Opvouwbare loopband kopen? De Top 7 inklapbare loopbanden

Last updated by Kaz on

opvouwbare loopband kopen

Wil jij er zeker van zijn dat je altijd kunt hardlopen, ongeacht het weer? Dan kan een loopband voor thuis een geweldige investering zijn.

Een die zichzelf na verloop van tijd terugbetaalt in vergelijking met een lidmaatschap van een sportschool!

Niet iedereen heeft echter de ruimte in huis voor zo’n groot apparaat. En dit is nu precies waar de inklapbare loopband om de hoek komt kijken.

Hoewel dit type loopbanden nog steeds ruimte innemen, net zoals bijvoorbeeld een inklapbare roeitrainer of inklapbare crosstrainer, zijn ze over het algemeen ongeveer half zo lang als ze worden opgevouwen.

Ideaal dus voor gebruik in kleine ruimtes.

Top 7 inklapbare loopbanden vergeleken (opvouwbaar)

Om je op weg te helpen in je zoektocht hebben we hieronder 7 apparaten voor je vergeleken. Hierna zullen we je bovendien een aantal tips geven voor het vinden van jouw perfecte inklapbare loopband. Let’s go!

1. VirtuFit – Elite TR-500i Loopband

Deze goede loopband is opvouwbaar en speciaal ontworpen voor gevorderde hardlopers. De Elite TR-500i van VirtuFit is dan ook gemaakt van de beste materialen en geschikt voor intensief gebruik.

Dankzij de maar liefst 30 programma’s om uit te kiezen, kun je jezelf met deze opbergbare loopband iedere dag weer uitdagen.

Tussen deze programma’s zitten bovendien 24 voorgeprogrammeerde trainingen, 3 gebruikersprogramma’s, 2 hartslaggestuurde trainingen en een vetmeting programma

De Elite TR-500i is vrijwel geruisloos en belastbaar tot 150 kilogram. Het speciale ‘Multi Shock Absorption’ systeem zorgt er daarnaast voor dat je hardloopsessies altijd comfortabel zijn.

Klaar met trainen? Het ‘soft drop’-systeem helpt je het apparaat veilig in te klappen. Verplaats hem vervolgens met de handige transportwielen en voila: het is alsof er nooit een loopband in je woonkamer heeft gestaan.
2. Focus Fitness – Jet 2 Inklapbare Loopband

De Jet 2 van het merk Focus Fitness is de perfecte loopband voor thuissporters. Deze compacte loopband voor thuis is niet alleen inklapbaar, maar ook handmatig verstelbaar in twee verschillende hoogtes.

Het eenvoudig te bedienen display van deze hardloopband is heel overzichtelijk. Het geeft je in één oogopslag inzicht in al je trainingsgegevens. Dankzij het gedempte loopvlak met een zesvoudige flexdemping worden je gewrichten bovendien optimaal beschermd.

Deze opvouwbare loopband is voorzien van maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma’s. Zo stem je jouw training eenvoudig af op je eigen behoeften.

Kies bijvoorbeeld voor een duurloop om vet te verbranden, ga voor een intervaltraining om je conditie te verbeteren en meer.
3. NordicTrack – New Commercial 2950 Opvouwbare Loopband

Het derde apparaat is de nieuwe en verbeterde versie van de New Commercial 2950 van Nordic Track. Deze inklapbare loopband is geschikt is voor verschillende soorten trainingsdoelen; of je nu wilt afvallen of je conditie wilt verbeteren.

De loopband is voorzien van een elektronisch verstelbare hellingshoek, die eenvoudig kan worden aangepast naar wens.

Daarnaast is het apparaat uitgerust met een sterke motor, waardoor je moeiteloos een topsnelheid kunt behalen voor een efficiëntere en doelgerichte training.

Wil jij dagelijks een nieuwe, uitdagende workout? Dat kan dankzij je eigen personal trainer, IFit, die de trainingsprogramma’s aangepast op jouw prestatieniveau. Deze biedt tevens de mogelijkheid om te trainen over de hele wereld. Hoe cool is dat?
4. Schwinn – 510T Loopband Inklapbaar

Op nummer 4 staat een geweldige inklap loopband vol mogelijkheden. De Schwinn 510T stelt je in staat om voortaan de hele wereld over te rennen met de ‘Explore The World’ en Zwift- apps. Hiermee ren je door de mooiste omgevingen terwijl je je voortgang bijhoud op je telefoon.

Ben jij op zoek naar een betaalbaar apparaat die je lekker actief houdt en uitdaagt? Dan is deze opvouwbare loopband voor jou gemaakt. Kies voor interval- of afslanktrainingen of stel eenvoudig je eigen persoonlijke training samen.

Dankzij de 18 verschillende trainingsprogramma’s heb je ruime de keuze en afwisseling in je training. De Goal Track-functie op de loopband onthoudt bovendien je vorige prestaties, zodat je doelgericht de intensiteit van je training kunt vergelijken.

Vouw het apparaat na je training gemakkelijk op met het SoftDrop™ systeem en verplaats hem met de transportwieltjes.
5. Finnlo – Technum IV USB Loopband Opvouwbaar

Deze inklapbare loopband van Finnlo is elektrisch, net als alle andere modellen die we hier bespreken. Technum IV komt uit de nieuwe generatie Finnlo loopbanden.

Het combineert technische kwaliteit en een mooi design, met de mogelijkheid om op verschillende manieren te sporten

Het ruime loopoppervlak van deze opvouwbare loopband geeft je alle ruimte voor je hardlooptraining.

De moeilijkheidsgraad bepaal je bovendien zelf door de gewenste hellingshoek en snelheid te kiezen. Hierdoor heb je altijd alle controle over je hardlooptrainingen.

De loopband biedt 11 verschillende programma’s en toont je tijd, afstand, hartslag, calorieverbranding en snelheid op een LCD-scherm. Daarnaast beschikt de console over een ingebouwde hartslagontvanger en een USB-aansluiting om al je apparaten op te laden.
6. ProForm – Trainer 12.0 Inklapbare Loopband

Met de Trainer 12.0 van ProForm haal je een loopband in huis die inklapbaar is en bovendien van alle gemakken voorzien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 10 inch Touchscreen Display, een ventilator, een krachtige motor en een lekker breed loopvlak?

Deze professionele loopband zal er iedere keer weer voor zorgen dat jouw training zo comfortabel mogelijk verloopt.

Naast bovenstaande genoemde functies, draagt de demping in het apparaat bij aan extreem loopcomfort. En de ingebouwde speakers zorgen voor het nodige entertainment.

Kies uit de 32 ingebouwde trainingsprogramma’s van de Trainer 12.0 of koppel je tablet met de iFit- applicatie via Bluetooth.

Op deze manier worden je trainingsmogelijkheden vrijwel oneindig. En het beste: omdat de loopband opvouwbaar is kun je hem zelfs in een klein huis/appartement kwijt.
7. Kettler – Alpha Run 400 Loopband Inklapbaar

De laatste elektrische loopband die inklapbaar is, is de Alpha Run 400 van Kettler; een nieuw apparaat in de Alpha Run-serie van dit topmerk. De loopband is ideaal voor elke thuissporter dankzij de vele specificaties en extra functies.

Deze loopband heeft een stevige constructie en is daarom belastbaar tot wel 140 kilogram. Het beschikt daarnaast over een instelbare hellingshoek, die je training nóg uitdagender maakt. Deze kan worden ingesteld tot maar liefst 12%.

Voor de optimale loopervaring is de opvouwbare loopband voorzien van een ‘Energy deck’ demping. Dankzij dit systeem worden je gewrichten optimaal beschermd. Het brede loopoppervlak van het de Alpha Run kan na gebruik eenvoudig ingeklapt worden en worden weggereden.  
Waar moet je op letten bij het kopen van een inklapbare loopband?

Ben jij op zoek naar een loopband die inklapbaar is? Dan zijn er echter een aantal dingen om rekening mee te houden voordat je er een gaat kopen.

De ene opvouwbare loopband is de ander namelijk niet. Er kan veel verschil zitten in het materiaal, de looks, de functies, de prijs en meer.

Een aantal belangrijke punten om op te letten zijn:

Snelheidsinstellingen

De maximale snelheid van de inklapbare loopband bepaalt wat voor soort trainingen je kunt doen. Wat je hierin belangrijk vindt hangt dus allemaal af van je trainingsdoelen. Denk hier van tevoren dan ook goed over na. Let hierbij goed op de specificaties van de loopband.

De maat van de loopband

Houd er rekening mee dat inklapbare loopbanden verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Een opbergbare loopband is vaak al compacter dan een niet inklapbaar exemplaar. Maar er kan alsnog veel verschil zitten tussen een kleine loopband en een grote loopband.

Je bent waarschijnlijk op zoek bent naar een loopband die inklapbaar is, om hem regelmatig op te kunnen bergen in een kleine ruimte, zoals onder je bed of in je kast.

In dit geval is het ook goed om te controleren of het apparaat wielen heeft, zodat je hem gemakkelijk in en uit de ruimte kunt rollen.

Het draagvermogen van de loopband

Veel inklapbare loopbanden hebben vrij lage maximale gewichtsbeperkingen, dus controleer altijd of het model dat je voor je hebt je gewicht aankan.

De apparaten die we hierboven hebben beschreven kunnen allemaal vrij hoge gewichten aan, maar dit geldt niet voor alle loopbanden op de markt.

Hellinginstellingen

Een van de belangrijkste kenmerken om naar te kijken als je een inklapbare hardloopband gaat kopen, is of het hellinginstellingen bevat. Is dit het geval? Dan is het ook belangrijk om te checken of de helling automatisch of handmatig moet worden ingesteld.

Het verhogen van de helling kan de calorieën die je verbrandt enorm verhogen.

Normaal gesproken verbrandt je voor elke 1% stijging van de helling (opwaartse helling), ongeveer 10% meer calorieën in vergelijking met lopen op vlakke oppervlakken. Het is dus de moeite waard om te zoeken naar een loopband met helling.

De prijsklasse

Het is heel simpel: je budget bepaalt wat je kunt kopen. Maar let op: als het gaat om fitnessapparatuur, krijg je vaak waarvoor je betaalt.

Dit wil zeggen; het is meestal de moeite waard om wat meer geld uit te geven, in plaats van voor een extreem goedkoop model te kiezen.

Er zijn talloze opties in verschillende prijsklassen. Houd je ideale trainingservaring in gedachten en bepaal welke functies je hiervoor allemaal nodig hebt. Vergeet bovendien niet om loopbanden te checken die in de aanbieding zijn. Dit kan je namelijk een hoop geld besparen.

Conclusie

Ondertussen ken je de beste opvouwbare loopbanden en weet je waar je zoal op moet letten tijdens het kopen van dit type fitnessapparaten.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is je trainingsdoel. Pas als je deze voor ogen hebt kun je verschillende modellen tegen elkaar afwegen.

Daarnaast is het natuurlijk essentieel dat de inklapbare loopband die je koopt lekker compact is en gemakkelijk op te bergen.

Zoek daarom naar modellen die tevens transportwielen bevatten. Zo verplaats je het apparaat gemakkelijk wanneer je klaar bent met trainen. Opgeruimd staat netjes!


Meer loopbanden:


Categorieën: Fitness