Focus Fitness Jet 5: Een geschikte loopband voor jou?

Last updated by Kaz on

Focus Fitness Jet 5

Ben je benieuwd wat experts van de Focus Fitness Jet 5 zeggen? En ben je benieuwd of deze loopband op jouw wensen aansluit? Neem dan vooral deze Focus Fitness Jet 5 review even door.

In deze review delen wij onze bevindingen over deze loopband, lees je de voor- en nadelen en kan je de loopband voor de beste prijs aanschaffen.

Lees snel verder!

De belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Jet 5

Focus-Fitness-Jet-5-beste-loopband-voor-thuis

Ben je op zoek naar de beste loopband voor thuis? Dan is het vrij logisch dat je oog op de Jet 5 van Focus Fitness valt. Deze loopband lijkt op papier interessant te zijn en veel in huis te hebben.

Uiteraard geldt dit ook voor andere loopbanden. Om tussen meerdere loopbanden de juiste vergelijking te maken, zou je goed naar de specificaties moeten kijken.

De belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Jet 5 hebben wij alvast voor je verzameld:

 • Afmetingen loopvlak: 134 x 45 centimeter
 • Max. belastbaar gewicht: 120 kilogram
 • Gewicht van de loopband: 66 kilogram
 • Maximale snelheid: 16 kilometer per uur
 • Motorvermogen: 2 pk
 • Aantal trainingsprogramma’s: 36 programma’s
 • Aantal hellingshoekniveau: 12 niveaus

Bij deze specificaties vallen meerdere zaken op. Ten opzichte van de Focus Fitness Jet 1 en Focus Fitness Jet 2 valt op dat déze loopband meer te bieden heeft. Dit blijkt alleen al uit het aantal niveaus waarop je de hellingshoek in kunt stellen.


De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Jet 5

Wil je thuis op een leuke en duurzame manier trainen? Dan lijkt de Jet 5 van Focus Fitness een prima loopband te zijn. Of dat daadwerkelijk het geval is, lees je in deze Focus Fitness Jet 5 review.

In deze review delen wij graag al onze bevindingen met je. Wij hebben deze loopband eerst bestudeerd, toen uitgeprobeerd en vervolgens deze review geschreven. Daarvoor hebben we ook nog naar de meningen van andere gebruikers gekeken.

Alle informatie die wij met je in deze review delen, is dan ook waarheidsgetrouw. Graag informeren we je eerst over de belangrijkste voordelen.

Elektronisch verstelbare hellingshoek

Wil je graag een loopband met helling hebben? Dan sluit de Focus Fitness Jet 5 geweldig op je wensen aan. Deze loopband beschikt namelijk over een elektronisch verstelbare hellingshoek.

Wat dit betekent? Dit betekent dat je de hellingshoek zelf in kunt stellen. Je kunt uit maar liefst 12 niveaus kiezen, waardoor je de training zo zwaar kunt maken als je zelf maar wilt.

Door de hellingshoek hoger in te stellen, komt er meer kracht op je bovenbenen te staan. Dit betekent dat je met deze instelbare hellingshoek gericht je bovenbeenspieren traint.

Voldoende trainingsmogelijkheden

Dankzij de instelbare hellingshoek train je op een gevarieerde manier. Dit wordt verder versterkt door de hoeveelheid trainingsprogramma’s. Bij de Focus Fitness Jet 5 kun je uit maar liefst 36 trainingsprogramma’s kiezen.

Niet alleen het aantal programma’s valt op, maar ook de diversiteit. Zo heb je de keuze uit speciale intervaltrainingen, maar ook uit speciale hellingtrainingen.

Of wil je zelf je eigen trainingen samenstellen? Ook dat is mogelijk, dankzij het manueel- en user programma.

Geweldig loopvlak

De Focus Fitness Jet 2 kun je als het kleinere broertje zien. Die loopband beschikt over een prima loopvlak, maar de Jet 5 doet hier nog een schepje bovenop.

Zo is het loopvlak van de Focus Fitness Jet 5 nog breder. Dankzij de breedte van 45 centimeter is het nog lastiger om een misstap te zetten. Erg wenselijk, aangezien een misstap pijnlijke gevolgen kan hebben.

Ook de demping bij het loopvlak is geweldig. Focus Fitness heeft de Jet 5 namelijk van een achtvoudige flex suspension vering voorzien. Dit dempingsysteem vangt alle klappen goed op, waardoor je gewrichten het minder zwaar te verduren krijgen.

Dit dempingsysteem neemt ook veel lawaai weg, waardoor je op de Jet 5 op een relatief stille manier kan trainen.

Duidelijk LCD display

De Jet 5 is ook nog van een duidelijk LCD display voorzien. Dit display is makkelijk af te lezen, makkelijk te gebruiken en groot genoeg. Tijdens het trainen zie je hierdoor in één oogopslag alle relevante trainingsgegevens.

Wil je graag de snelheid of hellingshoek aanpassen? Ook dat is op een geweldige manier mogelijk, dankzij de sneltoetsen. Met de sneltoetsen stel je via het display snel je training geheel naar wens in.

Handige features

De Focus Fitness Jet 5 is ook nog van handige features voorzien. Zo is het mogelijk om tijdens het hardlopen je hartslag te monitoren. De hartslag sensoren meten je hartslag relatief nauwkeurig op, waardoor je op een duurzame manier kunt trainen.

Ook is het mogelijk om een BMI-meting te doen. Deze meting is niet super accuraat, maar is toch een leuke aanvulling.

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Jet 5

Is de Focus Fitness Jet 5 een feilloze loopband? Nee, dat is niet het geval. Toen wij deze loopband aan een strenge keuring onderwierpen, vielen meerdere minpunten ons op. Ook over deze minpunten informeren wij je graag eerlijk in deze review.

Geen smartphone koppeling mogelijk

De Focus Fitness Jet 5 beschikt níet over de iPlus module. Dit betekent dat je je smartphone niet aan deze loopband kunt koppelen. Dát betekent op zijn beurt dat je geen gebruik van fitness apps kunt maken.

Wil je hier wel graag gebruik van maken? Dan ben je beter uit met de Focus Fitness Jet 7 iPlus of de Focus Fitness Jet 9 iPlus. Deze 2 loopbanden beschikken wel over de iPlus module, waardoor je interactief kunt trainen.

Niet voor heel intensief gebruik geschikt

De Focus Fitness Jet 5 biedt meer dan voldoende trainingsmogelijkheden. Wil je alleen ook heel intensief kunnen trainen? Dan is de Jet 5 minder geschikt voor je.

Ook in dit geval kom je eerder uit bij de Jet 7 iPlus of de Jet 9 iPlus. Die loopbanden zijn nét iets beter geschikt voor het intensievere gebruik.

Niet voor iedereen geschikt

Bij elke loopband moet je goed naar het maximaal belastbare gewicht kijken. Bij de Focus Fitness Jet 5 ligt dit op 120 kilogram. Dat is op zich prima te noemen, maar het had toch nog iets ruimer gemogen van ons.

Waarom? Omdat de Focus Fitness Jet 5 nu niet geschikt is voor mensen die zwaarder dan 120 kilogram wegen. Overigens is het maximaal belastbare gewicht van de Jet 2 slechts 100 kilogram.

Op dit gebied scoort de Focus Fitness Jet 5 dus wel beter, maar nog niet perfect.

Voor wie is de Focus Fitness Jet 5 geschikt?

Deze loopband van Focus Fitness is volgens ons voor 2 groepen geschikt:

 • Voor mensen die recreatief thuis willen sporten. De Jet 5 biedt hier simpelweg alles voor aan. Ook vallen de afmetingen mee en valt het geluidsniveau heel erg mee.
 • Voor mensen die semiintensief willen trainen. Heb je niet de wens om heel intensief te trainen, maar wil je ook niet alleen maar recreatief kunnen trainen? Dan is de Jet 5 ook geschikt voor je. Deze loopband richt zich op de mensen die net tussen recreatief en heel intensief in zitten.

Wat zeggen andere gebruikers over de Focus Fitness Jet 5?

In de afgelopen periode is de Focus Fitness Jet 5 een populaire loopband geworden. Dat was voor ons ook één van de redenen om eens kritisch naar deze loopband te kijken.

Daarbij bleek dat deze loopband aan de meeste van onze wensen voldoet. Is dat ook het geval bij andere gebruikers? Ja, absoluut. Deze loopband wordt bijzonder goed beoordeeld door gebruikers.

Veel gebruikers roemen de trainingsmogelijkheden en afwerking. Ook het 8-voudige dempingsysteem kan op veel lovende woorden rekenen.

Tevens geven meerdere kopers aan dat de loopband van de gewenste kwaliteit is. Al met al zijn de meeste gebruikers erg te spreken over de Focus Fitness Jet 5.

Wat kost de Focus Fitness Jet 5?

De adviesprijs van de Focus Fitness Jet 5 ligt rond de 749 euro. Vrij veel geld, maar deze loopband is dit bedrag meer dan waard. Dit komt ook doordat de kwaliteit subliem is. Bij juist gebruik is dit een loopband waar je jarenlang gebruik van maakt.

Onze conclusie: is de Focus Fitness Jet 5 een aanrader?

Ja, de Focus Fitness Jet 5 is zeker een aanrader. Deze loopband biedt voldoende trainingsmogelijkheden, biedt de gewenste demping en is van een duidelijke trainingscomputer voorzien.

Ook is dit een loopband die voor veel mensen geschikt is. Als je recreatief of semi-intensief wilt trainen, is dit gewoonweg één van de beste opties voor je. Dit is ook aan het merk Focus Fitness te danken. Dit merk levert altijd kwaliteit.


Alternatieven

Spreekt de Focus Fitness Jet 5 je toch niet helemaal aan? Dan kun je ook eens naar deze alternatieven kijken:

 • Focus Fitness Jet 1 en Jet 2. Dit zijn de kleinere broertjes van de Jet 5. Zowel qua prijs als qua trainingsmogelijkheden.
 • Focus Fitness Jet 7 iPlus. Door de iPlus module biedt deze loopband nog veel meer trainingsmogelijkheden. Ideaal voor de sporter die intensiever en gevarieerder thuis wilt trainen.
 • Focus Fitness Jet 9 iPlus. Dit is eigenlijk de beste loopband voor intensief gebruik van Focus Fitness. Mede door de aanwezigheid van de iPlus module.


Meer van Focus Fitness:


Categorieën: Fitness