Ligfiets hometrainer kopen? De Top 10 zitfiets hometrainers

Last updated by Kaz on

zitfiets hometrainer

Wil je lekker in beweging blijven? Dan kun je uit meerdere cardio apparaten kiezen.

Zo heb je de keuze voor de normale hometrainer, maar ook voor meerdere varianten van de normale hometrainer.

De ligfiets hometrainer is hier een goed voorbeeld van. In dit artikel lees je alles over de 10 beste ligfiets hometrainers.

Een zitfiets hometrainer, ook wel recumbent bike en ligfiets hometrainer genoemd, is een uniek apparaat. Dit is namelijk geen normale hometrainer, maar is een hometrainer met rugleuning.

Ook is het zitvlak breder, waardoor je op een aangename manier kunt zitten. Doordat dit ook een hometrainer met lage instap is, is dit ook een prima hometrainer voor ouderen.

De 10 beste ligfiets hometrainers omschreven

Spreekt de omschrijving van een hometrainer ligfiets je nu al aan? Dan raden wij je graag aan om onderstaande 10 reviews op je gemakje door te nemen. In deze reviews maak je namelijk kennis met de 10 beste ligfiets hometrainers van dit moment.

1. Nautilus R626 Black Series

De Nautilus R626 Black Series vinden wij de beste ligfiets hometrainer. Deze ligfiets is op een ideale manier vormgegeven; dit blijkt onder meer uit de lage instap. Ook is het zitvlak lekker breed, terwijl de rugleuning voor de gewenste ondersteuning zorgt.

De trainingsmogelijkheden zijn ook nog eens divers. Dit komt ten eerste door het vliegwiel van 4,5 kilogram zwaar.

Ten tweede heb je de keuze uit maar liefst 29 trainingsprogramma’s en 25 weerstandsniveaus. Je traint dankzij al deze instelmogelijkheden altijd op de gewenste manier. De Nautilus R626 Black Series is ook nog eens van de gewenste kwaliteit.
2. Gymost Turbo R11

De Gymost Turbo R11 vinden wij ook een geweldige recumbent bike. Deze fiets is eveneens op een ideale manier vormgegeven, maar is meer geschikt voor de serieuze sporters.

Dit komt onder meer door het vliegwiel van 15 kilogram. Tevens beschikt de Gymost Turbo R11 over een ergometer. Dankzij deze ergometer is deze ligfiets hometrainer ook geschikt voor revalidanten.

Met deze fitness fiets geniet je van veel mogelijkheden. Zo is ‘ie op een slimme manier vormgegeven, beschikt ‘ie over een groot display en heb je keuze uit veel trainingsmogelijkheden. Denk hierbij aan maar liefst 12 verschillende trainingsprogramma’s.
3. Merax BO-DGDC-02

Geef je graag zo min mogelijk geld uit aan je nieuwe zit hometrainer? Dan raden wij je graag de Merax BO-DGDC-02 aan. Deze lig hometrainer is eenvoudig vormgegeven en is erg betaalbaar. De adviesprijs ligt op slechts 240 euro!

Met deze zit hometrainer train je op een fijne aangename manier. Dit is te danken aan de gehele vormgeving, maar ook aan de trainingsmogelijkheden.

Je kunt bijvoorbeeld uit 8 weerstandsniveaus en 8 trainingsprogramma’s kiezen. Bijkomend voordeel: deze zit hometrainer is inklapbaar.
4. Sole Fitness R92

Ga je graag voor alleen het beste van het beste? Dan sluit de Sole Fitness R92 waarschijnlijk het beste op je wensen aan. Deze ligfiets hometrainer is niet goedkoop, maar levert wel onwijs veel mogelijkheden op.

Zo geeft het merk Sole Fitness al aan dat deze hometrainer ideaal is voor revalidanten, ouderen en mindervaliden.

Deze hometrainer biedt een comfortabele zit aan. Op het grote display zie je bovendien de belangrijkste trainingswaarden naar voren komen.

Om het nog mooier te maken; je kunt uit veel trainingsmogelijkheden kiezen. Dit komt door het zware vliegwiel (9 kilogram) en de 10 trainingsprogramma’s. Daarbij kies je ook nog uit 20 verschillende weerstandsniveaus.
5. Tunturi E60R Performance

Het merk Tunturi mag uiteraard niet in deze lijst ontbreken. Dit merk biedt meerdere interessante ligfiets hometrainers aan, maar over de E60R Performance zijn wij het meeste te spreken.

Dit komt onder meer door de unieke vormgeving; het zitvlak is bijvoorbeeld volledig naar wens verstelbaar.

Ook is het vliegwiel met 9 kilogram lekker zwaar. Dit stelt je in staat om ook intensief te trainen. Dat komt overigens ook door de 32 weerstandsniveaus en 24 trainingsprogramma’s.

Dankzij de bluetooth verbinding kun je op de Tunturi E60R Performance ook nog interactief trainen.
6. Spirit Fitness Pro CR800

Vind je het niet erg om veel geld aan je nieuwe hometrainer ligfiets uit te geven? Dan raden wij je ook de Spirit Fitness Pro CR800 aan.

Dit is geen goedkope hometrainer zitfiets, maar hij biedt onwijs veel mogelijkheden. Dit komt onder meer door het zware vliegwiel van 14 kilogram.

Deze fietstrainer is voor professioneel gebruik geschikt. Maar, je kunt ‘m ook prima thuis gebruiken. Ongeacht in welke situatie je ‘m gebruikt, kun je op de gewenste manier trainen.

Dat komt onder meer door de 10 trainingsprogramma’s en 40 weerstandsniveaus. Dit is volgens ons overigens ook één van de ligfiets hometrainer met de beste ergonomie.
7. Spirit Fitness XBR95

Dat het nog duurder kan, bewijst de Spirit Fitness XBR95. Voor deze ligfiets hometrainer betaal je bijna 1800 euro, maar daar krijg je een hoop voor terug.

Deze ligfiets hometrainer beschikt bijvoorbeeld over een vliegwiel van 14 kilogram. Je kunt hierdoor intensief en herhaaldelijk trainen.

Tijdens het trainen biedt het grote display uitkomst. Op dit display zie je alle trainingswaarden naar voren komen. Ook is het middels dit display mogelijk om je training naar wens in te stellen.

Zo kies je uit 12 trainingsprogramma’s en 40 weerstandsniveaus. De algehele vormgeving is ook subliem te noemen.
8. Best Fitness BFRB1

Heb je niet al te veel ruimte in je woning? Dan is het verstandig(er) om voor een compacte hometrainer ligfiets te kiezen. Daarvoor raden wij je de Best Fitness BFRB1 aan.

Deze ligfiets hometrainer doet zijn werk subliem én is bijzonder compact vormgegeven. Je geeft ‘m hierdoor probleemloos een plekje in je woning.

Met dit apparaat train je ook op een duurzame manier. Dit is te danken aan de fijne zitpositie, maar ook aan de hartslagsensor. Ten opzichte van bovenstaande varianten is deze zit hometrainer overigens ook een stuk goedkoper.
9. Kettler Tour 600 R

De Kettler Tour 600 R is volgens ons ook een prima ligfiets hometrainer. Deze hometrainer is voor professioneel gebruik geschikt, maar kan ook prima thuis gebruikt worden.

Dit is onder meer te danken aan het wattage gestuurd weerstandsysteem. Met dit systeem kun je de weerstand op 75 niveaus instellen!

Ook heb je de keuze uit 6 trainingsprogramma’s. Het is hierbij ook mogelijk om je gewenste training in het geheugen op te slaan. Dit stelt je in staat om je trainingen snel op de gewenste manier aan te vangen.

Deze ligfiets is ook nog eens comfortabel en beschikt over een bluetooth verbinding. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld Kinomap aan deze lig hometrainer koppelen.
10. DKN Ligfiets RB-5

Tot slot wijzen wij je ook nog graag op de DKN Ligfiets RB-5. Deze ligfiets is erg comfortabel, mede door de verstelbare zitpositie.

Je stelt het zadel op verschillende manieren in, waardoor je altijd de gewenste houding aanneemt. Ook is de instap dusdanig laag dat deze ligfiets ideaal is voor ouderen.

De trainingsmogelijkheden zijn ook prima te noemen. Je kunt bijvoorbeeld uit 12 trainingsprogramma’s en 24 weerstandsniveaus kiezen.

Wil je graag intensief trainen? Dankzij het vliegwiel van 11 kilogram behoort ook dit tot de mogelijkheden. Al met al is dit een prima ligfiets hometrainer voor de serieuze sporter.
Wat is de beste ligfiets hometrainer voor jou?

Heb je interesse om een nieuwe ligfiets hometrainer aan te schaffen? In onze ogen doe je een verstandige aankoop met één van bovenstaande 10 varianten.

Om binnen dit aanbod tot de beste koop te komen, moet je een goede vergelijking maken. Ons advies is om hierbij goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Je situatie

Het is ten eerste belangrijk om goed naar je huidige situatie te kijken. Ben je bijvoorbeeld ouder of aan het revalideren op dit moment?

Dan moet je kiezen voor een ligfiets hometrainer met een lage instap. Ook is het wenselijk dat de hometrainer in dat geval over een ergometer beschikt.

Ook is het belangrijk om naar je gewenste trainingen te kijken. Ben je een recreatieve sporter? Dan hoeft de ligfiets hometrainer waarschijnlijk aan niet al te veel eisen te voldoen.

Wil je echter op een intensieve manier kunnen trainen? Dan kies je het beste voor een veelzijdige en hoogwaardige zit hometrainer.

Verder raden wij je aan om goed naar je lichaam te kijken. Weeg je bijvoorbeeld relatief veel? Normaal gesproken zou je dan kiezen voor een hometrainer voor zware mensen.

Gelukkig bestaan er ook ligfiets hometrainers voor zware mensen. Of ben je behoorlijk lang? Dan kies je normaal gesproken voor een hometrainer voor lange mensen. Gelukkig bestaan er ook zitfiets hometrainers die voor lange mensen geschikt zijn.

Afmetingen & ergonomie

Ten tweede is het belangrijk om naar de afmetingen te kijken. Er bestaan namelijk langgerekte ligfiets hometrainers, terwijl er ook compacte varianten bestaan. Het is aan jou om qua afmetingen de juiste keuze te maken.

Daarbij is het ook zaak om goed naar de ergonomie te kijken.

Onder meer onderstaande zaken zijn van belang:

  • Zitvlak. Ga goed na hoe groot het zitvlak is en van welk materiaal dit zitvlak vervaardigd is. Dit is bepalend voor het zitcomfort.
  • Zitpositie. Ga ook goed na wat de zitpositie op de zit hometrainer is. Idealiter kun je je zitpositie geheel naar wens verstellen. Ga goed na in hoeverre dit mogelijk is per zit hometrainer.
  • Instap. Het is ook aan te raden om goed naar de instap te kijken. Dit is zeker het geval als je mindervalide of ouder bent. Ben je aan het revalideren? Dan heb je ook baat bij een hometrainer met lagere instap.

Trainingsmogelijkheden

Ten derde moet je heel goed naar de trainingsmogelijkheden kijken. Hiervoor is het in de basis aan te raden om naar het vliegwiel te kijken. Ga goed na hoe zwaar het vliegwiel is. Des te zwaarder, des te intensiever je kunt trainen.

Let ook goed op de verschillende trainingsprogramma’s. In een ideale wereld kun je uit meerdere programma’s kiezen.

Daarbij is het ook wenselijk dat je uit meerdere weerstandsniveaus kunt kiezen. Ga ook even goed na om welk weerstandsysteem het gaat.

Ga ook goed na op welke manier je de trainingsmogelijkheden in kunt stellen. Dit gaat het beste via een groot en duidelijk display.

Tijdens het trainen kun je op dit display overigens ook je trainingsprestaties in de gaten houden.

Tot slot is het verstandig om goed naar een eventuele bluetooth verbinding te kijken. Als de zitfiets hometrainer over bluetooth beschikt, kun je nog interactiever trainen. Zo is het mogelijk om met bijvoorbeeld Kinomap te trainen.

Handige opties

Als één na laatste punt wijzen wij je graag op handige opties. Beschikt de ligfiets hometrainer bijvoorbeeld over een hartslagsensor? In onze ogen is dit een waardevolle aanvulling.

Dit is ook het geval als je een trainingscomputer meegeleverd krijgt. Met een trainingscomputer kun je nog gerichter trainen en je prestaties monitoren op de hometrainer.

Een ander voorbeeld van een handige optie is de inklapbare hometrainer. Als je een ligfiets hometrainer in kunt klappen, neemt deze nooit onnodig ruimte in beslag. Dit is met name handig als je niet al te veel ruimte thuis hebt.

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot is het erg belangrijk om naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Kies in ieder geval voor een ligfiets hometrainer die goed aangeschreven staat. Kies ook voor een variant van één van de beste merken.

Hier willen wij graag nog het volgende aan toevoegen: durf te investeren. Door net iets meer geld uit te geven, geniet je van een ligfiets hometrainer die volledig naar je wens is.

De prijzen van bovenstaande ligfiets hometrainers lopen in ieder geval flink uiteen.Meer over hometrainers:


Categorieën: Fitness