FitBike Race 8 – Test, Review & Ervaringen (2024)

Last updated by Joni on

FitBike Race 8 Review

Een unieke, stabiele en veelzijdige spinningfiets voor de thuissporter.

Met de FitBike Race 8 til jij jouw trainingen naar een hoog niveau, beleef je veel plezier én werk je gericht naar je doel toe.

Dit is één van de topmodellen binnen het aanbod van FitBike.

Twijfel je nog of de Race 8 wel echt bij jou past? Of wil je simpelweg álles van deze spinningbike weten? Bekijk dan snel de rest van deze review!

Voor wie is de FitBike Race 8 een goede keus?

De FitBike Race 8 is een goede keus als jij zoekt naar een betaalbare spinningfiets. Qua prijs-kwaliteitverhouding is deze spinningbike het kopen namelijk zeker waard.

We raden hem vooral aan de beginnende fietsers aan. Ben je meer gevorderd? Dan wil je waarschijnlijk een bike met meer mogelijkheden en meer comfort. De Race 8 is namelijk een basic spinningfiets.

De weerstand wordt aangedreven met een viltblokje, wat iets minder natuurlijk aanvoelt dan een magnetische weerstand. Ook maakt hij net wat meer geluid. Dit zien we eigenlijk als de enige serieuze nadelen.

Voor de rest is het dus een prima aankoop voor de beginner!

Niet meer nieuw te koop

Weet wel dat de FitBike Race 8 momenteel niet meer nieuw te koop is. Je zult hem dus tweedehands aan moeten schaffen, of op zoek moeten gaan naar een alternatief. De beste alternatieven vind je helemaal onderaan deze pagina.

Een scherpe blik op de FitBike Race 8

Hieronder werpen we een blik op de belangrijkste troeven en eigenschappen van de Race 8 spinningfiets.

Uniek design

Fitbike Race 8 Spinningfiets

Bij het ontwerpen van de Race 8 zijn de beste ontwerpers aan zet geweest. De fiets beschikt onder meer over ronde buizen, terwijl veel andere spinningfietsen vierkante buizen hebben.

Daarnaast heeft FitBike gekozen voor een crankstel dat normaal gesproken in de professionele wielerwereld wordt gebruikt.

Tot slot vallen ook de industriële lagers op; hierdoor is deze spinningfiets bijzonder robuust.

Zet de spinningfiets in je woning neer, stap op de fiets en begin hard te trappen. Je merkt direct dat de spinningfiets als een huis staat; de fiets zelf weegt maar liefst 44 kilogram.

De fiets geeft hierdoor geen krimp, waarbij jezelf ook voortdurend perfect in balans blijft.


Eindeloze trainingsmogelijkheden

De FitBike Race 8 is voor zowel recreatieve- als gevorderde thuissporters geschikt. Dit is onder meer te danken aan het magnetische weerstandsysteem.

Door aan de knop te draaien, stel je de weerstand van de magneet in. Hierdoor maak je elke training zo zwaar als je zelf maar wilt.

Dit wordt verder versterkt door het vliegwiel van maar liefst 18 kilogram. Dat is bijzonder zwaar voor een spinningfiets voor thuisgebruik, waardoor de fiets echt heel veel trainingsmogelijkheden biedt.

Dit zware vliegwiel zorgt overigens ook voor vloeiende bewegingen: bij alle bewegingen die je met je benen/voeten maakt, blijf je perfect in balans. Ongeacht hoe hard je fietst.

Hoogwaardig stuur met fietscomputer

Fietsstuur Fitbike Race 8

Bij het ontwerpen van het stuur is men ook niet over één nacht ijs gegaan. Men heeft uiteindelijk gekozen voor een soft grip foam stuur.

Dit stuur ligt letterlijk en figuurlijk heerlijk in de hand. Je geniet van een stevige grip, je hoeft niet bang te zijn voor blaren en je kunt meerdere houdingen aannemen.

Dit stuur is ook nog van een handige fietscomputer voorzien. Op deze computer lees je onder meer je snelheid, de tijd, de afstand, het calorie verbruik en de hartslag af.

Voor een nauwkeurigere meting van de hartslag kun je voor een borstband kiezen.

Geheel naar wens in te stellen

Zadel Fitbike Race 8

De Race 8 is op meerdere manieren naar wens in te stellen. Dit begint al bij het magnetisch weerstandsysteem; je bepaalt volledig zelf hoe zwaar de weerstand moet zijn.

Daarnaast kun je ook het zadel geheel naar wens verstellen. Dit doe je zowel verticaal als horizontaal.

Wil je het zadel iets naar voren of naar achteren hebben? Met dank aan een handig mechanisme doe je dit tot op de millimeter nauwkeurig.

Verder is het ook mogelijk om het stuur in hoogte te verstellen. Stel het stuur en zadel volledig naar wens in, waarnmee je een ideale houding aanneemt.

Dit komt je prestaties en het fietsplezier alleen maar ten goede.

Overigens beschikt de FitBike Race 8 ook nog over stelpootjes. Dankzij deze pootjes stel je deze spinningfiets altijd waterpas in. Wel zo prettig als je ‘m op bijvoorbeeld een houten vloer neer wilt zetten.

Pedalen met toeclips

Pedalen en vliegwiel Fitbike Race 8

De Race 8 beschikt standaard over pedalen met toeclips. Hiermee zitten je voeten muurvast en lever je zowel bij de opgaande- als neergaande beweging veel kracht.

Mocht het wenselijk zijn, kun je je eigen SPD pedalen ook op de Race 8 monteren.

Sublieme kwaliteit

De FitBike Race 8 is van een sublieme kwaliteit. Dit is bij FitBike altijd het geval, maar dit is niet voor niets het topmodel.

Men heeft bijvoorbeeld voor een V-snaar gekozen. Dankzij deze V-snaar maakt deze spinbike nagenoeg geen lawaai; ideaal als je bijvoorbeeld ’s avonds laat ook nog wilt trainen.

Conclusie: de Race 8 ideaal voor jou?

De sublieme kwaliteit zie je niet direct in het prijskaartje terug. Voor deze spinningfiets betaal je namelijk niet de hoofdprijs, terwijl je wel de jackpot ontvangt.

De spinningfiets is van een top kwaliteit, biedt veel trainingsmogelijkheden en is volledig naar wens in te stellen.

Ben je op zoek naar een veelzijdige en hoogwaardige spinningfiets voor thuis?

Wil je comfortabele trainingen met intensieve trainingen afwisselen? En wil je jarenlang een beroep op de spinningbike kunnen doen?

Dan is de FitBike Race 8 een ideale spinningfiets voor je.

Via de knop hieronder bekijk je de beste prijs. Mocht de Race 8 niet op voorraad of niet meer leverbaar zijn? Geen paniek, in dat geval wordt je doorgestuurd naar de beste alternatieven via onderstaande knop:


Meer FitBike reviews:


Categorieën: Fitness