Fitbike Race 4: Onze Review & Ervaringen!

Last updated by Kaz on

fitbike race 4 review

Met de Fitbike Race 4 werk jij thuis weer helemaal aan je conditie. Deze spinningbike beschikt over unieke eigenschappen en zorgt ervoor dat jij met veel plezier kunt sporten.

Ben jij benieuwd naar deze spinningfiets voor thuisgebruik? Wij hebben het fitnessapparaat namelijk uitvoerig voor je getest. Dit bespaart je tijd en ook voorkom je hiermee een miskoop.

In deze review gaan wij namelijk dieper in op onze ervaringen met deze versie van de Fitbike en beantwoorden we de vraag: is de Fitbike Race 4 het geld waard?

De Fitbike Race 4: samenvatting

De Fitbike Race 4 is een geruisloze spinningbike dat beschikt over een magnetisch weerstandssysteem. Deze voordelige bike zorgt ervoor dat jij alles uit de training haalt, want ook kun je ervoor kiezen om te trainen met applicaties.

Wil jij je hartslag meten? Deze Fitbike beschikt over handige hartslagsensoren die zich in het stuur bevinden.

De Fitbike Race 4 is geschikt voor beginnende sporters of personen die thuis af en toe heerlijk aan hun conditie willen werken. Als je op zoek bent naar een professioneel apparaat, dan is de Fitbike Race 4 niet helemaal de juiste optie voor je.

Over deze spinningfiets zijn wij zeker te spreken. Voor een voordelige prijs, heb je een mooie bike waar je heerlijk op kunt trainen.

Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je de juiste lichaamshouding aanneemt en zorgt voor een comfortabele training.


De voordelen van de Fitbike Race 4

Met de Fitbike Race 4 heb je zeker veel plezier. Deze spinningbike beschikt namelijk over heel wat voordelen. Om je een goed beeld te geven over deze fiets, hebben we de grootste voordelen voor je opgeschreven.

Geruisloos trainen

Met de Fitbike Race 4 train je helemaal geruisloos. Dit is een groot voordeel, als je ervan houdt om heerlijk rustig deel te nemen aan een training. Daarnaast heb je de ruimte om een muziekje op te zetten tijdens het trainen.

Het gezoem van het apparaat hoor je er totaal niet doorheen, zoals dit bij sommige andere apparaten soms wel het geval is.

Deze Fitbike traint stil, doordat het beschikt over een magnetisch weerstandssysteem en een v-belt aandrijving.

Koppelen met de Zwift applicatie

De Fitbike Race 4 koppel je eenvoudig aan de Zwift applicatie. Dit doe je door middel van de Bluetooth verbinding waar deze spinningbike over beschikt. Met de Zwift applicatie rijdt je de meest magische routes over de hele wereld.

Dit soort ervoor dat de trainingen extra leuk en uitdagend zullen worden. Vervelen hoef je je dus zeker niet als je traint met deze app.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

De Fitbike Race 4 beschikt over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een voordelige prijs, krijg je er een goede spinningbike voor terug waarmee je heerlijk thuis kunt trainen. Daarmee is de sportschool helemaal verleden tijd.

Hartslag sensoren op het stuur

De spinningfiets beschikt over unieke hartslag sensoren die zich op het stuur bevinden. Door je hartslag te meten, kun je jezelf telkens weer verbeteren tijdens de trainingen.

Wanneer jij het stuur vasthoudt, meet de Fitbike Race 4 jouw hartslag aan de hand van sensoren. Dit is ideaal, want op deze manier hoef je geen aparte hartslagmeter aan te schaffen.

Ergonomisch ontwerp

De Fitbike Race 4 beschikt over een ergonomisch ontwerp. Dit betekent dat je het stuur en het zadel eenvoudig kunt instellen op jouw lichaamslengte. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor minder snel last zult krijgen van blessures.

Door het zadel en stuur zo goed mogelijk in te stellen, zul jij een betere lichaamshouding aannemen tijdens het fietsen.

Wat zijn de nadelen van de Fitbike Race 4?

Een spinningfiets kan niet alleen maar over voordelen beschikken. Ook zijn er helaas een aantal nadelen op te noemen. Wil jij weten wat de grootste nadelen zijn van deze spinningbike? We hebben ze voor je op een rij gezet.

Draaggewicht van 100 kilogram

De Fitbike Race 4 heeft een draaggewicht van 100 kilogram. Dit betekent dat de spinningfiets niet geschikt is voor mensen met een hoger lichaamsgewicht. Daarbij moet je de 100 kilogram ook niet letterlijk nemen.

Vaak moet je onder dit gewicht zitten om op een optimale manier te kunnen trainen. Ben je bijvoorbeeld precies 100 kilogram? Dan kun je beter kiezen voor een spinningbike met een hoger draaggewicht.

Beschikt niet over SPD-pedalen

SPD-klikpedalen zorgen ervoor dat je goed mee kunt bewegen tijdens het trappen. De Fitbike Race 4 beschikt helaas niet over SPD-klikpedalen, maar over eenvoudige straps. Wel kun je deze straps goed verstellen op de maat van jouw voeten.

De Fitbike Race 4 in vergelijking met andere spinningbikes

Als je op zoek bent naar een spinningbike waarmee je heerlijk thuis kunt trainen, is het natuurlijk altijd verstandig om verschillende apparaten met elkaar te vergelijken. Wil je weten wat de Fitbike Race 4 zo uniek maakt ten opzichte van andere spinningbikes?

Ten eerste zijn de hartslagsensoren die zich in het stuur bevinden, een unieke eigenschap van de bike. Bij andere spinningbikes is het vaak zo dat je een aparte hartslagmeter toe dient te voegen.

Dit kan vervelend zijn, omdat je op extra kosten wordt gejaagd. Ook moet je dit er vaak nog achteraan bestellen en daardoor kun je niet gelijk gebruikmaken van de hartslagmeter. Bij de Fitbike Race 4 zit dit er bij in en dit is natuurlijk heel handig.

Wat deze Fitbike ook uniek maakt, is dat het een spinningbike met Zwift is. Met deze applicatie daag je jezelf nog meer uit en wordt het trainen ook nog eens leuker. Op deze manier hoef je niet continu naar dezelfde muur te staren wanneer je aan het trainen bent.

Onze ervaringen met de Fitbike Race 4

Bij het maken van een keuze, is het goed om de ervaringen van andere gebruikers te lezen. Op deze manier vorm jij een realistisch beeld over het apparaat en weet je wat je te wachten staat.

Wij zijn hier ons zeer van bewust en daarom hebben wij de Fitbike Race 4 voor je uitgetest. We hebben kritisch gekeken naar de verschillende factoren en graag willen we deze met je delen.

Het comfort

Een van de factoren waar wij het apparaat op hebben getest, is het comfort. Het comfort is belangrijk, omdat je uiteraard op een fijne manier wilt trainen. Het is niet fijn als je last krijgt van verschillende pijntjes en ongemakken.

Over het comfort van de Fitbike Race 4 zijn wij erg tevreden. Doordat je het stuur en het zadel zelf in kunt stellen, zorg je ervoor dat je op een comfortabele manier kunt zitten op de fiets.

Rugklachten zijn bij ons gelukkig niet voorgekomen en dit is ontzettend fijn. Wel vonden wij het jammer dat de spinningbike niet beschikt over SPD-klikpedalen. Dit had het fietsen nog nét even wat meer comfortabel gemaakt.

Stabiliteit van het apparaat

De stabiliteit van deze spinningbike had beter gekund. Het is natuurlijk logisch dat de bike ietwat minder stabiel is dan andere spinningbikes, omdat het apparaat maar een gewicht heeft van 28 kilogram.

Dit is zo licht als een veertje en daarom voelt het iets minder stabiel aan tijdens het trainen. Nu is het uiteraard niet zo dat het apparaat alle kanten op wankelt. De Fitbike Race 4 staat goed op de grond en trainen doe je met gemak.

Lcd-scherm

De Fitbike Race 4 beschikt over een simpele trainingscomputer. Deze computer is eenvoudig in gebruik te nemen en je kunt er alles vinden wat je nodig hebt tijdens de training. Wij vonden het lcd-scherm in ieder geval ideaal werken.

Trainen met de applicatie

Naar het trainen met een applicatie keken wij erg uit. We waren vooral benieuwd of het goed zou werken op de Fitbike Race 4. De Zwift applicatie werkte uitstekend en het maakt het trainen net even een stuk leuker.

Eindconclusie en aanbieding

fitbike race 4 spinningfiets aanbieding

Nu je alles weet over de Fitbike Race 4, wil je natuurlijk weten of dit apparaat het waard is om aan te schaffen. Ons antwoord ligt in het midden.

Als je op zoek bent naar een voordelige spinningbike waar je dagelijks heerlijk mee kunt trainen, dan is de Fitbike Race 4 zeker een aanrader.

Het voordeel van deze spinningbike is dat het beschikt over een ergonomisch ontwerp. Ook de hartslagmeter is een groot pluspunt aan deze bike.

Wil jij liever een professionele spinningbike met alles erop en eraan? Dan raden we het aan om verder te kijken. De Fitbike Race 4 is geschikt voor beginners, mensen die minder budget willen besteden en mensen die thuis heerlijk aan hun conditie willen werken.

Is de Fitbike Race 4 nou echt iets voor jou? Dat is goed nieuws, want wij hebben de beste aanbieding voor jou geselecteerd. Bekijk hieronder de beste prijs:
FAQ

Waar is de Fitbike Race 4 goed voor?

Naast het trainen van je conditie, zorgt deze spinningbike ook voor een betere bloedsomloop. Daarnaast zorgt het trainen ervoor dat jij beter in je vel gaat zitten.

Welke alternatieven zijn er nog meer voor de Fitbike Race 4?

Als de Fitbike Race 4 niet helemaal is waar je naar op zoek bent, zijn er gelukkig veel meer alternatieven. Denk aan de FitBike Race Magnetic Pro, of de Senz Sports S5000.


Meer van FitBike:


Categorieën: Fitness