Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer: Review & Aanbieding

Last updated by Joni on

Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer Review

Ben jij benieuwd naar de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer? Over deze crosstrainer gaan veel positieve verhalen rond.

Deze crosstrainer zou namelijk perfect zijn om de meest intensieve trainingen op te kunnen volgen. Daarnaast wordt dit product ook nog eens als comfortabel omschreven. 

Maar is de Focus Fitness Senator iPlus het geld wel echt waard? Wij hebben deze crosstrainer kritisch beoordeeld en willen graag onze ervaringen met je delen.

In deze review lees je dan ook exact wat onze mening is over dit apparaat en of wij het aanraden om deze crosstrainer aan te schaffen. 

De Focus Fitness Senator iPlus nader bekeken

Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer thuis

De Focus Fitness Senator iPlus is een stevige crosstrainer waar je intensieve trainingen op kunt volgen. Het apparaat heeft een draaggewicht van 150 kilogram en staat stevig op de grond.

Met het vliegwiel aan de voorkant, heb je te maken met een lange lengtepas. Trainen op deze crosstrainer is hierdoor erg comfortabel en zelfs voor harde geluiden hoef je niet bang te zijn.

De crosstrainer is geruisloos en dit maakt het product zeker uniek. 

Positief verrast zijn wij zeker. Deze crosstrainer voldoet aan alle eisen en het apparaat is zelfs geschikt voor oudere mensen en mensen die minder mobiel zijn.

Dit komt doordat het apparaat is voorzien van een lage opstap en dit maakt het eenvoudiger om op en af te stappen.

Daarnaast is deze crosstrainer geschikt voor iedereen die op zoek is naar een stevig fitnessapparaat waarop je op een (interactieve) manier de meest uitdagende trainingen kunt volgen.


De grootste voordelen van de Focus Fitness Senator iPlus

Aan de Focus Fitness Senator iPlus zitten een aantal grote voordelen. Ben je benieuwd welke voordelen dit zijn? We hebben de grootste voordelen voor je samengesteld. 

Geruisloos apparaat

Eén van de grootste voordelen van deze crosstrainer, is dat het apparaat heerlijk stil traint.

De meeste crosstrainers maken nog wel eens lawaai tijdens het trainen, maar de Focus Fitness Senator iPlus kun je zelfs geruisloos noemen.

Hierdoor word je tijdens het trainen niet afgeleid door het harde geluid en kun je genieten van een rustige training. 

Trainen met apps 

focus fitness senator iplus apps

Met deze crosstrainer kun je interactief trainen door gebruik te maken van verschillende applicaties. Op een heel eenvoudige manier koppel je je favoriete app aan het apparaat.

Zo kun je kiezen uit leuke interactieve programma’s waarbij je digitale routes kunt volgen. Dit maakt het trainen nóg uitdagender en hierdoor zul je het misschien ook nog wel langer vol kunnen houden. 

Stabiele en stevige crosstrainer 

focus fitness senator iplus stabiel

De Senator iPlus wordt gezien als een zeer stabiele crosstrainer. De crosstrainer heeft een draaggewicht van 150 kilogram en is hierdoor geschikt voor intensieve trainingen.

Soms kan het namelijk zo zijn dat een fitnessapparaat nog wel eens trilt tijdens een intensieve training.

Bij deze crosstrainer is dit helemaal niet aan de orde en kun je met een veilig gevoel op de crosstrainer stappen. 

Zijn er ook nadelen?

Helaas heeft het trainen op de Focus Fitness Senator iPlus ook een aantal nadelen. We zullen deze nadelen voor je op een rij zetten. 

Weinig trainingsprogramma’s voor prijsklasse

De Senator iPlus bevat 12 voorgeprogrammeerde programma’s. Op zich is hier niets mis mee, maar in deze prijsklasse vind je crosstrainers met nog meer trainingsprogramma’s.

Hierbij moet wel worden gezegd dat de crosstrainer over maar liefst 32 weerstandsniveaus beschikt. 

Neemt veel ruimte in beslag 

De crosstrainer is een groot apparaat dat veel ruimte in beslag neemt.

Het is daarom goed om zeker te weten dat je over deze ruimte in je huis beschikt. Zo voorkom je dat je straks geen ruimte hebt voor het apparaat. 

De Focus Fitness Senator iPlus vs. andere crosstrainers

focus fitness senator iplus lengtepas

Wat maakt de Senator iPlus zo bijzonder? Bij deze crosstrainer vind je het vliegwiel aan de voorkant van het apparaat.

Dit betekent dat je uiteindelijk een langere lengtepas hebt. Voor lange mensen is dit ideaal. Ook is dit veel minder belastend voor je gewrichten. 

Iets wat deze crosstrainer ook uniek maakt, is dat het een geruisloos apparaat is. Tijdens het trainen hoor je weinig geluid en dit zorgt ervoor dat je je goed kunt focussen op de training zelf.

Je zult minder snel worden afgeleid door het harde geluid dat de crosstrainer met zich meebrengt. Dit is bij veel crosstrainers namelijk wel het geval. 

De Focus Fitness Senator iPlus kritisch beoordeeld

We vinden het belangrijk dat jij de juiste keuze maakt als je op zoek gaat naar een geschikte crosstrainer. Om deze reden besloten we om de Focus Fitness Senator iPlus uitvoerig voor je te testen.

Met een kritische blik hebben we deze crosstrainer beoordeeld. Ben je benieuwd naar de ervaringen die we hebben opgedaan? Lees gauw verder. 

Montage 

focus fitness senator iplus handleiding

Toen we de crosstrainer eenmaal binnen hadden, waren we benieuwd naar de montage van het apparaat. Het was nogal een groot en zwaar pakket en dit maakte ons nieuwsgierig.

Wat we als een groot pluspunt beschouwen is dat de handleiding in het Nederlands te lezen is. Het merk is namelijk Nederlands en dit helpt zeker mee.

De handleiding is eenvoudig te volgen en daardoor konden we de crosstrainer binnen een mum van tijd in elkaar zetten. 

Comfort 

Nadat de crosstrainer was gemonteerd, besloten we het apparaat uitvoerig te testen op comfort. Doordat het vliegwiel zich aan de voorkant bevindt, is de lengtepas langer dan gebruikelijk.

Dit zorgt juist voor een zeer comfortabele training.

Daarnaast is de Senator iPlus voorzien van een lage instap. Dit maakt het eenvoudiger om op en af te stappen. Dit maakt het apparaat toegankelijk voor mensen die hier wat meer moeite mee hebben. 

Trainingsmogelijkheden

focus fitness senator iplus crosstrainer display

We zijn zeer te spreken over de trainingsmogelijkheden, dankzij maar liefst 32 weerstandsniveaus. Dit zorgt voor een uitdagende en intensieve training.

Ook de 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zorgen ervoor dat er voor iedereen wel wat tussen zit.

Het is echter wel zo dat we hadden verwacht dat er meer trainingsprogramma’s beschikbaar zouden zijn.

Dit komt vooral doordat de crosstrainers die zich in dezelfde prijsklasse bevinden, over meer programma’s beschikken.

Een pluspunt vinden wij dan wel weer de apps die je kunt koppelen aan de crosstrainer. Interactief trainen is hierdoor een mogelijkheid die je zeker niet wilt missen.

Alternatieven

Omdat er ontzettend veel verschillende crosstrainers op de markt zijn, is er gelukkig altijd een goed alternatief te vinden als je toch niet helemaal overtuigd bent.

Focus Fitness heeft voldoende crosstrainers in het assortiment. In verschillende prijsklassen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de Focus Fitness Senator, of naar de Focus Fitness Fox 5 iPlus.

Ben je op zoek naar een wat goedkopere crosstrainer? Dan komt de Focus Fitness Fox 3 iPlus ook goed tot zijn recht.

Eindoordeel & Aanbieding

Nadat we de Focus Fitness Senator iPlus uitvoerig hebben getest, is het natuurlijk de grote vraag of we deze crosstrainer het geld waard vinden. 

Wij raden deze crosstrainer zeker aan als je op zoek bent naar een stevige, stabiele en geruisloze crosstrainer waarop je intensief wilt gaan trainen.

Zeker voor oudere mensen of mensen die minder mobiel zijn, is deze crosstrainer een goede optie. Door middel van de lage instap kun je eenvoudig beginnen aan je trainingen.

Ook kun je kiezen uit 32 verschillende weerstandsniveaus en 12 trainingsprogramma’s.

Zoek je een meer uitgebreid apparaat met nog meer verschillende trainingsmogelijkheden? Dan kun je beter kiezen voor een andere crosstrainer. In dezelfde prijsklasse vind je namelijk crosstrainers met nog meer trainingsmogelijkheden. 

Wij zijn in ieder geval positief verrast door dit apparaat en hebben de beste aanbiedingen alvast voor je op een rij gezet.


Meer van Focus Fitness:


Categorieën: Fitness