Focus Fitness Unit 6 | Review & Ervaringen | Het kopen waard?

Last updated by Kaz on

focus fitness unit 6 review

Ben jij benieuwd naar de Focus Fitness Unit 6? Met dit krachtstation train je iedere spiergroep die je maar wilt.

Dit fitnessapparaat wordt gezien als één van de beste krachtstations die op de Nederlandse markt te vinden is en is daarom ontzettend populair onder vele thuissporters.

Daarnaast kun je dit apparaat ook nog eens aanschaffen voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Klinkt dat niet perfect? Natuurlijk, maar is dit apparaat wel echt zo goed? En is dit fitnessapparaat het geld wel echt waard of krijg je juist te maken met een miskoop?

In deze review lees je wat onze ervaringen zijn met dit krachtstation. Wij hebben deze Home Gym namelijk uitvoerig voor je getest en nemen je graag mee in onze bevindingen.

Wat is de Focus Fitness Unit 6 voor een apparaat?

Over de Focus Fitness Unit 6 zijn wij zeer te spreken. Deze complete Home Gym schaf je eenvoudig aan voor thuis. Tegen een voordelige prijs, zorg je ervoor dat al jouw spiergroepen worden getraind.

Naar de sportschool gaan, is hiermee verleden tijd. De Focus Fitness Unit 6 zorgt namelijk voor een complete training en dit kan voor veel mensen een groot voordeel zijn.

De Focus Fitness Unit 6 bestaat uit verschillende soorten trainingsunits. Denk hierbij aan de Boven Pulley, Onder Pulley, Leg Unit, Curl Bench en zo zijn er nog meer.

Een complete training is dus zeker gegarandeerd. Daarnaast is het apparaat ook nog eens eenvoudig te verstellen, waardoor iedereen gebruik kan maken van deze home gym.

Wanneer je niet zo graag naar de sportschool gaat of je er juist niet naar toe kunt gaan, dan is dit apparaat zeer geschikt voor je. Met dit krachtstation train je namelijk comfortabel thuis.

Ben je beginner of juist een gevorderde sporter? Dit apparaat is geschikt voor iedereen. Daarnaast is het ook een betaalbaar apparaat.

Voor wie niet al teveel geld wil uitgeven, is deze complete Home Gym helemaal perfect.


De voor- en nadelen van de Focus Fitness Unit 6

Wil jij weten wat de voor- en nadelen zijn van dit fitnessapparaat? Om je op weg te helpen, hebben we deze netjes voor je op een rij gezet. We beginnen eerst met de voordelen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Dit krachtstation beschikt over een sublieme prijs-kwaliteitverhouding. Het apparaat beschikt over verschillende trainingsmogelijkheden, het materiaal is stevig en het apparaat is eenvoudig in gebruik te nemen.

Voor een scherpe prijs, geniet je van de beste trainingsmogelijkheden op dit apparaat.

Je kunt direct aan de slag

Alle accessoires van dit fitnessapparaat zijn inbegrepen. Dit zorgt ervoor dat je direct aan de slag kunt en geen andere onderdelen erbij hoeft te bestellen. Zoek een mooie plek voor dit apparaat, zet het in elkaar en je kunt gaan trainen.

Dit vonden wij een groot voordeel. Op deze manier ben je niet nog allerlei extra kosten kwijt. Welke onderdelen allemaal inbegrepen zijn? Een Pull Down bar, Triceps Biceps Row bar, Enkel Strap en 2 Single Grips worden standaard samen met het apparaat geleverd.

Goede ervaringen

De Focus Fitness Unit 6 heeft ontzettend goede reviews. Op de lange termijn zijn de gebruikers van dit apparaat hier zeer over te spreken.

Gebruikers van dit apparaat vinden het een stevig apparaat waar zij lang plezier van hebben. Een populair fitnessapparaat, kun je dit zeker noemen.

Train je hele lichaam

De sportschool is niet meer nodig. Met dit apparaat train je letterlijk alle spiergroepen die je maar hebt. Voor een echte full body work-out is dit apparaat helemaal perfect. Alleen je buikspieren trainen?

Of liever iedere dag een andere spiergroep trainen? Ook dit is natuurlijk allemaal mogelijk. Je traint op een manier die voor jou het beste werkt.

Tegenover voordelen staan helaas vaak ook nadelen. Wil je weten wat de nadelen zijn van de Focus Fitness Unit 6? We hebben een aantal nadelen voor je opgesteld. Deze kun je hieronder lezen.

Gewichtsblokken kun je niet uitbreiden

Wil je zwaarder trainen dan 70 kilogram? Helaas kun je bij de Focus Fitness Unit 6 de gewichtsblokken niet uitbreiden. Zwaarder trainen zit er dus helaas niet in. Het is echter zo dat 70 kilogram voor de meeste mensen meer dan genoeg is.

Niet inklapbaar

Dit apparaat is niet inklapbaar en is daarnaast nogal groot. De Focus Fitness Unit 6 neemt veel ruimte in beslag. Dit betekent dat je het apparaat niet makkelijk kunt opbergen of kunt verplaatsen.

Het is handig om een vaste plek te vinden voor het apparaat, zodat het niet in de weg staat.

Kabel minder strak bij lichtgewicht trainen

Als je gaat trainen met 5 of 10 kilogram, dan loopt de kabel minder strak. Dit is jammer, want bij de hogere gewichten is de kabel juist goed strak en stevig.

Onze ervaringen met de Focus Fitness Unit 6

Om je een goed beeld te geven van de Focus Fitness Unit 6, hebben we het fitnessapparaat uitvoerig voor je getest. We vinden het belangrijk dat jij een goede aankoop doet en daarom delen we graag onze bevindingen met je.

Onze eerste indruk

Onze eerste indruk van de Focus Fitness Unit 6 is dat het er stevig uitziet. Het apparaat is eenvoudig te monteren. Als je dit hebt gedaan, kun je per direct gebruikmaken van de Home Gym. Is dat niet ideaal?

Dit fitnessapparaat bestaat uit verschillende elementen. Met de lat pulley kun je verschillende rugoefeningen uitoefenen. Daarnaast is er ook een stevig kabelstation aanwezig, hiermee kun je bijvoorbeeld je borstspieren trainen.

Het apparaat is 135 kilogram en daardoor niet gemakkelijk te verplaatsen. Wil je het apparaat wel verplaatsen? Dan dien je deze eerst weer uit elkaar te halen.

Gebruiksgemak

Zoals je al hebt kunnen lezen, zet je het apparaat eenvoudig in elkaar. Binnen de kortste keren is het apparaat in elkaar gezet door middel van de duidelijke handleiding die erbij zit.

Ook het trainen op het apparaat spreekt voor zich. Kom je er niet helemaal uit? Bel dan de klantenservice en zij staan voor je klaar om je te helpen.

Comfort

Over het comfort van de Focus Fitness Unit 6 zijn wij zeer te spreken. We hebben het apparaat langdurig uitgetest en gelukkig zit het apparaat heerlijk.

Als je intensief traint, wil je natuurlijk niet dat het apparaat gaat trillen. Gelukkig gebeurt dit niet bij deze Home Gym. Hoe lang of intensief je ook traint, het apparaat blijft stabiel staan.

Daarnaast is bijna alles verstelbaar en dit zorgt ervoor dat je alles zelf kunt instellen zoals jij wilt. Op deze manier voorkom je bepaalde lichamelijke klachten of blessures.

Het materiaal

De Focus Fitness Unit 6 is gebouwd van stevig materiaal. Duurzaam kun je dit apparaat zeker noemen. Dit krachtstation zal niet zomaar kapot gaan, doordat het gemaakt is van stevig nylon materiaal.

Ook als je dagelijks lang en intensief traint, zal dit apparaat er niet zomaar mee ophouden. Tegen een stootje kan dit krachtstation zeker.

De verschillende trainingsprogramma’s

Als je een fitnessapparaat aanschaft, wil je er zeker van zijn dat dit niet na enige tijd zal gaan vervelen. Gelukkig is dit bij deze Home Gym niet het geval.

De Focus Fitness Unit 6 beschikt over 7 verschillende trainingsprogramma’s waar je gebruik van kunt maken. Dit zorgt ervoor dat het trainen leuk blijft en dat je jezelf blijft uitdagen.

Conclusie: Is de Focus Fitness Unit 6 het geld wel echt waard?

Je hebt kunnen lezen wat wij van de Focus Fitness Unit 6 vinden. Nu is natuurlijk de grote vraag: is dit apparaat het geld wel echt waard? We kunnen een kort antwoord geven: Ja, dat is het zeker.

De Focus Fitness Unit 6 is het kopen meer dan waard. Of je nou je buikspieren wil trainen of juist je benen, alles kan op deze complete Home Gym. Het apparaat is stevig gebouwd en zeer geschikt om thuis op te trainen.

Als je niet naar de sportschool wilt of kunt, is dit krachtstation een geschikte optie. Daarnaast hoef je er niet bang voor te zijn dat het apparaat gaat trillen wanneer je intensief traint. Het materiaal is stevig genoeg en langdurig trainen hoeft geen enkel probleem te zijn.

Als je erover nadenkt om dit krachtstation aan te schaffen, zorg er wel voor dat je ruimte hebt voor het apparaat. Deze Home Gym neemt veel ruimte in beslag en is niet makkelijk te verplaatsen.

Ook inklappen is geen optie. Het is daarom goed om van tevoren een plek te bepalen waar je het apparaat neer wilt zetten.


Meer van Focus Fitness:


Categorieën: Fitness