FitBike Senator iPlus: Kritische beoordeling & aanbieding

Last updated by Joni on

FitBike Senator iPlus Ervaring

Je hebt vast al eens van de FitBike Senator iPlus gehoord. Deze hometrainer is zeer populair en heeft veel te bieden.

Het is namelijk een ergometer en hometrainer in één. En het apparaat wordt ook nog eens als veelzijdig beschouwd. 

Wat vinden wij van de FitBike Senator iPlus? Raden wij het aan om dit product aan te schaffen? In deze review lees je wat onze ervaringen zijn met deze unieke en veelzijdige hometrainer. 

De FitBike Senator iPlus uitvoerig bekeken 

De FitBike Senator iPlus is een uitgebreide hometrainer die door iedereen kan worden gebruikt. De hometrainer is ook een ergometer en is voorzien van een lage instap.

Dit zorgt ervoor dat het product ook geschikt is voor mensen met een hogere leeftijd en mensen die minder mobiel zijn. Daarnaast kan deze FitBike ook worden gebruikt om te revalideren

Wij raden deze FitBike zeker aan. De hometrainer biedt namelijk heel veel voordelen. Zo kun je kiezen uit verschillende trainingen en heb je keuze uit wel 32 weerstandsniveaus.

Ook zit het fitnessapparaat erg comfortabel door het ergonomisch ontworpen zadel. 

Houd er rekening mee dat het apparaat erg zwaar is. Met een draaggewicht van 180 kilo kun je dan ook niet anders verwachten.

Dit betekent namelijk wel dat de hometrainer zeer stabiel staat en het geschikt is voor intensieve trainingen.


Wat zijn de voordelen van de FitBike Senator iPlus?

fitbike senator iplus ergometer

Wist je dat de FitBike Senator iPlus heel wat voordelen te bieden heeft? We hebben de grootste voordelen voor je opgeschreven. 

Ergometer 

De FitBike Senator iPlus is een ergometer. Een ergometer is een wattage controle systeem. Dit betekent dat je de weerstand zeer nauwkeurig kan instellen in het aantal watt.

Welk voordeel dit heeft? Op deze manier krijg je een goed overzicht in hoeveel je precies moet trainen om het gewenste resultaat te kunnen behalen. 

Stabiele hometrainer

De FitBike Senator iPlus heeft een draaggewicht van 180 kilogram. Dit betekent dat de hometrainer heel stevig is en zeker geschikt is voor intensieve trainingen.

Weeg je 180 kilo of minder? Dan is deze hometrainer uitermate geschikt voor je. Last van trillingen heb je zeker niet en ook voelt het apparaat veilig aan. 

32 weerstandsniveaus 

fitbike senator iplus display

De hometrainer is voorzien van maar liefst 32 verschillende weerstandsniveaus. Hierdoor kun je de training eenvoudig aanpassen op je niveau en gewenste trainingsintensiteit.

Wil je intensiever trainen of juist minder intensief? Dan gaat bij dit fitnessapparaat zeer eenvoudig. 

Geruisloos apparaat 

Deze variant van de FitBike wordt gezien als een stil apparaat. Tijdens het trainen heb je geen last van zoemende geluiden en daarom kun je genieten van een rustige training. 

Wat zijn de nadelen?

Helaas kan een hometrainer niet alleen uit voordelen bestaan. Er zijn altijd wel een aantal nadelen te benoemen. Wat zijn de nadelen van de FitBike Senator iPlus? 

Zwaar apparaat

Een groot voordeel aan deze hometrainer is dat het een draaggewicht heeft van 180 kilo. Dit kan echter ook als een nadeel worden beschouwd.

Dit zorgt er namelijk voor dat de hometrainer erg zwaar is en daardoor minder eenvoudig te verplaatsen. 

Compatibel met één applicatie 

fitbike kinomap

Het is ideaal dat je deze hometrainer kunt verbinden met een applicatie, maar het zou nog fijner zijn als de hometrainer met meer apps kon worden verbonden.

Het is namelijk alleen mogelijk om de Kinomap te gebruiken. 

De FitBike Senator iPlus vergeleken met andere hometrainers 

Wat maakt de FitBike Senator iPlus zo bijzonder in vergelijking met andere hometrainers? Er zijn heel wat punten te benoemen. 

Allereerst is deze hometrainer een zogeheten ergometer. Hierdoor kun je de weerstand heel nauwkeurig instellen en is deze hometrainer geschikt voor revalidatie.

Daarnaast is de Senator iPlus ook nog eens ergonomisch ontworpen. Dit betekent dat het zadel eenvoudig horizontaal en verticaal te verstellen is.

Dit draagt dan ook bij aan een goede lichaamshouding tijdens het trainen. Daarnaast heeft de hometrainer een lage instap. Dit maakt het product geschikt voor mensen met een oudere leeftijd of mensen die minder mobiel zijn.

Dit is niet bij iedere hometrainer het geval. Ook geldt dit voor het draaggewicht. De hometrainer kan een lichaamsgewicht aan van maximaal 180 kilo en dit is erg uniek. 

De FitBike Senator iPlus: Onze kritische beoordeling 

Door alle positieve ervaringen van anderen waren wij ook zeer benieuwd naar de FitBike Senator iPlus.

We besloten deze hometrainer aan te schaffen en uitvoerig te testen. Lees hieronder hoe we deze hometrainer hebben ervaren.

Comfort

fitbike senator iplus zadel

Iets waar wij het meest over te spreken zijn, is het comfort. Nadat we de hometrainer op een eenvoudige wijze hadden gemonteerd, besloten we om eerst eens te testen hoe comfortabel deze hometrainer traint.

Er valt niets aan te merken aan het comfort van de Senator iPlus. Het zadel is groot en kun je helemaal verstellen naar je eigen voorkeur.

Dit zorgt voor een goede lichaamshouding en hierdoor hielden we het trainen ook langer vol. 

Trainingsmogelijkheden

De FitBike Senator iPlus heeft 12 voorgeprogrammeerde programma’s. Daarnaast kun je de FitBike koppelen met één soort applicatie (Kinomap).

Over het algemeen is er voor ieder wat wils. 12 trainingsprogramma’s is in principe genoeg, al hadden we nog wel gehoopt dat het er iets meer zouden zijn.

Wel zijn we zeer verrast door de 32 verschillende weerstandsniveaus waar je uit kunt kiezen. Dit maakt het trainen uitdagend en intensief trainen hoeft geen probleem te zijn. 

Gebruiksgemak 

fitbike senator iplus training

De hometrainer is heel eenvoudig te gebruiken. De lage instap zorgt ervoor dat je eenvoudig op en af kunt stappen.

Daarnaast is ook het display makkelijk leesbaar. Op het scherm zie je precies welke functies er allemaal zijn en ook krijg je de informatie te zien die je nodig hebt.

Denk hierbij aan het aantal verbrande calorieën, de snelheid en de afstand die je aflegt.

Op het stuur vind je handsensoren die de hartslag meten. Je hoeft deze sensoren alleen maar vast te pakken en je hartslag wordt gemeten. 

Eindconclusie FitBike Senator iPlus & aanbiedingen 

Nu je alles over de FitBike Senator iPlus hebt kunnen lezen, ben je vast nieuwsgierig geworden. Vinden wij deze hometrainer het geld echt waard? 

Wij zijn zeer te spreken over de FitBike Senator iPlus. Allereerst is deze hometrainer geschikt voor oudere mensen, mensen die minder mobiel zijn en ook voor revalidatie kan deze hometrainer worden gebruikt.

Daarnaast heeft het apparaat een draaggewicht van maar liefst 180 kilogram en dit is heel uniek. Dit zorgt ervoor dat het apparaat stabiel staat en het trainen gaat hierdoor erg soepel. 

De enige minpunten vonden wij dat de hometrainer gekoppeld kan worden met maar één applicatie en dat het een vrij groot en zwaar apparaat is.

Dit weerhoudt ons er echter niet van om het apparaat aan te raden. Wij vinden deze hometrainer het geld namelijk zeker waard!

We hebben daarom meteen de beste aanbiedingen voor je op een rij gezet.


Meer hometrainers van FitBike:


Categorieën: Fitness