Spinningfiets met bluetooth – Het kopen waard?

Last updated by Kaz on

spinningfiets met bluetooth

Ben je op zoek naar een goede spinningfiets voor thuisgebruik? Kijk dan zeker naar een spinningfiets met bluetooth.

Door voor zo’n fiets te kiezen, geniet je van meerdere mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van een spinningfiets met bluetooth?

  • Je kunt op een interactieve manier trainen. Het is namelijk mogelijk om de fiets middels de bluetooth verbinding aan je smartphone of tablet te koppelen. Vervolgens kun je gebruik maken van de beste online spinning apps. Hiermee ben je in staat om leuker, diverser en interactiever te trainen. Kies hiervoor wel altijd voor een spinningbike met Zwift.
  • Je kunt al je prestaties monitoren. Welke prestaties lever je precies tijdens de trainingen? Als je een spinningfiets zonder bluetooth hebt, kun je je prestaties niet monitoren. Met een spinningfiets met bluetooth is dit wel mogelijk. Alle trainingsresultaten worden tijdens je inspanning bijgehouden, waarna je deze prestaties naderhand kunt analyseren.
  • De spinningfiets is veelal erg uitgebreid. Kies je voor een spinningfiets inclusief bluetooth? Dan kies je indirect voor een uitgebreide, luxe en handige spinningfiets. De bluetoothontvanger is namelijk niet de enige handige functie die op zo’n spinningbike aangebracht is. Vaak is het een spinningfiets met scherm, waardoor je nóg leuker kunt trainen.

Wat zijn de nadelen van een spinningfiets met bluetooth?

  • Niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk om te beseffen dat een spinningfiets met bluetooth niet voor iedereen geschikt is. Stel je bijvoorbeeld niet al te hoge eisen aan je nieuwe spinningfiets? Of hoef je geen gebruik te maken van de verschillende online spinning apps? Dan is het eigenlijk zonde om te kiezen voor een variant die over bluetooth beschikt.
  • De spinningfietsen met bluetooth zijn veelal duurder. De meeste spinningfietsen die met bluetooth uitgevoerd zijn, zijn iets duurder in aanschaf. Je moet in eerste instantie dus meer geld uitgeven, maar nadien geniet je wel van het gewenste gemak. En van alle hierboven benoemde voordelen.

Is een spinningfiets met bluetooth de beste keuze?

Dit hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Wil je op een serieuze en intensieve manier kunnen trainen?

En vind je het ook belangrijk om je trainingsprestaties te monitoren/analyseren? Dan is een spinningfiets met bluetooth inderdaad de beste keuze voor je.

Of geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe spinningfiets uit? Dan kun je beter voor een spinningfiets zonder bluetooth kiezen. Die varianten zijn doorgaans goedkoper.


Categorieën: Fitness