Cyclemasters Review: Aanrader of niet?

Last updated by Kaz on

cyclemasters review

Wil jij thuis op een interactieve manier kunnen fietsen? Dan is Cyclemasters één van de apps waar je mogelijke interesse in hebt.

Of het aan te raden is om een abonnement voor Cyclemasters af te sluiten, vertellen wij je in deze review.

Wat is Cyclemasters?

Cyclemasters is een fitness app die zich specifiek richt op indoor cycles. Oftewel: op spinningfietsen. Voor mensen die al ervaring met spinningfietsen hebben, is Cyclemasters een bekende naam. In deze wereld is dit namelijk de nummer 1 online spinning app.

Je kunt Cyclemasters enigszins met een streamingdienst zoals Netflix vergelijken. Met Netflix kun je tal van series en films kijken, terwijl je met Cyclemasters tal van spinninglessen kunt volgen. Deze lessen volg je geheel online en interactief.

Wat heb je nodig om van Cyclemasters gebruik te maken?

Om Cyclemasters te gebruiken, heb je paar een paar zaken nodig:

  • Een abonnement op Cyclemasters. Verdere details over dit abonnement vind je in het restant van deze Cyclemasters review.
  • Een mobiel apparaat. Je kunt hierbij aan je smartphone of tablet denken, maar je kunt ook prima een laptop gebruiken. Als je een spinningfiets met bluetooth hebt, kun je je fiets ook nog aan dit apparaat koppelen.

Wat kun je met Cyclemasters?

Met Cyclemasters kun je ontelbaar veel spinninglessen volgen. Normaal gesproken moet je hiervoor naar een sportschool, maar dankzij Cyclemasters is dat niet meer noodzakelijk.

Wat bij deze app direct opvalt, is de diversiteit qua spinninglessen. Je kunt lessen voor beginners volgen, maar ook lessen met opzwepende muziek of lessen die zich specifiek richten op het beklimmen van een berg.

Het leuke is ook dat deze lessen door verschillende instructeurs gegeven worden. Dit zorgt voor nog meer plezier tijdens het fietsen.

Met een spinningfiets met Zwift kun je deelnemen aan virtuele wedstrijden. Is dat bij een spinningfiets met Cyclemasters ook het geval? Deels. In de app vind je de zogeheten Scenic Ride Classics.

Dit zijn spinninglessen waarin je etappes nadoet, zoals etappes van de grootste wielerwedstrijden of de Amstel Gold race.

Voor wie is Cyclemasters geschikt?

Wat ons betreft is Cyclemasters voor elke fietser geschikt. Zolang je thuis een spinbike hebt staan, kun je met veel plezier gebruik maken van deze app. Dit komt onder meer doordat in deze app onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende niveaus:

  • Beginners. Voor beginners is Cyclemasters ideaal, aangezien je uit tal van spinninglessen voor beginners kunt kiezen. Hiermee maak je op een leuke en intensieve manier kennis met de wereld van spinning. Ook ben je hiermee in staat om je conditie bij te schaven.
  • Gevorderden. Ook voor gevorderde fietsers biedt Cyclemasters alle mogelijke uitkomsten. Dit komt onder meer doordat veel spinninglessen erg pittig zijn. Ook gevorderde fietsers beleven voldoende uitdaging aan deze spinning app.


Wat zijn de voordelen van Cyclemasters?

Heb je mogelijke interesse om een abonnement voor Cyclemasters af te sluiten. Dat is goed voor te stellen. De app lijkt veel in zijn mars te hebben en staat ook nog goed aangeschreven.

Wij zijn in ieder geval groot fan van deze app. Dit komt onder meer door onderstaande voordelen.

Je kunt de app gratis uitproberen

Eén van de grootste voordelen is dat je de app gratis uit kunt proberen. Blijkt hieruit dat je het helemaal niks vindt? Dan zit je nergens aan vast.

Spreekt de app je wel aan? Dan kun je je gratis proefaccount overzetten naar een betaald abonnement.

Overigens duurt de proefperiode 14 dagen. Dat is lang genoeg om een oordeel te vellen over deze app.

Ongekend veel spinninglessen

Een ander groot voordeel is de hoeveelheid spinninglessen. Je kunt uit honderden lessen kiezen, welke ook nog eens door meerdere instructeurs gegeven worden. Dat zorgt ervoor dat je elke dag weer een andere les kunt volgen.

Dit maakt het des te leuker om je met deze app bezig te houden. Je blijft jezelf voortdurend uitdagen en je werkt toe naar nog betere sportieve prestaties. Wat wil je nog meer?

Gericht trainen

Met Cyclemasters is het mogelijk om gericht te trainen. Dit komt door het diverse aanbod van spinninglessen, maar ook door de ondersteuning. Binnen de app vind je meerdere handigheden waarmee je gericht naar een bepaald doel toe kunt trainen.

Wil je bijvoorbeeld in de winterperiode nog meer beenspieren opbouwen? Of wil je tijdens de winterperiode een nog betere conditie verkrijgen? Met de spinninglessen van Cyclemasters kun je hier gericht naar toe trainen.

Erg vermakelijk

Wij zijn ook van mening dat Cyclemasters erg vermakelijk is. Je kunt veel spinninglessen volgen, waardoor je het leuk voor jezelf houdt. Ook het interactieve element draagt hier nog een steentje aan bij.

Met Cyclemasters maak je spinning in ieder geval een stuk leuker. Dit komt ook doordat je jezelf continu uit kunt blijven dagen. Als je zonder doel op een spinningfiets traint, voelt het al snel ietwat saai.

Train je echter met Cyclemasters? Dan hoef je niet bang te zijn dat het ook maar enigszins saai gaat worden.

Wat zijn de nadelen van Cyclemasters?

Is het dan direct aan te raden om een abonnement voor Cyclemasters af te sluiten? Dat ligt er maar net aan. Onze experts hebben bij deze app namelijk ook 2 nadelen opgemerkt.

Je moet een abonnement afsluiten

Cyclemasters is geen gratis spinning app. Dit betekent dat je een abonnement af moet sluiten, waardoor je met extra maandelijkse kosten te maken krijgt. Ook bestaat het risico dat je vergeet om je abonnement op te zeggen, waardoor je moet blijven betalen.

Niet zoveel virtuele fietsroutes

Wil je vooral aan virtuele fietswedstrijden mee doen? Of wil je virtuele fietsroutes van over de gehele wereld kunnen fietsen? Dan is Cyclemasters minder geschikt voor je. In dat geval maak je beter gebruik van Zwift.

Wij zijn echter van mening dat deze twee apps eigenlijk niet met elkaar te vergelijken zijn. Zwift is meer voor de hometrainer of fietstrainer geschikt, terwijl Cyclemasters ideaal is voor de indoor cycles.

Wat zeggen andere gebruikers over Cyclemasters?

Deze Cyclemasters review is vooralsnog erg positief. Dat is op zich niet verwonderlijk, aangezien heel veel Cyclemasters beoordelingen erg enthousiast zijn. De meeste gebruikers die online een review over Cyclemasters achterlaten, zijn super positief.

Online zijn duizenden reviews over Cyclemasters te vinden. Dat is op zich niet verwonderlijk, aangezien deze app inmiddels wereldwijd actief is. Wereldwijd maken duizenden fietsers met veel plezier (dagelijks) gebruik van deze app.

Wat kost Cyclemasters?

Het is allereerst aan te raden om gebruik te maken van de gratis proefperiode. Tijdens deze periode van 14 dagen kun je bepalen of deze app iets voor je is. Is dat het geval? Dan kun je een betaald abonnement afsluiten, waarbij je keuze uit 3 pakketten hebt:

  • Basic: 9,99 euro per maand. Dit is het meest voordelige lidmaatschap, waarmee je van alle essentiële functies verzekerd bent.
  • Premium: 13,99 euro per maand. Dit pakket is een stuk uitgebreider. ZO krijg je toegang tot trainingsprogramma’s en kun je Cyclemasters koppelen aan Strava.
  • Business: 69,99 euro per maand. Dit pakket is ontwikkeld voor fitnessclubs, studio’s of bedrijven met fitness faciliteiten.

Wij raden je het Premium pakket aan. Met dit pakket geniet je van nét dat beetje extra, terwijl een prijskaartje van 13,99 euro per maand reuze meevalt.

Cyclemasters: een aanrader of niet?

Ja, Cyclemasters is absoluut een aanrader. Deze spinning app is gigantisch populair en dat begrijpen wij maar al te goed. Deze app maakt het fietsen op je spinningbike uitdagender, leuker en gevarieerder.

De samenstelling van de app vinden wij ook geweldig. De opbouw van de spinninglessen is bijvoorbeeld prima, terwijl je ook nog eens uit héél veel spinninglessen kunt kiezen. Met andere woorden: wij raden je een abonnement voor Cyclemasters van harte aan!


Categorieën: Fitness