Stille hometrainer kopen? De top 3 beste stille hometrainers

Last updated by Kaz on

stille hometrainer

Een stille hometrainer biedt belangrijke voordelen. Zo ben je in staat om ook ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg te trainen.

Het trainen is bovendien een stuk aangenamer; je kunt van je lievelingsmuziek genieten in plaats van dat je je ergert aan het hoge geluidsniveau van de hometrainer.

Mocht je hier interesse in hebben, dan raden wij je de onderstaande 3 stille hometrainers aan.

De 3 beste stille hometrainers uitgelicht

Wil je graag thuis van een stille hometrainer genieten? Net zoals bij een stille loopband betekent dit dat je heel kritisch moet zijn.

De hometrainer moet namelijk niet alleen stil zijn, maar moet ook nog op je andere wensen aansluiten. Wij raden je in ieder geval één van onderstaande 3 stille hometrainers aan.

1. FitBike Ride 5 iPlus

De FitBike Ride 5 iPlus is wat ons betreft de beste stille hometrainer. Deze hometrainer beschikt over de nieuwste technieken, waardoor ‘ie amper lawaai produceert.

Je geniet bovendien van heel veel trainingsmogelijkheden en van de gewenste verstelmogelijkheden. Trainen op de FitBike Ride 5 iPlus is hierdoor een waar feestje.

Dat deze hometrainer zo stil is, is ook aan de weerstand te danken. Het elektronisch instelbare magnetisch weerstandsysteem doet zijn werk prima zonder hierbij veel geluid te produceren.

Ook de algehele kwaliteit van deze hometrainer draagt bij aan het lage geluidsniveau.
2. VirtuFit HTR 3.0i

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer hometrainer

Vind je het niet erg om net iets meer geld uit te geven? Dan raden wij je graag de VirtuFit HTR 3.0i aan. Deze hometrainer kost meer dan bovengenoemde variant, maar maakt nog een stuk minder geluid.

Je bent hierdoor in staat om op een stille én intensieve manier te trainen.

Dit laatste is aan onder meer de weerstand te danken. De massa is maar liefst 21 kilogram zwaar, waardoor je de nodige weerstand kunt creëren.

Daarnaast heb je de keuze uit maar liefst 37 trainingsprogramma’s. Ongeacht voor welk programma je kiest, train je op de VirtuFit HTR 3.0i in een heerlijke stilte.
3. FitBike Senator iPlus

fitbike senator iplus ergometer

Ook over de FitBike Senator iPlus zijn wij uiterst te spreken. Je kunt deze hometrainer eigenlijk als de grotere broer van de eerder besproken FitBike Ride 5 iPlus zien.

Doordat dit de grotere broer is, geniet je van nóg meer trainingsmogelijkheden. Ook is deze hometrainer van nog meer handige extra’s voorzien.

Dit gaat gelukkig niet ten koste van het geluidsniveau. Dit cardioapparaat maakt amper lawaai en brengt ook nagenoeg geen trillingen met zich mee.

Het is hierdoor een prima hometrainer om bijvoorbeeld op zolder neer te zetten. Wel is deze stille hometrainer prijziger dan bovenstaande varianten.
Wat kenmerkt een stille hometrainer?

Een stille hometrainer maakt logischerwijs amper lawaai. Maar, dit voordeel wordt niet zomaar verkregen. Om dit voordeel te verkrijgen, moet een fabrikant onder meer voor de beste materialen kiezen.

Ook is het voor de fabrikant zaak om voor een V-belt aandrijving te kiezen. Zo’n aandrijving maakt een stuk minder lawaai.

Ook is het wenselijk dat de fabrikant voor één van de beste weerstandssystemen kiest. De beste systemen produceren de gewenste weerstand zonder hierbij geluid te produceren.

Verder moet de hometrainer ook nog als een blok staan. Dit betekent dat de hometrainer amper beweegt, waardoor er een stuk minder sprake van trillingen is.

Is een stille hometrainer altijd aan te raden?

Ja, in principe wel. Je bent er immers altijd bij gebaat om op een stille manier te trainen. Dit is fijn voor jezelf, maar ook voor je huisgenoten en zelfs voor je buren.

Maar, het is ook zaak om goed naar je wensen te kijken. Wil je bijvoorbeeld een opvouwbare hometrainer? Of wil je per se virtueel kunnen fietsen thuis?

Dit zijn wensen waar je je uiteindelijke keuze ook op moet baseren. Richt je dus niet alleen op het geluidsniveau, maar kijk ook naar de andere opties waar een hometrainer aan kan voldoen.


Categorieën: Fitness