FitBike Race 3 – Review & Beoordeling (2024)

Last updated by Joni on

FitBike Race 3 spinningfietsen

De FitBike Race 3 is een gebruiksvriendelijke en stabiele spinningfiets voor de thuissporter. Met deze fiets richt FitBike zich vooral op de recreatieve thuissporter.

Wil jij lekker vanuit huis in beweging komen en op een ontspannende manier trainen? Dat is met deze spinningfiets een feestje.

Productomschrijving van de FitBike Race 3

Fitbike Race 3 Fitnessapparaat

Hieronder werpen we een blik op de eigenschappen en troeven van de Race 3 spinningfiets.

Stabiele constructie

De FitBike Race 3 is een spinningfiets die als een huis staat. Dit is enerzijds te danken aan het relatief zware ontwerp en anderzijds aan het zware vliegwiel. Het vliegwiel weegt maar liefst 18 kilogram.

Dankzij dit zware vliegwiel maak je op deze spinbike vloeiende bewegingen. Elke beweging die je met de pedalen maakt, is raak. Zowel jij als de spinbike komen hierbij niet in onbalans.

Je bent tevens in staat om de trainingen zwaar voor jezelf te maken. Stel de weerstand op het vliegwiel hoog in en je ervaart veel weerstand tijdens het trappen. Ideaal om op deze manier intensief te trainen.

Pedalen met toe clips

Pedalen Fitbike race 3

FitBike heeft bij de Race 3 gekozen voor pedalen met toeclips. Dankzij de toeclips zitten je voeten muurvast in de pedalen; tijdens het trappen hoef je dus niet bang te zijn dat je voet uit het pedaal glijdt.

Met dank aan de toeclips ben je bovendien in staat om duo-kracht te leveren.

Normaal gesproken lever je alleen kracht bij het naar beneden duwen van het pedaal, maar dankzij de toeclips doe je dit ook bij het omhoog trekken van je been.

Dit komt de kracht die je levert alleen maar ten goede.


Ergonomisch ontwerp

De FitBike Race 3 kun je geheel naar wens instellen. Zowel het stuur als het zadel zijn verstelbaar, waardoor je altijd een ergonomische houding aanneemt.

Het stuur kun je tot op de centimeter nauwkeurig verticaal verstellen. Wil je het stuur net iets hoger of iets lager hebben? Draai aan de knop, verstel het stuur en draai het stuur weer vast.

Dit geldt eveneens voor het zadel; het zadel kun je zowel horizontaal als verticaal verstellen. Je stelt het zadel op de gewenste hoogte in, maar je kunt ‘m ook naar voren of naar achteren schuiven.

Ten opzichte van je stuur neem je hierdoor altijd een perfecte houding aan. Overigens kun je het zadel tot op de millimeter nauwkeurig horizontaal verstellen.

Handige trainingscomputer

Tijdens het trainen zie je veel trainingsgegevens op het display naar voren komen. Je houdt nauwlettend de trainingstijd, de afstand, de snelheid en het calorieverbruik in de gaten.

Voor het meten van je hartslag zou je voor een borstband moeten kiezen.

Weerstand met viltblokje

Fitbike Race 3 vliegwiel

Wil je je trainingen zo zwaar mogelijk maken? Dankzij het zware vliegwiel in combinatie met het viltblokje is dit mogelijk.

Je kunt dit blokje naar wens draaien, waarmee je de gewenste weerstand creëert. Op deze manier kun je zowel comfortabel als intensief trainen.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

De FitBike Race 3 kenmerkt zich door een uitmuntende kwaliteit én door een interessante prijs. Net zoals bijvoorbeeld de FitBike Race 2 scoort deze spinbike op dit gebied hoge punten.

Ideaal voor de recreatieve thuissporter; je hoeft niet veel geld uit te geven, maar je kunt wel op een aangename manier trainen.

Gaaf design

Indoor Cycle Fitbike Race 3

De FitBike Race 3 is een lust voor het oog. De zwarte kleur is door FitBike voorzien van witte en groene details. Dankzij deze kleurstelling oogt de fiets stoer.

Opvallend is ook het stuur met de meerdere handgrepen. Door deze handgrepen kun je meerdere houdingen op de fiets aannemen.

Zeker als je een fervente wielrenner bent, is dit iets waar je veel plezier aan gaat beleven.

Veelzijdig te gebruiken

Deze spinningfiets van FitBike is voor bijna elke thuissporter geschikt.

Wil je op je gemakje in beweging komen? Dat is mogelijk met de FitBike Race 3.

Wil je relatief intensief kunnen trainen? Ook dat is mogelijk met de FitBike Race 3.

En wil je gericht aan je calorieverbruik werken? Ook dat is mogelijk met deze spinbike.

Al met al is dit een ideale spinningfiets voor de thuissporter. Uitmuntende kwaliteit, stabiele constructie en geweldig geprijsd.

Voor de serieuzere thuissporters is dit FitBike Race 3 een prima alternatief.


Meer FitBike reviews:


Categorieën: Fitness