FitBike Race Magnetic Home: Onze Review – Het kopen waard?

Last updated by Kaz on

fitbike race magnetic home review

De Fitbike Race Magnetic Home is de perfecte spinningfiets voor thuissporters. Deze comfortabele bike zorgt ervoor dat je straks weer helemaal fit door het leven gaat.

Daarnaast traint de bike ook heerlijk comfortabel doordat het op een ergonomische manier ontworpen is.

Klinkt dit niet als de ideale spinningfiets voor thuis? Eigenlijk wel, maar is dat ook écht zo? Is deze Fitbike Race Magnetic Home het geld wel echt waard?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we de bike uitvoerig voor je getest.

In deze review lees je wat onze bevindingen zijn van dit fitnessapparaat en leggen we je uit waarom je het apparaat juist wel of juist niet moet kopen.

De FitBike Race Magnetic Home nader bekeken

De Fitbike Race Magnetic Home is een nette en stabiele spinningfiets met een draaggewicht van 125 kilogram. Het zadel en stuur zijn verstelbaar. Dit betekent dat er sprake is van een ergonomisch ontwerp.

Door het ergonomische ontwerp, train je op een fijne en comfortabele manier die goed is voor je lichaamshouding.

Dit fitnessapparaat is geschikt voor iedereen die ambitieus thuis wilt sporten. Voor dagelijks gebruik is dit apparaat zeer geschikt en ook intensieve trainingen kan de Fitbike makkelijk aan.

Tijdens het uittesten van deze spinningbike, waren wij zeer tevreden. De bike traint uitermate comfortabel en ook het magnetische weerstandssysteem biedt echt een uitkomst.

Geruisloos trainen is ontzettend fijn, vooral als je stilte om je heen nodig hebt tijdens het sporten. Een nadeel vonden wij wel het lcd-scherm.

Er zitten geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s op deze Fitbike en hier hadden we toch op gehoopt. Wel zijn we zeer te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding.

Tegen een schappelijke prijs, krijg je een mooie en unieke spinningfiets om heerlijk mee te kunnen trainen in je eigen woning.


De grootste voordelen van de FitBike Race Magnetic Home

De Fitbike Race Magnetic Home heeft veel te bieden. Wil je weten wat deze bike precies allemaal te bieden heeft? We hebben de grootste voordelen voor je opgesteld. Zo krijg je een beter beeld van de pluspunten van deze spinningbike voor thuis.

Ergonomisch ontwerp

Het merk Fitbike besteedt veel aandacht aan het ontwerp van de spinningfiets. Het zadel van deze bike is namelijk ergonomisch ontworpen. Dit houdt in dat je het zadel kunt instellen zoals jij wilt.

Het kan horizontaal, maar ook verticaal. Ook kun je het zadel instellen op 6 verschillende soorten hoogstanden.

Het goed instellen van het zadel, zorgt ervoor dat je een optimale lichaamshouding aanneemt tijdens het trainen. Wanneer je traint met een verkeerde houding, kan dit zorgen voor vervelende blessures.

Een stabiele spinningfiets

Op deze spinningfiets train je ontzettend stabiel. Het apparaat weegt 50 kilogram en dit gewicht zorgt ervoor dat het apparaat stabiel blijft tijdens het trainen.

Zelfs als je intensief traint. De onderkant van het apparaat staat stevig op het vloeroppervlak en van trillingen, tijdens het trainen, is geen sprake.

De fiets heeft een draaggewicht van 125 kilogram en dit is voor veel mensen meer dan genoeg. Ook beschikt de bike over een vliegwiel van 20 kilogram. Dit zorgt voor een soepele training en ook hierdoor blijft de bike goed in evenwicht.

Weinig onderhoud

De Fitbike Race Magnetic heeft weinig onderhoud nodig. Uiteraard is het altijd goed om de paar maanden eens te checken of alles nog goed werkt.

Hier blijft het dan ook bij. Wanneer je de spinningbike thuis hebt geplaatst, hoef je er nog maar weinig aan te doen.

Een magnetisch weerstandssysteem

De Fitbike Race Magnetic Home is een stille spinningbike. Weet je waarom? Het beschikt namelijk over een magnetisch weerstandssysteem.

Naast dat dit systeem ervoor zorgt dat je geruisloos kunt trainen, zorgt het ook voor extra uitdaging. Je kunt zelf instellen hoeveel weerstand je zult ervaren. Ideaal om het optimale uit je training te halen.

Zijn er ook nadelen?

Helaas bevat de Fitbike Race Magnetic niet alleen maar voordelen. Ook zitten er een aantal nadelen aan dit apparaat. Wil je weten wat de nadelen zijn? We hebben de grootste nadelen voor je op een rij gezet.

Weerstand handmatig instellen

Het weerstandssysteem van de spinningbike zorgt voor nog meer uitdaging. Een groot nadeel aan dit systeem is dat je het handmatig in moet stellen.

Bij bepaalde apparaten kan het zo zijn dat de weerstand zich automatisch aanpast. Dit is bij de Fitbike Race Magnetic Home helaas niet zo.

Geen voorgeprogrammeerde trainingen

De Fitbike Race Magnetic beschikt over een duidelijk lcd-scherm. Op dit scherm vind je alles wat je nodig hebt. Een groot nadeel is dat de Fitbike geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heeft.

De FitBike Race Magnetic Home vs. andere spinningbikes

Als je op zoek bent naar een goede spinningbike, heb je ontzettend veel mogelijkheden. Vaak zijn de bikes ook nog vergelijkbaar met elkaar. Wat zorgt er nou voor dat de Fitbike Race Magnetic Home uniek is ten opzichte van andere spinningbikes?

Allereerst is deze spinningbike geruisloos. Dit biedt veel voordelen ten opzichte van andere spinningbikes die beschikken over een vilt blokje als weerstandssysteem. Ook het zadel is uniek ten opzichte van andere spinningbikes.

Doordat je het zadel op 6 verschillende manieren kunt verstellen, kun je het zadel precies zo instellen op jouw wensen en behoeftes.

Het fijne is dat je het zadel bijna op de millimeter kunt verstellen en dit draagt bij aan een betere lichaamshouding tijdens het fietsen.

De FitBike Race Magnetic Home kritisch beoordeeld

Met een kritische blik hebben wij de Fitbike Race Magnetic onder de loep genomen. Wij zijn ervan bewust dat het internet vol staat met ervaringen, maar hoe weet je nou wat waar is en wat niet?

Door onze ervaringen te lezen over deze spinningfiets, bespaar je ontzettend veel tijd. Lees hieronder gauw wat wij hebben ervaren tijdens het uittesten van de bike.

Onze eerste indruk

Toen we de Fitbike Race Magnetic Home na een eenvoudige montage in de kamer hadden staan, viel het ons op dat de spinningbike zeer stabiel overkomt. De materialen zien er netjes en stevig uit.

Ook ziet het design van de spinningfiets er netjes uit. Het design is uiteraard een kwestie van smaak, maar wij waren hier in ieder geval tevreden over.

Comfort

Als je een spinningbike voor thuis besluit aan te schaffen, is het comfort een belangrijke factor waar je rekening mee dient te houden.

Als het apparaat niet comfortabel traint, heb je er uiteindelijk ook geen plezier van. Het trainen gaat moeizamer en ook kun je blessures oplopen bij een verkeerde houding.

We hebben het comfort van deze Fitbike kritisch beoordeeld. Waar we erg over te spreken waren was het zadel. Het zadel valt heel precies te verstellen.

Dit is fijn, want ieder lichaam is anders. Ook zit het zadel heerlijk zacht tijdens het trainen. Zadelpijn is gelukkig weggebleven.

Ook over het stuur zijn we erg te spreken. Het stuur kun je, net als het zadel, goed verstellen. Ook dit zorgt ervoor dat je geen rugklachten of andere blessures zult krijgen.

Het lcd-display

Het lcd-display is precies wat je nodig hebt. Op het scherm kun je zien hoeveel calorieën je hebt verbrandt, hoe groot de afstand is die je af hebt gelegd, wat je snelheid is en zo nog meer.

We vonden het echter een groot nadeel, dat je geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s kunt uitkiezen. Trainingsprogramma’s zorgen, naar ons idee, net voor wat meer uitdaging tijdens het sporten.

Het maakt het trainen net wat leuker en ook werk je meer gericht aan je conditie.

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding zien wij als een groot voordeel. Voor een nette prijs, krijg je er een mooie en stevige spinningfiets voor terug. Daarnaast haal je het geld er vaak ook uit, als je niet meer naar de sportschool hoeft te gaan.

Eindoordeel & Aanbieding

In deze review heb je kunnen lezen wat onze mening is van de Fitbike Race Magnetic Home. Wij zijn over het algemeen zeer te spreken over deze spinningbike en vinden dat er veel voordelen aan zitten.

Nu is het natuurlijk de vraag of deze spinningfiets het geld écht waard is.

Hier kunnen we kort over zijn. Wij vinden dat de Fitbike Race Magnetic Home zeker het geld waard is. Voor een nette prijs, heb je een mooi professioneel apparaat dat geschikt is voor intensieve trainingen.

Als je op zoek bent naar een spinningbike waarmee je thuis dagelijks wilt gaan trainen, dan is deze spinningbike zeker aan te raden. Met de Fitbike Race Magnetic werk je geruisloos aan je conditie.

Wil je liever trainen met voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s? Dan kun je beter kiezen voor een andere spinningbike.

Ben je enthousiast geworden? Dan hebben we een ontzettend mooie aanbieding voor je gevonden. Zo hoef jij het web niet meer af te struinen naar de perfecte aanbieding.

Bekijk hieronder direct de beste prijs:
FAQ

Voor wie is de Fitbike Race Magnetic Home geschikt en voor wie niet?

De Fitbike Race Magnetic Home is geschikt voor iedereen die thuis intensief wil gaan trainen op de spinningbike. Als je een spinningbike wilt met voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, dan is deze Fitbike helaas niet geschikt voor je.

Wat zijn goede alternatieven voor de Fitbike Race Magnetic Home?

Goede alternatieven zijn de FitBike Race Magnetic Pro en de FitBike Race Magnetic Basic.


Meer van FitBike:


Categorieën: Fitness