Focus Fitness Jet 2: Het kopen waard? Review 2024

Last updated by Kaz on

focus fitness jet 2

Is de Focus Fitness Jet 2 een aanrader voor de thuissporter? Wat heeft deze loopband zoal te bieden? En wat zijn belangrijke aandachtspunten bij deze loopband?

Je leest het allemaal in deze Focus Fitness Jet 2 review. In deze Focus Fitness Jet 2 review zetten wij als expert deze loopband uitgebreid op een rijtje.

We bespreken de plus- en minpunten, terwijl we ook naar andere loopbanden kijken. Zo is het interessant om een vergelijking met de Focus Fitness Jet 1 en Focus Fitness Jet 5 te maken.

De belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Jet 2

Focus-Fitness-Jet-2-Inklapbare-Loopband

Wat is nou het verschil tussen bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 1 en Jet 2? Deze verschillen zie je in één oogopslag, zodra je naar de specificaties kijkt.

Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, zetten wij de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Jet 2 voor je op een rijtje:

  • Afmetingen van de loopband: 162 bij 71,5 x 125 centimeter
  • Breedte van het loopvlak: 41 centimeter
  • Gewicht van de loopband: 55 kilogram
  • Max. belastbaar gewicht: 100 kilogram
  • Maximale snelheid: 13 kilometer per uur
  • Motorvermogen: 1,5 pk
  • Aantal trainingsprogramma’s: 36 programma’s

Wat uit deze specificaties blijkt? Onder meer dat je de Jet 2 niet kunt vergelijken met bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 7 iPlus en de Focus Fitness Jet 9 iPlus. Die twee loopbanden zijn meer voor het intensievere gebruik geschikt.

De Focus Fitness Jet 2 is daarentegen meer voor de recreatieve thuissporter geschikt.

Is dit de beste loopband voor thuis voor recreatief gebruik? Dat is dé vraag waar wij je in deze review een passend antwoord op geven. Hiervoor hebben wij deze loopband van A tot Z beoordeeld.

Ook hebben wij naar de meningen van andere gebruikers gekeken.


De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Jet 2

Ben je op zoek naar een geschikte loopband voor recreatief thuisgebruik? Dan lijkt de Jet 2 van Focus Fitness een geweldige optie te zijn. Dat idee hadden wij voordat wij deze loopband aan een strenge keuring onderworpen.

Nadat wij deze strenge keuring onderworpen hadden, waren wij nóg enthousiaster over deze loopband. Dit heeft onder meer met onderstaande voordelen te maken.

Voldoende trainingsmogelijkheden

Als je als recreatieve sporter thuis wilt trainen, sluit deze loopband perfect op je wensen aan. Deze loopband biedt namelijk meer dan voldoende trainingsmogelijkheden.

Dit komt onder meer door de 36 ingebouwde trainingsprogramma’s. Stap op de loopband, selecteer het gewenste programma en train geheel naar wens.

Belangrijk voordeel: het gaat om allerlei soorten programma’s. Je traint hierdoor gevarieerd en met je vizier op het door jou gestelde doel gericht.

Tevens is het mogelijk om de hellingshoek van de Focus Fitness Jet 2 te verstellen. Je kunt de hellingshoek in 2 hoogtes instellen, waarmee je je training dus nog zwaarder kunt maken.

Verder is het ideaal dat de maximale snelheid 13 kilometer per uur is. Je kunt deze snelheid per tiende instellen, maar je kunt ook gebruik maken van één van de standaardsnelheden. Met de sneltoetsen stel je een snelheid van 3, 6 of 9 kilometer per uur in.

Duidelijk display

Eén van de grootste voordelen van de Focus Fitness Jet 2 vinden wij het display. Dit display is lekker groot, biedt de gewenste inzichten en is eenvoudig te bedienen. Dit komt onder meer door de hierboven besproken sneltoetsen.

Op het display zie je alles wat je wilt zien tijdens het hardlopen. Je ziet hoeveel calorieën je verbrandt hebt, hoelang je al traint, wat je hartslag is, welke snelheid je op dit moment loopt en welke afstand je al gelopen hebt.

Deze informatie zorgt ervoor dat je altijd op de gewenste manier kunt trainen. Je geeft hiermee echt richting aan je trainingen.

Uitmuntend dempingsysteem & loopvlak

Bij elke loopband moet je goed naar het loopvlak kijken. Bij de Focus Fitness Jet 2 valt de breedte direct op: 41 centimeter.

Het loopvlak had zeker iets breder gekund, maar dit is op zich een prima breedte. De kans is in ieder geval klein dat je op dit loopvlak een misstap zet.

Daarnaast is het loopvlak een geweldige demping. Dit komt door het zesvoudige flexdempingsysteem. Dit systeem dempt de klappen voor je gewrichten, maar ook nog het geluid.

Tijdens het trainen produceert de Focus Fitness Jet 2 hierdoor niet al te veel lawaai. Ideaal, wat ons betreft.

Makkelijk op te bergen

Het is mogelijk om de Focus Fitness Jet 2 in te klappen. Dit duurt nog geen 10 seconden en stelt je in staat om deze loopband makkelijk op te bergen.

Wil je deze loopband graag op een andere plek in je woning gebruiken? Dan komen de transportwielen goed van pas. Voor het in- en uitklappen heb je overigens maar één hand nodig.

Top prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding van Focus Fitness Jet 2 is ‘top’ te noemen. Dit komt ten eerste door de kwaliteit. Als één merk weet wat kwaliteit is, is het Focus Fitness wel.

Dit merk je onder meer aan de duurzame motor, het dempingsysteem en de algehele afwerking.

Ten tweede komt dit door de adviesprijs. De adviesprijs van de Focus Fitness Jet 2 ligt op zo’n 450 euro, waardoor dit niet de allerduurste loopband voor thuisgebruik is.

Het is zeker ook niet de goedkoopste variant, maar hij is wel van één van de beste merken. Mede daardoor is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed.

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Jet 2

Is dit dan direct de beste loopband voor de recreatieve thuissporter? Het komt zeker in de buurt, maar ook bij de Focus Fitness Jet 2 moet je met een paar aandachtspunten rekening houden.

Niet voor iedereen geschikt

Het is goed om te weten dat deze loopband niet voor iedereen geschikt is. Weeg je meer dan 100 kilogram? Dan is deze loopband al niet geschikt voor je.

Dit maximaal belastbare gewicht is wat ons betreft aan de beperkte kant. Bij andere loopbanden is het maximaal belastbare gewicht bijvoorbeeld 150 kilogram.

Niet voor intensief gebruik geschikt

Wil je elke dag thuis hardlopen? Wil je echt intensief trainen? Of wil je op een hoge snelheid kunnen hardlopen? In deze gevallen is de Focus Fitness Jet 2 niet geschikt voor je.

Als je wel dergelijke eisen hebt, kies je het beste voor een ander model van Focus Fitness. Onder meer de Jet 5, Jet 7 iPlus en Jet 9 iPlus sluiten in dat geval beter op je wensen aan.

Geen hartslagprogramma’s

Eerder in deze Focus Fitness Jet 2 review gaven we aan dat deze hardloopband maar liefst 36 trainingsprogramma’s ingebouwd heeft. Dat is geweldig, maar het ontbreekt wel aan een hartslagprogramma.

Wat je met een hartslagprogramma kunt? Gericht trainen op basis van je hartslag, waardoor je nét dat beetje extra vraagt. Ondertussen train je wel op een duurzame manier.

Je hebt immers tijdens zo’n training altijd inzicht in je actuele hartslag. Jammer genoeg is het op de Focus Fitness Jet 2 niet mogelijk om op deze manier te trainen.

Voor wie is de Focus Fitness Jet 2 geschikt?

De Focus Fitness Jet 2 is uitsluitend geschikt voor de recreatieve thuissporter. Ben je een sporter die thuis intensief en serieus wilt trainen? Dan kies je beter voor een uitgebreidere (en duurdere) loopband met meer trainingsmogelijkheden.

Voor de recreatieve thuissporter is deze loopband volledig geschikt.

Wat zeggen andere gebruikers over de Focus Fitness Jet 2?

Voor deze Focus Fitness Jet 2 review hebben wij deze loopband uitgebreid bestudeerd. We hebben echter ook naar de ervaringen van andere gebruikers gekeken.

Daar werden we eigenlijk direct blij van. De meeste gebruikers lopen namelijk weg met deze loopband van Focus Fitness. Zij roemen de kwaliteit, de trainingsmogelijkheden en de vormgeving.

Onder meer de compacte afmetingen en inklapbaarheid worden door veel gebruikers genoemd.

Bij Bol.com zijn méér dan 200 reviews achtergelaten. Dat van deze reviews de gemiddelde score een 4,3 is, is veelzeggend. De maximale score is namelijk een 5,0; deze gemiddelde score is dan ook bijzonder hoog te noemen.

Wat kost de Focus Fitness Jet 2?

De adviesprijs van de Focus Fitness Jet 2 ligt op zo’n 450 euro. Het is echter aan te raden om de prijzen goed te checken en te vergelijken. Meerdere aanbieders stunten wel eens met een korting.

Kun je van een korting op de Focus Fitness Jet 2 profiteren? Dan geniet je van een nóg betere prijs-kwaliteitverhouding.

Conclusie: is de Focus Fitness Jet 2 een aanrader?

Voor alle thuissporters is de Focus Fitness Jet 2 een geweldige loopband. Deze loopband is vrij eenvoudig, past perfect bij een recreatieve thuissporter en biedt voldoende trainingsmogelijkheden.

Over de kwaliteit, prijs en samenstelling hoef je je geen zorgen te maken. De Focus Fitness Jet 2 stelt je gewoonweg in staat om op de gewenste manier te trainen.


Alternatieven

Toch niet helemaal overtuigd en op zoek naar een alternatief? Binnen het aanbod van Focus Fitness vind je overigens ook nog meer geschikte loopbanden:

  • Focus Fitness Jet 5: prima loopband met net iets meer mogelijkheden
  • Focus Fitness Jet 7 iPlus: geweldige allround loopband, ook voor de meer serieuze sporter
  • Focus Fitness Jet 9 iPlus: één van de beste loopbanden van dit moment, maar wel prijziger.


Meer van Focus Fitness:


Categorieën: Fitness