FitBike Race 2 – Review & Ervaringen | Het kopen waard?

Last updated by Kaz on

FitBike Race 2 Review

Op zoek naar een goede en voordelige spinningfiets? De FitBike Race 2 is het jongere broertje van de FitBike Race 3 en de FitBike Race 4 en is helemaal terug van weggeweest.

Een lange tijd was deze spinningfiets niet meer verkrijgbaar, maar momenteel is er zelfs een vernieuwde versie te verkrijgen. De FitBike Race 2 stond vooral bekend om zijn eenvoudigheid.

De simpele spinningfiets is echter in allerlei opzichten verbeterd, maar is dit het kopen wel waard?

In deze review wordt er dieper ingegaan op de vernieuwde versie van de FitBike Race 2. Ik heb deze spinningfiets uitvoerig voor je uitgetest en daarom zal ik mijn ervaringen met je delen.

Op deze manier kom je erachter of de FitBike Race 2 het waard is om aan te schaffen.

Dit moet je absoluut weten over de FitBike Race 2 spinningfiets

Als je op zoek bent naar een simpele spinningfiets voor beginnende thuissporters, dan zit je met de FitBike Race 2 goed. De fiets is geen uitgebreide spinningfiets.

Dus als je op zoek bent naar een uitgebreid professioneel apparaat, dan is de FitBike Race 2 geen goede keuze. Daarentegen beschikt de FitBike Race 2 over zeer goede eigenschappen.

Wil je meer weten over de eigenschappen van de FitBike Race 2? Lees dan gauw verder, want ik heb alle eigenschappen van de Race 2 voor je op een rij gezet.


Lichtgewicht

Met de FitBike Race 2 train je eenvoudig in de woonkamer. Dit fitness apparaat beschikt over een strak design en is zeer lichtgewicht. De spinningfiets weegt namelijk maar liefst 33 kilogram en dit betekent dat je het apparaat eenvoudig kunt verplaatsen.

Verstelbare spinningfiets

Hoe zit het met het draaggewicht? De FitBike Race 2 heeft een draaggewicht van 120 kilogram. Dit is een acceptabel draaggewicht voor de gemiddelde sporter.

Weeg je iets meer? Dan kun je beter op zoek naar een spinningfiets met een hoger draaggewicht. Ben je precies 120 kilogram? Kies dan ook voor een apparaat met een hoger draaggewicht. Op deze manier maak je het meer comfortabel voor jezelf.

Een groot voordeel aan de indoor fiets is dat je eenvoudig de hoogte kunt verstellen. Ben je langer? Dat is dan geen probleem. Deze fiets is heel eenvoudig aan te passen aan jouw lichaamslengte.

Het doortrapsysteem

Uniek aan deze spinningfiets, is dat het beschikt over een doortrapsysteem. Een doortrapsysteem zorgt ervoor dat je moet blijven trappen. Op deze manier haal je het beste uit de training en dit zorgt ervoor dat je niet makkelijk opgeeft.

De trainingscomputer

De FitBike Race 2 beschikt over een eenvoudige trainingscomputer. Hierop lees je welke afstanden je aflegt, met welke snelheid je fietst, hoeveel calorieën je verbrand en wat de tijd is van de training.

Deze trainingscomputer is zeer overzichtelijk en geeft precies weer wat je wilt weten tijdens de training. Wil je ook jouw hartslag meten tijdens het trainen?

Een groot nadeel aan deze spinningfiets is dat het niet beschikt over een interne hartslagmeter. Als je zoekt naar een spinningfiets met een uitgebreide trainingscomputer, dan zal de FitBike Race 2 niet de juiste keuze voor je zijn.

Comfort

Een groot voordeel aan de FitBike Race 2 vond ik het comfort. Van een simpele en goedkope spinningfiets kun je qua comfort vaak weinig verwachten. Vaak heb je na een korte tijd veel zadelpijn, maar niets is minder waar.

De FitBike Race 2 beschikt over een ergonomisch ontworpen zadel. Dit zorgt ervoor dat je minder snel zadelpijn krijgt en zit heerlijk comfortabel.

Mijn ervaringen met de FitBike Race 2

Om je te helpen bij het maken van een keuze voor de beste spinningfiets, heb ik de FitBike Race 2 voor je uitgetest. Je leest mijn ervaringen met dit apparaat en dit zou je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Het gebruik van de FitBike Race 2

Deze indoor bike beschikt vooral over een tijdloos design. De FitBike Race 2 oogt simpel, maar ziet er prima uit om wekelijks op te trainen.

Tijdens het uittesten van deze spinningfiets, viel het me op dat het apparaat minder stabiel was dan ik in eerste instantie in gedachten had. De spinningfiets trilt een beetje, zodra je er intensief op begint te trainen.

Het trillen van de fiets kun je als vervelend ervaren, als je hier voor een langere tijd op traint. Voor minder intensieve trainingen, is het trillen van de fiets niet per se storend.

Het zadel daarentegen zit wel zeer comfortabel. Dit zorgt ervoor dat je de training ontzettend lang kunt volhouden. Ik vond het daarbij ontzettend fijn dat het zadel zowel verticaal als horizontaal te verstellen is.

Stille spinningbike

Doordat de FitBike Race 2 over een V-Belt aandrijving beschikt, zorgt dit ervoor dat het apparaat weinig geluid maakt tijdens het trainen. Dit maakt het fietsen zeer prettig als je heerlijk rustig wilt gaan trainen.

Ook kun je ervoor kiezen om muziek op te zetten tijdens het trainen, zonder veel lawaai er doorheen te horen. De V-Belt aandrijving is dus echt een pluspunt aan de FitBike Race 2.

Weerstand

De FitBike Race 2 beschikt over een goed weerstandssysteem. Dit is fijn als je wat extra uitdaging nodig hebt tijdens je training. Zodra je ervoor kiest om te trainen met weerstand, wordt de training een stuk zwaarder.

Het weerstandssysteem van de Race 2 wordt aangedreven door een vilt blokje. Dit betekent dat de spinningfiets iets meer lawaai maakt op het moment dat je traint met weerstand.

Ook dit heb ik tijdens het trainen ervaren. Het scheelt echter dat het apparaat beschikt over een V-Belt aandrijving, want dit zorgt over het algemeen toch voor een rustige training.

Past de Race 2 bij jou of niet?

De FitBike Race 2 is een goedkope spinningfiets die geschikt is voor de beginnende thuissporter. Als je op zoek bent naar een degelijk fitnessapparaat dat eenvoudig te gebruiken is, dan past de FitBike Race 2 zeker bij je.

De Race 2 is een prima keuze als je net begint met trainen. De trainingscomputer beschikt namelijk bijna alles wat je nodig hebt en het zadel zit heerlijk comfortabel.

Daarnaast kun je de fiets instellen op jouw lichaamslengte en dit kan ideaal zijn als je langer of juist korter bent.

Ben je op zoek naar een uitgebreide spinningfiets waarop je iedere dag intensief zou willen trainen? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een ander apparaat.

De FitBike Race 2 is puur geschikt voor mensen die af en toe heerlijk willen trainen en weinig eisen stellen aan het apparaat.

Redenen om voor een andere spinningbike te kiezen

Zoals je net al hebt kunnen lezen, kun je in sommige gevallen beter voor een andere spinningbike kiezen. Om het overzichtelijk voor je te maken, heb ik deze redenen voor je samengesteld.

Professioneel gebruik

De FitBike Race 2 is een simpele en goedkope spinningfiets. Als je op zoek bent naar een professioneel apparaat dat je dagelijks kunt gebruiken, dan kun je beter kiezen voor een andere spinningfiets.

De FitBike Race 2 biedt namelijk een goede basis om te trainen, maar beschikt bijvoorbeeld niet over een interne hartslagmeter.

Intensief gebruik

Als je de spinningfiets heel intensief wilt gebruiken, kun je er beter voor kiezen om een ander apparaat aan te schaffen. De FitBike Race 2 is een fijne spinningfiets voor de beginnende trainer, maar begint te trillen wanneer je intensief sport.

Dit is niet per se storend, maar op den duur kun je dit wel zo ervaren. Vooral als je ervoor kiest om dagelijks te gaan trainen.

Grootste redenen om toch voor de Race 2 te kiezen

Als je op zoek bent naar een professionele spinningfiets voor intensief gebruik, dan kun je beter kiezen voor een ander apparaat. Wanneer kies je juist wél voor de FitBike Race 2? Er zijn gelukkig genoeg goede redenen om deze spinningfiets aan te schaffen.

Allereerst is de spinningfiets zeer lichtgewicht. Als je op zoek bent naar een simpel apparaat dat je eenvoudig kunt verplaatsen en gebruiken, dan is de FitBike Race 2 zeker een goede keuze.

Daarnaast zit het zadel heerlijk comfortabel en is horizontaal en verticaal te verstellen. Als je kiest voor een lange training, dan zul je geen last krijgen van zadelpijn.

Wil je jezelf uitdagen? Het doortrapsysteem is een unieke toevoeging aan de FitBike Race 2. Het doortrapsysteem zorgt voor een intensieve en uitdagende training. Opgeven is geen optie en dit is ideaal als je graag jouw persoonlijke doelen wilt behalen.

Waar koop ik de Race 2 voor de beste prijs?

De FitBike Race 2 is een goedkope en zeer geschikte optie voor de beginnende thuissporter. Waar koop je deze spinningfiets voor de beste prijs?

Om je op weg te helpen, heb ik de beste en meest goedkope aanbieders voor je samengesteld. Hierdoor kun je de spinningfiets voor de beste prijs aanschaffen en geniet je straks van een heerlijke thuistraining.Meer van FitBike:


Categorieën: Fitness