Senz Sports R6000 – Het kopen waard? (Eerlijke Review)

Last updated by Simon on

senz-sports-r6000-header

Ben je op zoek naar een betrouwbare roeitrainer voor thuisgebruik? Grote kans dat je al snel bij één van de varianten van Senz Sports uitkomt. Binnen het huidige aanbod valt met name de Senz Sports R6000 op.

Wij hebben daarom besloten om deze roeitrainer uit te proberen. Onze bevindingen delen wij graag met je in deze Senz Sports R6000 review.

In deze review bespreken wij alle eigenschappen van de Senz Sports R6000. Zo voorzien we je van een lijst met specificaties, de belangrijkste plus- en minpunten.

Ook vertellen we je meer over ervaringen van andere kopers en over het prijskaartje. Al met al is dit een complete review over de interessante Senz Sports R6000.

De belangrijkste specificaties van de Senz Sports R6000

Dat de Senz Sports R6000 veel te bieden heeft, werd voor ons al snel duidelijk. Veel van de voordelen die deze roeitrainer biedt, zijn aan de specificaties te danken.

De belangrijkste specificaties zetten we daarom voor je op een rijtje:

Gewicht van de roeitrainer38 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht110 kilogram
Afmetingen213 x 54 x 56 centimeter
WeerstandsysteemWater
Garantie1 jaar
MateriaalHout


Bij deze specificaties valt één ding direct op: het weerstandsysteem. Doordat deze roeitrainer een waterweerstandssysteem heeft, geniet je op deze roeitrainer van belangrijke voordelen.

Verderop in deze Senz Sports R6000 review vertellen we je hier graag meer over.

De belangrijkste voordelen van de Senz Sports R6000

In de afgelopen periode hebben de nodige mensen voor de Senz Sports R6000 gekozen. Afgaande op de specificaties is dat goed voor te stellen. Toen wij deze roeitrainer zelf uit mochten proberen, begrijpen wij de keuze van veel mensen maar al te goed is.

De Senz Sports R6000 is gewoonweg een geweldige roeitrainer. Met name onderstaande voordelen zijn wat ons betreft redenen om voor deze roeitrainer te kiezen.

Erg stabiel

roeitrainer-senz-sports-r6000

Als je op de Senz Sports R6000 plaatsneemt, voelt alles robuust en fijn aan. Daarbij viel het ons ook direct op dat de roeitrainer perfect in balans is.

Deze stabiliteit is onder meer aan het eigen gewicht van de roeitrainer te danken. Doordat deze roeimachine 38 kilogram weegt, geeft ‘ie geen krimp. Ook niet als je heel intensief op de roeimachine traint.

Verder is het ideaal dat de Senz Sports R6000 over een dubbele rail beschikt. Dit is – wat ons betreft – altijd de betere optie ten opzichte van een enkele rail. Met een dubbele rail zit je veel steviger en heb je tijdens de trainingen geen moment last van onbalans.

Realistisch

roeimachine-senz-sports-r6000

Het merk Senz Sports heeft ervoor gekozen om deze roeitrainer van een waterweerstandssysteem te voorzien. Een keuze waar wij erg blij van worden, aangezien dit een realistisch gevoel met zich mee brengt.

Je hebt oprecht het gevoel dat je in een echte roeiboot zit. En dat je echt op een rivier, kanaal of meer roeit.

In werkelijkheid zit je gewoon thuis. En kun je zelf bepalen hoe zwaar de training voor je is. Als je harder aan de handgreep trekt, komt het water harder in beweging.

Die beweging brengt meer weerstand met zich mee; je hebt dus de volledige controle over de weerstand die het water levert.

Interessant geprijsd

Voor een roeitrainer met waterweerstandssysteem betaal je vaak fors geld. Bij de Senz Sports R6000 is dat gelukkig niet het verhaal.

Voor deze roeitrainer betaal je net iets meer dan 600 euro. Zéker in vergelijking met andere varianten is dit goedkoop te noemen.

Verstelbaar

roeitrainer-waterweerstand-senz-sports-r6000

Als je op een roeitrainer plaatsneemt, is het wenselijk dat je ‘m helemaal naar wens in kunt stellen. Die mogelijkheid heb je gelukkig bij de Senz Sports R6000.

Zo is het mogelijk om de pedalen naar wens te verstellen. Doe dit, zodat je altijd een aangename zithouding aanneemt. Dit komt de trainingsprestaties ook alleen maar ten goede.

Inklapbaar

Eén van de belangrijkste voordelen van de Senz Sports R6000 is de inklapbaarheid. Op het moment dat je ‘m niet gebruikt, klap je ‘m binnen een mum van tijd in.

Vanaf dat moment staat dit roeiapparaat niet meer in de weg. Zeker als je niet al te veel ruimte in je woning hebt, komt deze eigenschap goed van pas.

Duidelijk display

senz-sports-r6000-display

Toen wij onze eerste training op de Senz Sports R6000 uitvoerden, viel het display direct op. Met name het feit dat je het display erg goed af kunt lezen, stemde ons tevreden.

Verder vinden wij het ook ideaal dat je op dit display talloze waarden af kunt lezen. Tijdens het trainen weet je hierdoor precies welke prestaties je precies levert.

Stoer design

senz-sports-r6000_hout

Dit is wellicht niet het belangrijkste voordeel, maar we vinden het toch het benoemen waard. Het design van de Senz Sports R6000 is volgens ons namelijk geweldig.

De roeitrainer ziet er strak uit en beschikt over een toffe kleurstelling. Juist met deze kleurstelling weet deze roeimachine zich te onderscheiden ten opzichte van andere roeitrainers.

De belangrijkste nadelen van de Senz Sports R6000

In de afgelopen jaren hebben wij veel roeitrainers uit mogen proberen. Tot op de dag van vandaag zijn wij echter nog niet de perfecte roeitrainer tegengekomen.

Ook bij de Senz Sports R6000 zijn wij namelijk op twee nadelen gestuit:

  • Geen programma’s. Bij veel roeitrainer is het zo dat je uit standaard programma’s kunt kiezen. Spijtig genoeg is dit bij de Senz Sports R6000 niet mogelijk. Als dit wel het geval zou zijn, zou je veel gerichter kunnen trainen met dit roeiapparaat. We hadden dan ook graag gezien dat deze programma’s wél aanwezig zouden zijn.
  • Geen hartslagmeting. De Senz Sports R6000 biedt standaard geen hartslagmeting aan. Wat je wel kunt doen, is een losse borstband of polsband aanschaffen. Met zo’n hartslagband kun je alsnog je hartslag opmeten, maar daar heb je dan wel bijvoorbeeld je smartphone voor nodig.


Wat zeggen andere kopers over de Senz Sports R6000?

roeitrainer-met-waterweerstand-senz-sports-r6000-1

De meeste mensen die voor deze roeimachine hebben gekozen, zijn uiterst tevreden met hun keuze. De meeste beoordelingen die je op het internet kunt vinden, zijn namelijk positief tot heel positief.

Wat in veel reviews naar voren komt, is de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze roeimachine betaal je slechts 650 euro, terwijl de kwaliteit uitmuntend is. Ook is het gezien dit prijskaartje uniek dat het een roeitrainer met waterweerstandssysteem beschikt.

Verder valt te lezen dat veel mensen tevreden zijn over de handige extra’s. Het display, de inklapbaarheid, de verstelbaarheid en de dubbele rail zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Voor wie is de Senz Sports R6000 geschikt?

De Senz Sports R6000 is met name voor de recreatieve thuissporter geschikt. Als je heel intensief zou willen trainen, kun je beter voor een roeitrainer met geprogrammeerde programma’s kunnen kiezen.

Vind je het vooral leuk om thuis op je gemakje in beweging te komen? En vind je het ook leuk om je tijdens deze trainingen uit te dagen?

Dan sluit de Senz Sports R6000 wel prima op je wensen aan. Besef alleen wel goed dat je dus géén gebruik van trainingsprogramma’s kunt maken.

Wat kost de Senz Sports R6000?

Hebben wij je met deze Senz Sports R6000 review warm weten te maken? Dan is het goed om te weten dat je niet de hoofdprijs voor dit roeiapparaat hoeft te betalen. Je kunt uitgaan van een prijskaartje van 650 euro.

Wij zijn absoluut enthousiast over dit prijskaartje. Als je dit prijskaartje met andere prijskaartjes vergelijkt, valt direct op dat de R6000 voordelig geprijsd is. Zéker met het oog op de vele mogelijkheden en kwaliteit.

Let wel goed op: sommige van onze partners stunten af en toe met een aanbieding. Check daarom goed de prijzen bij onze partners!

Onze eindconclusie over de Senz Sports R6000

De Senz Sports R6000 is een magnifieke roeitrainer voor de recreatieve thuissporter.

Op deze roeitrainer zit je aangenaam, geniet je van een realistisch gevoel en geniet je van de gewenste ergonomie. Ook vinden wij het design geweldig, evenals de inklapbaarheid en verstelbaarheid.

Als klap op de vuurpijl is dit ook geen overdreven dure roeitrainer.

Ook dat is één van de redenen waarom wij je graag het volgende aanraden: schaf de Senz Sports R6000 zo snel mogelijk aan.

Check hiervoor de prijzen bij onze partners en geniet van de laagste prijs:


Meer van Senz Sports:


Categorieën: Fitness