heerlijk rustig kunt trainen.

De nadelen van de Fitbike Ride 1

De Fitbike Ride 1 biedt niet alleen maar voordelen, maar ook een groot nadeel. Welk nadeel dit is, lees je hieronder.

Niet geschikt voor de professionele sporter

De Fitbike Ride 1 is niet geschikt voor de professionele sporter. Als je net begint met sporten en weinig eisen stelt, dan is de Fitbike Ride 1 zeker een goede keuze. Ben je meer gevorderd? Sla dit apparaat dan over.

Onze ervaringen met de Fitbike Ride 1

Om een goed oordeel over de hometrainer te kunnen vellen, hebben we het product tot in de puntjes uitgetest.

Het comfort van de Fitbike Ride 1

Het eerste wat ons opviel is het comfortniveau van de Fitbike Ride 1. De hometrainer biedt een middelmatig comfortniveau.

Het gelzadel wat de Fitbike Ride 1 bevat, is in ieder geval heerlijk comfortabel en als je voor een bepaalde tijd traint, kun je prima op deze hometrainer fietsen.

Het is echter zo dat je na een langere tijd toch niet helemaal comfortabel zit op de hometrainer. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de prijsklasse. Kies je voor een duurder product, dan zal het comfortniveau ook vele malen hoger zijn.

De trainingsprogramma’s

Een belangrijk onderdeel van de hometrainer zijn natuurlijk de trainingsprogramma’s. Dit is namelijk waar je continu mee bezig bent tijdens het trainen. Een groot voordeel dat ons opviel is dat je de weerstandsprogramma’s niet zelf hoeft in te stellen.

Dit kan natuurlijk ook een nadeel zijn, als je de weerstand graag zo specifiek mogelijk in wilt kunnen stellen.

Verder vinden we het een nadeel dat de trainingsprogramma’s niet zelf in te stellen zijn. De hometrainer is zeer beperkt en hierdoor dus niet geschikt voor een gevorderde fietser.

Het geluid

Als je traint met de Fitbike Ride 1, hoor je vrij weinig geluid. Dit is ontzettend fijn, omdat je heerlijk stil kunt trainen.

Het opzetten van een leuke podcast of een mooi muziekje wordt niet verstoord door het gezoem van de hometrainer. Ideaal als je thuis lekker rustig wilt gaan trainen.

Het scherm

Een groot voordeel van de Fitbike Ride 1 vonden we het scherm. Het scherm is namelijk heel eenvoudig te bedienen en daardoor is het apparaat makkelijk te begrijpen.

Daarnaast kun je eenvoudig aflezen hoe snel je fietst, hoelang je al aan het fietsen bent en hoeveel kilometers je al hebt afgelegd. Wel is het scherm lastig te lezen als de zon erop schijnt. Trainen in het zonlicht is hierdoor dus minder goed te doen.

De veiligheid

Een betrouwbaar en stabiel toestel is zeer belangrijk om de veiligheid te kunnen garanderen. Hoe zit dit bij de Fitbike Ride 1? Geen zorgen, de Fitbike Ride 1 is een heel stabiel apparaat waarop je gemakkelijk lekker hard kunt fietsen.

Het apparaat oogt robuust en staat stabiel. Geen last dus van een wankelende hometrainer. We vinden dat het merk veel aandacht heeft besteedt aan de stabiliteit van het apparaat.

Conclusie

Je hebt kunnen lezen wat wij van de Fitbike Ride 1 vinden en over welke voor- en nadelen dit apparaat beschikt. Nu is natuurlijk de grote vraag: is deze hometrainer het geld waard?

Het antwoord is complex. Stel je geen hoge eisen aan een hometrainer en wil je eigenlijk gewoon gaan trainen om een begin te kunnen maken? Als je jezelf hierin herkent, dan is de Fitbike Ride 1 een goede keuze voor je.

De Fitbike Ride 1 is namelijk een betere optie als je het vergelijkt met andere hometrainers in dezelfde prijscategorie.

Zo is het apparaat vrij stabiel en daardoor veilig, kun je weerstandsniveaus toepassen, is het scherm eenvoudig te bedienen en beschikt de hometrainer over een gelzadel.

Ben je op zoek naar een meer uitgebreid apparaat en heb je al meer ervaring met fietsen op de hometrainer? Dan is de Fitbike Ride 1 niets voor jou.

Als je graag een hometrainer wilt die geschikt is voor de gevorderde fietser, dan is het belangrijk om te kijken naar hometrainers die beschikken over meerdere trainingsprogramma’s die je zelf kunt instellen.

Ook geldt dit voor de weerstandsprogramma’s. Daarnaast hebben deze hometrainers vaak een mooier en uitgebreider LCD-scherm en beschikken ze over veel meer opties, zoals bijvoorbeeld een Bluetooth aansluiting.


Meer van Fitbike:


Categorieën: Fitness