Loopband voor ouderen kopen? Bekijk de Top 6 beste!

Last updated by Joni on

loopband voor ouderen

Voor een ouder persoon is het belangrijk om in beweging te blijven. Dit komt de algehele gezondheid ten goede.

Ook voorkomen ouderen hiermee dat alle spieren en gewrichten (extreem) stram worden. Voldoende redenen dus om een loopband voor ouderen te kopen.

Op een loopband ben je als ouder persoon vrij goed in staat om op een fijne manier in beweging te komen.

Dit doe je met een loopband voor ouderen, maar ook met een wandelband voor ouderen. Het is hierbij wenselijk dat de loopband niet al te snel ronddraait.

Ook is het aan te raden om voor een eenvoudige loopband te kiezen.

De 6 beste loopbanden voor senioren

Heb je interesse om een loopband voor ouderen aan te schaffen? Gezien bovengenoemde voordelen is dat maar al te goed voor te stellen.

Zeker als je voor één van onderstaande 6 varianten kiest, geniet je van de gewenste voordelen:

1. Focus Fitness Jet 1

De Focus Fitness Jet 1 vinden wij de beste loopband voor ouderen. Deze loopband is ideaal vormgegeven, is eenvoudig te bedienen en biedt de nodige trainingsmogelijkheden.

Daarnaast is het mogelijk om de loopband in te klappen, waardoor ‘ie een stuk minder ruimte in beslag neemt.

Voor een ouder persoon biedt deze loopband alle mogelijkheden. Dit komt onder meer door de nauwkeurig instelbare snelheid.

De minimale snelheid 1 km/h en de maximale snelheid is 13 km/h. Je kunt hierdoor als ouder persoon deze loopband ook prima als wandelband gebruiken.
2. VirtuFit TR-75

VirtuFit-TR-75-beste-wandelband-met-helling

Voor net iets meer geld kun je ook voor de VirtuFit TR-75 kiezen. Ook bij deze loopband geldt dat de vormgeving ideaal is.

Zo beschikt deze loopband over twee handvatten, waarop je veilig je handen neer kunt leggen. Dit brengt de gewenste stabiliteit met zich mee tijdens het trainen.

Bijkomend voordeel: je krijgt deze loopband 99% voorgemonteerd. Je hoeft dus niet meer zelf aan de slag om deze loopband te monteren.

Bovendien kun je kiezen tussen een snelheid van 0,8 km/h tot en met 10 km/h. Met deze loopband voor senioren ben je hierdoor in staat om op de gewenste manier te trainen.
3. Gymstick Walking Pad Pro

Gaat je voorkeur uit naar een zo’n eenvoudig mogelijke loopband? Dan raden wij je graag de Gymstick Walking Pad Pro aan. Deze loopband is niet alleen eenvoudig vormgegeven, maar stelt je ook in staat om eenvoudig te trainen.

Ook na het trainen geniet je van het gewenste gemak, doordat je deze loopband makkelijk op kunt vouwen.

De maximale snelheid van deze loopband is 10 km/h. Daarbij is het ook nog mogelijk om de hendel omlaag te doen, waarna je deze loopband in de wandelmodus kunt gebruiken. In dat geval is de maximale snelheid 6 km/u.
4. Focus Fitness Jet 2

Spreekt de Focus Fitness Jet 1 je grotendeels aan? Ben je alleen niet helemaal te spreken over die loopband? Dan kun je ook voor de Focus Fitness Jet 2 kiezen. Met deze loopband kun je eveneens op een fijne en eenvoudige manier trainen.

Wat hierbij erg handig is, zijn de sneltoetsen. Met deze toetsen stel je met één druk op de knop de snelheid in op 3 km/h, 6 km/h of 9 km/h.

Op het display zie je bovendien precies wat de trainingsprestaties zijn. Dankzij het handvat is het geen probleem om tijdens het hardlopen het gewenste evenwicht te behouden.
5. Senz Sports M1000

Loopband Senz Sports M1000 met scherm

Een andere loopband voor ouderen waar wij enthousiast over zijn, is de Senz Sports M1000. Deze loopband is stabiel te gebruiken, is veilig te gebruiken en is van transportwieltjes voorzien.

Door die wieltjes kun je deze loopband makkelijk in je woning verplaatsen.

Deze loopband heeft een maximale snelheid van 13 km/h. Als je enigszins intensief wilt trainen, is dat dus mogelijk. Maar, je kunt deze loopband ook prima als wandelband gebruiken.

Verder is het fijn dat het loopvlak van deze loopband groot en breed is. Dit komt de algehele veiligheid ten goede.
6. Flow Fitness Walker DTM100i

Gaat je voorkeur uit naar een zo’n compact mogelijke loopband? Dan kies je het beste voor de Flow Fitness Walker DTM100i.

Deze loopband is compact vormgegeven, maar beschikt wel over een breed loopvlak. Je kunt hierdoor alsnog op een veilige manier trainen.

Daarbij is de maximale snelheid ook ideaal voor oudere mensen: 6 kilometer per uur. Dit is dan eigenlijk ook geen volwaardige loopband, maar is een zogeheten wandelband.

Deze loopband biedt in ieder geval de mogelijkheid om dagelijks op een rustige manier te trainen. Dankzij de afstandsbediening stel je deze loopband ook nog eens snel en gemakkelijk naar wens in.
Waar moet een goede loopband voor ouderen aan voldoen?

loopband_ouderen

Wil je als senior toch liever een nieuwe hometrainer kopen? Dan moet je op zoek gaan naar de beste hometrainer voor ouderen. Of gaat je voorkeur toch uit naar een nieuwe loopband voor ouderen?

Ook dan kun je niet zomaar voor elke variant kiezen. Nee, een goede loopband voor ouderen moet aan een paar eisen voldoen.

Ten eerste moet het loopvlak van de loopband groot genoeg zijn. Meerdere senioren hebben enigszins moeite met het behouden van hun evenwicht, waardoor ze soms een stap net verkeerd zetten. Als het loopvlak groot genoeg is, vormt dit geen probleem.

Ten tweede moet de loopband een lage maximale snelheid hebben. Onze voorkeur gaat uit naar een maximale snelheid van 6 of 10 km/h.

Kies je voor een loopband met een maximale snelheid van 6 kilometer per uur? Dan is het goed om te weten dat je die loopband voornamelijk als wandelband kunt gebruiken.

Ten derde moet de loopband eenvoudig te bedienen zijn. Ga daarom voor een loopband met een duidelijke bediening en met een gebrek aan functies.

Des te minder functies de loopband voor ouderen heeft, des te handiger ‘ie door een senior te gebruiken is.

Tot slot is het wenselijk dat de loopband over handgrepen beschikt. Door je handen op deze handgrepen te leggen, geniet je als senior van de gewenste stabiliteit en evenwicht.

Hoe vind je de beste loopband voor ouderen?

wandelband_voor-ouderen

Wil je de beste loopband voor thuis voor senioren aanschaffen?

Dan zijn er een paar vragen die je aan jezelf moet stellen:

  • Hoe wil je de loopband gebruiken? Wil je ’m als volwaardige loopband gebruiken of gebruik je ‘m liever als een wandelband?
  • Wil je een variant met of zonder handgrepen? Veel ouderen geven de voorkeur aan een variant met handgrepen, maar dit geldt uiteraard niet voor iedereen.
  • Hoeveel geld wil je uitgeven? De loopbanden voor ouderen verschillen qua prijs aanzienlijk. Het is daarom belangrijk om goed naar je budget te kijken.
  • Wat moet de maximale snelheid zijn? Uiteraard is het ook zaak om naar de maximale snelheid te kijken. Kies in ieder geval voor een loopband met een maximale snelheid van 13 km/h. Harder dan dat loop je als senior waarschijnlijk toch niet meer.

Onder aan de streep ben je het beste uit met een eenvoudige loopband. Wij geven daarvoor de voorkeur aan de zes bovenstaande loopbanden voor senioren.

Bekijk de loopbanden op je gemak en schaf direct de beste loopband voor ouderen aan. In combinatie met een trainingsschema voor de loopband weten wij zeker dat jij weer toe kunt werken naar een goede conditie en/of herstel.


Meer voor ouderen/senioren:


Categorieën: Fitness