Beste spinningfiets van 2024? Bekijk de top 10 spinningbikes!

Last updated by Kaz on

beste spinningfiets

Sluit een hometrainer niet helemaal op je wensen aan? Of wil je graag je trainingen nog intensiever maken? En zou je graag thuis op de gewenste, intensieve manier kunnen trainen?

Dan heb je de beste spinningfiets voor thuis nodig. Wat de beste spinningbike voor thuis is, achterhaal je in dit artikel.

In dit artikel delen wij graag onze bevindingen met je. Wij hebben een uitgebreide test uitgevoerd, waarbij wij op zoek zijn gegaan naar de beste spinfiets.

Uiteindelijk zijn we in staat geweest om een top 10 samen te stellen, waarover je hieronder meer leest.

Top 10 beste spinningfietsen & spinningbikes voor thuis

Thuis op een intensieve en leuke manier trainen. Dat doe je met een goede spinningfiets. Je bent in staat om op tal van manieren te trainen en de trainingen zo zwaar te maken als je zelf maar wilt. Voordat het zover is, moet je wel een goede spinbike aanschaffen.

Met deze aankoop helpen wij je graag een handje. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste spinningfiets voor thuis van dit moment. Op basis van onze test kunnen wij je onderstaande 10 spinfietsen van harte aanraden.

1. Bowflex C7 Indoor Cycle

Bowflex C7 indoor cycle spinningfiets

De Bowflex C7 Indoor Cycle is de beste spinningfiets van dit moment. Deze spinningfiets biedt tal van trainingsmogelijkheden aan, is op een ideale manier vormgegeven en fijn te bedienen. Dit laatste is te danken aan het multifunctionele touchscreen.

Op deze spinfiets kun je uit talloze soorten trainingen kiezen. Dit is onder meer te danken aan de 100 verschillende weerstandsniveaus. Verder is het mogelijk om je smartphone aan deze spinfiets te koppelen.

Nadat je dit hebt gedaan, kun je gebruik maken van talloze spinfiets apps. Met deze apps train je op een interactieve en leuke manier. De kwaliteit van de Bowflex C7 Indoor Cycle is in ieder geval subliem te noemen.
2. Senz Sports S5000

senz-sports-s5000

Wil je een iets goedkopere spinningbike voor thuis aanschaffen? Dan sluit de Senz Sports S5000 goed op je wensen aan.

Deze spinningfiets is niet overdreven duur, beschikt over een ergonomisch ontwerp en biedt veel trainingsmogelijkheden. Dit is onder meer aan de 32 weerstandsniveaus te danken.

Verder vinden wij het vrijloopsysteem subliem. Dit betekent dat de pedalen stoppen met draaien, zodra je stopt met trappen.

Weinig spinfietsen beschikken over dit systeem, waardoor de Senz Sports S5000 zich oprecht onderscheidt. De trapbewegingen die je maakt, zijn overigens erg vloeiend door het 18 kilogram zware vliegwiel.
3. FitBike Race Magnetic Home

fitbike-race-magnetic-home

Wil je een nog goedkopere spinbike aanschaffen? Kijk dan eens naar de FitBike Race Magnetic Home. Deze spinningfiets kost slechts een paar honderd euro, maar biedt wel veel mogelijkheden.

Dit is onder meer aan de compacte vorm te danken. Deze spinningfiets neemt in je huis gewoonweg niet al te veel ruimte in beslag.

Het beschikt over een magnetisch weerstandsysteem. Dit betekent dat je nauwkeurig de gewenste weerstand instelt. Dit systeem doet zijn werk prima en levert nagenoeg geen lawaai op.

Dat is ook te danken aan de geluidsstille V-Belt waar FitBike voor gekozen heeft. Op het duidelijke display lees je tijdens je training tal van trainingsgegevens af.
4. Hammer Speedbike Racer – Spinningfiets

De Hammer Speedbike Racer – Spinningfiets vinden wij ook een geweldige optie. Deze spinningfiets beschikt over een superstil magneetremsysteem, verstelbare pedalen en handige transportwielen.

Het magneetsysteem is traploos te verstellen, waardoor je elke training geheel naar wens in kunt vullen.

De ergonomie valt bij deze spinningbike direct op. Je neemt op deze fiets een sportieve houding aan, maar je geniet hierbij wel van het nodige comfort.

Dit komt onder meer door de verstelbare pedalen en verstelbaar stuur. Indien je voor deze spinningfiets kiest, kun je gratis gebruik maken van CycleMasters.
5. Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike

Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike goede spinningfiets

De Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike is volgens ons een geweldige spinningfiets voor thuis. Deze spinbike is niet overdreven groot, maar biedt wel tal van trainingsmogelijkheden.

Dit is onder meer aan de 19 trainingsprogramma’s en het 20 kilogram zware vliegwiel te danken. In combinatie met een magnetisch weerstandsysteem zorgt dit voor de gewenste weerstand tijdens het trainen.

Met de spinningfiets ben je ook van een prima kwaliteit verzekerd. De spinbike beschikt over de juiste technologieën en is bijzonder robuust.

Dit blijkt onder meer uit het eigen gewicht van 55 kilogram. Mede hierdoor is deze spinbike geschikt voor mensen tot 150 kilogram.
6. Gymost S12

Gymost S12 beste spinningfiets voor thuis

De Gymost S12 is een veelzijdige spinningfiets. Deze spinbike is namelijk voor thuisgebruik geschikt, maar eventueel ook voor professioneel gebruik. Dit geeft duidelijk aan dat dit een geweldige spinningfiets is.

Over onder meer het strakke design, het eigen gewicht van 64 kilogram en de trainingsmogelijkheden zijn wij erg te spreken.

Deze spinbike beschikt over een magnetisch weerstandsysteem. Dit stelt je in staat om nauwkeurig de weerstand te bepalen. Je maakt hierdoor elke training zo zwaar als je zelf maar wilt.

Tijdens het trainen zit je ook nog eens op een ergonomische manier. De gehele vormgeving en ergonomie is naar onze wens.
7. Schwinn IC7

Schwinn IC7 goede spinningfiets voor thuis

De Schwinn IC7 vinden wij eveneens een interessante spinbike voor thuis. Deze spinfiets is vrij compact uitgevoerd, biedt veel trainingsmogelijkheden en is van een prima kwaliteit.

Bij deze spinbike zijn we ook over het stuur te spreken. Zoals je op de foto kunt zien, biedt dit stuur meerdere handgrepen.

De fiets zelf is ook veelzijdig te gebruiken. Dit komt onder meer door het vliegwiel van 18,01 kilogram en de vele trainingsmogelijkheden. Op het grote display zie je duidelijk wat je trainingsprestaties zijn.

Met de Schwinn IC7 kun je hierdoor gericht naar het gewenste trainingsdoel toewerken.
8. FitBike Race Magnetic Pro

FitBike Race Magnetic Pro spinningbike

De spinbikes van het merk FitBike zijn stuk voor stuk interessant te noemen. Mocht je hoge eisen aan je nieuwe spinningfiets stellen, raden wij je vooral de FitBike Race Magnetic Pro aan.

Dit is één van de varianten uit het aanbod van FitBike die voor professioneel gebruik geschikt is.

Met deze spinbike kun je op een zeer intensieve manier trainen. Dit komt door het 22 kilogram zware vliegwiel, door de vele instelmogelijkheden en door het ergonomische design.

Doordat je het zadel en stuur kunt verstellen, neem je op deze fiets altijd een ergonomische houding aan. Dit komt je prestaties en je gezondheid ten goede.
9. VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinningfiets

VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinningfiets

Gaat je voorkeur uit naar een goedkope spinningfiets? Kijk dan eens naar de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinningfiets. Voor deze fiets betaal je slechts 300 euro.

Een opvallend laag bedrag, aangezien deze fiets het nodige te bieden heeft. Met name voor thuisgebruik is dit een ideale fiets.

Dit komt onder meer door het vliegwiel van 21 kilogram. Dankzij dit zware vliegwiel maak je vloeiende bewegingen op deze fiets. Je bent hiermee bovendien in staat om de gewenste weerstand in te stellen.

Dit doe je geheel traploos. Wel moet je bij deze spinningfiets met een gebrek aan extra’s rekening houden.
10. Spirit CB900

Spirit CB900 spinning bike

Wil je een professionele spinningfiets? Kies dan voor de Spirit CB900. Dit is naar onze mening de beste indoor cycle van dit moment voor professioneel gebruik.

Deze fiets staat als een blok op de grond, is geheel naar wens te verstellen en is zelf behoorlijk zwaar.

Dat laatste geldt overigens ook voor het vliegwiel; 20 kilogram. In combinatie met een handmatig te bedienen weerstandsysteem kun je hierdoor je trainingen lekker zwaar maken.

Door de ergonomische zithouding en het comfort is elke training een waar feestje. Ondanks dat het af en toe afzien is.
Hoe vind ik de beste spinningfiets voor thuis?

Heb je oren naar de aanschaf van een goede spinbike voor thuis? Wij raden je aan om voor één van bovenstaande 10 varianten te kiezen. Deze varianten bieden de gewenste trainingsmogelijkheden aan, zijn betrouwbaar en zijn van de gewenste kwaliteit.

Een terechte vraag is wel wat voor jóu nou de beste spinningfiets voor thuis is. Om dat te bepalen, zijn er tal van punten waar je goed naar moet kijken. De belangrijkste punten voorzien we hieronder graag van een toelichting.

Gewenste gebruik & situatie

Ten eerste moet je heel goed naar het gewenste gebruik kijken. Wil je een spinningfiets intensief en dagelijks gebruiken?

Dan kun je het beste voor een semiprofessionele- of professionele variant gaan. Die varianten zijn uitermate geschikt voor intensieve trainingen.

Wil je liever op een rustigere en recreatievere manier trainen? Dan hoeft de spinbike over niet al te veel extra’s te beschikken. Ook is het in dat geval niet zozeer nodig om heel veel geld aan je nieuwe spinbike uit te geven.

Daarbij is het ook zaak om goed naar je situatie te kijken. Wat wil je precies? Waar hecht je waarde aan? En op welke manier wil je kunnen trainen?

Door hier op voorhand goed over na te denken, kun je alvast een flinke schifting in het huidige aanbod maken.

Vliegwiel & weerstandsysteem

Ten tweede is het verstandig om naar het vliegwiel te kijken. Het is vooral van belang om naar het gewicht van het vliegwiel te kijken.

Des te zwaarder het vliegwiel is, des te zwaarder je de trainingen voor jezelf kunt maken. Bovendien zorgt een zwaarder vliegwiel ervoor dat je vloeiende bewegingen kunt maken.

Let ook goed op het weerstandsysteem. Onze voorkeur gaat uit naar een magnetisch weerstandsysteem, aangezien je daarmee nauwkeurig de gewenste weerstand in kunt stellen.

Dit weerstandsysteem slijt bovendien niet en maakt amper geluid. Dat is bij een weerstandsysteem met een vilt blokje wel anders. Desalniettemin is dat ook een oké weerstandsysteem voor een spinfiets.

Trainingsmogelijkheden

In het verlengde van bovenstaand punt is het ook zaak om goed naar de trainingsmogelijkheden te kijken. Kun je bijvoorbeeld uit voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s kiezen?

En heb je de mogelijkheid om uit meerdere weerstandsniveaus te kiezen?

Dit punt gaat dus hand in hand met het hierboven genoemde punt. Als je voor een spinningfiets met goed weerstandsysteem kiest, betekent dit dat je zelf nauwkeurig de gewenste weerstand in kunt stellen. Daarmee maak je elke training geheel naar wens.

Let hierbij overigens ook goed op de aandrijving. Je kunt voor een kettingaandrijving of een aandrijving middels V-belt kiezen. Onze voorkeur gaat naar de V-belt uit. Deze aandrijving maakt een stuk minder lawaai en is ook onderhoudsvrij.

Trainingscomputer en/of display

Wil je graag een spinningfiets met scherm? Dat is heel goed voor te stellen. Dankzij een scherm, ook wel display genoemd, geniet je van talloze voordelen. Zo ben je in staat om je trainingsprestaties tijdens het fietsen nauwlettend in de gaten te houden.

Maar, hoe groot is het display? Hoe verloopt de bediening middels het display? Welke trainingswaarden kun je van het display aflezen? En is het display verlicht? Dit zijn belangrijke zaken waar je even goed naar moet kijken.

Afmetingen & gewicht

Waar wil je precies de spinningfiets in je woning gebruiken? Als je dat weet, kun je ook uitrekenen hoe groot de spinbike maximaal mag zijn. Dit is een belangrijk aandachtspunt, aangezien de verschillen op dit gebied groot zijn.

Je kunt voor een langgerekte spinfiets kiezen, maar ook voor een compacte spinningbike. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Let ook goed op het gewicht van de spinbike. Het is wenselijk dat de spinbike zwaar genoeg is, aangezien ‘ie dan stevig op de grond blijft staan. Met name als je (heel) intensief wilt trainen, is dit erg belangrijk.

Daarbij moet je ook goed naar het maximaal belastbare gewicht kijken. Dit gewicht geeft aan wat het maximale lichaamsgewicht van de gebruiker mag zijn.

Met name als je zwaarder bent, is dit een belangrijk aandachtspunt. Overigens kun je hierbij ook nog kijken naar de maximale lichaamslengte.

Connectiviteit

Wil je een spinningfiets met bluetooth? Dan neem je volgens ons een verstandige beslissing. Met een spinningfiets met bluetooth kun je van online spinning apps gebruik maken. Dit betekent dat je je trainingen nog leuker en gevarieerder in kunt vullen.

Als je deze wens hebt, moet je wel even goed naar de apps kijken. Wil je bijvoorbeeld van Kinomap gebruik maken? Wil je van CycleMasters gebruik maken? Of wil je per sé voor een spinningbike met Zwift gaan? De mogelijkheden zijn op dit gebied eindeloos.

Wij adviseren je in ieder geval om voor een variant met bluetooth te gaan. Dankzij de bluetooth ontvanger kun je op nog veel meer manieren trainen.

Comfort & ergonomie

Het is ook belangrijk om naar het comfort en de ergonomie te kijken.

Let goed op de volgende punten:

 • Zithouding. Ga goed na wat de zithouding van de spinningbike is. Het is wenselijk dat je op een spinfiets sportief kunt zitten, maar deze houding moet wel aangenaam zijn.
 • Verstelmogelijkheden. Ga ook goed na wat de verstelmogelijkheden van de spinningbike zijn. Kun je bijvoorbeeld de pedalen, het zadel en het stuur verstellen?
 • Handgrepen. Ga ook goed na of de handgrepen van een zachte laag voorzien zijn. Dit maakt het des te fijner om het stuur stevig beet te houden, zodat je nog meer kracht over kunt brengen op de pedalen.
 • Zadel. Uiteraard moet je ook goed naar het zadel kijken. Hoe groot is het zadel? Met welk materiaal is het zadel bedekt? En kun je dit zadel op meerdere manieren naar wens verstellen?

Pedalen

Bij een spinningbike moet je ook heel goed naar de pedalen kijken. Je kunt namelijk voor normale pedalen met toeclips kiezen. Deze pedalen zijn ideaal voor de mensen die nog weinig ervaring met spinnen hebben.

Heb je hier al veel meer ervaring mee? Dan is het verstandiger om voor klikpedalen te kiezen. Je klikt hierbij je schoenen aan de pedalen vast, waardoor je nog meer kracht over kunt brengen. Dit stelt je in staat om nog betere trainingsprestaties te behalen.

Let ook goed op het systeem van de pedalen van de spinfiets. Bij de meeste spinfietsen blijven de pedalen doordraaien, indien je stopt met trappen. Dit is echter niet bij alle fietsen zo. Het is aan jou om te bepalen wat op dit gebied jou het fijnste lijkt.

Prijs & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag nog op de prijs en kwaliteit van de spinningbike voor thuis.

Wij hebben hiervoor twee belangrijke tips voor je in petto:

 • Durf te investeren in de beste spinningfiets voor thuis. Juist als je net iets meer geld uitgeeft, geniet je van een spinningfiets die volledig op je wensen aansluit. Deze spinbike is ook nog van de gewenste kwaliteit, waardoor je jarenlang van je spinbike gebruik kunt maken.
 • Kies voor een spinbike van één van de A-merken. Het is hoe dan ook aan te raden om voor een spinbike van één van de A-merken te kiezen. Alleen deze merken zijn in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Ook hier heb je op termijn het meeste aan.

Voordelen van een spinningbike thuis

Een spinningbike voor thuis is om meerdere redenen aan te raden:

 • Je kunt op elk moment van de dag trainen. Als je bij een sportschool traint, ben je altijd afhankelijk van de openingstijden. Ook kan het wel eens gebeuren dat al alle spinningfietsen in de sportschool bezet zijn. Train je thuis? Dan ben je in staat om op elk moment van de dag te trainen.
 • Je hebt geen last van pottenkijkers. Train je thuis? Dan train je in je eentje. Je hoeft hierbij ook niet bang te zijn voor pottenkijkers. Met name als je het vervelend vindt als mensen naar je kijken, is dit een belangrijk voordeel.
 • Je stelt de fiets geheel naar wens in. Als je in een sportschool wilt spinnen, moet je continu de fiets naar wens instellen. Als je eenmaal thuis een spinningfiets hebt staan, hoef je deze maar één keer naar wens in te stellen. Vanaf dat moment geniet je altijd van de beste houding op de spinbike.
 • De drempel om te trainen, is laag. Vind je het lastig om motivatie op te brengen om te sporten? Dan is een spinningfiets voor thuis ook ideaal. Doordat je dit apparaat thuis hebt staan, is de drempel om te trainen een stuk lager. Het enige dat je hoeft te doen, is je om te kleden.
 • Je kunt op tal van manieren trainen. Het mooie van een spinningbike voor thuis is dat je op tal van manieren kunt trainen. Op een spinbike kun je gericht je conditie trainen, terwijl je ook gericht de spieren in je benen kunt trainen. Verder is het mogelijk om voor een combinatie van trainingsdoelen te gaan.
 • Ideaal voor mensen die af willen vallen. Heb je de wens om af te vallen? Dan sluit een spinningbike voor thuis ook prima op je wensen aan. Doordat je te allen tijde op deze fiets kunt trainen, kun je op elk gewenst moment trainen. Daarbij ben je ook in staat om veel calorieën te verbranden, met name als je de weerstand lekker opschroeft.

Wat zijn de beste spinfiets merken?

Wij kunnen geen uitspraken doen over de ‘beste spinfiets merken’. Wat de beste merken zijn, hangt namelijk volledig af van jouw situatie en je wensen.

Wil je voor een professionele spinfiets gaan? Dan kom je bij andere merken uit dan als je voor een recreatieve spinfiets zou willen gaan.

Het is daarom zaak om je wensen vooraf op een rijtje te zetten. Denk goed na over de manier waarop je van de spinbike gebruik wilt maken. En ga vervolgens op zoek naar een geschikte spinfiets. Kies je voor één van bovenstaande fietsen?

Dan weet je zeker dat deze spinningbike van een goed merk is. Wij hebben namelijk alleen maar spinningbikes van A-merken geselecteerd.

De beste koop volgens Consumentenbond

Wat de beste spinfiets volgens de Consumentenbond is, weten wij niet. De Consumentenbond heeft namelijk geen (recent) onderzoek naar de beste spinningbikes uitgevoerd.

Er is echter geen nood aan de man. Wij hebben namelijk alvast de beste spinningbikes voor je geselecteerd. Met één van bovenstaande varianten doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Winkels om je spinbike te kopen

Een spinbike kopen kun je niet op elke hoek van de straat doen. Nee, het advies is om je spinbike altijd bij een specialist te kopen.

De beste online webshops hebben we alvast voor je verzameld:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Fitness