Wat is een geschikte hometrainer voor lange mensen?

Last updated by Joni on

Hometrainers voor lange mensen

Is er niet genoeg ruimte voor je benen op de meeste hometrainers? Lange mensen hebben vaak het probleem dat de meeste fitnessapparaten te klein zijn.

Toch zijn er modellen op de markt die ook door lange personen gebruikt kunnen worden.

Bekijk hier onze top 3, en kom erachter welke het beste bij jou past!

3x geschikte hometrainer voor een langer persoon

1. FitBike Ride 5 (tot 195 cm)

Fitbike 5 iPlus Hometrainer

Voor een comfortabele hometrainer ben je hier op het juiste adres. Dit model is geschikt voor grote mensen die willen beginnen met trainen.

Je kunt kiezen uit 24 trainingsprogramma’s. Ook is de FitBike Ride 5 compatibel met fitness apps als Zwift en Kinomap. Hiermee kun je virtuele routes fietsen, of meedoen aan groepstrainingen.

Door de verstelmogelijkheden is deze hometrainer geschikt voor lange mensen. Daarnaast heeft dit model een lage instap.

Op- en afstappen is daardoor een stuk makkelijker. De FitBike heeft 69 weerstandsniveaus. Na het trainen rol je het apparaat weer aan de kant dankzij de handige wieltjes.

👍 Voordelen

  • Meerdere verstelmogelijkheden
  • Compatibel met Zwift en Kinomap
  • Lage instap
2. VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer (tot 190 cm)

VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer

De Virtufit is een betaalbare hometrainer voor lange mensen. Daarnaast is het een geweldig apparaat om je conditie mee op te bouwen.

Door het grote zadel zit je comfortabel op de fiets. Door het stuur en het zadel te verstellen kun je de perfecte zithouding vinden. 

De VirtuFit hometrainer heeft 24 trainingsprogramma’s en 24 weerstanden. Op de tablethouder kun je je tablet of telefoon plaatsen. Hierdoor kun je een filmpje kijken tijdens het sporten.

Op het display zie je je snelheid, afstand, tijd en verbrande calorieën. De sensoren in het handvat meten je hartslag.

👍 Voordelen

  • Verstelbaar zadel en stuur
  • Met tablethouder
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
3. Schwinn Airdyne AD8 Pro Total Fitness Bike (tot 215 cm)

Schwinn Airdyne AD8 Pro Total Fitness Bike hometrainer

Het zadel van deze Schwinn hometrainer is zowel horizontaal als verticaal te verstellen. Hierdoor kun je genoeg ruimte voor je armen en benen creëren.

Ook kun je de handgrepen op meerdere manieren gebruiken. Je kunt dus kiezen door een rechte of schuine zithouding. De hendels zijn bovendien te bewegen. Zo kun je ook je bovenlichaam trainen.

De weerstand op de Schwinn Airdyne wordt door lucht gecreëerd. Hoe meer je je inspant, hoe hoger de weerstand wordt. Dit zorgt ervoor dat je benen goed getraind worden.

Met de handsensoren of borstband kun je je hartslag meten. Op het LCD-scherm zie je hoe je presteert.

👍 Voordelen

  • Zadel horizontaal en verticaal verstelbaar
  • Full body training
  • Luchtweerstandssysteem
Aandachtspunten van een hometrainer als langer persoon

Verstelbaar zadel en stuur

Hoe lang je ook bent, het is altijd belangrijk om een goede houding aan te nemen. Op een hometrainer is dit te bereiken door een verstelbaar zadel en stuur. 

Met het zadel kun je de gewenste hoogte instellen. Op die manier kunnen je benen comfortabel de fietsende beweging maken.

Het zadel moet echter ook horizontaal verstelbaar kunnen zijn. Hierdoor creëer je meer ruimte tussen het zadel en het stuur. Als je een lang bovenlichaam hebt, kun je hiervan profiteren.

Ook het stuur is bij sommige hometrainers te verstellen. Hier gaat het vaak om de hoek van het stuur. Vind de hoek waarbij je het meest comfortabel op de hometrainer kunt zitten.

Door een ergonomische zithouding kun je rugklachten voorkomen. 

Draagcapaciteit

Hometrainer lange mensen

Als je lang bent, zul je ook iets meer wegen. Daarom is het belangrijk om naar de draagcapaciteit van hometrainers te kijken. Dat geeft aan hoeveel gewicht het apparaat aankan. 

Maak je geen zorgen. Er zijn hometrainers voor zware mensen die een gewicht tot wel 200 kg aankunnen.

Let er echter op dat je de draagcapaciteit niet overschrijdt. Dit kan ervoor zorgen dat het apparaat minder lang mee gaat. 

Breedte stuur

Voor een comfortabele training wil je niet krapjes hoeven te zitten. Daarom is het belangrijk dat je stuur lekker breed is.

Hierdoor kun je wat ruimte tussen je armen en je torso bewaren. Voor bezwete sportsessies is dit zeer prettig!

Let er ook op dat de handvatten comfortabel zijn. Net als bij een roeitrainer voor lange mensen, zullen deze iets groter moeten zijn. Zo beslaat het handvat niet alleen maar de helft van je handen. 


Meer over hometrainers:


Categorieën: Fitness