VirtuFit TR-90i – Review & Ervaringen

Last updated by Kaz on

virtufit tr 90i review

Ben jij op zoek naar een loopband voor thuis? Wil je graag regelmatig en intensief trainen? Dan is de TR-90i van VirtuFit een optie.

In deze uitgebreide review bekijken we de VirtuFit TR-90i loopband.

Wij namen VirtuFit TR-90i onder de loep en kwamen tot een opmerkzame conclusie. Ben jij ook benieuwd of dit fitnesstoestel past bij jouw wensen?

Na het lezen van onze review weet je het zeker.

De VirtuFit TR-90i nader bekeken

Een eerste blik op de TR-90i en het valt direct op hoe compact het looptoestel is. Ondanks het relatief kleine formaat, is de VirtuFit TR-90i een echte krachtpatser. Het apparaat is sterk en staat stabiel.

Met een vermogen van 1.25 pk, is een topsnelheid van 14 km/u beschikbaar. De TR-90i loopband is daarmee perfect voor snelle hardlooptrainingen

De startsnelheid is 1 km/u. Ook tijdens een rustig tempo, levert de VirtuFit TR-90i opvallend goede prestaties. Dit maakt deze loopband van VirtuFit uitermate geschikt voor herstel- of revalidatietraining

Bekijken we de loopband van dichtbij valt het stijlvolle en gebruiksvriendelijke design op. De VirtuFit loopband TR-90i heeft een elegant kantelbaar LED scherm met ‘touch’-toetsen. 

Van ervaren hardloper tot slecht ter been, de TR-90i is dus breed inzetbaar. Maar dit is nog lang niet alles! We hebben de voordelen voor je op een rij gezet.


De grootste voordelen van VirtuFit TR-90i

Dit is een loopband met behoorlijk wat pluspunten. We hebben de grootste voordelen van VirtuFit TR-90i voor je uitgezocht en in ‘random order’ hier beschreven.

Opvouwbaar

Heb jij thuis niet de ruimte voor een compleet uitgeruste gym? Dan is het prettig wanneer je jouw loopband in een kast kunt opbergen. De VirtuFit TR-90i loopband is opvouwbaar. Ingeklapt zijn de afmetingen: 74 x 100 x 115 cm

Veiligheid

Wanneer je thuis traint wil je ook veilig trainen. Dankzij de noodstop, die je eenvoudig bevestigd aan je kleding, zal de band in van nood direct stoppen. 

Nederlandse producent

VirtuFit is een Nederlands fitnessmerk dat producten levert van uitstekende kwaliteit. Anders dan wanneer je besluit een apparaat van Alibaba te bestellen, krijg je bij aanschaf van VirtuFit TR-90i ook goede service.

Er is een Nederlandse website. Mocht er een probleem zijn kan je daar eerst kijken of de FAQ een oplossing heeft. Zo niet, vul je het service formulier in. Een monteur komt daarna je probleem oplossen.    

Verlicht LCD-scherm

Een verlicht LCD-scherm op zich is een voordeel. Het verlichte en kantelbare scherm van de VirtuFit TR-90i loopband is helemaal top. Dankzij gebruiksvriendelijke toetsen en elegant design, werkt dit scherm perfect.

Zijn er ook nadelen?

Wanneer je lang genoeg zoekt zijn er altijd ook nadelen te vinden. Zo ook bij de VirtuFit TR-90i loopband. Al hangt veel af van wat je als gebruiker belangrijk vindt.

Zo heeft de TR-90i drie niveaus om de helling te bepalen. De hellingshoek is in te stellen tussen 1,3% en 5%. Wanneer je dit regelmatig wilt veranderen, is het nadelig dat je de hellingshoek handmatig moet verstellen.

Ondanks dat VirtuFit TR-90i Loopband opvouwbaar is, kost het soms tot 15 minuten montage. Wil je na iedere training het apparaat opbergen? Overweeg dan een VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband.

Dat is een geheel opvouwbare loopband. Iets wat wel vaak ten koste gaat van topsnelheid en formaat loopvlak. 

De VirtuFit TR-90i vs Andere compacte loopbanden

Wij hebben de TR-90i van VirtuFit tegenover andere compacten loopbanden gezet. Op zoek naar eigenschappen die deze loopband uniek maakt, viel ons het volgende op.

Een topsnelheid van 14 km/u is voor een compacte loopband meer dan behoorlijk. Vergelijkbare loopbanden die compact zijn komen vaak te kort op dit vlak. 

Dankzij een simpel maar slim systeem is de hellingshoek verstelbaar. Zoals eerder benoemd is de hoek handmatig instelbaar. Dat kan als nadeel worden gezien.

Maar wanneer je de TR-90i net als ons met andere compacte loopbanden vergelijkt, zul je zien dat de meeste helemaal niet verstelbaar zijn.   

Het derde unieke onderdeel van de VirtuFit TR-90i loopband is, in onze ogen, het mooie kantelbare en verlichte LCD-scherm. De platte ‘touch’-knoppen op het zwart glanzende paneel zorgen voor een mooi afgewerkt design.

De VirtuFit TR-90i kritisch beoordeeld

Na enkele weken gebruik te hebben gemaakt van de VirtuFit TR-90i, is het tijd alles nog eens rustig te beoordelen. Met de kanttekeningen dat onze wensen misschien heel anders zijn dan die van jou.

Als het gaat om hardlopen zijn we absoluut voorstander van de buitenlucht. In alle vroegte uit de veren, de loopschoenen aan en kilometers maken. Heerlijk! Maar nu er enkele weken een compacte loopband in huis heeft gestaan, blijkt het toch wel heel praktisch

Vooral op de momenten dat het buiten net te nat, koud of donker was, werd er gebruik gemaakt van de TR-90i. Op andere dagen was het bijvoorbeeld weer ideaal voor een uitloop sessie. Gewoon even 30 minuten stevig wandelen. 

Dankzij de hoge topsnelheid hebben wij de loopband ook regelmatig ingezet voor interval training.   

Al met al zijn dit natuurlijk trainingen die we ook op compacte loopband van menig ander merk hadden kunnen doen. En nu het apparaat niet meer in huis staat, zijn we ook wel blij dat we de ruimte terug hebben. 

Heel kritisch kunnen we echter niet worden. De VirtuFit TR-90i is voor een compacte loopband zeer compleet, stevig, stil en mooi. Het opbergen is misschien net te omslachtig, maar mogelijk komt dit ook omdat we graag zoveel mogelijk wilde testen. 

Eindoordeel & Aanbieding

Onze conclusie wat betreft de TR-90i loopband van VirtuFit? Wanneer je niet de ruimte hebt voor een bakbeest van een loopband, maar wel voldoende om niet na iedere training het apparaat op te hoeven ruimen, is de TR-90i een zeer goede keuze.

Geschikt voor getrainde hardlopers, mensen die slecht ter been of aan het revalideren zijn. Wil jij zelf ervaren hoe goed de VirtuFit TR-90i. Bekijk hier de meest actuele aanbieding.
Veelgestelde vragen

Is er op dit moment een VirtuFit TR-90i loopband aanbieding?

Met enige regelmaat zijn er speciale aanbiedingen te vinden. Kijk voor een actuele aanbieding op de knop hierboven.

Wat maakt de VirtuFit TR-90i ideaal voor thuisgebruik?

De VirtuFit TR-90i is een compacte loopband met veel voordelen voor thuisgebruik. We hebben alle voor en nadelen in onze uitgebreide review verwerkt.


Meer loopbanden van VirtuFit:


Categorieën: Fitness