Senz Sports S5000 – Review | Alles wat je moet weten!

Last updated by Kaz on

senz sports s5000 review

Op zoek naar een goede spinningbike? Wellicht is de Senz Sports S5000 wel iets voor je.

Deze spinningbike is aan te schaffen tegen een voordelige prijs en ziet er ook nog eens goed en stevig uit. Voor een intensieve training binnenshuis, is de Senz Sports S5000 helemaal geschikt.

Dat klinkt natuurlijk perfect, maar is deze spinningbike wel zo perfect? Hoe weet je nou of dit fitnessapparaat het geld wel echt waard is?

Om je op weg te helpen, hebben we deze fiets uitvoerig voor je getest. Wil je weten wat onze bevindingen zijn? Lees dan gauw onze review.

Dit moet je absoluut weten over de Senz Sports S5000

Over de Senz Sports S5000 zijn we zeer te spreken. De Senz Sports S5000 is een prachtige spinningfiets voor de beginnende trainer. Met de beginnende trainer bedoelen we wel iemand die niet na een paar weken stopt met trainen.

Deze spinningfiets is namelijk zeker geschikt voor intensieve trainingen en het zou zonde zijn om hier geen gebruik van te maken.

De Senz Sports S5000 is ideaal om thuis mee te sporten. Wie liever niet naar de sportschool wilt gaan of buiten wilt gaan fietsen, kan gebruikmaken van deze stevige spinningfiets voor in huis.

De spinningbike is eenvoudig te monteren en binnen een mum van tijd kun je heerlijk trainen in je eigen woning.

Net als ieder fitnessapparaat, kent ook deze spinningfiets verschillende voor- en nadelen. Om je op weg te helpen bij je zoektocht naar de juiste spinningfiets, hebben we de voor- en nadelen voor je op een rij gezet. We zullen beginnen bij de voordelen van dit apparaat.


Een veilig apparaat

Het merk Senz staat bekend om hun veiligheid. Dit is goed terug te zien in het apparaat. De Senz Sports S5000 beschikt namelijk over een vrijloopsysteem. Wat dit precies inhoudt?

Wanneer jij stopt met trappen, dan stoppen de trappers ook. Dit zorgt ervoor dat je op een rustige manier de training kunt stoppen wanneer je wil, zonder gewond te raken.

Daarnaast is het apparaat zeer stabiel. Het apparaat zal niet snel gaan trillen als je intensief aan het trainen bent. Dit zorgt voor een veilig gevoel tijdens het trainen.

Beschikt over een goed weerstandssysteem

De spinningfiets beschikt over een magnetisch weerstandsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je een fikse weerstand ervaart op het moment dat jij dit instelt op het scherm.

Veel spinningfietsen beschikken over een ander soort weerstandsysteem. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van viltblokjes. Het nadeel hiervan is dat deze vilt blokjes nogal veel lawaai maken.

Bij de Senz Sports S5000 is dit dus helemaal niet zo. Ook hoef je niets te vervangen, zoals dit wel zo is bij apparaten met vilt blokjes.

Comfortabel zadel

Op de Senz Sports S5000 fiets je heerlijk comfortabel. De spinningfiets beschikt over een fijn ergonomisch zadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen is.

Geschikt voor trainen met applicaties

Wil jij meer uitdaging halen uit de trainingen? Je kunt deze spinningfiets verbinden met de app Zwift. Via Bluetooth koppel je deze app eenvoudig via je telefoon, laptop of tablet aan de spinningfiets.

Met Zwift rijdt je verschillende routes over de hele wereld. Vervelen tijdens het trainen hoeft dus niet.

Naast de vele voordelen van deze spinningfiets, beschikt de Senz Sports S5000 helaas ook over een aantal nadelen. We hebben de nadelen voor je samengesteld.

Geen tablethouder

De Senz Sports S5000 beschikt niet over een tablethouder. Als je graag wilt trainen met een applicatie, kan dit nogal lastig zijn. Met een tablethouder kun je het scherm namelijk net iets eenvoudiger bekijken.

Beschikt niet over SPD-pedalen

Met de SPD-klikpedalen train je heerlijk comfortabel. De Senz Sports S5000 beschikt helaas niet over SPD-pedalen en dit kan als een nadeel worden beschouwd.

Wat vinden wij van de Senz Sports S5000?

Als je erover nadenkt om een fitnessapparaat aan te schaffen, is het uiteraard fijn om de ervaringen van anderen te kunnen lezen. Op deze manier kom je erachter of het apparaat wel of juist niet bij je past.

Om deze reden, hebben we de Senz Sports S5000 voor je uitgetest. We hebben rekening gehouden met verschillende factoren en zullen deze hieronder met je bespreken.

Het gebruiksgemak

Over het gebruiksgemak van deze spinningfiets zijn we zeer te spreken. Het apparaat is eenvoudig te monteren en dit ging ook redelijk snel.

Het was een kwestie van de handleiding op de juiste manier volgen en binnen de kortste keren staat het apparaat in je huiskamer. Of waar dan ook.

De kwaliteit

Doordat Senz nog niet zo’n bekend merk is, waren we nogal sceptisch als het ging over de kwaliteit. We zijn er echter achter gekomen dat de kwaliteit juist ontzettend goed is. De spinningfiets is gemaakt van stevig materiaal en is op een goede manier afgewerkt.

De poten staan stevig op de grond en dit zorgt voor een veilige training. Daarnaast is het belastbare gewicht van dit apparaat 130 kilogram. Voor een intensieve training zit je met dit apparaat dus zeker goed.

Comfort

Zoals je al hebt kunnen lezen, is het zadel van dit apparaat ergonomisch ontworpen. Dit houdt in dat je het zadel zowel horizontaal als verticaal kunt verstellen. Dit zorgt ervoor dat je op een comfortabele manier kunt trainen.

Daarnaast is niet alleen het zadel verstelbaar, ook het stuur verstel je eenvoudig. Dit zorgt ervoor dat je een goede houding aan kunt nemen tijdens het sporten. Dit is belangrijk om eventuele blessures en pijnklachten te voorkomen.

Hoe het zit met de pedalen? Ook deze hebben goed grip. Hierdoor hoef je niet bang te zijn om uit te glijden tijdens het trainen.

De trainingscomputer

De Senz Sports S5000 beschikt over een standaard trainingscomputer. Op dit scherm vind je alles wat je nodig hebt, maar uitgebreid is het helaas niet. Het voordeel hiervan is dat de trainingscomputer eenvoudig te bedienen is.

Ook is het overzichtelijk. Dit kan fijn zijn als je heerlijk thuis wil trainen, zonder te veel afgeleid te raken door de verschillende opties die er allemaal zijn.

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding van deze spinningbike zit volgens ons wel goed. Voor een acceptabele prijs, ontvang je een mooi en stevig fitnessapparaat waar je lang gebruik van kunt maken.

De Senz Sports S5000 is namelijk niet zomaar een standaard fitnessapparaat. Het merk heeft veel aandacht besteed aan de ergonomie en veiligheid van het apparaat en dit is zeker wat waard.

Het vliegwiel

Het vliegwiel van de Senz Sports S5000 is 18 kilogram. Dit gewicht is redelijk zwaar voor een spinningbike in deze prijsklasse. Wat het voordeel hiervan is? Dit zorgt ervoor dat de spinningbike geschikt is voor intensieve trainingen.

Tijdens het uittesten van de spinningfiets hebben we dit ervaren. Het trainen op dit apparaat verloopt ontzettend soepel en dit vinden wij een groot voordeel.

Voor wie is hij niet geschikt?

Ben je op zoek naar een uitgebreide spinningfiets? Dan is de Senz Sports S5000 helaas niet helemaal geschikt. Het fitnessapparaat beschikt over de standaard trainingsmogelijkheden. Als je veel uitdaging wilt, dan kun je hier helaas geen gebruik van maken.

Wat je wel kunt doen, is het koppelen van de Zwift app. Op deze manier heb je net iets meer uitdaging tijdens het trainen.

Al met al kan er worden gesteld dat het geheel ligt aan de wensen die je hebt. We kunnen echter stellen dat deze spinningbike zeker een goed model is voor de prijsklasse waarin het zich bevindt.

Vergeleken andere spinningbikes in dezelfde categorie, torent deze spinningfiets er hoog bovenuit.

Conclusie: Is de Senz Sports S5000 het kopen waard?

Nu je alles weet over de Senz Sports S5000, wil je uiteraard weten of deze spinningbike het waard is om te kopen. Kort gezegd: het antwoord ligt in het midden.

Als je uit moet gaan van onze ervaringen, dan is deze spinningbike het zeker waard om aan te schaffen. Als je een beginnende sporter bent die dagelijks thuis wilt gaan sporten, dan is deze spinningbike helemaal perfect.

De spinningbike beschikt over alles wat je nodig hebt tijdens het sporten. Een computerscherm, je kunt de Zwift app koppelen aan de fiets, het apparaat is veilig en ook kun je het stuur en zadel instellen op jouw behoeften.

Daarnaast beschikt de Senz Sports S5000 ook over een zeer goed weerstandssysteem. Doordat deze fiets geen gebruikmaakt van viltblokjes, is het apparaat vele malen stiller.

Het weerstandsysteem zit goed in elkaar en zorgt voor veel uitdaging tijdens het trainen. Daarnaast hoef je de viltblokjes dus ook niet te vervangen. Bij de meeste spinningbikes is dit wel het geval.


Meer van Senz Sports:


Categorieën: Fitness