VirtuFit Elite TR-500i Review: Is deze loopband het kopen waard?

Last updated by Kaz on

virtufit elite tr 500i review

Over de VirtuFit Elite TR-500i wordt veel geschreven en gesproken. Veel van de reviews zijn overwegend positief, maar kunnen wij ons daarin vinden?

Je leest het allemaal in deze VirtuFit Elite TR-500i review. In deze review zetten wij deze loopband volledig uiteen, terwijl we ook nog onze eigen ervaringen met je delen.

Lees snel verder en kom erachter of dit de perfecte loopband is voor jou.

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit Elite TR-500i

VirtuFit Elite TR-500i Loopband

Heb je interesse om een loopband voor thuisgebruik aan te schaffen? Dan weet je waarschijnlijk al dat je uit oprecht veel loopbanden kunt kiezen. Je hebt uit veel modellen, merken en soorten de keuze.

Om tussen de verschillende varianten de juiste keuze te maken, moet je onder meer naar de eigenschappen kijken. De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit Elite TR-500i sommen wij graag voor je op:

 • Gewicht van de loopband: 77 kilogram
 • Max. belastbaar gewicht: 150 kilogram
 • Afmetingen loopband: 181 x 95,5 x 130 cm
 • Afmetingen loopband ingeklapt: 114 x 95,5 x 154 cm
 • Afmetingen loopvlak: 140 x 51 cm
 • Minimale snelheid: 0,8 kilometer per uur
 • Maximale snelheid: 20 kilometer per uur
 • Maximale hellingshoek: 15%
 • Motor vermogen: 3 pk
 • Aantal programma’s: 30 programma’s

Wat deze eigenschappen laten zien? Onder meer dat de VirtuFit Elite TR-500i een veelzijdige loopband is. Deze loopband lijkt voor veel sporters geschikt te zijn, mede door de minimale- en maximale snelheid.

Of dit daadwerkelijk het geval is, lees je in deze VirtuFit Elite TR-500i review.


De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Elite TR-500i

Als je thuis op een leuke en intensieve manier wilt trainen, is een loopband een prima optie. Een loopband dempt bovendien prima, waardoor het rennen op een loopband niet zo belastend is als het rennen op straat.

Bij de VirtuFit Elite TR-500i ben je in ieder geval een prima demping verzekerd. Dat is echter niet het enige voordeel.

Veel trainingsmogelijkheden

Je zou wellicht denken dat je op een hardloopband alleen maar kunt hardlopen. Bij de VirtuFit Elite TR-500i is dit allerminst het geval.

Door de lage minimale snelheid leent deze loopband zich ook als prima als wandelband. Voor iedereen is het hierdoor mogelijk om op de gewenste manier te trainen.

Daarbij geniet je ook nog van veel trainingsprogramma’s. In totaal biedt de VirtuFit Elite TR-500i maar liefst 30 trainingsprogramma’s aan.

Het gaat hierbij om 24 voorgeprogrammeerde programma’s, 3 gebruikersprogramma’s, 2 hartslaggestuurde programma’s en een vetmeting programma. Dankzij deze programma’s train je altijd op de gewenste (leuke) manier.

Bijkomend voordeel: de VirtuFit Elite TR-500i beschikt ook nog over een bluetooth ontvanger. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld de app Fitshow aan deze loopband koppelen.

Nadat je dit gedaan hebt, kun je makkelijk alle prestaties bijhouden. Het is ook mogelijk om met andere apps te trainen, zoals Zwift.

Nog een leuk detail: je kunt op de VirtuFit Elite TR-500i tegen de computer racen. Bij deze stand zie je je eigen karakter hardlopen op het display van deze loopband.

Je maakt hierdoor van het hardlopen min of meer een spelletje en uitdaging, waardoor je waarschijnlijk nog meer plezier uit je trainingen haalt.

Opvallend groot display

De VirtuFit Elite TR-500i is van een opvallend groot display voorzien. Dit display si 7 inch groot, waardoor je de trainingswaarden perfect af kunt lezen.

Het mooie hierbij is dat het ook nog om een kleurenscherm gaat én dat het display verlicht is. Je kunt duidelijk aan dit display zien dat dit een high-end loopband is.

Fijn loopvlak & geruisloze motor

virtufit_500i

Tijdens het rennen op de VirtuFit Elite TR-500i geniet je van een fijn loopvlak. Dit is ten eerste te danken aan het hoogwaardige dempingssysteem. Dit systeem neemt veel klappen weg, waardoor je op een duurzame manier kunt trainen.

Daarbij is het ook een voordeel dat het loopvlak lekker groot is. Door de breedte van 51 centimeter is de kans op een foute stap vrij klein.

Tevens zijn wij over de motor uiterst te spreken. Deze motor levert meer dan voldoende vermogen, terwijl ‘ie amper lawaai maakt. Door het beperkte geluidsniveau is deze loopband eigenlijk de gehele dag door te gebruiken.

Makkelijk in te stellen

Zelfs tijdens het hardlopen is het mogelijk om de VirtuFit Elite TR-500i naar wens in te stellen. Met de handige knoppen kun je zowel de snelheid als de hellingshoek naar wens aanpassen.

Kies je voor één van de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s? Dan heb je hier overigens helemaal geen omkijken naar.

De snelheid en hellingshoek worden in dat geval automatisch aangepast. Je kunt je hierdoor volledig op je training en ademhaling richten.

Gebruiksgemak

Bij de VirtuFit Elite TR-500i ben je ook nog van veel gebruiksgemak verzekerd. Dit is deels aan bovenstaande punten te danken, maar ook aan bijvoorbeeld de opklapmogelijkheid.

Nadat je met veel plezier op deze loopband getraind hebt, klap je ‘m moeiteloos in.

Heb je dit gedaan? Dan kun je de loopband op een vrij simpele manier opbergen. Dit is in ieder geval erg wenselijk, aangezien dit een vrij grote loopband is.

Uitmuntende kwaliteit

virtufit-elite-tr-500i_loopband

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe loopband? Dan is het vooral zaak om je pijlen op de lange termijn te richten. Als je veel geld aan een nieuwe loopband uitgeeft, wil je hier immers zo lang mogelijk van genieten.

Als je voor de VirtuFit Elite TR-500i kiest, is dit in ieder geval. Dit is hoofdzakelijk aan de uitmuntende kwaliteit te danken.

Deze kwaliteit is ten eerste aan het merk VirtuFit zelf te danken. Dit merk weet nu eenmaal altijd de gewenste kwaliteit te leveren. De kwaliteit is ten tweede aan de gebruikte materialen en onderdelen te danken.

Het gaat louter om de beste materialen en onderdelen, waardoor je van een uitmuntende kwaliteit verzekerd bent.

Voor veel sporters geschikt

Overigens is de VirtuFit Elite TR-500i ook nog voor veel sporters geschikt. Dit komt onder meer door het hoge maximale belastbare gewicht van 150 kilogram. Zolang je minder dan 150 kilogram weegt, maak je veilig en aangenaam gebruik van deze loopband.

Daarbij maakt de gewenste hardloopsnelheid ook niet al te veel uit. De snelheidsrange is bij de VirtuFit Elite TR-500i immers erg ruim.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Elite TR-500i

Spreken de voordelen van de VirtuFit Elite TR-500i je maar al te goed aan? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Zelf zijn wij ook behoorlijk enthousiast over deze high-end loopband.

Het is tegelijkertijd ook belangrijk om kritisch te blijven. Dat hebben wij dan ook gedaan tijdens het testen van de VirtuFit Elite TR-500i. Mede daardoor zijn wij op onderstaande nadelen gestuit.

Vrij grote en zware loopband

Wil je de VirtuFit Elite TR-500i in je woning plaatsen? Dan heb je hier niet alleen de nodige ruimte voor nodig, maar ook de nodige spierkracht. Dit is namelijk een vrij grote en zware loopband.

Tegen deze afmetingen helpt de opvouwmogelijkheid dus, maar met het gewicht heb je sowieso te maken. Het is hierdoor minder makkelijk om de loopband bijvoorbeeld naar boven te tillen.

Ook het monteren en verplaatsen van de VirtuFit Elite TR-500i kan een uitdaging zijn. Houd hier goed rekening mee.

Niet de goedkoopste loopband

Stel je hoge eisen aan je nieuwe loopband, maar geef je idealiter niet de hoofdprijs uit? Dan is het aan te raden om naar een andere loopband op zoek te gaan. Voor deze loopband moet je nogal diep in de buidel tasten.

Wat wij van dit prijskaartje vinden? Daar komen we graag verderop in deze VirtuFit Elite TR-500i review nog even op terug.

Voor wie is de VirtuFit Elite TR-500i geschikt?

De VirtuFit Elite TR-500i is vooral voor de intensieve thuissporter geschikt. Als je thuis op een serieuze, intensieve en gevarieerde manier wilt trainen, sluit deze loopband perfect op je wensen aan.

Stel je andere eisen aan je nieuwe loopband? Dan kun je je vraagtekens zetten bij deze loopband.

Het kan daarom nooit kwaad om ook eens naar andere loopbanden te kijken. Hierbij wijzen wij je op onder meer de VirtuFit Elite Comfort, VirtuFit Elite TR-900i en de VirtuFit TR-200i. Mogelijk sluit één van deze loopbanden goed op je wensen aan.

Wat kost de VirtuFit Elite TR-500i?

Voor de VirtuFit Elite TR-500i moet je vrij diep in de buidel tasten. De adviesprijs van deze loopband ligt namelijk op zo’n 1300 euro.

Hierover kunnen we het volgende stellen:

 • Prijstechnisch is dit geen super interessante loopband, maar de samenstelling maakt een hoop goed. De algehele prijs-kwaliteitverhouding kunnen wij hierdoor als ‘prima’ omschrijven.
 • Je geniet jarenlang van deze loopband. Het is ook goed om te beseffen dat je de komende jaren op deze loopband kunt trainen. Dit houdt onder meer in dat je de investering over meerdere jaren uit kunt spreiden. Dat stelt het prijskaartje toch wel in een ander daglicht.
 • De prijzen kunnen uiteenlopen. Het is ook goed om te weten dat de prijzen van de VirtuFit Elite TR-500i uiteen kunnen lopen. Wij hebben in ieder geval al meermaals opgemerkt dat deze loopband in de aanbieding aangeboden werd. Als je van een mooie korting kunt genieten, valt de prijs-kwaliteitsverhouding nog beter uit.

Ons eindoordeel over de VirtuFit Elite TR-500i

Met de VirtuFit Elite TR-500i haal je een geweldige loopband in huis. Dit durven wij wel te stellen, nadat wij deze loopband geruime tijd getest hebben. De loopband voldoet aan onze strengste eisen en is voor veel sporters geschikt.

Daarbij zijn wij over onder meer de trainingsmogelijkheden uiterst te spreken. Je kunt simpelweg altijd op deze loopband op de gewenste manier trainen. Hierbij geniet je ook nog van de gewenste duurzaamheid en veel handige extra’s.

Wil je liever minder geld uitgeven? Dan kun je het beste op zoek gaan naar een andere Zwift loopband. Dat deze loopband aan Zwift te koppelen is, is namelijk eveneens een groot voordeel.

Wij raden je de aanschaf van de VirtuFit Elite TR-500i in ieder geval van harte aan.


Meer loopbanden van VirtuFit:


Categorieën: Fitness