Focus Fitness Senator iPlus Loopband: Review & Ervaringen

Last updated by Joni on

Focus Fitness Senator iPlus Loopband Review

Ben jij op zoek naar een stevige en professionele loopband voor thuisgebruik? Dan is de Focus Fitness Senator iPlus misschien wel iets voor jou.

Dit fitnessapparaat is veelzijdig, krachtig en comfortabel. 

Maar is deze loopband wel zo ideaal om op te trainen? Wij gingen op onderzoek uit en hebben de Senator iPlus uitvoerig voor je getest.

Wil je weten wat onze ervaringen zijn? Dat kun je lezen in deze review!

De Focus Fitness Senator iPlus loopband uitvoerig onderzocht

focus fitness senator iplus loopband

De Focus Fitness Senator iPlus is een stevige loopband die geschikt is voor professioneel thuisgebruik. Ben je een beginner? Ook dan is deze loopband zeker een geschikte keuze voor je.

De Senator iPlus biedt veel voordelen. Zo heb je keuze uit allerlei verschillende trainingsprogramma’s, beschikt het over een krachtige 3 pk motor, train je comfortabel en het apparaat is zelfs belastbaar tot 160 kilogram. 

Wij zijn dan ook zeer te spreken over dit product. Het enige nadeel vinden we de grootte en het gewicht van het apparaat.

Denk van tevoren goed na waar je de loopband wilt plaatsen. Zo voorkom je dat je de loopband onnodig opnieuw moet verplaatsen.

Wist je dat de loopband zelfs is voorzien van een ingebouwde speaker? Zo kun je comfortabel trainen met jouw favoriete muziek op de achtergrond.

Kies daarnaast uit verschillende apps waarmee je virtuele routes kunt lopen. Dit maakt het trainen extra leuk en uitdagend.


Wat zijn de grootste voordelen van de Focus Fitness Senator iPlus loopband?

Wist je dat de Senator iPlus heeft wat voordelen te bieden heeft? We zullen de grootste voordelen voor je op een rij zetten. 

Stevig en stabiel 

focus fitness senator iplus loopband stabiel

De Senator iPlus is een stevige en stabiele loopband. Het apparaat heeft een draaggewicht van 160 kilogram.

De loopband staat stevig op de grond en het voordeel is dat je geen last hebt van trillingen tijdens het trainen. 

Krachtige 3 pk motor

Het apparaat is voorzien van een krachtige 3 pk motor. Dit zorgt ervoor dat je snelheid kunt behouden tijdens het trainen.

Zo kun je een maximale snelheid aanhouden van 23 kilometer per uur. Daarnaast is de motor ook nog eens redelijk geruisloos en dit is niet bij alle loopbanden het geval. 

Breed loopvlak

focus fitness senator iplus loopoppervlak

De loopband heeft een breed loopvlak. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk kunt trainen zonder zorgen. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat je mis stapt en je kunt lopen met grote passen. 

Veel trainingsmogelijkheden

Als je gaat trainen op de Focus Fitness Senator iPlus loopband, heb je keuze uit veel verschillende mogelijkheden. Allereerst kun je kiezen uit maar liefst 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Deze programma’s zijn allemaal heel erg gevarieerd. Zo kun je kiezen uit interval programma’s of kun je trainen met een helling.

De Senator iPlus heeft namelijk ook nog eens 16 verschillende hellingsniveaus. Dit is perfect als je graag wilt trainen met weerstand.

Wil je trainen met behulp van een hartslagprogramma? Ook hier zijn mogelijkheden voor. 

Wat zijn de nadelen?

Naast de vele voordelen waar de loopband over beschikt, zijn er ook nadelen te benoemen. Om je een goed beeld te geven van het product, zullen we je vertellen welke nadelen er zijn. 

Zwaar en groot apparaat

focus fitness senator iplus inklapbaar

De Focus Fitness Senator iPlus is een groot en zwaar apparaat. Zo weegt de loopband maar liefst 103 kilogram. Gelukkig is het product voorzien van transportwieltjes en is het ook nog eens inklapbaar.

Dit zorgt ervoor dat je de loopband kunt verplaatsen als je dit zou willen. Het is echter aan te raden om een vaste plek voor deze loopband te zoeken in huis.

Het apparaat neemt veel ruimte in beslag en je wilt het ook niet continu verplaatsen. 

Geen sneltoetsen beschikbaar op handgreep

Bij deze loopband zijn er geen sneltoetsen beschikbaar op de handgreep. Dit is op zich geen ramp, maar het kan het trainen net even iets minder makkelijk voor je maken. 

De Focus Fitness Senator iPlus vergeleken met andere loopbanden

De Focus Fitness Senator iPlus is uniek in zijn soort. De loopband wordt namelijk gezien als een professionele loopband die je ook voor thuis kunt gebruiken.

Wat deze loopband zo bijzonder maakt, is dat het beschikt over een krachtige motor. Hierdoor kan de loopband veel aan en is het apparaat zeker geschikt voor intensieve trainingen.

Het apparaat kan een draaggewicht aan van 160 kilogram en zelfs met hoge snelheid blijft het apparaat optimaal werken. 

Ook wordt de Focus Fitness Senator iPlus gezien als een veelzijdig apparaat. Er zijn heel veel trainingsmogelijkheden mogelijk en ook kun je trainen met veel verschillende hellingsniveaus.

Dit maakt het fitnessapparaat heel compleet en dit kun je lang niet van alle loopbanden zeggen. 

Onze ervaringen met de Focus Fitness Senator iPlus loopband

Over de Focus Fitness Senator iPlus zijn veel positieve ervaringen te lezen. Dit maakte ons nieuwsgierig en hierdoor hebben wij het fitnessapparaat besteld om het uitvoerig te kunnen testen.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen met de Senator iPlus? We zullen deze met je delen. 

Comfort

focus fitness senator iplus comfort

Het comfort van de loopband was iets dat ons direct opviel. Nadat we de loopband binnen een mum van tijd hadden gemonteerd met behulp van de handleiding, besloten we het comfort uit te testen.

Het loopvlak voelt zacht aan de voeten en is wel 57 centimeter breed. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk kunt hardlopen, zonder bang te zijn om naast de loopband te stappen.

Het nemen van grote passen gaat dan ook heel eenvoudig.

Daarnaast is het loopvlak ook nog eens speciaal ontworpen voor het verzachten van schokbelasting van de knieën. Dit zorgt ervoor dat blessures eerder worden voorkomen. 

Trainingsmogelijkheden

Wij waren benieuwd naar de trainingsmogelijkheden, omdat deze erg variërend zouden zijn. We hebben verschillende programma’s uitgetest en variatie zit er zeker in.

Met de verschillende hellingsniveaus word je optimaal uitgedaagd en ook het specifieke hartslagprogramma is iets dat niet snel verveelt.

De programma’s zorgen ervoor dat je het beste uit de training haalt en dat je je trainingsdoelen kunt behalen. 

Gebruiksgemak 

focus fitness senator iplus display

De Senator iPlus is eenvoudig in het gebruik. Het display is erg overzichtelijk, je ziet hier namelijk alle informatie op die je nodig hebt tijdens het trainen.

Zo zie je bijvoorbeeld in één oogopslag hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoe lang je al bezig bent met de training.

Daarnaast kun je er ook nog eens voor kiezen om muziek te luisteren tijdens het trainen door middel van de ingebouwde speakers.

Wil je trainen met een app? Met de Focus Fitness Senator iPlus doe je dit eenvoudig.

Het koppelen van het apparaat aan je telefoon gaat binnen een mum van tijd en voor je het weet geniet jij van een leuke virtuele hardlooproute. 

Eindbeoordeling & Aanbiedingen

Nu je alles over de Focus Fitness Senator iPlus loopband hebt kunnen lezen, ben je vast benieuwd of wij het apparaat aanraden om te kopen. Over het antwoord kunnen we vrij kort zijn: ja, wij raden deze loopband aan om aan te schaffen.

Als je op zoek bent naar een stevige en professionele loopband die je thuis kunt gebruiken, dan is de Senator iPlus een perfecte keuze.

De loopband is geschikt voor intensieve trainingen en biedt veel mogelijkheden. Je kunt kiezen uit de meest uitdagende trainingsprogramma’s en ook trainen met een app doe je zeer eenvoudig. 

Ben je al helemaal overtuigd en ben je benieuwd naar de leukste aanbiedingen? We hebben de beste aanbiedingen voor je op een rij gezet.


Meer van Focus Fitness:


Categorieën: Fitness