Focus Fitness Jet 9 iPlus: Review & Ervaringen

Last updated by Kaz on

focus fitness jet 9 iplus review

Denk je erover na om de Focus Fitness Jet 9 iPlus te kopen? Met deze loopband is de sportschool verleden tijd.

De Jet 9 iPlus loopband is een mooi en professioneel fitnessapparaat dat speciaal geschikt is voor thuisgebruik.

Klinkt uitstekend, maar is deze loopband het kopen wel echt waard? In deze review lees je wat wij vinden van de Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Ook beantwoorden we voor jou de vraag of deze loopband het waard is om aan te schaffen.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus – Dit moet je weten

Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband inklapbaar

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een geschikt apparaat voor iedereen die heerlijk intensief thuis wil trainen. Met een breed loopvlak, een goede hellingshoek en een stevige 2,5 pk motor, geniet je van een sportieve training.

Deze loopband is geschikt voor iedereen die op een serieuze manier thuis wilt gaan trainen. Het is een professioneel apparaat dat beschikt over diverse functies.

Met de Bluetooth functie koppel je eenvoudig een app aan deze loopband en met de 15 verschillende trainingsprogramma’s werk je aan je conditie.

Over de Focus Fitness Jet 9 iPlus zijn wij zeer te spreken. Dit fitnessapparaat is duurzaam en zal daarom ook lang meegaan. Een training op het apparaat voelt stabiel aan en gaat heerlijk comfortabel door het grote loopvlak.

Wel is het verstandig om rekening te houden met de grootte van het fitnessapparaat. Daarnaast beschikt deze loopband over maar 15 trainingsprogramma’s.

Als je op zoek bent naar een loopband met meer trainingsprogramma’s, dan is het verstandig om verder te kijken.

Wat deze loopband zo uniek maakt, is dat het een stil apparaat is. Met de Jet 9 heb je geen last van harde brommende geluiden van de motor tijdens het lopen en dit een ontzettend groot voordeel.


De voordelen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus 👍

Als je erover nadenkt om de Focus Fitness Jet 9 iPlus aan te schaffen, is het goed om te weten wat de voordelen van deze loopband zijn.

Zo kom je erachter of dit het apparaat is waar je naar op zoek bent. Om je op weg te helpen, hebben we de grootste voordelen voor je op een rij gezet.

Eenvoudig te monteren

Een groot voordeel van dit fitnessapparaat, is dat de montage zeer eenvoudig is. Je hoeft het apparaat enkel uit elkaar te klappen en de console erop te monteren.

Binnen een mum van tijd staat de loopband in zijn geheel in jouw woonkamer en kun je beginnen met de training.

Stabiele loopband

De Focus Fitness Jet 9 iPlus weegt wel 89 kilo en is een zeer stabiel apparaat. Dit maakt het trainen op het apparaat vele malen comfortabeler.

Je hebt namelijk geen last van een wiebelend apparaat wanneer je intensief aan het trainen bent. Ook het draaggewicht van de band is hoog.

De loopband is namelijk belastbaar tot een gewicht van 150 kilogram. Let er hierbij wel op dat je niet precies 150 kilogram weegt.

Het wordt vaak aangeraden om net iets onder het draaggewicht van het apparaat te zitten om een stabiele training te kunnen volgen.

Beschikt over een groot loopvlak

De loopband heeft een groot loopvlak van 137 x 54 cm. Een groot loopvlak zorgt ervoor dat je niet per ongeluk naast de loopband stapt wanneer je aan het trainen bent.

Dit geeft uiteraard een veilig en comfortabel gevoel.

Wat zijn de nadelen? 👎

Naast de vele voordelen die de loopband te bieden heeft, zitten er helaas ook een aantal nadelen aan deze looptrainer. We hebben de nadelen van de Focus Fitness Jet 8 iPlus voor je op een rijtje gezet.

Groot apparaat

Het voordeel van dit apparaat is het grote loopoppervlak. Dit kan ook een nadeel zijn. Het fitnessapparaat valt hierdoor vrij groot uit.

Dit kan lastig zijn als je beschikt over weinig ruimte. Het is dus goed om van tevoren in te schatten of je ruimte hebt voor het apparaat en op welke plek je het wilt gaan neerzetten.

Het is wel zo dat je het apparaat in kunt klappen. Dit zorgt in ieder geval voor ietwat meer ruimte.

Weinig trainingsprogramma’s

De Focus Fitness Jet 9 iPlus beschikt over 15 trainingsprogramma’s. Je zou kunnen denken dat dit er genoeg zijn.

Het is echter zo dat loopbanden uit dezelfde prijsklasse beschikken over meer trainingsprogramma’s.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus in vergelijking met andere loopbanden

Wat maakt de Focus Fitness Jet 9 iPlus uniek vergeleken andere loopbanden? Allereerst is de motor van dit apparaat zeer sterk en train je heerlijk stil.

Dit kun je over veel andere loopbanden niet zeggen. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld heerlijk een muziekje of podcast op kunt zetten, zonder het gezoem van de motor er doorheen te horen.

Ook is deze loopband inklapbaar. Een inklapbare loopband, wie wil dit nou niet? Je kunt de loopband inklappen nadat je erop hebt getraind. Dit zorgt ervoor dat je meer ruimte vrij kunt maken op de momenten dat je het apparaat niet gebruikt.

De Jet 9 iPlus is volledig voorgemonteerd. Dit is natuurlijk ideaal, want bij ontvangst van het apparaat hoef je hier amper nog iets aan te doen.

Bij veel loopbanden kan er namelijk nogal wat tijd zitten in het monteren ervan. Uniek aan deze loopband is dat het al voor je is gedaan.

Onze ervaringen met de Focus Fitness Jet 9 iPlus

Als je op zoek bent naar een geschikte loopband, vinden wij het belangrijk dat jij straks de juiste keuze maakt.

We willen je graag tijd besparen, zodat je niet het hele web af hoeft te zoeken naar informatie over deze loopband.

Om deze reden hebben we de loopband alvast voor je uitgetest. We hebben het apparaat met een kritische blik bekeken en delen graag onze ervaringen met je.

Het design van de loopband

Het eerste waar je meestal naar kijkt, is het design. Over het design van een loopband is vaak lastig te oordelen, omdat het ook een kwestie van smaak is.

Toch delen wij graag onze mening met je. Toen we het apparaat thuis ontvingen, waren we zeer te spreken over het design van de loopband. De Focus Fitness Jet 9 iPlus beschikt over een professionele uitstraling.

Het apparaat bestaat uit verschillende kleuren grijs en ziet er qua materiaal stevig uit. De knopjes van de display worden verlicht en dit geeft een luxe uitstraling.

Extra bijzonder aan dit apparaat is dat het beschikt over een ventilator en twee bidonhouders. Heerlijk voor een verkoelende training in de zomer.

Gebruiksgemak

De loopband is eenvoudig in gebruik te nemen. Zoals je hebt kunnen lezen, is het monteren van de loopband zo gedaan.

Dit komt doordat het apparaat al voorgemonteerd is. Ook wanneer je begint met trainen, spreekt eigenlijk alles voor zich.

De trainingscomputer is eenvoudig te bedienen en geeft duidelijk weer wat alles precies is. Wel beschouwden we het als een nadeel dat het scherm vrij klein is.

Als je moeite hebt met het lezen van kleine letters en cijfers, kan dit nogal lastig zijn tijdens het trainen.

Comfort

Tijdens het uittesten van deze loopband, hebben we natuurlijk kritisch gekeken naar het comfort van de loopband.

Het grote loopvlak oogt comfortabel, maar traint het ook comfortabel? Naar onze mening wel. We hebben intensief op dit apparaat getraind door een hogere pas aan te nemen.

Het loopvlak voelt heerlijk comfortabel aan je voeten. Daarnaast geeft het een veilig gevoel, dat het loopvlak zo groot is. Naast de band stappen is hierdoor niet iets wat zomaar gebeurd.

De motor

De motor van dit fitnessapparaat is ontzettend krachtig. Het heeft namelijk een vermogen van 2,5 pk.

Voor een loopband die geschikt is om thuis te gebruiken, is dit zeker een motor van hoogwaardige kwaliteit. Met een snelheid van 20 kilometer per uur, kun je optimaal trainen.

Stabiliteit

Wat vinden we van de stabiliteit van dit apparaat? In het eerste opzicht leek deze loopband zeer stevig. Het apparaat oogt robuust en is erg zwaar.

Hoe is dat als je begint met lopen? Het apparaat voelt stevig aan tijdens het lopen. Bij bepaalde loopbanden kan het nog wel eens zo zijn dat het begint te wankelen. Dit is gelukkig niet het geval bij de Jet 9 iPlus.

Het lcd-scherm

De Jet 9 beschikt over een mooi lcd-scherm. Het scherm oogt mooi, maar is erg klein.

Tijdens het trainen merkten we dat we liever hadden gezien dat het scherm net een tikkeltje groter zou zijn.

Daarnaast beschikt het apparaat over niet al te veel trainingsprogramma’s. De trainingsprogramma’s die er zijn, waren we over te spreken.

We vonden echter dat dit er nog meer hadden kunnen zijn, als je kijkt naar de prijsklasse van het apparaat.

Verder biedt het scherm alles wat je nodig hebt. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel calorieën je hebt verbrand, welke afstanden je hebt gerend, wat je snelheid is en nog meer.

Kortom: alles wat je moet weten kun je vinden op het lcd-scherm.

Ons eindoordeel en aanbieding

Nu je aan het einde van deze review bent gekomen, weet je meer over de Focus Fitness Jet 9 iPlus en wat wij hebben ondervonden tijdens het uittesten van het apparaat. Nu is het natuurlijk de grote vraag of de loopband het waard is om te kopen.

Ons antwoord: Ja, het apparaat is het zeker waard om aan te schaffen. Als je ervoor kiest om regelmatig thuis te willen trainen, dan is deze loopband een mooie en geschikte optie voor je.

De loopband oogt professioneel, beschikt over een sterke motor en staat stevig op de grond. Voor een intensieve training zit je met dit apparaat zeker goed.

Ben je liever op zoek naar een compacte loopband? De Jet 9 valt groot uit, dus dan kun je beter kiezen voor een andere loopband. Ook als de Jet 9 niet in je prijsklasse valt, dan raden we het aan om verder te kijken.

Al met al kunnen we stellen dat wij het zeker waard vinden om deze loopband aan te schaffen. Met deze duurzame loopband doe je waarschijnlijk ontzettend lang en dan haal je het geld er zo weer uit.

Ben je op zoek naar de beste aanbieding? Klik hieronder en bekijk direct de beste prijs.
FAQ

Welke spieren train je op de Focus Fitness Jet 9 iPlus?

Op de Jet 9 iPlus train je verschillende spiergroepen. Spiergroepen die je traint zijn: je been- en bilspieren, de buikspieren en de rugspieren.

Welke loopbanden zijn vergelijkbaar met de Focus Fitness Jet 9 iPlus?

Naast de Focus Fitness Jet 9 iPlus, heeft het merk meerdere soorten versies van het apparaat. De Focus Fitness Senator iPlus en de Jet 7 iPlus zijn vergelijkbaar met de Jet 9 iPlus.


Meer van Focus Fitness:


Categorieën: Fitness