FitBike The Beast Review – Het kopen waard?

Last updated by Kaz on

fitbike the beast review

Airbike The Beast van FitBike is hét fitnessapparaat van dit moment.

Deze Airbike biedt je alle mogelijkheden voor een optimale Hoge Intensiteit Interval Training (HIIT), vanuit je eigen woonkamer.

Maar welke voordelen en specificaties biedt de The Beast nu precies allemaal? En waarom zou je deze Airbike juist wel of niet moeten kopen?

Dat en meer hebben we voor je uitgezocht. Lees dus snel verder en kom erachter of FitBike The Beast geschikt is voor jou!

FitBike The Beast nader bekeken

The Beast van FitBike is een professionele Airbike, waarmee je periodes van maximale inspanning, afwisselt met periodes van relatief lage inspanning.

Het apparaat zorgt voor de meest effectieve cardiotraining voor vetverbranding, conditieverbetering én spierversterking.

Wij hebben tijdens de productreview van The Beast gekeken naar verschillende criteria, zoals:

  • Het comfort
  • De duurzaamheid
  • Extra functies
  • Het materiaal
  • Trainingsprogramma’s

Daaruit kunnen we concluderen dat FitBike The Beast enorm stevig, stabiel en comfortabel is, tal van trainingsmogelijkheden biedt en is voorzien van een eenvoudig te bedienen display.

Opmerkelijk is dat The Beast gebruik maakt van een fluisterstille V-belt, waardoor deze Airbike ongeëvenaard is op het gebied van geluid.

Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het ergonomische design en is The Beast opgebouwd uit vele kwaliteitsmaterialen.


Voor wie is FitBike The Beast geschikt?

The Beast is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde thuissporters. Dankzij de vele trainingsmogelijkheden kan het apparaat namelijk precies zo worden ingesteld zoals jij dat wilt.

Deze Airbike is echter vooral geweldig voor iedereen die een intensieve training wil genieten in een korte tijd. Het apparaat is bijvoorbeeld top voor crossfit atleten en mensen die HIIT beoefenen. De fiets is tevens aan te raden als je wat variatie wilt aanbrengen in je trainingen.

De grootste voordelen van FitBike The Beast

Zeker als je een liefhebber van indoor sport bent, is The Beast een geweldig apparaat. De belangrijkste voordelen die deze Airbike volgens ons biedt zijn de volgende:

Hij is gemaakt van topkwaliteit

FitBike heeft volgens ons voor een geweldige Airbike gezorgd bij het maken van The Beast. Dit is te danken aan het materiaalgebruik van hoge kwaliteit en aan het gewicht van het apparaat.

Deze Airbike heeft een eigen gewicht van 73 kilogram en is daardoor enorm stabiel. Zelfs als je heel intensief traint blijft hij stevig op zijn plek.

Hij is geschikt voor bijna iedereen

FitBike The Beast is een Airbike die voor veel mensen geschikt is. Of je nu een beginner bent of vergevorderd: je kunt ermee trainen op jouw manier.

Dit is onder andere te danken aan het verstelbare zadel en het maximaal belastbare gewicht van 150 kilogram, evenals aan de vele trainingsmogelijkheden die het apparaat biedt.  

Hij beschikt over een V-belt aandrijving

Met dank aan dit goede aandrijfsysteem is The Beast vrijwel geluidsvrij. Dat is een belangrijk voordeel ten opzichte van andere Airbikes. Bovendien zorgt deze aandrijving er ook voor dat het apparaat soepel beweegt.

Hij is zeer gebruiksvriendelijk

FitBike The Beast is wat ons betreft erg fijn in gebruik. Dit onder andere door de mogelijkheid om de instellingen snel naar wens aan te kunnen passen. The Beast beschikt over slechts een aantal knoppen, waardoor je niet snel verkeerd klikt of lang hoeft te zoeken.

Daarnaast zorgt het gemakkelijk af te lezen en grote display van de fiets ervoor dat je in één oogopslag al je prestaties kunt bekijken.

Het trainen op The Beast is erg comfortabel

Zelfs tijdens intensieve trainingen hoeft je niet af te zien op The Beast. Tenminste, niet als het om het apparaat zelf gaat.

Deze Airbike is namelijk heel comfortabel, waardoor je voor je gevoel ook meer aan kan. Zo is het zadel helemaal naar wens te verstellen, liggen de ergonomische handgrepen lekker in de hand en is het apparaat enorm stabiel.

Je kunt er snel intensieve trainingen mee realiseren

FitBike stelt je in staat om intensief te trainen. Dit is voornamelijk te danken aan het lucht weerstandssysteem.

Hiermee kun je elke training zo zwaar maken als je zelf wilt. De weerstand wordt namelijk verhoogd naar mate je intensiever traint en meer kracht uitoefent op de Airbike.

Het voordeel hiervan is dat iedereen op zijn maximale hartslag kan trainen, waardoor je een optimale HIIT verkrijgt. Al binnen 14 minuten heb je er een complete training opzitten, die aanvoelt alsof je al uren aan het trainen bent.

Er zijn 7 trainingsprogramma’s om uit te kiezen

Je kunt maar liefst 7 verschillende trainingsprogramma’s volgen op The Beast. De speciaal ontworpen ‘interval knoppen‘ zorgen ervoor dat je eenvoudig meerdere intervaltrainingen kunt uitvoeren.

Daarnaast biedt The Beast je de mogelijkheid om zelf je ideale intervalprogramma in te stellen.

Zijn er ook nadelen?

Hoewel we enorm enthousiast zijn over The Beast, kleven er ook een aantal (kleine) nadelen aan. Zo is het apparaat vrij duur (op dit moment wordt hij verkocht voor 999 euro). Dat bedrag ligt boven het gemiddelde van de meeste andere Airbikes.

Daarnaast is het apparaat behoorlijk zwaar, waardoor het voor sommige mensen lastig zal zijn om hem te verplaatsen (ondanks het gemak van de transportwielen). Dit zijn echter de enige nadelen die wij kunnen bedenken!

FitBike The Beast VS andere Airbikes

Vergeleken met andere Airbikes is The Beast erg geschikt voor thuisgebruik, onder andere te danken aan het feit dat het apparaat vrijwel geluidloos is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor klagende buren!

Daarnaast krijg je bij deze fiets, zoals we al zeiden, geen luchtstroom in je gezicht. Hoewel sommigen dit juist prettig vinden, is dit niet voor iedereen even fijn.

Verder is de trainingscomputer van FitBike The Beast heel uitgebreid en duidelijk. Een groot verschil met de meeste andere apparaten. En als kers op de taart kun je met deze topper in een hele korte tijd een complete training volbrengen.

FitBike The Beast kritisch beoordeeld

Doordat we The Beast zelf hebben mogen uitproberen, kunnen we stellen dat deze Airbike alles in huis heeft om een geweldige training te bieden, aan alle doelgroepen. Het is naar onze mening één van de beste Airbikes van dit moment.

Het apparaat beschikt over alle functies die een goede Airbike nodig heeft. Het is een stevige en stabiele fiets met veel trainingsmogelijkheden, die zorgt voor wel 50% meer vetverbranding dan een ‘normale’ duurtraining.

The Beast werkt op luchtweerstand, waardoor je de training zo zwaar of licht kunt maken als je zelf wilt. En de ingebouwde 5Hz receiver maakt het bovendien mogelijk om een borstband aan het duidelijk display te koppelen.

Wij vinden het een absolute topper!

Eindoordeel & Aanbieding

Wil jij tot het uiterste gaan tijdens je trainingen en zoek je een duurzaam, professioneel apparaat? Dan is de The Beast de perfecte Airbike voor jou.

Je moet er dan misschien even diep voor in je buidel tasten; je krijgt er een geweldige, professionele en duurzame Airbike voor terug. Wij zeggen dus: tasten maar!
Veelgestelde vragen

Waar hebben jullie FitBike The Beast op getest?

We hebben FitBike The Beast uitgebreid getest, rekening houdend met verschillende punten. Zo hebben we gekeken naar de trainingsmogelijkheden, de stabiliteit, het geluidsniveau, het display, de prijs en het comfort.

Wat wordt er weergegeven op het display van The Beast?

Op het display van FitBike The Beast wordt onder andere weergegeven:
Het calorieënverbruik, De afgelegde afstand, hartslag, RPM, snelheid, tijd, wattage.


Meer van FitBike:


Categorieën: Fitness