Hometrainer met apps – Bekijk & Vergelijk de apps hier!

Last updated by Joni on

Interactieve hometrainer apps

Hometrainer apps worden steeds populairder. Hiermee wordt het stukken makkelijker om je fitnessdoelen te behalen.

Is het ook iets voor jou? Hier leggen we je precies uit hoe hometrainers met apps werken.

Wat is een hometrainer met apps en routes?

De hometrainer is een fitnessapparaat dat niet meer weg te denken is uit veel huizen. Dit apparaat is relatief compact, efficiënt en gemakkelijk te gebruiken.

Daarom kiezen velen ervoor om een hometrainer te kopen als ze aan hun gezondheid willen werken. Er is echter één probleem: Motivatie.

Urenlang op de hometrainer zitten is zeer gezond, maar ook een beetje eentonig.

Hometrainer apps zijn daarom een geweldige uitkomst. Hiermee zorg je ervoor dat je trainingen leuk blijven.

Deze apps laten je bijvoorbeeld virtueel fietsen langs prachtige routes. Fiets je een heuvel op? Dan zorgt de app ervoor dat de weerstand op je hometrainer ook groter wordt. Op die manier voelt het echt alsof je de route volgt. 

Dat is niet alles. Deze apps houden ook al je gegevens bij. Aan de hand van je hartslag, je snelheid en je verbrande calorieën zie je precies hoe je conditie ervoor staat.

Ook laat het je zien hoe je verbeterd bent. Je kunt je voortgang dus goed bijhouden. Niet alleen is dat motiverend, het is ook een goede indicatie van je gezondheid. Wat is er motiverender dan dat?

Welke hometrainer apps zijn er?

Hometrainer apps worden steeds populairder. Er wordt steeds nieuwe software ontwikkeld om je ervaring nog beter te maken. Hier geven we je een overzicht van de beste hometrainer apps.

Zwift

Zwift training app

Zwift is een populaire app onder wielrenners. Het is namelijk een geweldige manier om thuis aan je conditie te blijven werken.

Ook voor hometrainers is dit de ideale oplossing. Je kunt jezelf uitdagen met lastige challenges. Wil je het even rustig aan doen? Dan kun je ook minder intensieve trainingen selecteren.

Je kunt met Zwift ook contact maken met andere gebruikers. Door dit interactieve aspect kun je elkaar motiveren. Ook kun je met elkaar in competitie gaan voor de highscore! Mocht deze apps wat voor je zijn, dan heb je wel een hometrainer die compatibel is met Zwift nodig.

Bekijk hier de app
iConsole

iConsole training app

De iConsole app is naast de hometrainer ook geschikt voor andere fitnessapparaten. Het geeft je leuke trainingen en motiveert je om jezelf uit te dagen.

Via Google Maps kun je bepalen welke route je fietst. Het aanbod is enorm. 

Met een algoritme kan de software specifieke trainingen ontwikkelen. Het meet je vooruitgang, hartslag en snelheid. Aan de hand van deze data zijn de trainingen geschikt voor jouw niveau.

Bekijk hier de app
Tunturi

Trunturi training app

Tunturi is een gratis app die alleen verkrijgbaar is voor Tunturi hometrainers. Hiermee krijg je toegang tot prachtige routes die je virtueel kunt afleggen.

Via Bluetooth kun je de beelden op je smart tv, tablet of smartphone tonen. Heb je alle routes gezien? Dan kun je met een betaalde versie van de app nog veel meer omgevingen afleggen.

Met de Tunturi app kun je ook met vrienden verschillende challenges aangaan. Je voortgang is bovendien perfect bij te houden. 

Bekijk hier de app
Kinomap

Kinomap trainingapp

Kinomap is dé app voor wielrenners die ook graag thuis trainen. Je kunt hiermee namelijk echte wedstrijden fietsen.

Dit kan in teamverband, maar ook solo. Op die manier kun je werken aan je uithoudingsvermogen en lichamelijke kracht. 

Kinomap heeft prachtige virtuele routes die je kunt afleggen. Deze zijn onderverdeeld in niveaus. Ben je een beginner op de hometrainer? Dan is deze app een goede keuze. 

Bekijk hier de app
iFit

iFit training app

iFit geeft je toegang tot de mooiste fietsroutes over de hele wereld. Met andere gebruikers op het platform kun je races doen.

Liever een ander soort uitdaging? Dan kun je ook lesjes volgen. Hierdoor focus je meer op je training, en minder op de virtuele omgeving.

Er komen regelmatig nieuwe lessen en routes bij. Je raakt bij iFit dus nooit uitgekeken. Wil je graag een live klasje volgen? Ook dat is mogelijk met een abonnement. 

Bekijk hier de app
Wat is voor jou de beste hometrainer app?

Welke app voor jou het beste is, hangt af van je doelen. Wil je graag afvallen? Dan zijn apps met specifieke trainingen een goed idee.

Ga op zoek naar een hometrainer trainingsschema waar je je aan kunt binden. De interactieve challenges kunnen een leuke manier zijn om gemotiveerd te blijven. 

Wil je graag je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren? Dan is virtueel fietsen een goed idee. Door de mooie routes af te leggen, is het net alsof je in de buitenlucht bent.

Je weerstand wordt automatisch bijgesteld. Hierdoor went je lichaam aan de uitdagingen van echte wegen. 

Hoe vind je een geschikte hometrainer voor virtuele routes?

Compatibiliteit

Niet elke hometrainer is compatibel voor alle apps. Let dus goed op welke apps vernoemd worden bij je aankoop.

Hoe moderner je hometrainer is, hoe meer apps deze kan gebruiken. Let wel op, een hometrainer met Zwift hoeft niet per se compatibel te zijn met andere apps.

Hometrainer apps maken gebruik van sensoren. Deze worden via Bluetooth of ANT+ met je scherm verbonden.

De app kan dus ook de instellingen van de hometrainer wijzigen. De weerstand kan bijvoorbeeld worden bijgesteld als je een virtuele heuvel beklimt.

Scherm

Tunturi hometrainer interactief

Een hometrainer met scherm geeft je de mogelijkheid om de virtuele route van dichtbij te bekijken.

Het hebben van een scherm op je hometrainer is echter geen vereiste. Via Bluetooth kun je ook contact maken met je televisie, tablet of smartphone. 

Wil je een tablet gebruiken voor de app? Zorg dan dat je een hometrainer met tablethouder aanschaft. Hierdoor blijft je scherm stabiel en veilig tijdens het fietsen.


Meer hometrainers:


Categorieën: Fitness