Geschikte hometrainers voor zware mensen (150 kg tot 200 kg)

Last updated by Kaz on

hometrainer zware mensen

Ben je op zoek naar een hometrainer die geschikt is voor zware mensen? Niet iedere hometrainer is geschikt voor iemand met een gewicht van 150 tot 200 kilogram.

Het is belangrijk dat de hometrainer zwaar is en stabiel staat. Op deze manier zorg je ervoor dat je op een comfortabele manier kunt trainen.

In dit artikel hebben we 3 geschikte en goede hometrainers samengesteld voor een zwaarder persoon. Deze hometrainers zijn geschikt voor een gewicht van 150 kilogram of hoger.

3x geschikte hometrainer voor een zwaarder persoon

Om je te kunnen helpen bij het vinden van een geschikte hometrainer, hebben we hieronder een lijst samengesteld met 3 geschikte hometrainers voor een zwaarder persoon.

1. Spirit XBU – 55

 • Belastbaar gewicht: 160 kilogram

Met de Spirit XBU-55 train je zeer comfortabel. Deze hometrainer is van zeer hoogwaardige kwaliteit en is geschikt voor thuisgebruik. Plaats deze mooie hometrainer in de woonkamer en train heerlijk aan je conditie.

Deze hometrainer beschikt over een bidonhouder, speakers en een ventilator. Met een ventilator zorg je ervoor dat het trainen comfortabel blijft.

De hometrainer kent 14 verschillende trainingsprogramma’s en daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit 20 verschillende weerstandsniveaus.

Op het LCD-scherm kun je eenvoudig bijhouden hoeveel calorieen je hebt verbrand, welke afstand je hebt afgelegd en wordt de hartslag gemeten.

👍 Voordelen:

 • Beschikt over een duidelijk LCD-scherm
 • Geschikt voor mensen tot 160 kilogram
 • Zeer stabiel apparaat
2. Fitbike Senator – Ergometer

 • Belastbaar gewicht: 180 kilogram

Ben je op zoek naar een zeer goede hometrainer voor een voordelige prijs? Kies voor de Fitbike Senator- Ergometer. Deze hometrainer beschikt over een modern design en traint heerlijk comfortabel.

Het EMS weerstandssysteem op de Fitbike Senator- Ergometer zorgt ervoor dat je traint met de juiste weerstand. Op deze manier word je training productief en werk je goed aan je conditie. Met het EMS weerstandsysteem kun je namelijk heel intensief trainen.

De hometrainer zit heerlijk comfortabel door het gelzadel. Dit gelzadel is verstelbaar en zorgt ervoor dat je het trainen meerdere uren kunt volhouden. Ook beschikt de hometrainer over 12 verschillende trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen.

👍 Voordelen:

 • Stabiel apparaat
 • Belastbaar gewicht is 180 kilogram
 • Beschikt over een EMS weerstandssysteem
3. Fitbike Senator iPlus – Ergometer

 • Belastbaar gewicht: 180 kilogram

Dit zeer robuuste apparaat beschikt over een sterk frame en wordt gezien als een stabiel apparaat om op te trainen. Met de lage instap, is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk en train je op een comfortabele manier.

Uniek aan deze hometrainer is dat het beschikt over een Bluetooth koppeling en een tablethouder. Met behulp van een app kun je hierdoor een training volgen die het beste bij jou past.

Net als de Fitbike Senator- Ergometer, beschikt ook de Senator iPlus versie over een EMS-weerstandsysteem.

Met het EMS-weerstandsysteem kun je de vorm van weerstand zo nauwkeurig mogelijk instellen. Daarnaast beschikt het apparaat over wel 32 weerstandsniveaus.

👍 Voordelen:

 • Apparaat beschikt over 32 weerstandsniveaus
 • Bluetooth koppeling
 • Zeer stabiele hometrainer
Aandachtspunten van een hometrainer voor zware mensen

Je hebt kunnen lezen dat een hometrainer voor zware mensen stabiel moet kunnen staan en moet beschikken over een zwaar gewicht. Daarnaast zijn er uiteraard nog meer aandachtspunten waar de hometrainer aan dient te voldoen.

De lengte van de hometrainer

Vaak hebben mensen met een zwaarder gewicht, ook een langere lengte. Een gemiddelde hometrainer is te gebruiken voor mensen met een lengte van 1.90 meter of kleiner.

Als je langer bent dan 1.90 meter, dan is de lengte van de hometrainer iets waar je op dient te letten. Er zijn uiteraard ook heel wat opties voor hometrainers voor lange mensen.

Als de hometrainer te klein voor je is, heb je meer kans op blessures. Let dus goed op de lengte van de hometrainer, want hierdoor kun je het meest comfortabel trainen en zorg je voor de juiste lichaamshouding.

Trainingsprogramma’s

Als je wilt afvallen met een hometrainer, is het van belang dat de hometrainer beschikt over de juiste trainingsprogramma’s. Er bestaan bijvoorbeeld trainingsprogramma’s die speciaal gericht zijn op het verbranden van vet.

Kijk bij het uitzoeken van een hometrainer of de juiste trainingsprogramma’s erbij zitten en dan kun je zeker op een heerlijke manier de training volgen.

Comfort van de hometrainer

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen in dit artikel, is het zeer belangrijk dat je de juiste lichaamshouding aan kunt nemen tijdens het trainen.

Het comfort van het apparaat is daarom ontzettend belangrijk. Kies voor een hometrainer met een lage opstap, zodat je eenvoudig op kunt stappen.

Daarnaast is het zadel ook een belangrijk aspect van de fiets. Zit het zadel lekker? Dan kun je de training veel makkelijker volhouden. Zitten doet namelijk geen pijn tijdens het fietsen.


Meer hometrainers:


Categorieën: Fitness